Καινούριο μέλος - Χαιρετισμός και ερωτήσεις!!!

Reaction score
77
Καλησπέρα από Κρήτη.

Παρόλο που ακούω μουσική κυρίως από βινύλιο εδώ και αρκετά χρόνια και την ευχαριστιέμαι πολύ, δεν είχα την οικονομική άνεση και τις γνώσεις για να στήσω ένα καλό σύστημα. Κάποια στιγμή είχα βρει ένα Graetz Belcanto 81324L (αυτά τα όμορφα έπιπλα που έχουν ενσωματωμένα ηχεία και ράδιο/ενισχυτή) με το οποίο άκουγα για χρόνια και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ (ήταν μεγάλη αναβάθμιση συγκριτικά με ότι άλλο είχα πριν χεχε).

Τον τελευταίο χρόνο είχα την τύχη να λάβω άπω τον αγαπημένο μου σύντεκνο (του έχω βαφτίσει το παιδί για όσους εκτός Κρήτης δεν γνωρίζουν τη λέξη :D) ένα πολύ πολύ ωραίο δώρο:

Έναν ενισχυτή Yaqin vk-2100 και ένα ζευγάρι ηχεία Wharfendale diamond, τώρα είναι ή τα 9.0 ή τα 9.1 (είχε ''ξεφτίσει'' λίγο ο καπλαμάς οπότε είχαν υποστεί τρίψιμο/βάψιμο και δεν μπορώ να διαβάσω, από φωτογραφίες που βλέπω το σχήμα είναι σαν τα 9.1 αλλά κάτω έχει μονό ''γούφερ'' όπως τα 9.0). Μπορώ να πω ότι μου αρέσει αρκετά και θέλω να προσπαθήσω να έχω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα μπορώ. Επειδή όμως δεν έχω γνώσεις είπα να κάνω κάποιες ερωτήσεις, καταρχήν για να μάθω και κάτι (μετά από τόσα χρόνια) αλλά και για να μην κάνω βιαστικές κινήσεις και χαλάω λεφτά άσκοπα.

Αρχικά χρειάστηκα καλύτερο πικάπ (είχα ένα stanton t52, ξέρω, το έχω ήδη μετανιώσει...).
Ήρθε λοιπόν πρόσφατα στην κατοχή μου ένα Toshiba SR-F335 (με Stanton A 500 mkii, φαινομενικά σε πολύ καλή κατάσταση). Είναι σε πολύ καλή εμφανισιακή και λειτουργική κατάσταση, έχει όμως δύο θεματάκια:

Το ένα είναι στην επιλογή μεγέθους δίσκου για το auto start (έχουν έρθει όλα μία θέση ''έξω'', στο 7'' ξεκινάει στη θέση του 10'', στο 10'' στη θέση του 12'' και στο 12'' φεύγει εκτός). Βρήκα το manual και νομίζω αυτό βρήκα πως να το ρυθμίσω, ακόμα και να μην τα καταφέρω μπορώ να ζήσω και έτσι οπότε δεν με νοιάζει τόσο.

Το δεύτερο είναι κάπως πιο ενοχλητικό/σοβαρό. Είναι λίγο εκτός τα pitch, οι 33 στροφές παίζουν ελάχιστα πιο γρήγορα και δεν πάει πιο χαμηλά (κάπου στο 33 και 2/3 αντί για 1/3). Αυτό υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω?

Κατά τα άλλα το πικάπ πως σας φαίνεται? Και επειδή ο άνθρωπος (πολύ καλός οικογενειακός φίλος) δεν ήθελε να μου πάρει λεφτά και εν τέλει μου είπε ένα πολύ ευτελές ποσό, γνωρίζει κανείς πόσο είναι πάνω κάτω μία μέση τιμή?

Ταυτόχρονα βρήκα από αλλού επίσης να κάθεται σε μία αποθήκη ένα dual cs-505 3 το οποίο σκέφτομαι επίσης να πάρω (είναι πανέμορφο, μόλις το είδα το ερωτεύτηκα χαχα). Χρειάζεται ιμάντες (έχω βρει το σετ στα 40 ευρώ στην Ελλάδα) και πιθανότατα κεφαλή/βελόνα (σύντομα αν όχι άμεσα), κατά τα άλλα φαίνεται να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Πώς σας φαίνεται αυτό συγκριτικά με το toshiba? Και πόσο πιστεύεται οτι είναι μία καλή τιμή να προτείνω για το συγκεκριμένο (δεδομένης της αλλαγής ιμάντα/βελόνα)? Ρωτάω γιατί θα ήθελα όσο είναι δυνατόν να προτείνω τιμές δίκαιες και για τις δυο πλευρές.

Προτεραιότητά μου τώρα είναι ένα καλύτερο phono stage (για την ώρα χρησιμοποιώ το Dynavox TC-750). Θα ήθελα να έχω το ενδεχόμενο μελλοντικής αναβάθμισης σε moving coil ανοιχτό. Επίσης μου αρέσει το κόνσεπτ του αναλογικού, ξέρω πως ο ενισχυτής είναι υβριδικός, νομίζω όμως οι λάμπες είναι στο input οπότε αυτό θα παίξει ρόλο αν πάρω λαμπάτο phono?

Οποιαδήποτε γνώμη (για οποιοδήποτε από τα πικάπ/ηχεία/ενισχυτή/προ-ενισχυτή), πληροφορία, πρόταση κοκ είναι πάνω από ευπρόσδεκτη και θα εκτιμηθεί πολύ!!!

Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα (ήθελα να ρωτήσω αρκετά...), αν το πόστ είναι σε λάθος τόπικ ή εαν έχω παραβιάσει κάποιον κανονισμο (ρωτόντας για τιμές πχ, δεν ξέρω...) και ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κώστας

Reaction score
3.967
Φτιάξε το dual, βάλε τη στάνταρ κεφαλοβελονα του, ρύθμισε την κεφαλή με προτρακτορα, ξεχνά τα περί τιμών, τα περί κινητού πηνίου, τα περί φόνο Στέητζ, βάλε βινύλια, απόλαυσε τις μουσικές σου.
Καλώς ήρθες!

Reaction score
77
Φτιάξε το dual, βάλε τη στάνταρ κεφαλοβελονα του, ρύθμισε την κεφαλή με προτρακτορα, ξεχνά τα περί τιμών, τα περί κινητού πηνίου, τα περί φόνο Στέητζ, βάλε βινύλια, απόλαυσε τις μουσικές σου.
Καλώς ήρθες!
χεχε λές? Καλώς σας βρήκα!!!

Reaction score
569
Έχεις dual στην αποθήκη και το σκέφτεσαι. Βάλε μια ortofon om10 κράτα και τα ηχεία και τον ενισχυτή, είναι μια χαρά και θα ακούσεις αλλά πράγματα από ότι άκουγες.
Ά, καλώς ήλθες!

Reaction score
77
Έχεις dual στην αποθήκη και το σκέφτεσαι. Βάλε μια ortofon om10 κράτα και τα ηχεία και τον ενισχυτή, είναι μια χαρά και θα ακούσεις αλλά πράγματα από ότι άκουγες.
Ά, καλώς ήλθες!
Δυστυχώς δεν είναι σε δική μου αποθήκη χεχε.... Υπάρχει όμως πιθανότητα να μπορώ να το αγοράσω, περιμένω απάντησω... Γιαυτό ρωτάω και τιμή, να δώ τι θα προτείνω να είμαστε και εγώ και ο άνθρωπος που το έχει ευχαριστημένοι

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster