Και το cine4home αναμορφικο?

Reaction score
384
Απάντηση: Και το cine4home αναμορφικο?

Η δικη μου οθονη δεν ειναι κοιλη γιατι ειναι ηλεκτρικη tab-tensioned και μπαινει μεσα στο ταβανι. Το throw ειναι 2.1 και η παραμορφωση πολυ πολυ μικρη. Κανενας δε μου εκανε παραπονο μεχρι τωρα, αλλα ετσι κι αλλιως η σταθερη δεν ηταν εφικτη επιλογη τοτε.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Και το cine4home αναμορφικο?

Για σκέψου το! Πως θα χωρέσει το 2.40 μέσα στην 16:9 οθόνη σου? Μα με μπάρες ΜΟΝΟ όπως τώρα οπότε ο φάκος δεν χρησιμεύει. Πρώτα οθόνη μετά φακό.

χωραει κανονικα ...απλα δεν θα εχει τις μπαρες....

Εαν βαλει και masking θα ειναι ακομα ποιο καλα...

Επισης εαν υπαρχουν καποιες διαθλασεις χρωματων ερχονται με την μεθοδο..
Zoglair..:602:..http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=42178

Reaction score
219
Απάντηση: Re: Και το cine4home αναμορφικο?

Για σκέψου το! Πως θα χωρέσει το 2.40 μέσα στην 16:9 οθόνη σου? Μα με μπάρες ΜΟΝΟ όπως τώρα οπότε ο φάκος δεν χρησιμεύει. Πρώτα οθόνη μετά φακό.
Εννοειται οτι θα βλεπω με μπαρες.Αλλωστε και τωρα, τις ταινιες 2.40 με μπαρες τις βλεπω.Αυτο που με ενδιαφερει ομως, ειναι η ποιοτητα της εικονας με τη χρηση του αναμορφικου, μιας και συμμετεχει πλεον ολο το πανελ 16/9.Υπαρχει ορατη βελτιωση ? Παντως ηδη χρησιμοποιω masking για την εξαλειψη της επανω μπαρας, αλλα την κατω την αφηνω,για να καλυπτω τους υποτιτλους οσων ταινιων βγαινουν εξω απο το καδρο.

Reaction score
2

Γιατι δεν μετακινεις τους υποτιτλους ?
Με ενα HTPC ειναι ευκολο...

Reaction score
219

Βλεπεις Jargon,πρεπει να εχω πολυχρηστικοτητα και ευελιξια στο θεμα ''οθονη'',καθ'οτι η συζυγος βλεπει και τηλεοραση κ.α. Αλλοιως, θα ειχα οθονη 2.40, και ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2,40.

Reaction score
219

Γιατι δεν μετακινεις τους υποτιτλους ?
Με ενα HTPC ειναι ευκολο...
Πολυ σωστο, αλλα υπαρχουν χωροταξικες δυσκολιες στο σαλονι μου. Αλλωστε με το DUNE και τις Ματροσκες,εχω λυσει μεγαλο μερος του προβληματος .

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Και το cine4home αναμορφικο?

Η δικη μου οθονη δεν ειναι κοιλη γιατι ειναι ηλεκτρικη tab-tensioned και μπαινει μεσα στο ταβανι. Το throw ειναι 2.1 και η παραμορφωση πολυ πολυ μικρη. Κανενας δε μου εκανε παραπονο μεχρι τωρα, αλλα ετσι κι αλλιως η σταθερη δεν ηταν εφικτη επιλογη τοτε.
Sure! Δεν μιλάμε για καμιά τεράστια παραμόρφωση αλλά υπάρχει και όπως είπα πριν με λίγο zoom παραπάνω την εξαφανίζεις γιατί είναι στα άκρα.

Εκεί που φαίνεται δεν είναι στις ταινίες και δεν πρόκειται να σου παραπονεθεί κανείς, αλλά στο Taskbar των Windows ή σε οτι έχει οριζόντια μπάρα στον πάτο της οθονης.

Το πλεονέκτημα της flat είναι ότι δεν θα έχεις καθόλου παραμόρφωση στο 16:9 που έχεις με κυρτή στο κάτω μέρος της οθόνης με το που φεύγει ο φακός ή μπαίνει σε pass through mode.

Κι εδώ υπάρχουν δυο λύσεις οπου τη μια τη χρησιμοποιούν διάφορει κι εγώ ακόμα τώρα ενώ την άλλγ θα έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω σύντομα. Η πρώτη λύση είναι να παίζεις το 16:9 4:3 και να το γυρνάς σε 16:9 πάλι με το φακό. Η δεύτερη και πιο ακριβή λύση είναι χρήση ΔΥΟ οθονών, δηλαδή μια κυρτή 2.40 σταθερή και μια 16:9 flat ηλεκτρική. Η τελευταια λύση είναι και υπερβολή φυσικά αλλά.....

Κώστα,

Η χρήση του φακού προυποθέτει δυο πράγματα:

Α) Οθόνη 2.40

Β) Δυνατότητα Vertical Stretching του υλικού 2.40 και Horizontal Expansion μετά με το φακό.

Στην 16:9 οθόνη με το που θα κάνεις vertical stretch θα γεμίσει η οθόνη από πάνω μέχρι κάτω σωστά?

Μετα που θα κάνεις horizontal expansion? Στον τοίχο?

Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να μικρύνεις με zoom το κάδρο σου στην 16:9 κάτα 50% και μετά να το κάνεςι stretch και expand ώστε να έρθεις πάλι στο ίδιο μέγεθος με αυτό που χρησιμοποιείς τώρα με τη μόνη διαφορά τη χρήση όλου του πανελ. Στο 16:9 όμως τι θα κάνεις μπρο πίσω το zoom?

Εχω να σου πω πως το τελευταίο δεν είναι λύση αλλά μπελάς! Σου το λέω για να μην πάρεις τον αναμορφικό και τον φάει το ντουλάπι μέχρι να πάρεις την οθόνη.

Δυστυχώς πρέπει κανείς να τα πάρει και τα δυο μαζί.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Και το cine4home αναμορφικο?

Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να μικρύνεις με zoom το κάδρο σου στην 16:9 κάτα 50% και μετά να το κάνεςι stretch και expand ώστε να έρθεις πάλι στο ίδιο μέγεθος με αυτό που χρησιμοποιείς τώρα με τη μόνη διαφορά τη χρήση όλου του πανελ. Στο 16:9 όμως τι θα κάνεις μπρο πίσω το zoom?

Εχω να σου πω πως το τελευταίο δεν είναι λύση αλλά μπελάς! Σου το λέω για να μην πάρεις τον αναμορφικό και τον φάει το ντουλάπι μέχρι να πάρεις την οθόνη.

Δυστυχώς πρέπει κανείς να τα πάρει και τα δυο μαζί.
Γιατι..υπαρχουν ταινιες 16/9...:142:

Σωστα......

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.595
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr