Και Κατι Σε Χοανη Με Την Ιδια Λογικη Κατασκευης-κοπης

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Η ιδεα κατασκευης ειναι η ιδια ,η πολυπλοκη χοανη δεν θα μπορουσε να κατασκευασθει με αλλο τροπο....

[/spoiler]

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Γκαφα...αντι για postreply πατησα newtopic...φυσικα ηθελα να το βαλω στο θεμα που αφορα την κατασκευη ηχειου,ακριβως απο κατω.

Reaction score
25.458
ωχ και αλλος αυτοβασανιζομενος, ειναι κολλητικο φαινεται...
αυτος παλι πρεπει εκτος απο να εκοβε δυο μερες ,να ετριβε και αλλες 5...
ευτυχως δεν χρειαστηκε να σχεδιασει και κροσοβερ...

Reaction score
13
Τάσο τρομερή κατασκευή .Έχεις να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες;

Reaction score
13
Τάσο τρομερή κατασκευή .Έχεις να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες;

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Δεν εχω στοιχεια για τη κατασκευη,αλλωστε ειναι απλα αποτελεσμα σερφαρισματος στο google...αν θυμαμαι καλα ειχα γραψει diy/fullrange speakers.Με λιγη προσπαθεια και υπομονη ισως το βρεις (θα ψαξω και εγω ξανα...).Παντως ειναι πολυ καλη ιδεα και ο μονος τροπος για αν πετυχεις την κατασκευη μιας πολυπλοκης χοανης.Βεβαια αν βλεπω καλα τα κομματια mdf πρεπει να εναι παχους 5 εκατοστων....δεν ηξερα οτι υπαρχει σε αυτο το παχος.[/spoiler]

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Λοιπον κατι βρηκα...τα ηχεια ειναι της Ιαπωνικης HΑSEHIRO AUDIO,ενα ψαξιμο στο google θα σε διαφωτισει Johnny.

Σαν οικογενειακη μου φαινεται η επιχειρηση...παππους-εγγονος?

...σε διαφορα μεγεθη....

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Και κατι που προσεξα τωρα.......Δευτερα 6 και κατι με τη τσιμπλα στο ματι.....στη φωτο με τους δυο κυριους το μεγαφωνο ειναι ομοαξονικο της TANNOY (δεν εχω ξαναδει αναλογη σχεδιαση για τετοιο μεγαφωνο).

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τάσο στην Αγγλία χρησιμοποιούν τα ΤΑΝΝΟΥ σε σχεδιάσεις κόρνας, αλλά η ΤΑΝΝΟΥ απ' όσο ξέρω σταμάτησε να προμηθεύει με μεγάφωνα την αγορά του DIY.

Reaction score
5
Η σχεδίαση είναι transmission line η οποία ενισχύει της χαμηλές συχνότητες και κανονικά πρέπει να βγαίνουν με την ίδια φάση αν η σχεδίαση είναι σωστή. Αν πρόσεξα καλά είναι μόνο κουτί με το woofer δίχως το midrange και tweeter.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αντώνη δεν είναι transmission line. Είναι αναδιπλωμένη κόρνα. Το μεγάφωνο είναι full range της Fostex (πρέπει να είναι 3" ή 4").

Στην Ιαπωνία οι εν λόγω σχεδιάσεις κάνουν θραύση παρόλο που δεν καλύπτουν όλο το φάσμα (τους λείπουν οι πολύ υψηλές και οι χαμηλές συχνότητες) λόγω της τεράστιας ευαισθησίας τους (πολύ πάνω από 97db). Συνδιάζονται κυρίως με λαμπάτους χαμηλής ισχύος.

Απλά ο τρόπος της κατασκευής είναι που κάνει την εν λόγω σχεδίαση να ξεχωρίζει...

Reaction score
5
Τώρα που το βλέπω και παρατηρώ καλύτερα μάλλον έχεις δίκιο αλλά το στόμιο της χοάνης πολύ μικρό μου φαίνεται.

Δεν νομίζω όμως να είναι και ότι καλύτερο ηχητικά τέτοιες σχεδιάσεις.

Reaction score
5
Εμένα πάντως αυτή η σχεδίαση δεν μου γεμίζει καθόλου το μάτι να παίρνει την πίσω ακτινοβολία του μεγαφώνου και την φέρνει μπροστά και μάλιστα σε όλο το φάσμα συχνοτήτων του μεγαφώνου και κατά πάσα πιθανότητα σε φάση με την ακτινοβολία του μεγαφώνου μπροστά πολύ περίεργα τα ακούω.

Δείτε τώρα κόρνες να χορτάσει το μάτι σας :shock:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7