Καθαρισμός τηλεχειριστηρίων

Reaction score
1
Το πρωί παρατηρούσα τον ήλιο που έπεφτε πάνω στα τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και του ενισχυτή. Πέρα από τη σκόνη, υπάρχει και ένα στρώμα χμμ βρώμας, πέριξ των κουμπιών το οποίο φυσικά δεν είναι ωραίο.

Είπα λοιπόν να καθαρίσω όλα τα τηλεχειριστήρια του σπιτιού και σκέφτομαι πως να έχω αποτέλεσμα χωρίς το φόβο καταστροφής κουμπιών, πλαστικών ή των ενδείξεων τους.

Any ideas;

Reaction score
7.039
Απάντηση: Καθαρισμός τηλεχειριστηρίων

Άνοιξέ το, βγάλε το λαστιχένιο μέρος πλύντο καλά στην βρύση και είσαι οκ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Re: Απάντηση: Καθαρισμός τηλεχειριστηρίων

εγω τα αφηνω τουμπα οταν δεν τα δουλευω, και αν βαλεις και ζελατινα τροφιμων ξενιαζεις μεχρι να χαλασει...........τοσο απλα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Αν αφεθούν και λερωθούν πολύ, οινόπνευμα διαφανές, όχι όμως συχνά.

Αν λυθούν, όλα μπουγάδα με σαπούνι, εκτός της πλακέτας, που θέλει οινόπνευμα.

Αν καθαρίζονται τακτικά με υγρό microfiber πανί, δεν πιάνουν τίποτα ποτέ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.691
Απάντηση: Re: Καθαρισμός τηλεχειριστηρίων

...εκτός της πλακέτας, που θέλει οινόπνευμα.
Η πλακέτα, (ιδίως αν είναι οι μαύρες επαφές), χαλάει με το οινόπνευμα.

Βαμβάκι ελάχιστα βρεγμένο και μισή σταγόνα υγρό πιάτων.

Και στέγνωμα μετά φυσικά.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Αν χαλούσε Γιωργάκη, δεν θα είχα remotes τα παλιά τα χρόνια!

Reaction score
1

Η πλακέτα, (ιδίως αν είναι οι μαύρες επαφές), χαλάει με το οινόπνευμα.

Βαμβάκι ελάχιστα βρεγμένο και μισή σταγόνα υγρό πιάτων.

Και στέγνωμα μετά φυσικά.
Mιλάω για εξωτερικό καθαρισμό παίδες. Σκέφτομαι εν τω μεταξύ ότι τα μισά είναι ματ και άλλα μισά γυαλιστερό μαύρο και φοβάμαι το οινόπνευμα μην τα θολώσει.

Reaction score
1

Mιλάω για εξωτερικό καθαρισμό παίδες. Σκέφτομαι εν τω μεταξύ ότι τα μισά είναι ματ και άλλα μισά γυαλιστερό μαύρο και φοβάμαι το οινόπνευμα μην τα θολώσει.
Πάρε το καθαριστικό σπρέϊ που χρησιμοποιούμε στις οθόνες τηλεοράσεων, PC κλπ...μιά χαρά !

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καθαρισμός τηλεχειριστηρίων

εγω τα αφηνω τουμπα οταν δεν τα δουλευω, και αν βαλεις και ζελατινα τροφιμων ξενιαζεις μεχρι να χαλασει...........τοσο απλα
Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ και μένουν όλα καινούργια.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Ήρθε η ώρα να σας γνωστοποιηθεί κατοχυρωμένη με διεθνείς πατέντες τεχνογνωσία MaxHeadroom, η οποία θα καταστήσει παρελθόν στο καθιστικό σας το φαινόμενο "τηλεκοντρόλ με προφυλακτικό" :105::
  1. Για τον καθαρισμό τηλεκοντρόλ, πληκτρολογίων, κινητών και συναφών ειδών, παίρνουμε μια καθαρή βούρτσα παπουτσιών, την ψεκάζουμε με λίγο υγρό καθαρισμού τζαμιών και τρίβουμε με αυτή μια φορά οριζόντια και μια κάθετα. Θα χρειαστεί λιγότερο από ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και το υπό καθαρισμό αντικείμενο να λάμψει κυριολεκτικά.
  2. Εάν κάποια κουμπιά δυσλειτουργούν, τότε ψεκάζουμε με λίγο αντισκωριακό σπρέι (WD40) και στη συνέχεια εφαρμόζουμε τη διαδικασία "1". Δοκιμασμένο κατ' επανάληψη και χωρίς παρενέργειες, ακόμα και σε κινητά φίλων που επέστρεψαν από το σέρβις γνωστής αλυσίδας με την ένδειξη "BLR" (μεταξύ μας, αμφιβάλλω αν ασχολήθηκαν καθόλου).

Γμτ, αυτά έπρεπε να τα χρεώνω... :114:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.691

:135:

Reaction score
1

Lol! Απολαμβάνω τη συζήτηση. Κάπου έχω κάτι DUO με γεύσεις, νομίζω το μήλο θα είναι μια χαρά :116:

Λοιπόν σκέφτηκα κάτι: Καθαριστικό σπρέυ γυαλιών οράσεως και το ανάλογο πανάκι ή ένα πανάκι τηλεοράσεως. Επίσης υγρά μαντηλάκια Look. Με αυτά καθαρίζω εκτός από τα γυαλιά μου και το iPhone και γενικά διάφορες πλαστικές συνήθως συσκευές και είναι όλα μια χαρά. Θα δοκιμάσω αύριο σε ένα τηλεχειριστήριο και βλέπουμε.

Reaction score
1

Τρελλό γέλιο το "διαφημιστικό" :142::204::142: προσοχή είναι σόκιν !

Last edited by a moderator:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Εβαλα καλο καλωδιο ρευματος στο πληντυριο πχιατων και πετακσα μεσα τα κοντρολ.Μετα την μπουγαδα ολα πχιασανε 4-5 παραπανω καναλια.....ειδες τι κανει το καλωδιο

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Καθαρισμός τηλεχειριστηρίων

Εβαλα καλο καλωδιο ρευματος στο πληντυριο πχιατων και πετακσα μεσα τα κοντρολ.Μετα την μπουγαδα ολα πχιασανε 4-5 παραπανω καναλια.....ειδες τι κανει το καλωδιο
Κοιτα κοιτα και εγω νομιζα οτι μονο το απορρυπαντικο κανει δουλεια. :143:

Reaction score
8

πο την εμπειρια μου ξερω οτι για να καθαρισεις τετοια πραματα ενα υλικο που κανει φοβερη δουλεια ειναι η ισοπροπηλιλη αλκοολη.την ζητας απο τα φαρμακεια σε μια μικρη ποσοτητα η οποια φτανει για τετοιες δουλειες.

Reaction score
29.578

ΑΖΑΧ για τα τζάμια με χαρτί κουζίνας και καθάρισες.
Ούτε αλκοόλες που τα χαλάνε ούτε τπτ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster