Κάψιμο ενός εκ των δυο ηχείων Audio Spectrum S20

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
Απάντηση: Κάψιμο ενός εκ των δυο ηχείων Audio Spectrum S20

Ναι μεν σας "φαίνεται" πολύ, αλλά: το κόστος συμπεριλαμβάνει εκτός από τις 4 μονάδες και το νέο κρος, τη σχεδίαση αυτού, την τοποθέτηση, την εγγύηση (και τη δοκιμή) καλής λειτουργίας από μια εταιρία καταξιωμένη στο χώρο, και την εγγύηση για ότι συμβεί στο προβλεπόμενο από το νόμο διάστημα των 2 ετών. Φυσικά συμπεριλαμβάνεται και κέρδος για την εταιρία.

Και εν τέλει, ο ιδιοκτήτης θα έχει ένα νέο ζεύγος ηχείων. Μόνο οι καμπίνες θα παραμείνουν ίδιες.

Συνολικά, λίγα είναι. Πολύ λίγα. Και είμαι βέβαιος πως αν εσείς προσφέρατε τα παραπάνω, πιο πολλά θα ζητούσατε.

Reaction score
1.815

Όχι φίλοι μου. Το κόστος αφορά και τις 4 μονάδες (tweeter & woofer).
Σας φάνηκε αλμυρό και σε εσάς, να υποθέσω; Δεν ήταν μόνο δική μου η εντύπωση τελικά.
Κωσταντίνε το κόστος επισκευής των 470 ευρωπουλακιαδίων που μου είπε ο Πετρόπουλος, ήταν για τα δυο woofer μόνο... :609:
Τα tweeters είναι μια χαρά στα δικά μου δεν έχουν πρόβλημα.

Και βεβαίως εννοείται οτι η εργασία τοποθέτησης, η ρύθμιση του κρος καθώς και το τελικό σετάρισμα του ηχείου ήταν μέσα στην τιμή..
Θεωρώ οτι το κόστος από μόνο του είναι μεγάλο, αλλά για το συγκεκριμένο ηχείο λογικό.

Reaction score
19

Κρίμα για μία ελληνική εταιρεία, να έχει τόσο ακριβό aftersales. Πολύ κρίμα.
Σε κάτi τέτοιες στιγμές μου έρχεται στο μυαλό ένα περιστατικό που έιχα διαβασει παλιά στο avforum, το οποία σχετιζόταν με μία αλλαγή βελόνας σε μία μετρίου κοστολογίου κεφαλή. Δεν θυμάμαι την εταιρεία. Θυμάμαι μονο ότι ήταν γερμανική. Η εδώ αντιπροσωπεία είχε αρχίσει να τον εμπαίζει οπότε στο τέλος ήλθε σε επαφή με τα κεντρικά στη Γερμανία. Οι γερμανοί του είπαν "στείλτη μας". Μετά από κάποιο διάστημα του γύρισε πίσω, επισκευασμένη δωρεάν, χωρίς καμία χρέωση. Βέβαια, τότε, για τα ελληνικά δεδομένα το περιστατικό ήταν ανήκουστο. Φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι άπαξ και αγόρασες ηχεία από μία ελληνική εταιρεία όπου το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά σου, εκείνη θα όφειλε να σου επισκευάσει τα ηχεία χρεώνοντας το κόστος των υλικών και μόνο. Το R&D του ηχείου το πληρώνεις κατά την πρώτη αγορά οπότε δεν ευσταθεί το να χρεώνεσαι συνέχεια "εργατικά" κ.α. Όσο για την εγγύηση, αυτή εξυπακούεται ότι υπάρχει. Η ίδια η SEAS δίνει εγγύηση για τα προιόντα της άλλωστε. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ηχείο 20 ετών. Για πόσο ακόμη θα πληρώνουμε το R&D; Η τιμή της καθε μονάδας το 2007 ήταν 70 ευρώ περίπου και περιελάμβανε το κέρδος του εμπόρου. Πώς τώρα φτασαμε στα 470, ένας θεός ξέρει. Κρίμα, κρίμα....

Reaction score
249

αν θυμάμαι καλά οι καμπίνες όπως και οι βάσεις τους δεν ήταν κάτι αξιόλογο οπότε δυο μεγάφωνα 470 € εμένα μου φαίνονται εξωφρενικο ποσό για την εποχή μας
τώρα αν φαίνεται λογικο το κόστος αυτό όταν βρίσκεις το artemis στο 800αρι τι να πω

Reaction score
1.831

άστο, με 5 κατοστάρικα και λίγο παραπάνω κατά καιρούς βρίσκονται μεταχειρισμένα ηχεία-διαμάντια...

Εκτός και αν σου αρέσανε πολύ τα s37 και δε θέλεις να...πειραματιστείς

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

Κρίμα για μία ελληνική εταιρεία, να έχει τόσο ακριβό aftersales. Πολύ κρίμα.
Σε κάτi τέτοιες στιγμές μου έρχεται στο μυαλό ένα περιστατικό που έιχα διαβασει παλιά στο avforum, το οποία σχετιζόταν με μία αλλαγή βελόνας σε μία μετρίου κοστολογίου κεφαλή. Δεν θυμάμαι την εταιρεία. Θυμάμαι μονο ότι ήταν γερμανική. Η εδώ αντιπροσωπεία είχε αρχίσει να τον εμπαίζει οπότε στο τέλος ήλθε σε επαφή με τα κεντρικά στη Γερμανία. Οι γερμανοί του είπαν "στείλτη μας". Μετά από κάποιο διάστημα του γύρισε πίσω, επισκευασμένη δωρεάν, χωρίς καμία χρέωση. Βέβαια, τότε, για τα ελληνικά δεδομένα το περιστατικό ήταν ανήκουστο. Φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι άπαξ και αγόρασες ηχεία από μία ελληνική εταιρεία όπου το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά σου, εκείνη θα όφειλε να σου επισκευάσει τα ηχεία χρεώνοντας το κόστος των υλικών και μόνο. Το R&D του ηχείου το πληρώνεις κατά την πρώτη αγορά οπότε δεν ευσταθεί το να χρεώνεσαι συνέχεια "εργατικά" κ.α. Όσο για την εγγύηση, αυτή εξυπακούεται ότι υπάρχει. Η ίδια η SEAS δίνει εγγύηση για τα προιόντα της άλλωστε. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ηχείο 20 ετών. Για πόσο ακόμη θα πληρώνουμε το R&D; Η τιμή της καθε μονάδας το 2007 ήταν 70 ευρώ περίπου και περιελάμβανε το κέρδος του εμπόρου. Πώς τώρα φτασαμε στα 470, ένας θεός ξέρει. Κρίμα, κρίμα....
μη συγκρίνεις μια αλλαγή βελόνας από μια κατασκευάστρια εταιρία με την δημιουργία νέων ηχείων από μια εταιρία που δε κατασκευάζει μεγάφωνα, είναι εντελώς ανόμοια τα παραδείγματα. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μηδενικό κόστος.

όσο για την εγγύηση σε ένα προϊόν 20 ετών, ε, προφανώς δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.

και μη ξεχνάτε πως βρισκόμαστε σε μια χώρα που το κράτος βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη κάθε εταιρίας, δηλαδή από τα 470 € που θα κόψει απόδειξη η εταιρία, τα μισά θα τα πάρει ο συνέταιρος-κράτος.

Κρίμα, ναι, κρίμα για πολλά πράγματα...

Reaction score
139

..... φίλε κάψε και το αλλο και μετά επισκεύασέ τα και τα 2...πιο φθηνά θα σου "έρθει"
υποπολλαπλάσιο κόστος
:135:

Reaction score
19

Εγώ θα συμφωνήσω με το κ. Κακαλιό. Θα πω του ανθρώπου να κάνει λίγη υπομονή και μόλις μαζέψει λίγα χρήματα να πάει για ένα ζευγαράκι μεταχειρισμένα και τέλος. Πάμε για άλλες πολιτείες. Έχουμε φάει όλοι εδώ, αρκετή φαιά ουσία.
Ήμαρτον πια. Ένα ηχείο χρησιμεύει και για κεντρικό άλλωστε ...
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την παρέα του φόρουμ για την συμμετοχή, εκ μέρους του φιλαράκου μου. Να είστε όλοι καλά.

Reaction score
19

μη συγκρίνεις μια αλλαγή βελόνας από μια κατασκευάστρια εταιρία με την δημιουργία νέων ηχείων από μια εταιρία που δε κατασκευάζει μεγάφωνα, είναι εντελώς ανόμοια τα παραδείγματα. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μηδενικό κόστος.

όσο για την εγγύηση σε ένα προϊόν 20 ετών, ε, προφανώς δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.

και μη ξεχνάτε πως βρισκόμαστε σε μια χώρα που το κράτος βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη κάθε εταιρίας, δηλαδή από τα 470 € που θα κόψει απόδειξη η εταιρία, τα μισά θα τα πάρει ο συνέταιρος-κράτος.

Κρίμα, ναι, κρίμα για πολλά πράγματα...
Αγαπητε φίλε Κώστα

Σαφέστατα δεν μπορούν να συγκριθούν τα δύο κοστολόγια και για το λόγο αυτό μίλησα για επιβάρυνση του πελάτη με την αξία των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν αλλά έως εκεί.
Διαβάζοντας παλαιότερα post τα οποία αφορούν επισκευές της εταιρείας σε S37, το κάψιμο μονάδων σε ηχείο δεν αποτελεί συμβάν το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί, σαν περιστατικό, από την αρχή. Είναι λυμένη η άσκηση εδώ και καιρό και φαντάζομαι (και ελπίζω ταυτόχρονα) ότι η λύση-πακέτο είναι επίσης διαθέσιμη. Θα μπορούσε να πωλείται και σαν κιτ επισκευής για τους DIYs (ωραία ιδέα για business) για όποιον πιάνουν τα χεράκια του λίγο, με τιμή αναρτημένη στο internet. Λαμβανομένου υπόψη ότι άλλη τιμή δίνεται στη λιανική και άλλη τιμή στη χονδρική, η εταιρεία θα μπορούσε να αντλεί το κέρδος της από εκεί.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο ηχείο δεν γνωρίζεις το ποιόν του και τη μεταχείριση που είχε.
Δεν γνωρίζεις αν έχει επισκευασμένα μεγάφωνα, που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία σχέση με τα εργοστασιακά.
Δεν γνωρίζεις τη κατάσταση του κυκλώματος διαχωρισμού που μπορεί να έχει καμένο και ολόκληρο κλάδο.
Από την άλλη με την επισκευή έχεις ουσιαστικά καινούριο και εγγυημένο ηχείο.
Έχει καμιά σχέση η μια περίπτωση με την άλλη?

Reaction score
19
Απάντηση: Re: Κάψιμο ενός εκ των δυο ηχείων Audio Spectrum S20

Συμφωνώ απόλυτα. Αγοράζοντας μεταχειρισμένο πάντα παίρνεις το σχετικό ρίσκο. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου πάντως, από τις αγορές μέσα από τα φόρουμ δεν με έχει απογοητεύσει. Άλλωστε, μετά από τόσα χρόνια που μπαινοβγαίνουμε στα ελληνικά φόρουμ ξέρουμε λίγο-πολύ τον εκάστοτε πωλητή. Όλα είναι θέμα τύχης σε τελική ανάλυση.

Reaction score
1.815

Kωστή έτσι είναι όπως τα λές!

Πάρε τηλέφωνο το Μάνο στο 6974243829.
Έχει λύση για το S-20..

Όλα τελικά είναι θέμα ..."τύχης"!!:116:
Για το S-37II πάντως μου έδωσε τα γνήσια - μιας γενιάς νεότερα, με μεγαλύτερο face plug και ελαστική ανάρτηση...
Το βασικότερο είναι οτι δε χρειάζεται αλλαγή στο crossover.
Πετάω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:604:

Reaction score
19

Σταματη σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Καλοάκουστα !!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για τα S-37 θέλει σίγουρα διαφορετικό συντονισμό η καμπίνα γιατί το μεγάφωνο είναι διαφορετικό.
Χωρίς να τα έχω μετρήσει είμαι βέβαιως πως και το κροσόβερ θα απαιτεί διόρθωση.

Reaction score
1.815

Πέτρο απ' ότι είπε ο Μανώλης, η μόνη ρύθμιση που ίσως χρειαστεί, θα είναι μια διαφορετική τιμή του cross στην αντίσταση που αφορά τις υψηλές συχνότητες.
Αυτό θα το δούμε στην πράξη...

Θα σας πω εντυπώσεις όταν τοποθετήσω τα μεγάφωνα..:119:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα μου μόλις είχα τηλεφωνική επικοινωνία με το Γιώργο το Πετρόπουλο, ο οποίος σαν σχεδιαστής των ηχείων <<ίσως>> ξέρει κάτι παραπάνω.
Χαρακτηριστικά λοιπόν μου είπε <<Καμία σχέση δεν έχει το ένα μεγάφωνο με το άλλο (θυμόταν απέξω και τους τύπους των μεγαφώνων) και βέβαια θέλουν άλλο συντονισμό>>.

Reaction score
1.831

Για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα μου μόλις είχα τηλεφωνική επικοινωνία με το Γιώργο το Πετρόπουλο, ο οποίος σαν σχεδιαστής των ηχείων <<ίσως>> ξέρει κάτι παραπάνω.
Χαρακτηριστικά λοιπόν μου είπε <<Καμία σχέση δεν έχει το ένα μεγάφωνο με το άλλο (θυμόταν απέξω και τους τύπους των μεγαφώνων) και βέβαια θέλουν άλλο συντονισμό>>.
Μπορεί το νέο μεγάφωνο να κάτσει και καλύτερα!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καλώς ή κακώς η σχεδίαση ενός ηχείου δεν είναι ρίχνουμε ζαριά και ότι κάτσει.
Και για να το πω με άλλα λόγια... Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να <<κάτσει>> καλύτερα.

Reaction score
1.831

Καλώς ή κακώς η σχεδίαση ενός ηχείου δεν είναι ρίχνουμε ζαριά και ότι κάτσει.
Και για να το πω με άλλα λόγια... Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να <<κάτσει>> καλύτερα.
μπορεί να βγει τονικά πιο μπασαδερό ή πιο πριμάτο και να ταιριάξει κουτί με κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα του χώρου του.
Το αποκλείεις?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

μπορεί να βγει τονικά πιο μπασαδερό ή πιο πριμάτο και να ταιριάξει κουτί με κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα του χώρου του.
Το αποκλείεις?
όχι φυσικά, τίποτα δεν αποκλείεται διότι αυτή η παράμετρος του χώρου είναι χαοτική (όπως και το γούστο του καθενός), οπότε και το πόσο θα "αρέσει" ένας τυχαίος συνδυασμός σφαλμάτων είναι εντελώς απρόβλεπτο και ομοίως χαοτικό...

Αντικειμενικά βέβαια, το "να κάτσει πιο σωστά" είναι εντελώς μα εντελώς αδύνατο. Το αντικειμενικό βέβαια δε ξέρω κατά πόσο και ποιον ενδιαφέρει...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis