ωχ και αλλος αυτοβασανιζομενος, ειναι κολλητικο φαινεται...
αυτος παλι πρεπει εκτος απο να εκοβε δυο μερες ,να ετριβε και αλλες 5...
ευτυχως δεν χρειαστηκε να σχεδιασει και κροσοβερ...
Δεν εχω στοιχεια για τη κατασκευη,αλλωστε ειναι απλα αποτελεσμα σερφαρισματος στο google...αν θυμαμαι καλα ειχα γραψει diy/fullrange speakers.Με λιγη προσπαθεια και υπομονη ισως το βρεις (θα ψαξω και εγω ξανα...).Παντως ειναι πολυ καλη ιδεα και ο μονος τροπος για αν πετυχεις την κατασκευη μιας πολυπλοκης χοανης.Βεβαια αν βλεπω καλα τα κομματια mdf πρεπει να εναι παχους 5 εκατοστων....δεν ηξερα οτι υπαρχει σε αυτο το παχος.[/spoiler]
Και κατι που προσεξα τωρα.......Δευτερα 6 και κατι με τη τσιμπλα στο ματι.....στη φωτο με τους δυο κυριους το μεγαφωνο ειναι ομοαξονικο της TANNOY (δεν εχω ξαναδει αναλογη σχεδιαση για τετοιο μεγαφωνο).
Η σχεδίαση είναι transmission line η οποία ενισχύει της χαμηλές συχνότητες και κανονικά πρέπει να βγαίνουν με την ίδια φάση αν η σχεδίαση είναι σωστή. Αν πρόσεξα καλά είναι μόνο κουτί με το woofer δίχως το midrange και tweeter.
Αντώνη δεν είναι transmission line. Είναι αναδιπλωμένη κόρνα. Το μεγάφωνο είναι full range της Fostex (πρέπει να είναι 3" ή 4").
Στην Ιαπωνία οι εν λόγω σχεδιάσεις κάνουν θραύση παρόλο που δεν καλύπτουν όλο το φάσμα (τους λείπουν οι πολύ υψηλές και οι χαμηλές συχνότητες) λόγω της τεράστιας ευαισθησίας τους (πολύ πάνω από 97db). Συνδιάζονται κυρίως με λαμπάτους χαμηλής ισχύος.
Απλά ο τρόπος της κατασκευής είναι που κάνει την εν λόγω σχεδίαση να ξεχωρίζει...
Εμένα πάντως αυτή η σχεδίαση δεν μου γεμίζει καθόλου το μάτι να παίρνει την πίσω ακτινοβολία του μεγαφώνου και την φέρνει μπροστά και μάλιστα σε όλο το φάσμα συχνοτήτων του μεγαφώνου και κατά πάσα πιθανότητα σε φάση με την ακτινοβολία του μεγαφώνου μπροστά πολύ περίεργα τα ακούω.