Κάρτα ήχου για το PC

Reaction score
0
Στο νεο μου αποκτημα, PC, δυστυχως, αδυνατω να βαλω λογω συνδεσιμοτητας την αρκετα καλη που ειχα ως τωρα PCI Asus xonar HDMI AV 1.3 slim.
Πρεπει να μεταβω σε PCI-EXPRESS.
Θελω λοιπον, με ενα ποσο, στα 200Ε ως οριο, μια καρτα ηχου, ικανη να δωσει στον Pioneer VSX 921K ειτε μεσω HDMI (Bitstream οπως ειχα) ειτε μεσω Οπτικης ινας η COAXIAL, το ιδιο η και καλυτερο αποτελεσμα απο οτι ημουν πριν.
Με ενδιαφερει να ακουω FLAC κομματια, και να βλεπω τις ματροσκες μου, απολαυστικα, με τα πιο γνωστα πρωτοκολλα ηχου, DTS-HD, DTS, DOLBY Digital κλπ κλπ

Παρακαλω τις προτασεις σας - γνωμες σας

Ευχαριστω

Υ.Γ. Αν ειναι σε λαθος μερος το ποστ, ας το μετακινησει καποιος παρακαλω.

Reaction score
16
Στο νεο μου αποκτημα, PC, δυστυχως, αδυνατω να βαλω λογω συνδεσιμοτητας την αρκετα καλη που ειχα ως τωρα PCI Asus xonar HDMI AV 1.3 slim.
Πρεπει να μεταβω σε PCI-EXPRESS.
Θελω λοιπον, με ενα ποσο, στα 200Ε ως οριο, μια καρτα ηχου, ικανη να δωσει στον Pioneer VSX 921K ειτε μεσω HDMI (Bitstream οπως ειχα) ειτε μεσω Οπτικης ινας η COAXIAL, το ιδιο η και καλυτερο αποτελεσμα απο οτι ημουν πριν.
Με ενδιαφερει να ακουω FLAC κομματια, και να βλεπω τις ματροσκες μου, απολαυστικα, με τα πιο γνωστα πρωτοκολλα ηχου, DTS-HD, DTS, DOLBY Digital κλπ κλπ

Παρακαλω τις προτασεις σας - γνωμες σας

Ευχαριστω

Υ.Γ. Αν ειναι σε λαθος μερος το ποστ, ας το μετακινησει καποιος παρακαλω.
Tα νέα φορμά ήχου (DTS-HD & Dolby True-HD κλπ) εξυπηρετούνται κι από μια κάρτα γραφικών ΑΤΙ HD πάνω από τη σειρά 5ΧΧΧ . Διαμέσου της hdmi εξόδου της κάρτας γραφικών. ίσως σε συμφέρει αυτή η σύνδεση. Ιδιαίτερα αν ο ενισχυτής σου είναι AV (που από ότι βλέπω είναι). Περισσότερος ελεύθερος χώρος στο pc σου, καθώς θα έχεις μια κάρτα λιγότερο, λιγότερα καλώδια στο πίσω μέρος του υπολογιστή, στο έπιπλο... μόνο ένα καλώδιο hdmi 1.3 και άνω (1.4) .

Κι η κάρτα γραφικών που υποστηρίζει τα νέα φορμά ήχου, θα σου έλθει στη μισή τιμή από "καλή" κάρτα ήχου!

--------------
Συμπτωματικά έχω για πούλημα κάρτα ήχου pci-xpress, αυτήν εδώ , σε 2 τεμάχια.
Creative, με coaxial και optical out κι όλα τα καλά! Το πλαίσιο τη δίνει 65 ευρώ, εγώ τη δίνω (τη μία) 25 ευρώ , δες εδώ:

Last edited:

Reaction score
0
Ουτε μια στο 1.000.000 να παιξει η καρτα γραφικων, σαν μια καρτα ηχου, που ειναι φτιαγμενη για αυτο. (σε οσες δοκιμασα, μιας και ειδα μονο EVGA)
Οπως και να εχει εχω την EVGA GTX 660 OC, η οποια δεν το κανει, γιατι το δοκιμασα(και δεν σκεφτομαι να την αλλαξω)
Στην τελικη, ας γεμισει λιγο το μηχανημα, μονο μια καρτα εχει πανω, την γραφικων.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.193
Το ίδιο θα παίξει τα HD formats απο την HDMI έξοδο.
Τα άλλα ίσως όχι.

Reaction score
16
Ουτε μια στο 1.000.000 να παιξει η καρτα γραφικων, σαν μια καρτα ηχου, που ειναι φτιαγμενη για αυτο. (σε οσες δοκιμασα, μιας και ειδα μονο EVGA)
Οπως και να εχει εχω την EVGA GTX 660 OC, η οποια δεν το κανει, γιατι το δοκιμασα(και δεν σκεφτομαι να την αλλαξω)
Στην τελικη, ας γεμισει λιγο το μηχανημα, μονο μια καρτα εχει πανω, την γραφικων.
Μην είσαι σίγουρος. Οι κατασκευαστές καρτών (γραφικών ή ήχου) δικαιώματα χρήσης αλγορίθμων αγοράζουν από ερευνητικά τμήματα σχετικών εταιρειών - και βάζουν μετά στις κάρτες τους ότι τσιπάκι μπορείς να φανταστείς. Χωρίς αυτήν την προσαρμοστικότητα στις ανάγκες της εποχής (εποχή multimedia-HD) καμιά εταιρεία δεν επιβιώνει.

ΠΛΕΟΝ ΚΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ HD ΗΧΟ!
Δε θα πω καλύτερο ήχο, θα πω με μετριοπαθή διάθεση - τον ίδιο ήχο που μεταφέρει κι η Xonar που παίνεψες!

Από τη σελίδα της ΑΤΙ HD 8750
http://www.amd.com/uk/products/desktop/graphics/8000/Pages/8970.aspx#3

• Integrated HD audio controller
    • Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required
    • Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats

Reaction score
0
Καλα, για ΑΤΙ, ουτε καν το σκεφτομαι, συν οτι δεν θελω να αλλαξω καρτα γραφικων.
Επειδη ομως, εχω και πολυ καλα ηχεια και ξερω πολυ καλα το πως ακουγα μεχρι πριν λιγο την αναβαθμιση με ASUS XONAR HDAV 1.3a SLIM, ξερω οτι θελω ιδιο και καλυτερο ηχο. FLAC-MP3-DTS Κλπ κλπ κλπ.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.193
Η κάρτα γραφικών σας πάντως, έχει HD έξοδο ήχου απ' το HDMI.

Reaction score
16
Καλα, για ΑΤΙ, ουτε καν το σκεφτομαι, συν οτι δεν θελω να αλλαξω καρτα γραφικων.
Επειδη ομως, εχω και πολυ καλα ηχεια και ξερω πολυ καλα το πως ακουγα μεχρι πριν λιγο την αναβαθμιση με ASUS XONAR HDAV 1.3a SLIM, ξερω οτι θελω ιδιο και καλυτερο ηχο. FLAC-MP3-DTS Κλπ κλπ κλπ.
δες πείραξε και τις ρυθμίσεις κουμπάκια του ενισχυτή σου στο κάτω της μπροστινής όψης...

υγ. 1. αφού υποστηρίζει τα τελευταία φορμάτς, δε θα υποστηρίζει τα προηγούμενα; πάντα υπάρχει συμβατότητα με τα "πίσω"

υγ. 2. δεν αντικρούω τα γραφόμενά σου, προσπαθώ να βοηθήσω να κάνεις οικονομία ή να διαθέσεις αλλού τα 200 ευρώ που λές ότι διαθέτεις!

υγ. 3. αν μάθει ο στουρνάρας για αυτή τη συζήτηση, αλλοίμονο στους νέους!

υγ 4. κι η nvidia νομίζω ότι έχει hd ήχο στις hdmi κάρτες γραικών της (της τελευταίας 2-3ετίας).

Πάντως μπορείς να έχεις πάνω από μία κάρτες ήχου στο pc σου. και διαμέσου των mediaplayers που θα έχεις στο σύστημά σου, να ορίσεις με ποια κάρτα ήχου θα παίζει ο καθένας mediaplayer!

Έτσι θα μπορέσεις να σιγουρευτείς για το ακουστικό αποτέλεσμα που σε ευχαριστεί.

Last edited:

Reaction score
0
Η κάρτα γραφικών σας πάντως, έχει HD έξοδο ήχου απ' το HDMI.
Το γνωριζω, διοτι ΕΙΧΑ τετοια συνδεσιμοτητα. Asus Xonar HDAV 1.3 Slim-> EVGA μεσω HDMI
EVGA->VSX 921K Μεσω HDMI επισης. Ολα τελεια. Ηχος, εικονα τα παντα. Αναβαθμιστηκα και απλα δεν κανει η καρτα ηχου. Αυτο ειναι το μονο θεμα μου. Και οτι η ΜΑΜΑ της Μητρικης, δεν συγκρινεται με ΤΙΠΟΤΑ με αυτη που ειχα. Θα πεσει φωτια να μας καψει.......

Δοκιμη, για το 3 που λες............ απλα λυθηκα στα γελια.......χαχαχαχα

Reaction score
16
Το γνωριζω, διοτι ΕΙΧΑ τετοια συνδεσιμοτητα. Asus Xonar HDAV 1.3 Slim-> EVGA μεσω HDMI
EVGA->VSX 921K Μεσω HDMI επισης. Ολα τελεια. Ηχος, εικονα τα παντα. Αναβαθμιστηκα και απλα δεν κανει η καρτα ηχου. Αυτο ειναι το μονο θεμα μου. Και οτι η ΜΑΜΑ της Μητρικης, δεν συγκρινεται με ΤΙΠΟΤΑ με αυτη που ειχα. Θα πεσει φωτια να μας καψει.......

Δοκιμη, για το 3 που λες............ απλα λυθηκα στα γελια.......χαχαχαχα
Η εκτίμησή μου είναι ότι δίνονται επιχειρήματα στα "περί διατιθέμενου λίπους.. έχουν ακόμα!"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7