Καηκε μια λαμπα

Reaction score
4.250
Πριν λιγες μερες διαπιστωσα οτι το ενα ηχειο επαιζε στο 50% της εντασης. Αφου εκανα καποιες δοκιμες για να δω αν φταινε οι ενισχυτες στο τελος με μια αλλαγη καλωδιων προς την φορα των ενισχυτων, το προβλημα μετατοπιστηκε στο αλλο ηχειο. Ανοιξα τον προενισχυτη ο οποιος εχει 4 ECC82, τις εβγαλα και εβαλα 4 αλλες. Τωρα ολα ειναι μια χαρα, αλλα πως θα ξερω ποια χαλασε (οι ποιες). Υπαρχει κατι σαν μετρητης, και αν ναι τοτε που θα το βρω?

Reaction score
8
Απάντηση: Καηκε μια λαμπα

Θα βαλεις παλι τις παλιες λαμπες και θα αλλαζεις μια μια, μεχρι να δεις σε ποια ειναι το προβλημα - μολις την αλλαξεις θα επανελθει ο ηχος.

Reaction score
8

Επισης Βασιλη, κυττας σε ποιο καναλι ειναι το προβλημα αριστερο η δεξιο και αλλαζοντας την θεση της λαμπας, μολις μεταφερθει στο αλλο καναλι το προβλημα καθως τις αλλαζεις, βρισκεις ποια λαμπα εχει το προβλημα - αυτη που μεταφερθηκε τελευταια στην θεση που τωρα δεν παιζει το καναλι.

Reaction score
4.250

Θαναση σ ευχαριστω, να ρωτησω κατι ασχετο, αυτες οι λαμπες που εβαλα μου μοιαζει οτι το ενα C το εχει αναποδα, ειναι τιποτα μαιμου?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Υπάρχει το λεγόμενο Λυχνιόμετρο που δείχνει τη κατάσταση της λυχνίας και αν αυτή χρειάζεται αντικατάσταση.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Καηκε μια λαμπα

Υπάρχει το λεγόμενο Λυχνιόμετρο που δείχνει τη κατάσταση της λυχνίας και αν αυτή χρειάζεται αντικατάσταση.
Ωραια, αντι να βαζεις μια μια τις λαμπες αναψε σβησε ενισχυτες προενισχυτη, τις βαζεις στο λυχνιομετρο και τελειωσε. Στην Θεσ/νικη το εχει κανεις ομως?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.060

Βασίλη, υπάρχει δυνατότητα να μας ανεβάσεις μια φωτό του εσωτερικού κόσμου του προενισχυτή;

Reaction score
4.250

Θα προσπαθησω, απλα πρεπει να φορτησω λιγο την μπαταρια της φωτογραφικης γιατι δεν την πολυχρησιμοποιω.

Reaction score
4.250

Ωραια και πως βαζουμε φωτογραφιες απο το αρχειο του υπολογιστη μας?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Για να μη πελαγώσεις τοποθέτησε τις τέσσερις καλές λυχνίες επάνω. Ελπίζω να τις σημείωσες ποιες είναι.
Αν όλα παίζουν όπως πρέπει βγάλε μία και τοποθέτησε μία από τις <<ύποπτες>>. Αν όλα πάλι παίζουν όπως πρέπει δοκίμασε την επόμενη και πάει λέγοντας.

Να σου πω εδώ ότι μια λυχνία μπορεί να είναι οριακή και να μη δείξει αμέσως το πρόβλημα αλλά αφού περάσει κανένα 10λεπτο. Οπότε σε κάθε αλλαγή αφιέρωσε λίγο χρόνο.

Reaction score
8

Θαναση σ ευχαριστω, να ρωτησω κατι ασχετο, αυτες οι λαμπες που εβαλα μου μοιαζει οτι το ενα C το εχει αναποδα, ειναι τιποτα μαιμου?
οταν λες c Βασιλη τι λυχνιες εχεις επανω;
μηπως Svetlana του Εργοστασιου Reflektor - αποτι θυμαμαι αυτες ειχαν αυτο ως συμβολο.

Reaction score
4.250

Πανο σ ευχαριστω για την φωτο (εγω ακομη δεν μπορω να ανεβαζω φωτογραφιες:120:)
Θαναση οι λυχνιες ειναι JJ ECC82, ομως αυτες που αλλαξα ενω μοιαζουν απολυτως ιδιες ωστοσο το πρωτο C μου μοιαζει σαν αναποδο! Ισως ξεβαψε λιγο ισως ομως και να ειναι κατι αλλο. Οπως και ναχει ο ηχος ειναι ιδιος οποτε ολα καλα. Τις δοκιμες για την καμενη λαμπα θα τις κανω την Κυριακη.

Reaction score
8

Οι JJ ειναι σχετικα καινουργιες λυχνιες - δεν εχουν σχεση με τις JJ-TESLA που υπηρχαν παλια σε παραγωγη και δεν εχω ακουσει ακομα για μαιμουδες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm