Καθετες γραμμες στην TV από Nova PVR 3001

Reaction score
0
Καλησπέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξης πρόβλημα. Εχω εγκαταστησει το πακετο PVR της nova (όπως το δινει χωρις τιποτα δικό μου) σε μια Philips 32 PFL 9603. Έχω παρατηρήσει ότι στην εικόνα που δίνει ο αποκωδικοποιητής (μεσω scart) εμφανιζονται παρα πολλές επαναλαμβανόμενες κάθετες γραμμές (ορατες σε σκοτεινες εικόνες). Η TV δεν εχει πρόβλημα (αψογη εικόνα σε όλες τις άλλες πηγες εισόδου). Που νομιζετε οτι υπάρχει πρόβλημα; Στον αποκωδικοποιητή, στο καλώδιο scart ή στην είσοδο scart (το δοκίμασα και στις 2 που διαθετει η tv με τα ίδια αποτελέσματα). Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα;

Reaction score
0
Απάντηση: Καθετες γραμμες στην TV από Nova PVR 3001

Μήπως είναι κάποια παρεμβολή από τα κακή τοποθέτηση καλωδίων? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

φιλε gerakos, εχω και εγώ αυτον τον δεκτη, απλά δεν τον χρησιμοποιώ πλέον και δεν μου παρουσίαζε αυτο το πρόβλημα...

Υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξεις το scart με κάποιο άλλο ?
Δοκιμασετο και μετά δοκίμασε να βάλεις μια άλλη πηγή πχ. ενα DVD στις εισόδους Scart της τηλεόρασης σου με το ίδιο καλώδιο.
Εαν δεν είναι το καλώδιο και με το DVD παίζει καλά, τότε πακέτο στην NOVA για αλλαγή...

Οι γραμμές που φαίνονται στις σκούρες εικόνες είναι σταθερές κάθετες ή κινούνται ?

Επίσης μήπως η τηλεόραση ή ο δέκτης έχουν επιλογή 50 ή 60 HZ ?

Δοκίμασε τα και πές μας, εαν μπορείς να βάλεις και φωτο καλά θα ήταν.

Reaction score
0

Λοιπόν φίλε Πάνο. Σ ευχαριστώ για τη βοήθεια. Με το ίδιο scart ειχα συνδεδεμενο τον παλιο (αναλογικό) αποκωδικοποιητή χωρίς πρόβλημα. Έβαλα στην είσoδο scart ένα DVD παλι χωρίς πρόβλημα. Οι γραμμές που αναφερω είναι σταθερες (βέβαια πρέπει να προσέξεις την εικόνα για να τις διακρίνεις) και αρκετα πυκνες. Για τη συχνότητα σάρωσης δε βρήκα κάτι. Νομίζω ότι η TV τη ρυθμιζει αυτόματα. Θα προσπαθησω να τις αποτυπώσω σε φωτο.

Reaction score
0
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω με το pvr3001 ,στις πολυ σκοτεινες σκηνες εμφανιζονται γκριζομαυρες καθετες μπαρες...επισης μου εχει σπασει τα νευρα το συνεχες βουητο που ακουγεται απο τον σκληρο του εν λογω μηχανηματος.

Reaction score
114

Αγορασε ενα πιο ακριβο scart.
Oχι το ακριβοτερο που θα βρεις βεβαια.
Με 15-20 Ευρω θα εισαι ενταξει.
Καποιες φορες βαζει και το LIDL καποιο που ειναι πολυ καλο σε πολυ καλη τιμη.

Reaction score
0

blachie εχουμε ακριβως τα ιδια προβλήματα. Αυτό που με απασχολούσε ήταν αν εχω κάνει κάποιο λάθος στον τρόπο που συνδεονται τα καλώδια που κατεβαινουν από το πιάτο στον αποκωδικοποιητή και αυτό δημιουργεί κάποιο είδος "παρεμβολών" στην εικόνα. Η εικόνα φαινεται "κοτλέ" (αν με αυτόν τον όρο μπορω να αποτυπώσω το τι βλέπω) σε όλο το μήκος της με επαναλαμβανόμενες πυκνες κάθετες γκριζόμαυρες μπαρες ορατες (και ενοχλητικές) σε σκουρο φοντο. Όσο για το θορυβο νομίζω πως δυστυχως πρέπει να τον υποστούμε.

Reaction score
0

Δε χρησιμοποιώ το scart που ειχε το κουτί (φαινόταν της πλάκας). Το scart που χρησιμοποιω ειναι αρκετα καλό (δε θυμαμαι μαρκα) κόστους 35 - 40 Ευρώ

Reaction score
114

Ισως ασυρματο τηλεφωνο να μπορουσε να κανει παρεμβολη η κατι αλλο.
Απ τον δεκτη εχεις περασει και την εξωτερικη κεραια ?
Αν ναι ,δες μεσα απο το μενου ,θα υπαρχει καποια επιλογη και αλλαξε την συχνοτητα.

Reaction score
0

Οχι την εξωτερική κεραια την εχω απ' ευθείας στην tv. Απλά στέλνω από τον δέκτη με καλώδιο εικόνα στη δευτερη tv. (δυνατοτητα pvr). να ρωτησω κατι ισως απλοικό. Επειδή τα καλώδια τα συνδεσα μονος μου, τα πολλά λεπτα συρματακια που υπαρχουν κατω από το εξωτερικό περιβλημα των καλωδιων πρέπει να ακουμπανε ή όχι στο "βιδακι" (δεν ξερω την ονομασία) με το οποιο συνδεονται στον δεκτη?

Reaction score
114

Δεν πρεπει να ακουμπανε στο 'καρφι'.Σε αυτο δηλαδη που μπαινει στη θεση lnb πισω στο δεκτη.
Κοψ' τα αμα θες και τελειως.

Reaction score
0

Ο τεχνικός ειχε πει να ακουμπάνε στο "βιδάκι" αλλά όχι στο εσωτερικό σύρμα του καλωδίου που μπαινει στην υποδοχή των lnb

Reaction score
0

Σε αυτό τελικά βρήκε κανείς καμιά λύση????
Γιατί έχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

για να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα σε εσάς, προφανώς ο ίδιος ο δέκτης έχει πρόβλημα στο σήμα RGB που δίνει μέσω Scart.
Αναφέρατε το πρόβλημα στο τεχνικό τμήμα της Nova για να σας αλλάξουν τους δέκτες με νέους χωρίς πρόβλημα.

Τζάμπα πληρώνετε (-νουμε) τόσα λεφτά ?:101:

Reaction score
0

Μιλησα με Nova. Μου ειπαν τα γνωστα (αλλαγη scart, αλλαγη πηγης κτλ) τελικα μου ειπαν να το παω σε τεχνικο τους. Το πηγα και περιμενω τηλ. να μου πει αν χρίζει αντικατάστασης το μηχάνημα

Reaction score
0

Έχετε επιλέξει output RGB στον αποκωδικοποιητή;

Reaction score
0

Πήγα τον αποκωδικοποιητη για ελεγχο. Το προβλημα διαπιστώθηκε. Μου σύνδεσε εναν άλλον αποκωδικοποιητή, αλλά το προβλημα παρέμενε.... Τους είπα να πάρω πίσω τον παλιό για να το στείλω Αθηνα για έλεγχο ομως ο τεχνικος μου είπε ότι έχει καταχωρήσει τον νεο αποκωδικοποιητή ως δικό μου και δεν γίνεται να ξανακανει την διαδικασία. Όταν ήρθα σπίτι σε έναν πιο λεπτομερή έλεγχο διαπίστωσα πως αυτός ο αποκωδικοποιητής που μου "φόρτωσε" ήταν κατα πασα πιθανοτητα μεταχειρισμένος αφού: 1. Υπήρχαν εμφανή σημεία γρατσουνισματος από κατσαβιδι στις εγκοπες που ανοιγει. 2 Το αυτοκολλητο ασφαλειας ειχε γυρισμενες ακρες (δειγμα του οτι ειχε ξεκολληθει) 3. το πλαστικο μπροστα από το πανελ λεγχου ήταν γρατσουνισμενο. Γυρισα δηλαδη με το ιδιο προβλήμα και μεταχειρισμενο αποκωδικοποιητη. Τι να πω.... Για όποιον μπορεί να με βοηθήσει το πρόβλημά μου είναι πολύ εμφανες στο κανάλι SmartCast Tapesh Test από Υπηρεσίες Hotbird. Εκεί φαίνονται πολύ έντονα αυτές οι γραμμές γιατί έχει μια σταθερή κάρτα με χαμξλό contrast. Κάθε βοήθεια δεκτή...!!! (Φιλε Dimitris__ ναι εχω επιλεξει RGB output)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Δηλαδή να καταλάβω κάτι. Διαπίστωσαν το πρόβλημα και παρόλα αυτά δεν το επισκεύασαν ?
Αντ'αυτού σου έδωσαν αλλο αποκωδικοποιητη μεταχειρισμένο, απο επισκευη προφανώς και με το ΙΔΙΟ πρόβλημα!!!!:101:

Ρε εχουν σαλτάρει εκεί στην NOVA ???
Να χάνουν συνδρομητές είναι τώρα στα δύσκολα ?
Καλά αυτος ο 3001 ότι πιο σαβούρα, και ο αλλος βεβαια, ο δισκος του όμως δεν σταματαει να γυρίζει ακόμη και σε standby και ο θόρυβος που κάνει σου σπάει τα νευρα...

Πάρτους τηλέφωνο στα κεντρικά της Αθήνας και πές τους τα χοντρά, μόνο ετσι θα γίνει η δουλειά σου...

Reaction score
0

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τις γραμμές στο καναλι που ανεφερα? Γιατί άκουσα χιλιες δυο αηδιες απο τον μάστορα ...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
gperdik