Ιντερνετικοί ραδιο-σταθμοί πού αξίζουν κάθε λεπτό ακρόασης

det

Μηνύματα
107
Reaction score
104
Εδώ και πολύ καιρό είμαι στη αναζήτηση ιντερνετικών σταθμών που πραγματικά αξίζει να τα ακούς.
Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να μην υπάρχουν καθόλου διαφημίσεις.
Το 1ο κριτήριο ήταν να υπάρχει ποικιλία μουσικής. Εδώ να αναφέρω ότι δεν επέλεξα σύμφωνα με "hits" ¨η κάποιο άλλο προσωπικό κριτήριο ώστε να μην περιορίσω την αναζήτηση σε ένα αποκλειστικό στυλ μουσικής π.x rock, pop, jazz, κλπ.
Με λίγα λόγια αυτό που πιστεύω ειδικά για όσους από μας ακούμε μουσική είναι να απελευρώσουμε ή μάλλον καλύτερα να μπορούμε να δεχτούμε ακούσματα ίσως πρωτόγνωρα για μας.
Το 2ο κριτήριο ήταν το streaming να είναι όσο το δυνατόν σε πολύ καλή ποιότητα ώστε να γευτούμε όσο γίνεται τη χαρά της ακουστικής απόλαυσης.
Ετσι λοιπόν θα ήθελα όσοι απά σας έχουν κάποια αντίστοιχη εμπειρία να καταγράφουν σε αυτό το θέμα από έναν ή περισσότερους σταθμούς με κάποια περίληψη ώστε να πάρουμε όλοι μας την πιό ευχάριστη εμπειρία σε ένα μέσο (ράδιο) που πιστεύω ότι με τη σύγχρονη τεχνολογία θα χρησιμοποιείται ευρέως όπως και παλιά.

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν καταγράφω τον 1ο σταθμό που τον εντόπισα στο "Icecast Radio Directory" που περιλαμβάνει το πρόγραμμα VLC (οι περισσότεροι το γνωρίζετε σαν το κώνο) και το όνομα αυτού είναι GhostRadio - Greece (Stereo, Sample rate=44.100 Hz, Bits per Sample=32, Bitrate=128 kbps/s)

Σε κάποια άλλη στιγμή θα αναφέρω και άλλους σταθμούς.

Αυτός λοιπόν ο σταθμός κάνει κάτι πολύ ωραίο κάθε 10-15 τραγούδια αλλάζει θεματολογία και από εκεί που ακούς Brazilian Jazz πιθανόν να ακούσει μετά Blues/Pop/Rock είτε Jazz σε άλλο στύλ.

Προφανώς δείχνει ότι έχει στηθεί από έμπειρους fun του είδους γιατί πιστεύω ότι ειναι πολύ δύσκολο να συνδυάζει τόσο ωραία όλα αυτά τα ακούσματα.
Ακούστε τον και εδώ είμαστε να τα λέμε! και μην ξεχνάτε να δημοσιεύσετε τις προτιμήσεις σας.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.867.168
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top