Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Reaction score
3
Μου έχει ξανατύχει 3-4 φορές το τελευταίο χρόνο αλλά το χτεσινό ξεχείλησε το ποτάμι.
Κι εξηγούμαι:
Είμαι μέλος στα Videorama και συγκεκριμένα στο κατάστημα της Αγ. Μελετίου.
Παράπονο με τους υπαλλήλους δεν έχω (δεν φταίνε άλλωστε) και το ξεκαθαρίζω απ' αρχής.

Το πρόβλημα:
Το κάθε μέλος έχει δικαίωμα να κάνει κράτηση ταινίας για την επόμενη μέρα.
Οι κρατήσεις ισχύουν μέχρι της 9 το βράδυ, δηλαδή αν δεν την παραλάβεις μέχρι τις 9.00 ή δεν την επιστρέψει αυτός που την έχει νοικιάσει, δεν ισχύει η κράτηση και πας για την επόμενη μέρα.
Χτες λοιπόν κι αφού έκανα κράτηση σε καθημερινή βάση για την ταινία Toys (Παιχνίδια) με τον Ρόμπιν Γουϊλιαμς, πήγα στο βίντεοκλάμπ για 8η-9η φορά (δεν θυμάμαι ακριβώς).
Είχε προηγηθεί το μεσημέρι μήνυμα στο κινητό μου (15:52) ότι η ταινία είχε έρθει και στις 16:09 μια κλήση (αναπάντητη μιας και το είχα κλειστό).
Όταν λοιπόν το άνοιξα και τα είδα, πήγα στο βίντεκλάμπ και η υπάλληλος μου είπε ότι έκανε λάθος η προηγούμενη κοπέλλα και δεν ήταν η ταινία που ζήτησα αλλά μια άλλη.
Της είπα ότι δεν με πειράζει το λάθος, αλλά ότι έχω έρθει 10 φορές μέχρι τώρα σε καθημερινή βάση και δεν μπορώ να δεχτώ τον άλλο να την καθυστερεί.
Αφού είπα και λίγα "γαλλικά" για αυτούς που τα καθυστερούν, έφυγα εκνευρισμένος, όχι με την υπάλληλο φυσικά, αλλά με τα "γαϊδούρια" που καθυστερούν αρκετές μέρες τις ταινίες!
Δεν πέρασαν 10 λεπτά και χτυπάει το κινητό μου.
Με ενημερώνει η κοπέλλα ότι ήρθε η ταινία μου και να περάσω να την πάρω.
Την πήρα, αλλά είπα ότι θα παραπονεθώ στα Κεντρικά και θα ζητήσω και 5 ενοικιάσεις δώρο !
Επικοινώνησα με τα κεντρικά χτες βράδυ, είπα το πρόβλημα μου, και μου είπαν να πάρω σήμερα τηλέφωνο και να ζητήσω τον κ. Αλα......
Τον ζήτησα σήμερα αλλά δεν ήταν, να τον πάρω στις 12.00.

Και ρωτώ:
Έχω δικαίωμα να αποζημιωθώ με δωρεάν ενοικιάσεις; (αν όχι 5, έστω 1-2).
Γιατί κύριοι των βιντεοκλάμπ, δεν εφαρμόζετε το εξής απλό σύστημα:
Όσες ταινίες ερχονται σε 1-2 αντίτυπα δεν θα ενοικιάζονται σε άτομα που καθυστερούν, σε μόνιμη βάση και για μεγάλο χρονικό διάστημα, να επιστρέψουν τις ταινίες.
Από 3 και πάνω αντίτυπα να ενοικιάζουν ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντίτυπο σε αυτά τα άτομα.
Τόσο δύσκολο είναι;

Το ευτράπελο:
Πριν 2 μέρες περίπου, όταν έθεσα το θέμα στην κόρη της ιδιοκτήτριας, πήρα την εξής απάντηση: "Μπορεί αυτός που την έχει να μένει στον Ωρωπό" wall_1
Και η δικιά μου απάντηση ήταν να πάει σε βίντεοκλάμπ του Ωρωπού να την νοικιάσει !

Σημ: Να συμπληρώσω, ότι από τότε που έχω γραφτεί στο Videorama (1999), μια φορά και μόνο έχω καθυστερήσει ταινία (λόγω αδιαθεσιας μου και πολύ κακού καιρού), αλλά πήρα τηλέφωνο και ενημέρωσα έγκαιρα την υπάλληλο ότι δεν μπορούσα να την επιστρέψω.
Και φυσικά πολλές ταινίες τις επιστρέφω αυθημερόν, όπως π.χ. οι πρόσφατες Fantastic 4 (ενοικίαση πρωί Σαββάτου-επιστροφή το ίδιο βράδυ) & Μαγικός Αυλός (ενοικίαση βράδυ Τρίτης-επιστροφή πρωί Τετάρτης).

Τόσο δύσκολο είναι να είναι συνεπείς ορισμένοι;

Και μένω και 12 τετράγωνα απόσταση από το βίντεοκλάμπ !

Επί του πιεστηρίου: Μόλις πήρα τα Κεντρικά. Δεν έχει έρθει ακόμα ο κ. Αλα.... .

Reaction score
3
Απάντηση: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Με πήρε πριν από λίγο ο κ. Αλα.....
Αφού τον ενημέρωσα, είπε ότι θα το κοιτάξει.

Reaction score
1

Οι ενοικιάσεις video είναι πονεμένη ιστορία , αφού σε 2 videoclubs που είμαι γραμμένος ( 2 γιατί άνοιξε ένα πιο κοντά σε μένα αργότερα ) και τα 2 videoclubs δεν είχαν την ταινία TAXI , στην μία περίπτωση είχε εξαφανιστεί και στην άλλη είχε καταστραφεί ... Στο ένα videoclub υπήρχε θέμα καταστροφής και με την ταινία Πινόκιο του Μπενίνι ... Μερικοί πελάτες απλά είναι άθλιοι και θα έπρεπε να υπάρχει πέναλτυ ποιντ σύστεμ ...

Reaction score
3

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν ούτε από ποιντ συστεμ.
Για μένα η μόνη λύση είναι αυτό που είπα πιο πάνω:
"Όσες ταινίες ερχονται σε 1-2 αντίτυπα δεν θα ενοικιάζονται σε άτομα που καθυστερούν, σε μόνιμη βάση και για μεγάλο χρονικό διάστημα, να επιστρέψουν τις ταινίες.
Από 3 και πάνω αντίτυπα να ενοικιάζουν ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντίτυπο σε αυτά τα άτομα."

GTX

Reaction score
39
Χμμμ σας έχει περάσει από το μυαλό ότι οι καθυστερήσεις συμφέρουν οικονομικά περισσότερο ένα video club???

Δεν καταλαβαίνω την αγανάκτηση σας, αυτός που το καθυστερεί δεν το πληρώνει??? Και με το παραπάνω μάλιστα??? Δεν είναι αρκετό πέναλτυ αυτό?? Στο τέλος τέλος δεν κατάλαβα του το πληρώνετε εσείς??

Δεν νοικιάζω DVDs γιατί δεν τα έχω επιστρέψει ποτέ σε λιγότερο από εβδομάδα και κάθε φορά θα με σύμφερε καλύτερα οικονομικά να το αγοράσω. Είμαι από τους ασυνεπείς wall_1

Reaction score
0
Τι πέναλτυ σύστεμ και πράσινα άλογα ρε σεις; Πληρώνουν τέλη καθυστέρησης.
Εγώ δεν γυρίζω σχεδόν ποτέ την ταινία την επόμενη μέρα γιατί συνήθως δεν προλαβαίνω να την δώ αμέσως. Είναι δικαίωμά μου και το πληρώνω, μην τρελαθούμε ξαφνικά.
Και ποιός φταίει Κωνσταντίνε που πήγες δέκα φορές για να πάρεις μια ταινία; Όχι αυτός που την είχε αλλά το videoclub σου που δεν μπορεί να φτιάξει ένα ορθολογικό σύστημα κρατήσεων.

Πάντως προφανώς ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα videoclub στην Ελλάδα δεν είναι ιδανικός για όλους. Εμένα θα με βόλευε πάρα πολύ ένα σύστημα τύπου NetFlix (μέσω ταχυδρομείου, με εικονικές ουρές για κάθε ταινία) αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάτι τέτοιο.

Reaction score
3

GTX, σίγουρα η καθυστέρηση συμφέρει οικονομικά το βίντεοκλάμπ.
Και ναι μεν μπορεί αυτός που το καθυστερεί να το πληρώνει, αλλά επειδή το νοικιάζει για μια μέρα, οφείλει, ή να ενημερώνει το βίντεοκλάμπ ότι θα το καθυστερήσει και θα το επιστρέψει π.χ. σε 5 μέρες, έτσι ώστε να ξέρουν πότε θα είναι διαθέσιμο, ή να το επιστρέφει την άλλη μέρα.
Όλοι έχουν δικαίωμα να δουν μια ταινία, κάθε καθυστέρηση, και μάλιστα χωρίς ενημέρωση, είναι στέρηση του δικαιώματος των υπολοίπων να δουν μια ταινία.
Και στο κάτω κάτω, όπως λες και ο ίδιος, καλύτερα να την αγοράζουν.
Προσωπικά, αυτές οι καθυστερήσεις μου δημιουργούν τέτοιο εκνευρισμό με αποτέλεσμα μια ταινία όπως το Toys (παιδική) να την περάσω για πολεμική....:crazy_3:

Και θα επαναλάβω το εξής:
Εντάξει, κάποιοι καθυστερείτε την επιστροφή του DVD για χ λόγους.
Πάρτε όμως ένα τηλέφωνο στο βίντεοκλάμπ και ενημερώστε.
Πάντα υπάρχει κάποιος άλλος που θέλει να την δει.:cool_4:

Reaction score
0
Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο στο βιντεοκλάμπ πριν ξεκινήσεις να πας?
Εντάξει, το λάθος που έκανε η κοπέλα και αφορούσε λάθος ταινία είναι ανθρώπινο, δε νομίζω να διαμαρτύρεσαι για ένα τυχαίο λάθος.
Επίσης, μήπως να γραφόσουνα σε κανα 2 βιντεοκλάμπ έτσι ώστε όταν δεν υπάρχει στο ένα να να το βρίσκεις στο άλλο?
Τέλος, μπορείς να πηγαίνεις στον κινηματογράφο αμα επείγεσαι τόσο πολύ, εκεί μπορούν να δουν την ταινία πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα και η καθυστέρηση του ενός δεν επηρρεάζει τους άλλους.

ΥΓ: η ενοικίαση το ένα βράδυ και επιστροφή το επόμενο πρωί δεν θεωρείται ούτε είναι αυθημερόν.

Reaction score
3

marvin, όταν δεν προλαβαίνεις να δεις μια ταινία, μπορείς να μην την νοικιάσεις, αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορείς να την δεις εντός 24 ωρών.
Αλλά σκέψου και το εξής:
Ας υποθέσουμε ότι πας το Σάββατο το απόγευμα και θες οπωσδήποτε να δεις π.χ. το FANTASTIC 4. Το βίντεοκλάμπ έχει όλα κι όλα 5 αντίτυπα νοικιασμένα.
Λυπάμαι σου λέει η υπάλληλος αλλά από Δευτέρα.
Κι εκείνη τη στιγμή, μπαίνει κάποιο μέλος, που τον ξέρει η υπάλληλος ότι τις επιστρέφει έγκαιρα ή και νωρίτερα, και της επιστρέφει το FANTASTIC 4 που νοίκιασε το πρωί. Και φυσικά στο δίνει εσένα.
Γιατί στο γράφω αυτό;
Γιατί αυτό συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν επέστρεψα την εν λόγω ταινία !

Reaction score
3

Θοδωρή, το λάθος της κοπέλας δεν με πείραξε, τα λάθη είναι ανθρώπινα.
Όσο για το τηλέφωνο πριν πάω, δεν αλλάζει την κατάσταση, δεν βαριέμαι να πάω στο βίντεοκλάμπ.
Είτε πάω, είτε τηλεφωνήσω πριν πάω, η καθυστέρηση υπάρχει, δεν αλλάζει τίποτα.

GTX

Reaction score
39
Πάντως προφανώς ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα videoclub στην Ελλάδα δεν είναι ιδανικός για όλους. Εμένα θα με βόλευε πάρα πολύ ένα σύστημα τύπου NetFlix (μέσω ταχυδρομείου, με εικονικές ουρές για κάθε ταινία) αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάτι τέτοιο.
Αυτό είναι τέλειο, τέτοιο σύστημα έχω χρησιμοποιήσει στην Αγγλία. Διαλέγεις ένα πακέτο συνδρομής ανάλογα με το πόσα δισκάκια θες να έχεις κάθε μήνα ταυτόχρονα και φτιάχνεις μια λίστα από την οποία σου στέλνουν ότι είναι διαθέσιμο. Όσο πιο γρήγορα δείς το κάθε δισκάκι, το στέλνεις πίσω με τον ειδικό προπληρωμένο φάκελο, και μόλις το παραλάβουν σου στέλνουν το επόμενο. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες φορές μπορεί να γίνει αυτό κάθε μήνα, μόνο στο πόσα δισκάκια μπορείς να έχεις ταυτόχρονα στα χέρια σου. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχει μηνιαία συνδρομή που την πληρώνεις θες δε θες να νοικιάσεις κάθε μήνα. Βασική προϋπόθεση βέβαια για να δουλεύει αποτελεσματικά το σύστημα είναι το άψογο Αγγλικό ταχυδρομείο που συνήθως στέλνεις ένα γράμμα τη μια μέρα και την άλλη μέρα είναι στον προορισμό του οπουδήποτε στην Αγγλία. Εδώ μόνο με courier θα γινόταν κάτι τέτοιο.

Άλλο καλό είναι το σύστημα που έχουν τα κανονικά videoclub. Βασική προϋπόθεση βέβαια για να γίνεις μέλος είναι να έχεις πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (θα καταλάβετε). Εκεί παίρνεις το DVD από το μαγαζί και το πληρώνεις κατά την έξοδο σου, για 2 μέρες που είναι συνήθως η standard ενοικίαση. Αν το καθυστερήσεις το πληρώνεις με την επόμενη ενοικίαση σου και αν καθυστερήσεις πολύ να πας στο videoclub, δεν επιστρέψεις ποτέ την ταινία κτλ γίνεται ανάλογη χρέωση στην κάρτα σου. Το καλό είναι ότι μπορείς να επιστρέψεις την ταινία 24 ώρες το 24ωρο σε ειδικό κουτί που υπάρχει στην είσοδο του καταστήματος, πράγμα πολύ βολικό γιατί δεν περιορίζεσαι από τις ώρες λειτουργίας και έχεις περισσότερες ευκαιρίες να την επιστρέψεις :happy_9:. Βέβαια και πάλι δεν εφαρμόζεται εύκολα στην Ελλάδα αφού οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες δεν είναι τόσο διαδεδομένες.

Reaction score
3

Πάντως πιο εύκολη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ελληνική πραγματικότητα, είναι αυτό που είπα παραπάνω.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αν και ο Κωνσταντίνος εχει το δίκιο του ως προς το ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, τείνω να συμφωνήσω με την άποψη του marvin. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι (πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περισσότερους του ενός σε ένα σπίτι που θέλουν να δουν την ταινία μαζί) τη δυνατότητα να διαχειρίζονται το χρόνο τους με τόση σιγουριά. Πολλοί, επομένως, εν γνώσει τους πληρώνουν το πρόστιμο για να δουν την ταινία όχι αυθημερόν αν δεν μπορέσουν, αλλά με την πρώτη ευκαιρία που θα έχουν μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που για να αποφύγουν την καθυστέρηση καταφεύγουν, ενάντια στο νόμο, στην αντιγραφή της ταινίας και την άμεση επιστροφή της. Αλλά νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να ωθήσει τους ενοικιαστές-θεατές προς την κατεύθυνση της παρανομίας, οπότε μένουμε στο ότι η χρέωση της καθυστέρησης αποτελεί λογική αντιμετώπιση του θέματος.

Από την άλλη, μπορεί να το δει κανείς και ως θέμα κοινωνικής συμπεριφοράς... Κάτι που το ζητάνε όλοι, όπως μια καινούργια ταινία, δεν είναι σωστό να το έχω εγώ στο σπίτι μου να κάθεται.

Τελικά όλα έχουν δύο όψεις (κι αν είναι μόνο δύο, καλά είναι...)

Reaction score
3

Εγώ πάντως σήμερα το Toys θα το επιστρέψω νωρίς, όπως πάντα.

Reaction score
0
Μαρία, δεν σου κρύβω ότι εγώ συχνά κατέφευγα στην "παράνομη" όπως την περιγράφεις αντιγραφή τότε που νοίκιαζα ακόμη dvd's (πλέον το γύρισα για τα καλά στο HD):
Νοίκιαζα 4-5 ταινίες μαζί που με ενδιέφεραν και τις έβρισκα ελέυθερες. Τις ρίπαρα όλες στον σκληρό του HTPC. Στην συνέχεια όποτε είχα χρόνο τις έβλεπα και κατόπιν της έσβηνα ώστε να υπάρχει πάντα χώρος στον σκληρό.
Δεν το βρίσκω κακό ή παράνομο, δεν το έκανα για να παραβιάσω την πνευματική ιδιοκτησία αλλά σαν ένα είδος video-on-demand, ένα time-shift στην θέαση της ταινίας. Φυσικά καταλαβαίνω ότι ήμουν αντίθετος με το γράμμα του νόμου, αλλά με το πνεύμα νομίζω ότι ήμουν σύννομος.

GTX

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Πάντως πιο εύκολη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ελληνική πραγματικότητα, είναι αυτό που είπα παραπάνω.
Μα πως είναι εφαρμόσιμο βρε Κωνσταντίνε αυτό που λες??
Όταν φτάνω να δώσω 20ευρώ για μια ταινία (πράγμα που όπως είπαμε συμφέρει φούλ το videoclub) το οποίο πιστεύω είναι υπέρ αρκετό για να με αποτρέψει να μην το ξανακάνω (λέμε τώρα) αν μου πει λοιπόν ο υπάλληλος ότι "ξέρετε κύριε καθυστερείτε πολύ τις ταινίες δεν μπορείτε να νοικιάσετε πλέον τις ταινίες με μεγάλη ζήτηση", πιστεύεις ότι θα με ξαναδεί??? Να θυμίσω εδώ ότι πιο πολύ τον συμφέρει οικονομικά να δεί εμένα τον ανεύθυνο παρά κάποιον υπεύθυνο όπως εσένα Κωνσταντίνε :cool_4:

Reaction score
0
Δεν μπορείς να απαιτείς από κανένα να επιστρέφονται στην ώρα τους τα dvd ή να ενημερώνουν οι πελάτες για καθυστέρηση το v.club.
Το πληρώνουν (και ακριβά μάλιστα) και τέλος .
Είναι σαν να φωνάζεις στο φούρναρη που πούλησε τις τελευταίες 10 φρατζόλες σε ένα άτομο και δεν κράτησε για σένα που δεν είχες ενημερώσει ότι θα περάσεις.

Πάντως Κωνσταντίνε για να αποφύγω τέτοια προβλήματα κλείνω τις ταινίες μου μέσω ιντερνετ που ευτυχώς έχει το video club μου, αν την έχει εκείνη τη χρονική στιγμή κάνω κράτηση και παω και την παίρνω μεσα στη μέρα, αν δεν την έχει με ενημερώνουν με sms πότε ήρθε.
Και το όλο σύστημα δεν υπόκειται στην δεξιότητα του υπαλλήλου, τα πάντα γίνονται μέσω συστήματος. Πιστέυω στην περιοχή σου έχεις τετοια club.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Μα πως είναι εφαρμόσιμο βρε Κωνσταντίνε αυτό που λες??
Όταν φτάνω να δώσω 20ευρώ για μια ταινία (πράγμα που όπως είπαμε συμφέρει φούλ το videoclub) το οποίο πιστεύω είναι υπέρ αρκετό για να με αποτρέψει να μην το ξανακάνω (λέμε τώρα) αν μου πει λοιπόν ο υπάλληλος ότι "ξέρετε κύριε καθυστερείτε πολύ τις ταινίες δεν μπορείτε να νοικιάσετε πλέον τις ταινίες με μεγάλη ζήτηση", πιστεύεις ότι θα με ξαναδεί??? Να θυμίσω εδώ ότι πιο πολύ τον συμφέρει οικονομικά να δεί εμένα τον ανεύθυνο παρά κάποιον υπεύθυνο όπως εσένα Κωνσταντίνε :cool_4:
Όχι, δεν κατάλαβες.
Δεν θα σου πει ότι δεν θα ξανανοικιάσεις αυτές με μεγάλη ζήτηση.
Εγώ είπα ότι στις ταινίες με 2-3 κόπιες θα έχει μια για ενοικίαση μόνο σε αυτούς που τις καθυστερούν και την/τις άλλες για όλους τους υπόλοιπους.
Κι αυτό θα γίνει σε όλα τα βίντεοκλάμπ.
Έτσι, αυτοί που τις επιστρέφουν άμεσα, θα εξυπηρετηθούν αλλά και όσοι τις καθυστερούν. Και προπαντώς το βίντεοκλάμπ δεν θα χάσει έσοδα.

Reaction score
5
μπορεί, πολύ πιο απλά, ενα βιντεο κλαμπ να φροντίσει για περισσότερες κοπιες για μία ταινία. ούτε συστηματα, ούτε ποινες και κουραφέξαλα :angel:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.242