Ισχύς Εν Τη Ενώσει

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Με κοινή τους ανακοίνωση, η Sony και η nVidia αποκάλυψαν τη συνεργασία τους στην κατασκευή επεξεργαστή γραφικών για το Playstation 3 που θα διατεθεί στην αγορά το 2006. Η νέα GPU θα αποτελέσει ένα «υβρίδιο» που θα συνδυάζει τη δομή του GeForce της nVidia με την τεχνολογία της Sony.

Αν και δεν αναφέρθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες, η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος μόνο μιας ευρύτερης συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη εργαλείων για το Playstation 3, αλλά και για μια σειρά από προϊόντα της Sony.

Το γεγονός ότι το Playstation 3 θα στηρίζεται στον επεξεργαστή Cell, κοινό δημιούργημα των Sony, IBM και Toshiba, καθιστά τη λειτουργία της νέας GPU ασαφή και υποδεικνύει ότι ο ρόλος της θα είναι δευτερεύων σε σύγκριση με τη χρήση της στις υπάρχουσες κονσόλες.

«Η συνεργασία μας δεν περιλαμβάνει μόνο τη δημιουργία της κάρτας, αλλά και την ανάπτυξη πληθώρας εργαλείων και middleware», δήλωσε ο Ken Kutaragi, αναπληρωτής πρόεδρος της Sony. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Sony Computer Entertainment, προκειμένου να οικοδομήσουμε αυτό που σίγουρα θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες ψηφιακών media του 21ου αιώνα. […] Ο συνδυασμός του επαναστατικού επεξεργαστή Cell και της τεχνολογίας γραφικών της nVidia θα καταστήσει εφικτή τη δημιουργία μιας φαντασιακής πραγματικότητας που θα εκπλήξει και θα σαγηνεύσει του καταναλωτές», συμπλήρωσε ο Jen-Hsun Huang, πρόεδρος της nVidia.

Με την κίνηση αυτή, η nVidia αντεπιτίθεται μετά το πλήγμα που υπέστη, όταν η Microsoft, τον Αύγουστο του 2003, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ATI για το Xbox 2. Τώρα, μπαίνει και πάλι με αξιώσεις στην αρένα του ανταγωνισμού με την ATI, o οποίος φαίνεται να μεταφέρεται από τα PC στις κονσόλες.

από το pcmag.gr
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.367
Members
37.933
Νεότερο μέλος
daemon76
Top