ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ- Ποιό να προτιμήσω?

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Γενικότερα κατα την εγκατάσταση πρέπει να προσέξετε να σας μονώσουν ξεχωριστά τα σωληνάκια(ναι το έχω δεί μαζί να τα βάζουν) και να χρησιμοποιήσουν αντλία.

Γι αυτό και προτείνω daikin.Έχει εξειδικευμένο συνεργείο για εγκαταστάσεις, συντηρήσεις κ.τ.λ.Τα άλλα, των supermarket, είναι λίγο αβέβαια.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ- Ποιό να προτιμήσω?

πωπω , γιαυτο καιω λαδια, .............λοιπον ζμπρωχνουμε daikin για 24 ? σοβαρα ? δεν λεω τοπ μηχανακι, αλλα 24 δεν θα μπει ποτες σε υπνοδωμα, απο εκει και μετα ενα μιτσου ειναι τοπ ......ετσι1 daikin ουρου ρου σα ραρα , το κορυφαιο ολων.....................................................2 μιτσουμπισι, ακριβοτερα απο πολλα αλλα ακριβοτερη και η ποιτητα του, ολα τα αλλα ειναι σκαλες κατω σε ποιοτητα.......................................................................μετα τα κινεζοιαπωνεζικα (σε πχιοτητα) φουτζιτσου κλπ, τα κορεατικα μονο σε τοπ αξιζουν.......................................................το ποσες θερμιδες θες εχει να κανει με πολλα , παρα πολλα, μεσα σε αυτα:η μονωση του κτηριου , # παραθυρων -πορτων-κατευθυνση (π.χ βορας) τι δραστηριοτητα υπαρχειο στο χωρο , # ατομων, κ.α κ.α , και παει λεγοντας.Σπιτι εχω 1 24 φουτζι 7ετηιας (ωραιο μηχανημα) ενα 12αρι στην κουζινα, πανω ενα φουτζι 9αρι 8ετιας, ενα καλο lg, Και ενα μιτσου στην κρεβατοκαμαρα.Με αυτα ψυχομαι και θερμαινομαι ....εδω και χρονια..
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ- Ποιό να προτιμήσω?

η εγκατασταση ειναι αλλο πονεμενο θεμα, εχω δουλεψει ενα δυο φεγγαρια, και μιας και εκτος απο την πραξη, η θεωρια (θερμοδυναμικη ) ειναι απαραιτητη , καλο ειναι να ξερεις καποια πραματα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ- Ποιό να προτιμήσω?

αν τυχόν πας στο κορυφαίο Daikin Ururu, να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ στην εγκατάσταση να χρησιμοποιηθούν τα αυθεντικά DAIKIN υλικά, που ξεχωρίζουν από το λευκού χρώματος σκληρό μονωτικό των χάλκινων σωληνώσεων. Και φυσικά, οι δυό χαλκοσωλήνες να είναι σε ξεχωριστό μονωτικό κανάλι, κι όχι και οι δυό μέσα στο ίδιο μονωτικό, να ακουμπάν ο ένας στον άλλο, διότι οι απώλειες είναι σημαντικές και τζάμπα καις ρεύμα.

τέλος να προσθέσω πως η πίεση του ψυκτικού υγρού είναι μια επιστήμη από μόνη της, κι ο κάθε εγκαταστάτης τι έχει στο κεφάλι του είναι άσχετο. Γι'αυτό, στα DAIKIN έχουν φροντίσει να υπάρχει "δεξαμενή" ψυκτικού υγρού, όπου πάει και κάθεται το "έξτρα" ψυκτικό υγρό που βάζει ο κάθε χατζηπαπάρας εγκαταστάτης, και λειτουργεί ιδανικά το κλιματιστικό σου, καθώς αυτό ελέγχει την πίεση του υγρού που κυκλοφορεί στις σωλήνες του.

ότι και να λέμε, η DAIKIN είναι η απόλυτη κορυφή στα κλιματιστικά.
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Νταξ βρε τρελογιατρέ.Και η μιτσουμπίσι είναι δύναμη...Μήν κάμεις έτσι!!!!

Πάντως χωρίς πλάκα αυτό το ururu δείχνει πάρα πολύ καλό.Απ ότι καταλαβαίνω παίζει με τον ψυκτικό κύκλο ρυθμίζοντας την ταχύτητα του ρευστού μέσου ετσι ώστε να δημιουργεί συγκεκριμένα επίπεδα υγρασίας στο χώρο.Κάτι που όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ βασικό.Το κοινό A/C ρουφάει την υγρασία, ξηραίνει την ατμόσφαιρα και δημιουργεί σχετικά άσχημο κλίμα.
Επίσης παρατηρώ οτι δίνει αρκετή σημασία στα φίλτρα.Αν καταλαβαίνω και καλά έχει και επιλογή να εισάγει αέρα απ έξω ανα τακτά χρονικά διαστήματα.Άρα θα έχει και σωλήνα εισαγωγής αέρα...

Τέλος πάντων...Ότι και να πάρεις καλό είναι.Είτε mitsubishi είτε daikin είτε κάποιο άλλο inverter.

Έτσι κ αλλιώς υπάρχουν αρκετές χρήσεις των A/C.Άλλοι το έχουν όλη μέρα αναμένο και άλλοι το ανάβουν μία φορά το δίμηνο.
Αν το ανάβεις μία φορά το δίμηνο πάρε κανα φτηνιάρικο.Αν το ανάβεις όλη μέρα κοίτα να έχει καλή ενεργειακή κλάση διότι θα αποσβέσεις τα χρήματα απο το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Εγώ ας πούμε θα έπαιρνα inverter μιας και το ανοίγω όλη μέρα...
 

Μηνύματα
52
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ- Ποιό να προτιμήσω?

Κατέληξα τελικά να πάρω MITSUBISHI.
Η εταιρεία όμως βγάζει 24-άρια απο δύο εργοστασια:
1) τα MITSUBISHI HEAVY
http://www.apothema.gr/Product/5-1-145-75646/Mitsubishi/Heavy_SRK-SRC-71ZE-S1_INVERTER-Hi_COP.html

2) και τα MITSUBISHI ELECTRIC
http://www.apothema.gr/mitsubishi_electric-mszmuz-ge71va-inverter-64151-p

Από χαρακτηριστικά φαίνονται σχεδόν ίδια αλλά δεν γνωρίζω απο ποιότητα κατασκευής τι γίνεται. Τα τοπικά καταστήματα το HEAVY το πουλάνε ελαφρώς ακριβότερο ενώ ο επίσημος εισαγωγέας είναι ίδιος και για τα δύο. Γνωρίζει κάποιος τι παίζει?
Επίσης ενδιαφέρομαι να το αγοράσω από το συγκεκριμένο κατάστημα των λίνκ.
Είναι αξιόπιστο?
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ- Ποιό να προτιμήσω?

Καλησπέρα. Φετος σε καινούργιο ιατρείο μεσα απο γνωστό είχα 2 προτάσεις: Daikin και Hitachi. O "ειδικός" απεφάνθη ότι και τα 2 είναι άριστα μεσα απο την πολυετη εμπειρία του, με το Hitachi φτηνοτερο.
Εγκατεστησα 4 Hitachi. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. ΕΙναι αθόρυβα, έχουν άριστη απόδοση και στο θερμό (εξαιρετικά) και στο κρύο.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.280
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top