Ιταλική vs Γερμανική όπερα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Ιταλική vs Γεμανική όπερα...

Κι εσύ τι θες τώρα; Εσύ ειδικεύεσαι σε θέματα ηλικίας.
Νώε, ε Νώε... :114:

...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ας μιλησουμε σοβαρα διοτι θελω να θαυμασω την εμπειρια σου στο
συγκεκριμενο θεμα...:121:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ναι, ας μιλήσουμε σοβαρά. Την γερμανική όπερα την σπούδασες πριν τον Άρχοντα ή μετά; Μήπως τα μαθήματα γίνονται ταυτόχρονα; :142::142:

...

Reaction score
6

Δεν κατάλαβα δηλαδή τι το κακό έχει ο Διονυσίου;:138:

Εγώ είμαι υπέρ της Ιταλικής λόγω Παναθηναικού (Gloria all' egito).:143:

Reaction score
8

Χωρίς να είμαι ιδαίτερα σχετικός με την όπερα, νομίζω ότι η
"φυσική" της γλώσσα είναι η Ιταλική.

Reaction score
40
Απάντηση: Ιταλική vs Γεμανική όπερα...

Για να δω απόψεις. :126:

...
Tι ακριβώς θέλεις να μάθεις?
Πάντως η οπερα γεννήθηκε στην Ιταλία τον 16ο αιώνα από Ιταλούς συνθέτες στην ιταλική γλώσσα, αργότερα έγινε γνωστή σε Γερμανία, Γαλλια, Ρωσσία...κλπ. Ποιές είναι οι απόψεις μας πάνω σε τί ακριβώς?
Με το vs τι εννοείς?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Re: Απάντηση: Ιταλική vs Γεμανική όπερα...

Με το vs τι εννοείς?
Επειδη εχουμε σαφεστατες τηλεφωνικες διαμαχες εβαλε το "εναντιον".

Αυτο που δεν καταλαβα ποτε απο δαυτον ειναι εαν το μονο του
προβλημα ειναι η Γερμανικη γλωσσα...

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιταλική vs Γεμανική όπερα...

Επειδη εχουμε σαφεστατες τηλεφωνικες διαμαχες εβαλε το "εναντιον".

Αυτο που δεν καταλαβα ποτε απο δαυτον ειναι εαν το μονο του
προβλημα ειναι η Γερμανικη γλωσσα...
Μπορεί να μην του αρέσει η γλώσσα αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη μεγάλων έργων από γερμανούς και ρώσους συνθέτες όπως είναι ο Vagner ή ο Mussorgsky ακόμα και από Έλληνες όπως ο Μ. Καλομοίρης με το ''δαχτυλιδι της μάνας'' η τον ''Πρωτομάστορα'' και ας μην είναι στην Ιταλική γλώσσα...
Περί ορέξεως όμως....:138: εδώ δεν το εννοώ αυτό γιατί από τη στιγμή που κάποιος είναι λάτρης της όπερας δεν κάνει διαχωρισμούς, από όποια χώρα και να κατάγεται η όπερα δεν παύει να είναι ένα τέλειο ολοκληρωμένο έργο μουσικό θεατρικό έργο που τα έχει όλα , ορχήστρα, μονωδία, χορωδία, χορός, σκηνογραφία, ένα υπερθέαμα ήχου και εικόνας...
Ας ακούσει τον ''Fidelio'' του Beethoven και τα ξαναλέμε:142:

Reaction score
40
Απάντηση: Ιταλική vs Γεμανική όπερα...

Αφού δεν του αρέσουν τα Γερμανικά ίσως με τη Ρωσική γλώσσα τα πάει καλύτερα...:142:
Dvorak / Rusalka Lucia Popp-"Song to the Moon"
http://www.youtube.com/watch?v=uoPTh_q7GYs&feature=related
Αριστούργημα δεν θα ήθελα να το ακούσω σε άλλη γλώσσα...:136:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Τα γερμανικά και τα ρωσικά είναι καλά μόνο για το καλοκαίρι μπας και βγάλεις γκόμενα καμιά τουρίστρια στην Χαλκιδική. Την όπερα, αφήστε την στην γλώσσα που την εφηύρε. :126:

...

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Ιταλική vs Γεμανική όπερα...

Τα γερμανικά και τα ρωσικά είναι καλά μόνο για το καλοκαίρι μπας και βγάλεις γκόμενα καμιά τουρίστρια στην Χαλκιδική. Την όπερα, αφήστε την στην γλώσσα που την εφηύρε. :126:

...
Σοβαρά μιλάς τώρα? διαγράφεις την διάδοση της όπερας με αυτό τον τρόπο...η μουσική είναι για όλες τις χώρες και τα είδη αυτής και ας είναι μια χώρα ο εφευρέτης της .....
Οι χώρες που λάτρεψαν την όπερα την έκαναν δικιά τους και δημιούργησαν στη γλώσσα τους αριστουργήματα....
Βέβαια η Ιταλική γλώσσα που έχει ανοιχτά φωνήεντα ακούγεται στα αυτάκια σου πιο εύηχη...
Ή δομή της όπερας είναι μια..το κερασάκι στην τούρτα είναι η γλώσσα κύριε Τσαρουχά....
Δεν νομίζω κάποιος να χρειάζεται να ξέρει ρώσικα ή γερμανικά στη Χαλκιδική όπως λες, για να ρίξει μια τουρίστρια....αρκεί να χειρίζεται σωστά την ''εσπεράντο του φλέρτ'':142: τα πολλά λόγια όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φτώχεια......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Ιταλική vs Γεμανική όπερα...

Σοβαρά μιλάς τώρα? διαγράφεις την διάδοση της όπερας με αυτό τον τρόπο...η μουσική είναι για όλες τις χώρες και τα είδη αυτής και ας είναι μια χώρα ο εφευρέτης της .....
Οι χώρες που λάτρεψαν την όπερα την έκαναν δικιά τους και δημιούργησαν στη γλώσσα τους αριστουργήματα....
Βέβαια η Ιταλική γλώσσα που έχει ανοιχτά φωνήεντα ακούγεται στα αυτάκια σου πιο εύηχη...
Ή δομή της όπερας είναι μια..το κερασάκι στην τούρτα είναι η γλώσσα κύριε Τσαρουχά....
Δεν νομίζω κάποιος να χρειάζεται να ξέρει ρώσικα ή γερμανικά στη Χαλκιδική όπως λες, για να ρίξει μια τουρίστρια....αρκεί να χειρίζεται σωστά την ''εσπεράντο του φλέρτ'':142: τα πολλά λόγια όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φτώχεια......
Μα τι λες χρυσή μου; Γίνεται καμάκι στην νοηματική; Πως να γίνει όπερα σε γλώσσα που δεν είναι Ιταλική; :126:

...

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιταλική vs Γεμανική όπερα...

Μα τι λες χρυσή μου; Γίνεται καμάκι στην νοηματική; Πως να γίνει όπερα σε γλώσσα που δεν είναι Ιταλική; :126:

...
Θα μας τρελάνεις εσύ... και βέβαια γίνεται στην νοηματική όταν η μόνη γλώσσα που γνωρίζει κάποιος είναι αυτή που έχει στο στώμα του...... :142::142:
Πάρε το μάθημά σου από την αγαπημένη για να μάθεις πως γίνεται σε διαφορετική γλώσσα η όπερα... με τις υγείες σου:143:
http://www.youtube.com/watch?v=p44YDFf2VVA

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ταιριαζουν τα Ιταλικα στον ρομαντισμο?:121:
Μα φυσικά ταιριάζουν στον "Ρομαντισμό" και ως περίοδο κλασικής μουσικής και στην κυριολεξία δηλαδή. Ρομαντισμός δεν ήταν μόνο ο Faust ή τα ποιήματα του Heinrich Heine. Ποιός τα είπε αυτά;

...

Reaction score
0
Απάντηση: Ιταλική vs Γερμανική όπερα...

Είπαμε κι άλλη φορά. Από την μιά υπάρχουν οι επιθεωρησιογράφοι κι από την άλλη ο Wagner .

( Eστω , υπάρχει και η "Σαλώμη" του Στράους , η "Λούλου" και ο "Βόιτσεκ" του Μπεργκ , η "Λαίδη Μάκβεθ" του Σοστακόβιτς )

Ροσσίνι , Πουτσίνι , Βέρντι κλπ ούτε με σφαίρες. Προτιμώ να ακούσω Μακρόπουλο ( "Αντε ψυχανάλυση να κάνεις" )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έτσι... κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.
Μη μου πεις ότι τον Wagner τον ακούς κι εσύ σαν τον φίλο σου, στα διαλείμματα του Άρχοντα;

Μα πόσο μουρτζούφληδες είστε βρε; Υπάρχει φινέτσα, πάθος, έρωτας, μελωδία στα κρυόκωλα γερμανικά; Μόνο λουκάνικα και μπύρες υπάρχουν, άντε και ο Χίτλερ.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.019
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos