Καθε ποτε αλλαζετε βιντεοπροβολεα?

Καθε ποτε αλλαζετε βιντεοπροβολεα?

  • Καθε 6 μηνες

    Votes: 1 1,5%
  • Καθε χρονο

    Votes: 8 11,8%
  • Καθε δυο χρονια

    Votes: 14 20,6%
  • Καθε τρια χρονια

    Votes: 10 14,7%
  • Περισσοτερο απο τρια χρονια

    Votes: 35 51,5%

  • Total voters
    68

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Re: Απάντηση: Re: Καθε ποτε αλλαζετε βιντεοπροβολεα?

Αυτό το έχω επισημάνει και άλλη φορά, δυστυχώς το avsite είναι αποκλειστικά για ψηφιακούς προβολείς,
Με τον ενα εκ των συντονιστων της κατηγοριας "φαν" της συγκεκριμενης
τεχνολογιας?
Λιγο δυσκολο δεν ειναι/ακουγεται?
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Καθε ποτε αλλαζετε βιντεοπροβολεα?

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν εχει να κανει μονο από την λόξα του καθενός να αγοράζει ότι καινούργιο βγαινει , αλλα και απο το ποσο χρησιμοποιεί τον προβολέα που εχει αγοράσει.
Αν εχεις πχ έναν προβολέα που σε ένα χρονο εχει γράψει μονο 100 ωρες , το βρίσκω περιττό έξοδο να προβεις σε αγορα νεου.
Τον πρωτο μου προβολέα τον κράτησα περίπου ένα χρονο έχοντας γράψει 870 ωρες.
Αυτος που εχω σημερα με λιγοτερο από ένα χρονο στα χερια μου εχει ηδη 670 ωρες και δεν βρισκω κανενα λογο να προβώ σε αγορά νέου.
Πιστεύω πως κάθε δυο χρονια και με αρκετες ωρες στον προβολεα είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για αλλαγη.
Βέβαια να υπάρχει και αξιος αντικαταστάτης, όπως τωρα που έπεσαν οι τιμες των sxrd
 

Μηνύματα
107
Reaction score
0
Συμφωνώ στα περισσότερα που γράφτηκαν όμως νομίζω ότι η απάντηση σε τέτοιο ερώτημα είναι, σήμερα, δύσκολη.

Δηλαδή, αν πάρουμε τα τελευταία 5 χρόνια οι βελτιώσεις χρόνο με το χρόνο ήταν σημαντικές, δηλαδή θα είχε νόημα να αλλάζει μοντέλο κάποιος κάθε χρόνο (και είχε τα χρήματα βέβαια).

Σήμερα όμως όταν κάποιος έχει έναν αξιοπρεπή 1080 άρι ανεξαρτήτως τεχνολογίας δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει προβολέα για τα επόμενα 3-5 χρόνια, εκτός ανωτέρας βίας (βλάβη κλπ).
Ακόμα και με τους hd ready που έχω και εγώ και οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον στο ζενίθ αυτών που μπορούν να αποδώσουν, αν δεν υπάρξει hd υλικό σε ευρεία κατανάλωση δεν υπάρχει λόγος να αντικατασταθούν.
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Ακόμα και με τους hd ready που έχω και εγώ και οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον στο ζενίθ αυτών που μπορούν να αποδώσουν, αν δεν υπάρξει hd υλικό σε ευρεία κατανάλωση δεν υπάρχει λόγος να αντικατασταθούν.

Να διευκρινίσουμε βέβαια ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα για τον οποιονδήποτε να βλέπει αποκλειστικά υλικό υψηλής ευκρίνειας 1080p με ελληνικούς υπότιτλους, αρκεί να διαθέτει HTPC για να αναπαράγει τα αρχεία mkv και μία σύνδεση ADSL.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Ποτέ ξανά στα ελληνικά video club για τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ελληνικά dvd που είναι απλά για να τα κλαίνε οι ρέγκες! Ο Sharp 21000 έχει 85 ώρες και έχει παίξει μόνο δύο απλά dvd, τις πρώτες μέρες που τον απέκτησα. Έχω ορκιστεί ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξει απλό dvd για όσο διάστημα παραμείνει στο σαλόνι μου!... :137:
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.766
Re: Απάντηση: Καθε ποτε αλλαζετε βιντεοπροβολεα?

Κάθε Ολυμπιάδα θα άλλαζω μου φαίνεται. Απο την στιγμή που ξόδεψα τόσα για προβολέα μόνο αν έρθει κάτι επαναστατικό(led) θα αλλάξω. Πλέον όταν ευκαιρίσω προτιμώ να επενδύσω σε μια Stewart.
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Απάντηση: Καθε ποτε αλλαζετε βιντεοπροβολεα?

Σύνδεση υπάρχει, HTPC υπάρχει, υλικό?
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
Re: Απάντηση: Re: Καθε ποτε αλλαζετε βιντεοπροβολεα?

Αυτό το έχω επισημάνει και άλλη φορά, δυστυχώς το avsite είναι αποκλειστικά για ψηφιακούς προβολείς, δεν θέλω να παρεξηγηθώ, όμως εάν παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε ότι, ελάχιστα έως καθόλου αναφέρονται οι CRT, (και όταν αναφέρεται κάποιος, τα σχόλια είναι ελαφρώς ειρωνικά, έως άκρως επιθετικά, ή μπορεί να μου φαίνεται έτσι!) προτείνω λοιπόν μία ξεχωριστή ενότητα για τους αναλογικούς προβολείς!! νομίζω ότι τώρα με το HD θα έχουν αρκετά να πουν οι κάτοχοι αυτής της τεχνολογίας που μετά από πολλά χρόνια, ακόμα δεν έχει ξεπεραστή σε πολλά, πάρα πολλά σημεία!!!!
Ηλια ,ειδικη κατηγορια για CRTειναι υπερβολικο νομιζω,αλλα αν θες μπορεις να ανοιξεις ενα θεματακι με τιτλο ΟΛΑ ΓΙΑ CRT και οποιος θελει να γραψει κατι σχετικα να ανατρεχει και να γραφει εκει.Αυτο φτανει νομιζω.
 

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Αγαπητοι φίλοι,
Ως νεο μελος σας χαιρετώ όλους και σας ευχομαι να εχετε πάντα υγεια.
Το θέμα είναι αρκετα καλό και θα ήθελα να καταθεσω και τη δική μου αποψη. Ξεκίνησα με τους βιντεοπροβολεις - απο μια μαλλον τυχαια αγορα - δινοντας εν ετη 2000 περιπου Ευρώ 3300 (δηλαδή 1.100.000 δρχ.) και αγορασα ενα φορητο Lcd Hitachi με αναλυση 800Χ600, ο οποιος με υπηρετησε πιστα για 5 περιπου χρονια, προβάλλοντας μεγαλη εικόνα , τοσο σε indoor κατάσταση (πανι 100'' 4/3), οσο και outdoor στον μεγαλο τοιχο της αυλης του εξοχικου.
Οταν παρεδωσε το πνευμα - προβαλε σε πρασσινες αποχρωσεις απο σφαλμα στην πλακετα του οπως διεγνωσθη, με ασυμφορη επισκευη - αναγάστηκα και τον αντικατεστησα. Λογω ομως περιορισμενου βαλλαντίου (βλεπε κατασκευη οικίας κλπ) και για να κατευνάσω το μικρόβιο της big screen (βλεπετε απο τοτε που μπηκε ο προβολεας στο σπιτι, αδυνατουσα να δω ταινια dvd σε TV-(μιας και λατρευω τον κιν/φο και τη σωστη διασταση των εικονων του), αγόρασα εναν νεο φορητο προβολικό dlp, με ανάλυση μόλις 640Χ480 16/9 το οποιο χρησιμοποιώ ακόμη - ρυθμισμένο κατά το δυνατόν καλύτερα - με αρκετά καλά αποτελέσματα. Ο μικρος προβολεας τροφοδοτείται σημερα με σημα απο ενα hddvd (Toshiba EP-10). Βεβαια τα δυο τελευταια χρονια εχω φτασει αρκετές φορες στην αγορα νεου , αλλά πισογυρναω περιμένοντας (δεν ειμαι απολυτα ενθουσιασμενος απο τους μικρομεσαιους.....!) . Τελικά, βλέπω οτι δεν θα αποφυγω τη δουλεία, μιας και ετοιμαζω χωρο στο υπογειο, προσδοκώ όμως να οριμάσει λιγο η τεχνολογια των 1080ρ, και να δουμε προβολικά λίγο φωτεινοτερα και αρτιοτερα που θα μπορουν να καλυπτουν με επαρκεια οθονες 100 εως 120 wide. Αν τελικά , προχωρήσω , με βλεπω για DILA JVC, τον οποιο και θα κρατησω αρκετά . ΙΔΩΜΕΝ..... !
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.716
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top