ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙΟΥ.ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ..

Reaction score
2
Θα ηθελα να καλυψω ενα χωρο 24τ.μ ξερω παρα πολυ καλα να κατευθυνθω σε mitsubishi,daikin,panasonic κ.α Το θεμα ειναι οτι τα οικονομικα μου ειναι περιορισμενα.. οποτε και γω στρεφομαι σε υποδιαιστερες μαρκες. εχετε να μου προτεινετε καποια? π.χ midea,gree. αυτες τι λενε? απο ενα κλιματιστικο ζηταω αξιοπιστια τουλαχιστον για 5 χρονια..

Reaction score
4.909
Σου αρκούν 12000 btu και δεν λες αν το θες και για θέρμανση. Σ αυτη την κατηγορία οι τιμές δεν έχουν μεγάλες διάφορες, πρόσθεσε και τις μαρκες fujitsu, hitachi, toyotomi και δεν νομίζω να ξέφυγεις πολυ στην τιμη

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Reaction score
0
Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙΟΥ.ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ..

Εάν το θέλεις για θέρμανση και το σπίτι είναι αμόνωτο τότε θα πρέπει να πάρεις 16.000BTU.

Βασικο: για θέρμανση ΜΟΝΟ INVERTER

Τα απλα θα σου δουλέψουν εως 5 βαθμούς Κελσίου εξωτερικη θερμοκρασία. Οριακά θα δουλέψουν ισως και στους 0-2 αλλα πιο πολυ ένα χλιαρό αέρα θα βγάζουν και κάθε 10λεπτα θα σταματάνε για να ξεπαγώσουν την εξωτερική μονάδα (θα δουλεύουν ανάποδα δηλαδή και άρα θα καταναλώνουν χωρίς εσυ να έχεις κέρδος).

Τα Inverter δουλεύουν και στους -10. Ολα με μειωμένη απόδοση βέβαια (σε ολα η απόδοση πέφτει όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία).

Επισης τα Inverter έχουν βαθμούς απόδοσης (COP/EER) κοντά στο 4 ενω τα απλά στο 2.8. Αυτο σημαίνει πχ 1000w κατανάλωσης δίνουν X4 = 4000W θερμικής ενέργειας αντι X2.8= 2800W. Άρα 1200/4000= 0,3 άρα το inverter καίει 30% λιγότερο σε κατανάλωση (όσο μεγαλύτερος ο βαθμός απόδοσης τόσο καλύτερο). Άρα με οικονομία στα 60-70€ ανά έτος (Θερμανση-ψύξη) στα 5 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση του παραπάνω κόστους.

Εαν το θέλεις για ψύξη πάρε ένα απλο που λες. Για θέρμανση μονο επώνυμο inverter και μάλιστα λίγο μεγαλύτερο απ οτι θα έπαιρνες για ψύξη.

Πολυ καλή τιμη/απόδοση έχουν τα LG.

Η Midea εχει εξαγοραστει αν θυμάμαι καλα απο την LG αλλα το εργοστάσιο εξακολουθεί να υπάρχει σαν φίρμα για να παράγει φθηνά μοντέλα. Δεν θα το συνιστούσα για θέρμανση καθόλου. Για ψύξη το συζητάμε.

Τα παραπάνω τα λέω σαν μηχανικός, ενεργειακός επιθεωρητης, και ασχολούμαι τα τελευταία 4 χρόνια με ενεργειακά θέματα. Επισης ο κουμπάρος μου είναι ψυκτικος με εταιρεία για A/C. Η εμπειρία δείχνει οτι εάν μπορείς να πάρεις το λίγο πιο ακριβο inverter αξίζει και βγάζει τα λεφτα του. Απειρα τα παραδείγματα απο κακιστες αγορές ειδικά των εξαιρετικα φθηνών που βγάζουν σε προσφορές οι αλυσίδες ηλεκτρικών. Πολλοί διπλοπλήρωσαν μηχάνημα ή απλα δεν έχουν την απόδοση που θα ήθελαν. Μεταξύ των παραπάνω και εγω με λάθος επιλογη A/C γραφείου. Δεν ήξερα πολλα τότε.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.867

Τον Σεπτέμβριο πήρα ένα Electrolux 12ρι ινβέρτερ, που έχει το eshop στα 390 ευρώ. Τοποθετήθηκε στο ένα παιδικό δωμάτιο (16 τ.μ. περίπου) και τον χώρο τον έχει χαλαρότατα, δουλεύοντας στο ρελαντί. Και 20 και 25 ίσως και -τολμώ να πω- 30 τ.μ. θα κάλυπτε. Μέχρι -2 ή -3 πρέπει να έπεσε η εξωτερική θερμοκρασία μέχρι στιγμής, δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Reaction score
2

Το θελω για ζεστη και το δωματιο εχει μεγαλη μπαλκονοπορτα και αυτη τη στιγμη το ζεσταινω ανετα με ενα convector 2000watt σε λιγοτερο απο μιση ωρα. Η υγρασια ειναι μεσο ορο στο 55%. Δεν εχω απαιτησεις.. απλα να σπαει το πολυ κρυο.. Υ/Γ την εντονη ζεστη την πληρωνεις!!! και δεν ειμαστε για τετοια. απλα θελω αυτο που θα παρω να αποδιδει τουλαχιστον για 5 χρονια το ιδιο και να μην βγαλει ζημια. ελεγα γι αυτο http://www.ecomarkt.gr/product.asp?id=9805 ή http://www.alphaclimagr.gr/p.Se-12-Atokes-doseis-GREE-Jade-GRS-123-H-JE-N2.673077.html

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.867

Για θέρμανση μην διανοηθείς να πάρεις κοινό κλιματιστικό (on/off). Από τους 4 βαθμούς και κάτω κατά κανόνα θα υπολειτουργεί και θα ζορίζεται.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.799
Γιατί να μην πάρετε αυτό, που έχει καλύτερη απόδοση σε θέρμανση και είναι επώνυμο? Ποιό είναι το όριό σας σε χρήματα?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.202

Το θεμα ειναι οτι τα οικονομικα μου ειναι περιορισμενα.. οποτε και γω στρεφομαι σε υποδιαιστερες μαρκες. εχετε να μου προτεινετε καποια?
Έχει ένα Γαλλικό, που τώρα έγινε Ελληνικό, σούπερ μάρκετ το 12άρι μέχρι αύριο στα 249€.

Το είχα πάρει πριν 2 χρόνια λόγω ανάγκης, γιατί μου χάλασε το προηγούμενο μέσα σε καύσωνα.

Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι τώρα.

Μάλιστα δεν περίμενα να αποδίδει τόσο πολύ.

Αν θυμάμαι καλά, έχει 3 χρόνια εγγύηση.

Αν δεν φοβάσαι μια άγνωστη μάρκα...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.867

Αυτό είναι ονομαστικά 9ρι όμως.

Reaction score
2

θελω μαζι με την τοποθετηση να μου βγει στα 400ε

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.799
Re: Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙΟΥ.ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ..

Αυτό είναι ονομαστικά 9ρι όμως.
Και? Αν το ζητούμενο είναι η θέρμανση, τι μας ενδιαφέρει η ψύξη στην οποία αναφέρεται το όνομα του μοντέλου?

Τα δύο που πήρα φέτος για να καλύψω και το υπόλοιπο σπίτι είναι 12.000 BTU σε ψύξη και 17.000 σε θέρμανση. Άψογα!

θελω μαζι με την τοποθετηση να μου βγει στα 400ε
Τότε ξεχνάμε τα επώνυμα και παίρνουμε το φθηνότερο. Κι όσο κρατήσει, είναι σαν τις οθόνες των προβολέων.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.867
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙΟΥ.ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ..

Και? Αν το ζητούμενο είναι η θέρμανση, τι μας ενδιαφέρει η ψύξη στην οποία αναφέρεται το όνομα του μοντέλου?

Τα δύο που πήρα φέτος για να καλύψω και το υπόλοιπο σπίτι είναι 12.000 BTU σε ψύξη και 17.000 σε θέρμανση. Άψογα!
Ε ναι, έτσι αποδίδουν τα 12ρια ινβέρτερ, ψύξη από 12 ως και 14 ορισμένα, και θέρμανση από 13-14 έως και 17 που γράφεις (λίγα βέβαια).
Όταν προτείνουμε 12ρι ινβέρτερ, εννοούμε 12ρι ονομαστικό, ενόψει των παραπάνω δεδομένων. Ότι δλδ θα μπορεί να του βγάζει και σχεδόν 15 στη θέρμανση.

Reaction score
2

Reaction score
2

Τελικα βρεθηκαν χρηματα και εβαλα το PANASONIC CS/CU-RE12NKX Inverter απο το http://www.iking.gr/gr/index.aspx Μετα απο ερευνα αγορας το συγκεκριμενο καταστημα το ειχε στην χαμηλοτερη τιμη της αγορας και γενικοτερα σε ολα του τα προιοντα εχει ανταγωνιστικες τιμες.
Εντυπωσεις:(ο χωρος μου 30τμ)στους 25 βαθμους που το ρυθμιζω με εξωτερικη θερμοκρασια 10 βαθμους και εσωτερικη 17,υγρασια 55% μεσα σε 30 λεπτα μου τους εχει παει στους 20 βαθμους και υγρασια 38%. Οταν το δουλευω τερμα μεσα σε 15 λεπτα ξεκιναει και μου δινει ικανοποιητικη ζεστη. Το θεωρω αρκετα δυνατο. στα συν:αποδοτικο,αθορυβη εσωτερικη μοναδα,δυνατο fan!,πραγματικα οικονομικο στο ρευμα γιατι το συγκρινα με μια σομπα χαλαζια 800watt και καιει γυρο στα 500watt για συντηριση του χωρου. στα μειον:κανει αρκετο θορυβο η εξωτερικη μοναδα οταν το δουλευεις στο τερμα(γενικα δεν αγαπαει την ησυχια..),το τηλεχειριστηριο ειναι μικρο με αποτελεσμα να εχει μικρη οθονη και χωρις τον επαρκη φωτισμο να μην ειναι ευδιακριτα αυτα που δειχνει..(εκτος της θερμοκρασιας) και δεν εχει ενδειξη ωρας.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.799
Καλά έκανες, κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Δεν είχα προσέξει βέβαια την έλλειψη ρολογιού, και δεν μπορούν να προγραμματιστούν για ίδια καθημερινή λειτουργία.
Πρέπει να θυμάμαι να τα κατεβάζω κάθε βράδυ στους 18 βαθμούς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON