Ισχυει αυτη η σειρα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Για δειτε τι γραφει ο reviewer:

I have long felt that to get great sound one should focus on the speaker’s first, room second and electronics third.
(απο αυτο το θεμα που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και σε διπλανο
νημα:121:)

Κατα την γνωμη σας, ειναι ετσι?
Αυτη ειναι η σειρα αξιολογησης?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Δλδ αυτό το σετάκι θα παίζει σωστά σε ένα δωμάτιο 15τμ ή 100 τμ;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Ισχυει αυτη η σειρα?

Ο χωρος που θα ακουσουμε παιζει σημαντικοτατο ρολο,ισως και τον προεξαρχοντα.Θα βαλει και τις χροιες του και τους συντονισμους του.Μια δοκιμη της πλακας με τον προσομοιοτη της Realtek να κανετε ακουτε πολυ μεγαλες διαφορες.(δωματιο,χωλ,αιθουσα συναυλιων κλπ)
Για το κομματι της αναπαραγωγης εχω πεισθει οτι ΟΛΑ παιζουν τον ρολο τους Τι να το κανεις το 802 αμα δεν εχει Mundorf (που θα ελεγε και καποια ψυχη εδω μεσα :142:) Η τι να σου κανει ενα πικαπακι των 300 Ε αμα το παιξεις με ενα Krell.Να σου γεννησει ηχο;
Αναλογα με το συναισθηματικο υποβαθρο του ο καθενας($$$$$$$$$)
ενα σετακι ισορροπημενο(πηγη-ενισχυτης-ηχεια) και καλες ακροασεις
ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Reaction score
2.248

Ας πούμε ότι τα φέρνεις toe-in και με τις ακίδες ρυθμίζεις και το ύψος.... Πάλι θέλει την αποστασή του από τους πλαινούς και πίσω τοίχους. Τα 15 SQM είναι οριακό. Ισως κάποιος που τα έχει σε μικρότερο χώρο να μπορέσει να μας πει τις εντυπώσεις του για το off-spec set-up τους

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Η σωστή σειρά είναι:

1. Γκόμενα ξανθιά
2. Γκόμενα μελαχροινή
3. Ηχητικό σύστημα (με αναλογική πηγή)
4. Ηχητικό σύστημα (με ψηφιακή πηγή)
5. Σύζυγος (χωρίς πενθερά)
6. Σύζυγος (με πενθερά) :138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Re: Ισχυει αυτη η σειρα?

Δλδ αυτό το σετάκι θα παίζει σωστά σε ένα δωμάτιο 15τμ ή 100 τμ;
Έλα ντε! Φαντάζομαι, όμως, πως ο αρθρογράφος εκλαμβάνει ως αυτονόητο πως το σύστημα θα τοποθετηθεί σε έναν ανάλογο χώρο, και με τα ηχεία σε απόσταση από τα καθίσματα θέασης που ταιριάζει με τις φυσικές και ηλεκτρικές διαστάσεις των ηχείων.

1. Χώρος
2. Υλικό για παίξιμο
3. Ηχεία και ενισχυτικά μαζί,
4. Πηγή

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...Κατα την γνωμη σας, ειναι ετσι?
Αυτη ειναι η σειρα αξιολογησης?
Εάν πρόκειται γιά ομιλίες σε αμφιθέατρα ή συνέδρια,πολύ σωστά...Εάν δεν διαθέτεις πρώτα καλούς...speakers(ομιλητές),τί να σου κάνουν όλα τ'άλλα;:142:

Reaction score
968
Aντικειμενικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωστή σειρά.

Υποκειμενικά, ας παραθέσω και εγώ την π@π@ριά μου:

1. υλικό για παίξιμο (.... εξαιρετικά σημαντικό, κάνει τεραααααάστια διαφορά στο ίδιο ηχοσύστημα, ακόμη και για τους "κουφούς")

2. χώρος (το έχω διαπιστώσει προσωπικά ο ίδιος, αλλάζοντας 7 σπίτια τα τελευταία 20 χρόνια)

3. ηχεία (πακέτο με τα κατάλληλα ενισχυτικά οδήγησης).

4. πηγή (ψηφιακή ή βινύλιο)

Βέβαια, ισχύουν παράλληλα και άλλες "σοφιστείες", όπως:

- garbage-in, garbage-out.
- η ποιότητα ενός ηχοσυστήματος περιορίζεται από το χειρότερο κρίκο της συγκεκριμένης ηχητικής αλυσίδας (... ας είναι και τα καλώδια!).
- ....

Reaction score
2.248

To garbage-in & garbage-out είναι βασικό για τα ML και το ξέρουν αυτοί που τα έχουν και ο κατασκευαστής. Εχει να κάνει με την κοιλότητα των panels και την κατευθυντικότητα τους. Ετσι είναι κατασκευασμένα να παίζουν..... τι να κάνουμε.

Το ΚΑΘΕ μοντέλο έχει το δικό του στήσιμο.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Η απόλυτη σειρά, κατ' εμένα, είναι:

1. ΗΧΕΙΑ (με απόσταση πρώτα)
2. Ποιότητα ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
3. ΧΩΡΟΣ
4. ΠΗΓΗ-ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ

Ένα σπουδαίο ηχείο που παίζει μία καλή ηχογράφηση θα το αναγνωρίσεις ακόμη κι αν όλα τα άλλα είναι μέτρια (όχι κακά).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909

2. Ποιότητα ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
3. ΧΩΡΟΣ
4. ΠΗΓΗ-ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ

Ένα σπουδαίο ηχείο που παίζει μία καλή ηχογράφηση θα το αναγνωρίσεις ακόμη κι αν όλα τα άλλα είναι μέτρια (όχι κακά).
τα ίδια πράγματα λέμε, αλλά εκφραζόμαστε ολίγον τι διαφορετικά.

είναι γνωστό πως τα καλύτερα ηχεία να πάρεις, αν τα βάλεις στο wc και ακούς στην κουζίνα, καλύτερα να τα πετάξεις και να πάρεις τίβολι.

προφανώς το ηχείο ακούμε, είναι αυτό που μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ηχητική, είναι ο "μετατροπέας" του μη αντιληπτού (ηλεκτρικού σήματος) σε αντιληπτού (ήχου από τα αυτάκια μας).

Οπότε το ηχείο δικαίως και άξια έχει και πρέπει να έχει την πρώτη θέση στην κατάταξη "σπουδαιότητας".

Όμως, η επιλογή του είναι συνυφασμένη με το χώρο που θα τοποθετηθεί, βάσει των τετραγωνικών του και των κυβικών του. Δηλαδή ο χώρος σου λέει ποιο ηχείο θα πάρεις (πέφτει παντόφλα). Ο χώρος είναι δηλαδή σα τη σύζυγο ένα πράμα...:142:

Αλλά δε σταματάει εκεί η παντόφλα της συζύγου, εεε.... του χώρου θέλω να πω. Ακόμα κι αν πάρεις το ηχείο που πρέπει για το συγκεκριμένο χώρο βάση του μεγέθους του χώρου, ώστε να μπορείς να τον "καλύψεις" όπως λέμε, αν αυτός ο χώρος δε συμπεριφέρεται σωστά (παντόφλα) στο ηχητικό φάσμα που προσπαθεί να αναπαράγει το ηχείο, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς αίσχος. Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, είναι κι απαραίτητο να έχεις την άδεια της συζύγου να τοποθετήσεις μέσα στο χώρο τα ηχεία εκεί που πρέπει (άλλη παντόφλα, αλλά αυτή δε τη σχολιάζω περαιτέρω,για ευνόητους λόγους:137:)

Οπότε ο χώρος (σύζυγος) ναι μεν έρχεται δεύτερος σαν "αξία", αλλά είναι τόσο περιοριστικός στην επιλογή της πρώτης αξίας (παντόφλα Νο1) αλλά ταυτόχρονα επηρεάζει τόσο πολύ το τελικό αποτέλεσμα (παντόφλα Νο2) που χωρίς αυτόν (σύζυγος) δε πας τελικά πουθενά.

οπότε καταλαβαίνουμε νομίζω πως μια κατάταξη ηχείο-χώρος-ηλεκτρονικά δεν απέχει της πραγματικότητας, αρκεί να το επεξηγείς και λίγο το πράμα.

Ομοίως όμως, δεν απέχει από την πραγματικότητα και η κατάταξη χώρος-ηχείο-ηλεκτρονικά. :126:

ΙΜΗΟ, και πιο "μέσα στην καθημερινή πραγματικότητα" θα έλεγα, η κατάταξη έχει ως εξής:

1. σύζυγος (παντόφλα κατά την αγορά, συνεχιζόμενης και προστιθέμενης αξίας)
2. ηχείο-χώρος
3. σύζυγος (παντόφλα τοποθέτησης ηχείων στο χώρο και παντόφλα μετακίνησης ηχείων στο χώρο)
4. ηλεκτρονικά
5. σύζυγος (παντόφλα ακρόασης σε δυνατές στάθμες και παντόφλα ενασχόλησης με το χόμπι - μα καλά, πάλι μουσική θα ακούσεις; ξεκόλλα ρε βλαμμένε! έχεις και παιδιά, πότε θα μας βγάλεις έξω, θέλουμε να δούμε τηλεόραση, κλπ κλπ κλπ...)

αυτά.........:138:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Ισχυει αυτη η σειρα?

τα ίδια πράγματα λέμε, αλλά εκφραζόμαστε ολίγον τι διαφορετικά.

είναι γνωστό πως τα καλύτερα ηχεία να πάρεις, αν τα βάλεις στο wc και ακούς στην κουζίνα, καλύτερα να τα πετάξεις και να πάρεις τίβολι.

προφανώς το ηχείο ακούμε, είναι αυτό που μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ηχητική, είναι ο "μετατροπέας" του μη αντιληπτού (ηλεκτρικού σήματος) σε αντιληπτού (ήχου από τα αυτάκια μας).

Οπότε το ηχείο δικαίως και άξια έχει και πρέπει να έχει την πρώτη θέση στην κατάταξη "σπουδαιότητας".

Όμως, η επιλογή του είναι συνυφασμένη με το χώρο που θα τοποθετηθεί, βάσει των τετραγωνικών του και των κυβικών του. Δηλαδή ο χώρος σου λέει ποιο ηχείο θα πάρεις (πέφτει παντόφλα). Ο χώρος είναι δηλαδή σα τη σύζυγο ένα πράμα...:142:

Αλλά δε σταματάει εκεί η παντόφλα της συζύγου, εεε.... του χώρου θέλω να πω. Ακόμα κι αν πάρεις το ηχείο που πρέπει για το συγκεκριμένο χώρο βάση του μεγέθους του χώρου, ώστε να μπορείς να τον "καλύψεις" όπως λέμε, αν αυτός ο χώρος δε συμπεριφέρεται σωστά (παντόφλα) στο ηχητικό φάσμα που προσπαθεί να αναπαράγει το ηχείο, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς αίσχος. Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, είναι κι απαραίτητο να έχεις την άδεια της συζύγου να τοποθετήσεις μέσα στο χώρο τα ηχεία εκεί που πρέπει (άλλη παντόφλα, αλλά αυτή δε τη σχολιάζω περαιτέρω,για ευνόητους λόγους:137:)

Οπότε ο χώρος (σύζυγος) ναι μεν έρχεται δεύτερος σαν "αξία", αλλά είναι τόσο περιοριστικός στην επιλογή της πρώτης αξίας (παντόφλα Νο1) αλλά ταυτόχρονα επηρεάζει τόσο πολύ το τελικό αποτέλεσμα (παντόφλα Νο2) που χωρίς αυτόν (σύζυγος) δε πας τελικά πουθενά.

οπότε καταλαβαίνουμε νομίζω πως μια κατάταξη ηχείο-χώρος-ηλεκτρονικά δεν απέχει της πραγματικότητας, αρκεί να το επεξηγείς και λίγο το πράμα.

Ομοίως όμως, δεν απέχει από την πραγματικότητα και η κατάταξη χώρος-ηχείο-ηλεκτρονικά. :126:

ΙΜΗΟ, και πιο "μέσα στην καθημερινή πραγματικότητα" θα έλεγα, η κατάταξη έχει ως εξής:

1. σύζυγος (παντόφλα κατά την αγορά, συνεχιζόμενης και προστιθέμενης αξίας)
2. ηχείο-χώρος
3. σύζυγος (παντόφλα τοποθέτησης ηχείων στο χώρο και παντόφλα μετακίνησης ηχείων στο χώρο)
4. ηλεκτρονικά
5. σύζυγος (παντόφλα ακρόασης σε δυνατές στάθμες και παντόφλα ενασχόλησης με το χόμπι - μα καλά, πάλι μουσική θα ακούσεις; ξεκόλλα ρε βλαμμένε! έχεις και παιδιά, πότε θα μας βγάλεις έξω, θέλουμε να δούμε τηλεόραση, κλπ κλπ κλπ...)

αυτά.........:138:
και παλι δεν μου βγαζετε απο το μυαλο οτι εαν καποιο κομματι του συνολου ειναι κατωτερας ποιοτητος τοτε αυτο που κανει την μεγαλυτερη ζημια ειναι η πηγη πρωτιστως, αμα του βαζεις σαββουρα στην εισοδο τι να σου βγαλει στην εξοδο? παπαδες?

Reaction score
249

Πραγματικα το 1 και 3 του κωστα ισχυει 1000% και κυριως αφου παρεις το ηχειο τρομερα δυσκολη η σωστη τοποθετηση του στο χωρο χωρις να διαταραχτει η ψυχικη υγεια ολων στην οικογενεια (και μην πειτε οτι αυτο δεν μας ενδιαφερει αυτο ισχυει για τους περισσοτερους που δεν εχουν δικο τους χωρο ακροασης-θεασης)

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Ισχυει αυτη η σειρα?

Πραγματικα το 1 και 3 του κωστα ισχυει 1000% και κυριως αφου παρεις το ηχειο τρομερα δυσκολη η σωστη τοποθετηση του στο χωρο χωρις να διαταραχτει η ψυχικη υγεια ολων στην οικογενεια (και μην πειτε οτι αυτο δεν μας ενδιαφερει αυτο ισχυει για τους περισσοτερους που δεν εχουν δικο τους χωρο ακροασης-θεασης)

σ'αυτο εχεις απολυτο δικιο αμα δεν εχεις αποκλειστικα χωρο για να ακους κλαυτα ολα και αυτο ισχυει για το 99% των περιπτωσεων.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Εγώ πάλι λυπάμαι ή μάλλον χαίρομαι αλλά τόσο χάλια χώρους που να κάνουν ένα σύστημα να ακούγεται "εντελώς αίσχος" δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει. Το ότι θα παίξει άριστα μόνο με σωστή τοποθέτηση και χώρο είναι γεγονός. Αλλά και με το λιγώτερο από άριστα ενος καλού ηχείου ζω και απολαμβάνω.

Reaction score
10
Εγώ πάλι λυπάμαι ή μάλλον χαίρομαι αλλά τόσο χάλια χώρους που να κάνουν ένα σύστημα να ακούγεται "εντελώς αίσχος" δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει. Το ότι θα παίξει άριστα μόνο με σωστή τοποθέτηση και χώρο είναι γεγονός. Αλλά και με το λιγώτερο από άριστα ενος καλού ηχείου ζω και απολαμβάνω.
+1 από προσωπική εμπειρία χρόνων.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

I second that...

Reaction score
28
αγαπητε κυριε Θεμη και εγω αυτο ακριβως εννοω οταν λεγω τοσον καιρο οτι οσο χαλια και εαν ειναι ο οποιοσδηποτε χωρος δεν ειναι δυνατον με το πρωτο εστω ακουσμα να καταλαβης την γενικη ποιοτητα εστω ενος συστηματος, οταν δε λεγω για δικο σου χωρο εννοω εναν ιδιωτικο χωρο ακροασης και απολαυσης προσωπικης ,ασχετο με την ποιοτητα των συστηματων μας.

επι τη ευκαιρια αν και δεν υπηρξα εως τωρα πελατης σας δεν μπορω παρα να σας συγχαρω για την ποιοτητα και την επαγγελματικη σας υπευθηνοτητα.!

Reaction score
3.586

2. Ποιότητα ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
3. ΧΩΡΟΣ
4. ΠΗΓΗ-ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ

Συμφωνώ απολύτως.

Υπό την προϋπόθεση να μην χρησιμοποιούνται ηχεία που απαιτούν ειδικές συνθήκες εγκατάστασης.

Reaction score
2
αλήθεια πιστεύεις ότι ένας χάλια χώρος μπορέι να θάψει ένα καλά σύστημα ?
Εγώ όχι
αρκεί αν ακούς

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON