ΚΕΦΑΛΗ ΓΙΑ SME/THORENS TD160

Reaction score
0
Γεια σε όλους,

Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας: αγόρασα πριν από λίγο καιρό ένα Thorens td160 με βραχίονα SME 3009 II improved. Η κεφαλή που έχει πάνω (μια Stanton 881s) φαίνεται πως θέλει αντικατάσταση, αφού δεν μπορώ να βρω ανταλλακτική βελόνα σε "λογική" τιμή. Ποιες κεφαλές θα μου προτείνατε γύρω στα 150Ε που θα ταίριαζαν στον βραχίονα αυτό (low mass, max antiskating force 1.5g)?

Ευχαριστώ πολύ! Γιάννης

Reaction score
1.549
Απάντηση: ΚΕΦΑΛΗ ΓΙΑ SME/THORENS TD160

σαν κατοχος μαμα 160 παιζω με μια shure V15 type III... ειναι λιγο δυσκολο να βρεις αλλα αξιζει με το παραπανω τον κοπο !! ποσο μαλλον με τον sme!

Reaction score
8.905

Μια Shure V15 type 3 με SAS βελόνα (κορυφαία και αυτή η επιλογή) θα πάει ακριβότερα από το όριο (που θέτεις) των 150 ευρώ, για μένα μια shibata από την Jico (κοίτα εδώ) είναι η σωστότερη και εξυπνότερη επιλογή.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, η αλήθεια είναι πως καλύτερα να μην ξεφύγω από το αρχικό budget:116:..
Γενικά τα ανταλλακτικά της Jico είναι καλής ποιότητας??
Επίσης σκεφτόμουν μήπως τελικά αγοράσω μια κεφαλή Shure M97xe (με την προοπτική κάποια στιγμή στο μέλλον να την αναβαθμίσω με βελόνα SAS). Είναι η Shure κεφαλή αντίστοιχη της 881s??

Reaction score
8.905

Γενικά τα ανταλλακτικά της Jico είναι καλής ποιότητας??...
Κορυφαίας ποιότητας από μια σοβαρή εταιρία. Έχω αγοράσει shibata βελόνα (για Victor/ JVC κεφάλι) από Jico και στην προτείνω ανεπιφύλακτα, και μην ξοδεύεις τα λεφτά σου σε άλλη κεφαλή!

Reaction score
0

VasilisM,

Τελικά σ' αυτή τη λύση προσανατολίζομαι, καθώς στο σύνολο θα μου έρθει γύρω στα 140Ε και θα αποφύγω (ευτυχώς..) τη διαδικασία ρύθμισης που χρειάζεται μια νέα κεφαλή. Η μόνη μου απορία είναι αν η απαιτούμενη δύναμη ανάγνωσης θα είναι η ίδια μ' αυτή της προηγούμενης βελόνας (1,0g +-0.25) γιατί όπως είπα έχω πρόβλημα με το antiskating που πάει μέχρι 1,5g..

Reaction score
0

Επίσης, τι διαφορά θα έχει πρακτικά αν το διαμάντι της βελόνας είναι bonded αντί για nude? Μία AT440MLa στα ίδια χρήματα, πιστεύετε θα άξιζε τον κόπο??

Reaction score
8.905

Φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι στα ίδια χαρακτηριστικά, προτού όμως κάνεις την αγορά στείλε ένα email στην Jico, για να σου λύσουν τις όποιες απορίες έχεις.

Reaction score
8.905

Επίσης, τι διαφορά θα έχει πρακτικά αν το διαμάντι της βελόνας είναι bonded αντί για nude? Μία AT440MLa στα ίδια χρήματα, πιστεύετε θα άξιζε τον κόπο??
[FONT=Tahoma, sans-serif]Bonded = πάνω στο στέλεχος [/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif](Cantilever) υπάρχει βάση και εκεί μπαίνει η ακίδα[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]N[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]ude = ακίδα γυμνή απευθείας στο στέλεχος [/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif](Cantilever).[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]Προτίμησε την [/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]Stanton... σαφώς[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif] ανώτερη![/FONT]

Reaction score
8.905

Αυτή είναι JICO Bonded shibata... η φωτογραφία από την δική μου Victor / JVC X1 MK2

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική πληροφορία! Πως όμως επηρεάζουν τον ήχο αντίστοιχα οι δύο τύποι;

Reaction score
8.905

Αυτές είναι διαφορετικές τεχνικές ευθυγράμμισης - στήριξης της ακίδας στο στέλεχος, η και η αύξηση της μάζας σε αυτό σε συνδυασμό με το στέλεχος, τώρα εάν η μια η η άλλη τεχνική επηρεάζει την ήχο, θέλει λίγο ψάξιμο, κατά ευκαιρία όμως κανε και αυτή την ερώτηση :116:. Αυτοί θα γνωρίζουν σίγουρα!

Reaction score
0

Τελικά, λόγω των μέτριων χαρακτηριστικών που μου έδωσαν από την Jico για την ανταλλακτική βελόνα, παρήγγειλα μία Shure M97Xe για 90 ευρώ, που πιστεύω πως θα ταιριάζει αρκετά καλά με τον SME και στο μέλλον μπορώ να την αναβαθμίσω με την SAS βελόνα.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια,
Γιάννης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης