Κάνουν τα JBL control one για surround back?

Reaction score
228
Ανοίγω νέο θέμα για να μην γράφω off topic σε αλλά νήματα.
Τα έν λόγω ηχεία έχουν επιλέγει από το μέλος rose για χρήση ως ηχεία atmos, και αν κατάλαβα καλά θα κροσσαριστούν στα 120 ή τα 150 Hz.
Απο εκεί τα είδα και σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω ως surround back και να τα κροσσάρω στα 80 Hz.
Τα ηχεία έχουν απόκριση συχνότητας από 80 Hz και πάνω, αν πιστέψουμε τις προδιαγραφές που δίνει η JBL, όποτε θεωρητικά είμαι εντάξει, δηλ από τα 80 και κάτω θα παίζει το sub και από εκεί και πάνω τα JBL. Στην πράξη όμως μήπως θα χάνω κάποια πληροφορία λόγω αδυναμίας των ηχείων να κατέβουν τόσο χαμηλά? μήπως δηλαδή είναι καλύτερα να επιλέξω κάποιο άλλο ηχείο που να κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλά ώστε να είμαι σίγουρος ότι δε θα έχω κάποιο κενό στο φάσμα? ή μήπως να τα κροσσάρω στα 90 Hz?
Για πείτε γνώμες

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.160
Να σου πω την αλήθεια, το σκέφτηκα κι εγώ να τα βάλω για surround back. Μάλιστα τα είχα παραγγείλει, αλλά λόγω μεγέθους και απόκρισης συχνότητας από τα 80Hz, κράτησα τελικά τα Kef.

Ακόμα όμως έχω την απορία πώς θα ακούγονταν.

Timaras

Reaction score
2.153
Τα Control τα είχα ακούσει πριν αρκετό καιρό και μάλιστα είχα ανοίξει και ένα νήμα που κατέθεσα τις θετικότατες εντυπώσεις μου.Κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με το χώρο που θα καλύψουν και την ένταση που θέλεις να ακούς.
Αν ο χώρος είναι ψιλομικρός και ακούς σε μια τυπική στάθμη που σου επιτρέπει η πολυκατοικία βραδυνές ώρες (Αν μένεις σε πολυκατοικία και Αν δεν είσαι σαν τον Στάθη:D),τότε πιστεύω ότι είναι super.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
το υπολοιπο σου συστημα ποιο ειναι?
για το κροσαρισμα παιζει μεγαλο ρολο ο χωρος και η αποσταση απο τον πισω τοιχο

Timaras

Reaction score
2.153
Ωχ μπερδεύτηκα.Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θες surround back μόνο.
Θα πρέπει να ταιριάξουν με τα υπόλοιπα ηχεία.

Reaction score
228
Το υπόλοιπο σύστημα έχει Klipsch rb81ii και rc62ii μπροστά και Crystal audio THX dipole στο πλάι.
Στο μελλοντικό χώρο (σαλόνι δυστυχώς και όχι dedicated) που θέλω να τα βάλω θα είναι κοντά στη θέση ακρόασης μιας και ο καναπές θα είναι σχεδόν κολλητά στον πίσω τοίχο. Ο χώρος που θα ορίζουν τα ηχεία θα είναι περί τα 25 τμ αλλά ανοιχτός προς κουζινοτραπεζαρια άλλα 25 τμ.

Δεν είχα υπόψιν μου οτι θα πρέπει να τα ταιριάξω και με τα υπόλοιπα ηχεία που έχω. Περισσότερο με ανησυχεί το οριακό μέγεθος - απόκριση συχνότητας. Αλλά είναι πολύ βολικά τα άτιμα και με έτοιμη λύση στήριξης. Plug n play.

Reaction score
2.209
Νομίζω μια χαρά είναι για surround back. Και αφού ο καναπές θα είναι σχεδόν κολλητά στο τοίχο δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερα. Άσε που μπορεί να μην χρειάζεσαι και καθόλου surround back. Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα καλύτερα surround (Klipsch για να ταιριάζουν και με τα άλλα)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.937
Αν ο καναπές είναι κολλητά στον πίσω τοίχο, δε θα κάνουν πολλή δουλειά τα SB. Έχεις και dipoles.

Reaction score
228
Σωστά αυτά που λέτε για τα surround back δεδομένης της θέσης τους, αλλά αν μείνω με 5 ηχεία, τότε στις ταινίες που έχουν ήχο 7.1 δε θα χάνω τα 2 πίσω κανάλια?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale