Κάψιμο ενός εκ των δυο ηχείων Audio Spectrum S20

Reaction score
19
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα

Προσφάτως, ένας φίλος μου ζήτησε βοήθεια στην αντικατάσταση και των δύο μονάδων του ηχείου του (Audio Spectrum S20). Το ηχείο από ότι είδα φοράει ένα Woofer SEAS P17 RCY/P H0548 και ένα Tweeter SEAS 25TAF/DLG. Αυτο το τελευταιο έχει αντικατασταθεί, από ότι διαβαζω, από το Η0534 25TAF/D. Έχετε καμμιά ιδεά που μπορούν να βρεθούν αυτές οι μονάδες; Το googlάρισμα , δυστυχώς, μου απέδωσε κάποιες σελίδες με ημερομηνίες 2007. Σας περνάει από το μυαλό καμμιά ιδέα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτερων για το χρόνο σας...

Reaction score
139
Απάντηση: Κάψιμο ενός εκ των δυο ηχείων Audio Spectrum S20

εγω θα προτεινα να κοιτα3εις και την επιλογη της επισκευης τους...
-Γιώργος Γουσετης, Δημοτικού σταδίου 19 Καλλιθέα, 2109578496
-Πετρος Μιλανακης , Αριστείδου 10-12, 2103254840
-Πανταζοπουλος Σολωμου 54, 2103822201
-Κεντρο μεγαφωνου Καντακουζηνου 10 Κανιγγος, 2103825617

Reaction score
19

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις πληροφορίες.
Να είσαι καλά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Δεδομένου πως το γούφερ είναι κατηργημένο, τηλεφώνησε στην Audio Spectrum, μπας και έχει στοκ. Αν δεν βρεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους πας τα ηχεία, και να σου βάλουν άλλα, καινούργια μεγάφωνα, με τις ανάλογες τροποποιήσεις στο κρος. Για τον κ. Πετρόπουλο, αυτό είναι εύκολο.

Reaction score
19

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Το εκανα ήδη αλλά το κοστολόγιο βγαίνει ελαφρώς αλμυρό.
Τα tweeter τα εντοπισα αλλά το woofer το ψαχνω ακόμη.

Ευχαριστώ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Επειδή τα ηχεία είναι αρκετά παλιά και οποιαδήποτε επισκευή απέχει αρκετά από την αρχική κατάσταση του μεγαφώνου, καλό είναι να αλλαχθούν και τα δύο woofers, αν ενδιαφέρει το φίλο σου να ακούει σωστά.

Reaction score
1.831

πολύ ωραία ηχεία. Για ένα διάστημα τα είχα με τον τελικό michi της rotel τον RHB10, ακόμα και σήμερα παραμένουν ανταγωνιστικά σε ότι αφορά τον ήχο τους.

Reaction score
19
Απάντηση: Re: Κάψιμο ενός εκ των δυο ηχείων Audio Spectrum S20

Να υποθέσω δηλαδή ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί πλέον και ότι θα ήταν καλύτερο να ψαξουμε για ενα ζεύγος μεταχειρισμένων αλλά πιό νέων υλοποιήσεων;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Νομίζω πως για να πάρει ο φίλος σου αντίστοιχο ήχο με των S-20 από σύγχρονο ηχείο θα πρέπει να δαπανήσει ποσό αρκετά μεγαλύτερο από ότι για την αγορά δύο καινούριων woofers.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Κάνε μια ερώτηση εδώ, μήπως έχει μείνει τίποτα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.065

Δεδομένου πως το γούφερ είναι κατηργημένο, τηλεφώνησε στην Audio Spectrum, μπας και έχει στοκ. Αν δεν βρεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους πας τα ηχεία, και να σου βάλουν άλλα, καινούργια μεγάφωνα, με τις ανάλογες τροποποιήσεις στο κρος. Για τον κ. Πετρόπουλο, αυτό είναι εύκολο.
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Το εκανα ήδη αλλά το κοστολόγιο βγαίνει ελαφρώς αλμυρό.
αλμυρό ή μη, αυτό είναι.

ΙΜΗΟ να το πας στον Πετρόπουλο να στο κάνει σένιο και να μην ασχοληθείς μόνος σου με αντικατάσταση μεγαφώνων με διαφορετικού τύπου μεγάφωνα.

Εκτός κι αν βρεις τα "μαμά" μεγάφωνα, οπότε έχει καλώς, αλλά και πάλι θα πρέπει να τα αλλάξεις όλα τα μεγάφωνα, δηλαδή και στο άλλο ηχείο.

Reaction score
19

αλμυρό ή μη, αυτό είναι.

ΙΜΗΟ να το πας στον Πετρόπουλο να στο κάνει σένιο και να μην ασχοληθείς μόνος σου με αντικατάσταση μεγαφώνων με διαφορετικού τύπου μεγάφωνα.

Εκτός κι αν βρεις τα "μαμά" μεγάφωνα, οπότε έχει καλώς, αλλά και πάλι θα πρέπει να τα αλλάξεις όλα τα μεγάφωνα, δηλαδή και στο άλλο ηχείο.
Δυστυχώς Κώστα, οι εποχές άλλαξαν και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τα θέματα όπως εμείς εδώ στο forum καθόσον έχουν άλλες προτεραιότητες, μη ελαστικές. Ο χριστιανός αυτός έχει καιρό το πρόβλημα και προσφέρθηκα να τον βοηθήσω. Τίποτε άλλο.

Reaction score
1.815

O costas EAR πάντως έχει απόλυτο δίκιο.
Θα πρέπει να αλλάξεις και τα δύο μεγάφωνα και να ξαναστρωθούν τα ηχεία από την αρχή.

Τώρα όσον αφορά το θέμα του κόστους είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να υποστηρίξει χρηματικά, το κόστος του service της βλάβης που αντιμετωπίζει.

Έχω κι εγώ μια ακριβώς ίδια περίπτωση με τα δικά μου Audio Spectrum S-37II Gold.

Όταν κάηκε το ένα woofer, πέρασα από τον Πετρόπουλο για συνολική επισκευή - αντικατάσταση και των δυο.
Τα μεγάφωνα στης Seas που φορούσαν τα ηχεία, έχουν αντικατασταθεί με διαφορετικά πιο νέα μοντέλα.

Έπρεπε να αλλάξουν ούτως ή άλλως και οι δυο μονάδες χαμηλών και το κόστος ήταν (αν θυμάμαι καλά) γύρω στα 470 ευρώ, με απαραίτητη ρύθμιση των crossover, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που επιβάλεται.

Το βέβαιο είναι οτι θα έρθει η στιγμή που το κόστος αυτό θα το διαθέσω, αλλά προτιμώ προς το παρόν να τα έχω στην αποθήκη μου και να μην προχωρήσω σε μακελέματα...:116:

Εγώ όμως είμαι "εγώ"... κάποιος άλλος μπορεί να προχωρήσει σε πρόχειρες λύσεις λόγω κόστους.
Πάντως δε θα στο πρότινα...:126:

Reaction score
19

Το καταλαβαίνω ότι έχει δίκιο από τεχνικής απόψεως και σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την άμεση απόκριση.

Reaction score
249

Έπρεπε να αλλάξουν ούτως ή άλλως και οι δυο μονάδες χαμηλών και το κόστος ήταν (αν θυμάμαι καλά) γύρω στα 470 ευρω
ΠΟΣΟ;;;
έχει μεγάλη διάφορα με το απλο s37-II;

Reaction score
29.564

Τα 2 8ιντσα του s37 470e? είναι σοβαροί?

Reaction score
19

Όχι φίλοι μου. Το κόστος αφορά και τις 4 μονάδες (tweeter & woofer).
Σας φάνηκε αλμυρό και σε εσάς, να υποθέσω; Δεν ήταν μόνο δική μου η εντύπωση τελικά.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members