Κάψιμο βιβλίων

Reaction score
14
Γεια σας….Πριν αρκετούς μήνες πέθανε ένας θειος μου που αυτός ήταν πολύ της εκκλησίας και διάβασε πολλά βιβλία χριστιανικά (ορθόδοξα) κλπ…. η θεια μου (γυναίκα του) θέλησε λίγο να ελαφρύνει την βιβλιοθήκη του και επειδή έχω τζάκι μου έδωσε αρκετά βιβλία καθώς και κάποιες εικόνισες να τις κάψω το χειμώνα! Είναι σωστό να της κάψω;;;;; να τα πετάξω στον κάδο της ανακύκλωσης….. δεν μου κάθετε γιατί είναι σαν να τα πετάμε στα σκουπίδια…. Από την άλλη στην «πυρά»;;; δεν ακούγεται καλά. τι να τις κάνω;;;;; δεν είναι χρηματικής άξιας η τίποτα συλλεκτικά άξιας κλπ…..

Εσείς τι θα κάνετε;;;;;;;

Reaction score
27.170
ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΩ.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΑ ΒΕΒΑΙΑ....

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Μπορείς να τα χαρίσεις στην τοπική ενορία/εκκλησία. Εάν το βλέπεις δύσκολο/είναι μεγάλος κόπος, στείλε τα για ανακύκλωση.

Μην τα κάψεις, είναι κρίμα.

Reaction score
1.147
μπορεί κάποια να είναι δυσεύρετα και να τα ψάχνει κάποιος άλλος χρόνια.
Δες αν μπορείς να μάθεις ποια από αυτά μπορεί να αξίζουν κάτι και τα άλλα χάρισέ τα με τους τρόπους που είπαν οι παραπάνω φίλοι

ryk

Reaction score
925
Δεν το βρίσκω σωστό το κάψιμο, ότι βιβλία και να είναι, ακόμα και αν το αξίζουν θεωρητικά. Μπορείς να τα χαρίσεις όπως προειπώθηκε.
Ο Τρώρτσιλ είχε πει ότι αν διαβάζαμε (οι τότε ηγέτες) το βιβλίο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, ο δεύτερος παγκόσμιος θα είχε αποφευχθεί.

Reaction score
14
Ευχαριστώ για την απαντήσεις σας επειδή αυτές τις ήμερες το είχα πει κ σε μερικά άτομα, μια φίλη δέχτηκε να δει και να τα πάρει…… (έτσι μου είπε στο τηλέφωνο) σε περίπτωση που δεν τα πάρει….. κράτησα ένα τηλέφωνο από κάποιον φίλο μας από εδω και θα του τα δώσω……... Πιστεύω σε λίγες μέρες θα ξέρω….

Όσο για το «κάψιμο» σαν λύση καθαρά εξαγνισμού από το να είναι πεταμένα στους δρόμους ή σε κάποιους που δεν τα σέβονται……

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
.............................................
Ο Τρώρτσιλ είχε πει ότι αν διαβάζαμε (οι τότε ηγέτες) το βιβλίο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, ο δεύτερος παγκόσμιος θα είχε αποφευχθεί.
Ελπιζω οποιος διαβασει τα βιβλια του φιλου μας, που ειναι κυριως θρησκευτικα, να μη...αλλαξοπιστησει:):):)
Βιβλια, εντυπα γενικως, ΠΟΤΕ δεν τα καιμε! Ακομη θλιβομαι για τη χαζομαρα μου να καψω (σε κριση...ηλικιας) μια μεγαλη συλλογη παλαιων περιοδικων:(

ryk

Reaction score
925
Ακομη θλιβομαι για τη χαζομαρα μου να καψω (σε κριση...ηλικιας) μια μεγαλη συλλογη παλαιων περιοδικων:(
Και γω για τη χαζομάρα μου να αφήσω στην αποθήκη (εκτός σπιτιού) τη συλλογή μου με Μπλεκ και Αγόρι, όπου και έγιναν τροφή τρωκτικών...:(

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.839
Όμπραξ δεν είχες; :)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
A ...τοσο μικροι ειστε! εδω μιλαμε για..."Διαπλαση των Παιδων":):):):)

Reaction score
4.909
Βαγγελη πριν κανα μηνα αγορασα εναν τομο Διαπλαση των Παιδων του 1965 σε αριστη κατασταση! Για μενα ηταν λιγο πριν την εποχη μου, εσυ πρεπει να τα διαβαζες...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Φιλιππα, βεβαιως καθε εβδομαδα (Τεταρτη νομιζω) απικο στο περιπτερο. Ειχα και ψευδωνυμο (nickname το λετε τωρα:)), με μερικα παιδια ειχα γραπτη σχεση μεχρι προ λιγων ετων, οι ντοπιοι ειχαμε γνωρισθει κιολας. Ο Ευγ. Τριβιζας, ο εξοχος παραμυθας, απο εκει αρχισε να γραφει/δημοσιευει, νομιζω μετα το 67, οπως κι αλλοι (πχ Φωστιερης, Καρυστιανη, Τζ. Μαστορακη), εχω ακομη μερικους τομους. Νιατα...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εγω, επικαιρα, λεω γι' αυτα που διαβαζαν κι εγιναν οικονομολογοι της πλακας..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa