Καθαρισμός δίσκων LP

Reaction score
8.905
Απάντηση: Καθαρισμός δίσκων LP

Το Okki Nioki (κοντά στα 400-450 euro) είναι μία καλή επιλογή. Διπλή περιστροφή, δυνατή αναρρόφηση και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα πλυντήρια δίσκων.
http://www.okkinokki.nl/
Το έχω και θα συμφωνήσω με τον Γιώργο!

ΥΓ. Γιώργο είσαι Ελλάδα η έξω? Για να κανονίσουμε τίποτα...

Reaction score
2.248

Εχτές γύρισα Βασίλη. Γιαααα να μαζευόμαστε !!!!

Reaction score
1.685

Καλως ηρθες Γιωργο.....

Για κανονισε τιποτα να το ξανακουσουμε καπως στρωμενο.....εκτος απ αυτο το Σαββατο, οποτε θελετε...

Reaction score
8.905

Μέσα είμαι! Και μετά.... ξέρετε!

Εδώ Παπάς εκεί Παπάς που είναι ο Παπάς?

Reaction score
2.248

Έχει επίδειξη τάπερ?:107:
Θα έχει JICO SAS MM vs GYGER MICRORIDGE MC και πολύ βινύλιο.
Το πλύσιμο χρεώνεται 0,50 cents το κομμάτι με υγρό της αρεσκείας μου :138:

Reaction score
29.810

ΤΡΥΛΕΤ Λεμονάκι μυρωδάτο και λαμποκοπά το πιάτο.:116:

ryk

Reaction score
925

Θα έχει JICO SAS MM vs GYGER MICRORIDGE MC και πολύ βινύλιο.
Το πλύσιμο χρεώνεται 0,50 cents το κομμάτι με υγρό της αρεσκείας μου :138:
Όπατο.....καλή κόντρα (αναμένεται)! Θα με ενδιέφερε να την ακροαστώ, αν χωράω!
Για πλύσιμο έχω homemade σαπουνάκι λεβάντας!:128:

Reaction score
2.248

Όπατο.....καλή κόντρα (αναμένεται)! Θα με ενδιέφερε να την ακροαστώ, αν χωράω!
Για πλύσιμο έχω homemade σαπουνάκι λεβάντας!:128:
Ολοι οι καλοί χωράνε :102: (θα σου στείλω πμ το τηλ μου να κανονίσουμε)

@J.Markou
Βρεεε η κακία θα σου μείνει !!! Μόνο ο Εμμανουήλ με εμπιστεύεται :138:. Αφού να φανταστείς με άφησε να του πλύνω το direct cut του Harry James (comin from a good place) με υγρό της αρεσκείας μου.

Reaction score
1

εβλεπα στο youtube εναν τυπο που τα 'πλενε στο νεροχυτη και σαπουνιζε και την ετικετα κανονικα:108: τι διαολο δε χαλαει?
γιατι αυτο φοβαμαι και δεν τα 'χω πλυνει στο χερι ακομα

Reaction score
4.536

Παπαριές , άκου εκεί και την ετικέτα !!!

Πεπιεσμένος αέρας σε σπρεϋ + βουρτσάκι , διαφορετικά πλυντηριάκι !

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174

εβλεπα στο youtube εναν τυπο που τα 'πλενε στο νεροχυτη και σαπουνιζε και την ετικετα κανονικα:108: τι διαολο δε χαλαει?
γιατι αυτο φοβαμαι και δεν τα 'χω πλυνει στο χερι ακομα
Εξαρτάται από την κατασκευή του δίσκου και πού χρειάζεται πλύσιμο. Κάποιοι -ελάχιστοι και κυρίως 45 στροφών- δίσκοι φέρουν ετικέττα ανάγλυφη επάνω στο υλικό και χρωματισμένη από την πρέσσα. Οι περισσότεροι δίσκοι φέρουν χάρτινη ετικέττα από σχετικά στιλπνό χαρτί, που αντέχει το νερό και ίσως ένα ελαφρό τρίψιμο. Κάποιοι άλλοι δίσκοι, όπως οι δίσκοι LP της Λύρας, της εποχής εκείνου του φραγκοφονιά του Πατσιφά, είναι από πολύ φτηνό χαρτί, που δεν αντέχει το τρίψιμο, αλλά μπορεί να βραχεί και μετά να στεγνώσει εντελώς, πριν ο δίσκος επανατοποθετηθεί στο φάκελό του, ώστε να μη μουχλιάσει.

Επομένως, όλοι οι δίσκοι, κάθε τεχνολογίας, μπορούν να πλυθούν με νερό και απορρυπαντικό με ελαφρά καθαριστική βάση, όπως είναι κάποιο παιδικό σαμπουάν που δεν τσούζει στα μάτια. Μπορείς στην αρχή να βρέξεις ολόκληρο το δίσκο, μετά να τον τοποθετήσεις επάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε στρωμένη πετσέτα (μαλακή, όχι γαριασμένη), να ρίξεις λίγο απορρυπαντικό και να τρίψεις το αυλάκι με κυκλική κίνηση προς τη φορά περιστροφής του, με κάποιο μαλακό πανί, καλύτερα κάποιο καινούργιο μαλακό βαμβακερό πανί ξεσκονίσματος. Στη συνέχεια μπορείς να τον ξεπλύνεις με νερό της βρύσης και στη συνέχεια με απιονισμένο νερό. Αν δεν υπάρχει απιονισμένο νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εμφιαλωμένο πόσιμο. Τέλος, μπορείς να τον σκουπίσεις και πάλι με κυκλική κίνηση με κάποια υδρόφιλη και μαλακή πετσέτα και να τον αφήσεις σε ξηρό περιβάλλον δωματίου, ώστε να αφυγρανθεί.

Σε περίπτωση κατά την οποίαν ο δίσκος είναι σε πολύ κακή κατάσταση, είναι πολύ λερωμένος και σκονισμένος από μακροχρόνια έκθεση εκτός καλύμματος, η αφαίρεση των ακαθαρσιών από το αυλάκι είναι δύσκολο να γίνει με τέτοιου είδους πλύσιμο. Μπορείς να τον βρέξεις, να τον αφήσεις βρεγμένο αρκετή ώρα, ώστε να φουσκώσουν οι ακαθαρσίες, και να τον παίξεις βρεγμένο με ελλειπτική ακίδα (όχι σφαιρική), ώστε αυτή να "σκάψει" τις ακαθαρσίες (με το νερό να λειτουργεί ως λιπαντικό). Στη συνέχεια, μπορείς να τον πλύνεις όπως παραπάνω.

Αυτά...

Reaction score
1.815

Κανονίζω το επόμενο !!!!! :102:
Kι εγώ μέσα είμαι!
Που βρήκες Jico?
Έμαθες οτι έπεσαν τα σαγόνια των φίλων μας και είπες να επαναλάβεις το ..ανέκδοτο??

Reaction score
8.905

Άντε και μετά τον Γιώργο... εδώ... μπας και ακούσετε και κάτι σοβαρό...:116: :142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Δεν έχει parking εκεί.Να μην έρθεις:107:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.247
Members