Καλή παρέα, καφές, οι δύο συντονιστές και ο χασάπης...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για να ζηλεύετε όλοι, σήμερα στην Θεσσαλονίκη είχε μια απίστευτη λιακάδα. Τόσο που δεν μπορούσες να κάτσεις έξω γιατί σε έκαιγε ο ήλιος. :shock:

Γιώργος MAC, Μαρία Παρασκευοπούλου, Costas EAR, Δημήτρης Παναγιωτίδης and me, πήραμε την καφεδακοσοκολάτα μας σε γνωστό παραλιακό στέκι. Κορυφαία παρέα, μακάρι να είχαμε και περισσότερο χρόνο όλοι μας. Πάραυτα προλάβαμε να θάψουμε 5-6. :mrgreen: Σίγουρα θα το ξανακάνουμε το έγκλημα! :wink:

Με διάλλειμα μερικών ωρών, εγώ ο Γιώργος και ο... χασάπης, ξαναβρεθήκαμε σπίτι μου για να παρακολουθήσουμε την προγραμματισμένη εγχείρηση των παραβάν μου, για αλλαγή ενός πυκνωτή. Πριν από μέρες είχαμε αλλάξει άλλα υλικά... Για το ακουστικό αποτέλεσμα δεν δικαιούμαι να μιλήσω και πολύ, μιας και είμαι ερωτευμένος με τα ηχεία. Βέβαια εξακολουθώ να είμαι συγκρατημένος αφού γνωρίζω πόσο μακρύς είναι ο δρόμος που έχω μπροστά μου, τόσο στο στήσιμο του χώρου και των ηχείων, όσο και στην ανεύρεση νέας πηγής...
- Νομίζω ότι εντύπωση προκάλεσαν στον Γιώργη, το χαμηλό και οι στάθμες που έβγαζαν τα ηλεκτροστατικά... :wink: :lol:

Αυτό όμως στο οποίο θέλω να δώσω ιδιαίτερη σημασία, είναι το γεγονός ότι η αλλαγή ενός και μόνο πυκνωτή, προκάλεσε τεράστιες διαφορές στον ήχο. Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και μάλιστα σε πάρα πολλούς τομείς. Απίστευτη αλλαγή σκηνικού που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε το ηχείο. Η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη που κανείς εκ των παρευρισκομένων δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία γι αυτό.

Τελικά επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά, ότι τα υλικά κάνουν τον ήχο και δυστυχώς η βιομηχανική κοστολόγηση που λέγαμε, καμιά φορά εμποδίζει τις συσκευές μας να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Χαρά στους ντιούηδες, να ναι καλά να μας φιάχνουν. Και εις άλλα με υγεία! :wink: :lol:

- Σας ευχαριστώ όλους για την όμορφη παρέα, ήταν μια καταπληκτική μέρα!...

p.s. 1: Ζωρζ, με λίγη τόλμη και ένα μπουκαλάκι ουίσκυ για να μην λιποθυμήσεις και μας μείνεις στα χέρια, θα τον αφήσεις να πειράξει τα τανόγια και κανα mac. :lol:
p.s. 2: Το πιο σημαντικό κομάτι βέβαια της συνάντησης, δεν ήταν τα ηχεία και οι πυκνωτές, αυτά τα βαρετά πράγματα... Ήταν εκείνα τα φοβερά προφιτερόλ από τον τερκενλή! Μαγεία σας λέω!... :lol:

Reaction score
7
1. Το "γνωστό παραλιακό στέκι" ειναι το γνωστό παραλιακό στέκι ;

2. Ο Mac εκει; Ποτε προλαβε; Την Πεμπτη τρωγαμε πιιιιτσες στο Χαλανδρι....

3. Τα καλωδια ρευματος ηταν στρωμενα;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
1. Το "γνωστό παραλιακό στέκι" ειναι το γνωστό παραλιακό στέκι ;

2. Ο Mac εκει; Ποτε προλαβε; Την Πεμπτη τρωγαμε πιιιιτσες στο Χαλανδρι....

1. Όχι ρε σε τουριστικό τους πήγα... :lol:
2. Σφαίρα ο Mac!
3. Μα φυσικά. Τα goertz είναι στρωμένα... στο πάτωμα εδώ και 1,5 χρόνο. :lol: :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Νίκο, εμένα δεν με πήγες για προφιτερόλ. 1 εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη ήμουν, όλο πίτσες έτρωγα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
164
3. Μα φυσικά. Τα goertz είναι στρωμένα... στο πάτωμα εδώ και 1,5 χρόνο. :lol: :lol:
Τα καλαμάκια του καφέ τα στρώσατε; Έχω ακούσει ότι αν ρουφήξεις καμία δεκαριά φορές αέρα πριν, στρώνουν και είναι πιο καλός ο καφές... Ισχύει;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα καλαμάκια του καφέ τα στρώσατε; Έχω ακούσει ότι αν ρουφήξεις καμία δεκαριά φορές αέρα πριν, στρώνουν και είναι πιο καλός ο καφές... Ισχύει;
Εξαρτάται την σερβιτόρα... :wink: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά ρε δεν είπαμε να ειδοποιήσετε πότε θα γίνει το "σφάξιμο"...
Βρε παρταλοπάρταλε εμένα περίμενες? Εδώ στο AVforum ξέρανε ότι θα έρθει επάνω ο Αναμούρλας κι εσύ δεν το ήξερες? Εγώ λέω αυτός πάλι να βυζάξει έχει γι αυτό δεν εμφανίστηκε... :lol:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Καλά ρε δεν είπαμε να ειδοποιήσετε πότε θα γίνει το "σφάξιμο"...
Βρε παρταλοπάρταλε εμένα περίμενες? Εδώ στο AVforum ξέρανε ότι θα έρθει επάνω ο Αναμούρλας κι εσύ δεν το ήξερες? Εγώ λέω αυτός πάλι να βυζάξει έχει γι αυτό δεν εμφανίστηκε... :lol:
Ήξερα ότι θα ανέβει και είχα πει να ειδοποιήσετε πότε θα γίνει το "σφάξιμο" για να είμαι παρόνστο τελετουργικό. Επίσης είχα πει μετά να σφάξουμε κανα γουρουνόπουλο. Αλλά απ' ότι βλέπω με καφέδες την βγάλατε...

Reaction score
3
Τι να σας πω και τι να ομολογήσω.
Ηταν ένα βαρετό Σαββατοκύριακο... :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Ε εντάξει,ανέβηκα στην Θεσσαλονίκη. :smile:
Ηρθε και με μάζεψε απο τον σταθμό ο συνδιαχειριστής της κατηγορίας,πήγαμε στην πλατεία Ελευθερίας για καφέ.Εγώ ήπια χυμό.
Σιγά σιγά με την σειρά έφθασαν,ο Δημήτρης (γρινιάρης) Παναγιωτίδης,ο brother του Νίκου, ο Κώστας EAR και η ξανθιά μεταφράστρια (extreme off road οδηγός) Μαρία Παρ.,έτοιμη για εξόρμηση στας εξοχάς,με μπότες και παντελόνι παραλλαγής,όπου όμως έδωσε άλλον αέρα στην παρέα και φυσικά στην συζήτηση.
Μαρία,να σε ευχαριστήσω και για το cd,όπου μόλις καταφέρω να το ακούσω και πρίν το δώσω,θα γράψω εντυπώσεις. :smile:

Reaction score
3
Δεύτερο μέρος.

Το απόγευμα πήγαμε στο σπίτι του Νίκου,εγώ και ο Κώστας.
Το πρώτο φυσικά πράγμα που κάναμε,ήταν να βάλουμε το σύστημα σε λειτουργία και να ακούσουμε διάφορα μουσικά κομμάτια.

Το άκουσμα όπως είπα και στους ίδιους,αν και δεν θύμιζε πάνελ,εντούτοις είχε πολλά σημεία κατά την δικιά μου άποψη τα οποία ήθελαν βελτίωση.

Στήν συνέχεια,τα δύο πάνελ καθένα με την σειρά του,πήραν την θέση τους στο "χειρουργικό τραπέζι",όπου ο doctor Κώστας,τους έβγαλε τα συκώτια,έ δηλαδή το κροσσόβερ και άλλαξε κάποιους πυκνωτές,πρόσθεσε κάποιους άλλους,τα ξανα έκλεισε και τα συνδέσαμε,τα βάλαμε στο ρεύμα και αρχίσαμε την ακρόαση.

Ε, το άκουσμα,δεν είχε καμμία μα καμμία σχέση με το προηγούμενο.
Βγήκαμε για λίγη ώρα στο μπαλκόνι,αφήνοντας το σύστημα να παίζει και να στρώνει.
Μετά απο αρκετή ώρα,μπήκαμε και καθίσαμε να ακούσουμε.
Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση,ήταν το πόσο δυνατά και καθαρά έπαιζαν.
Μιλάμε για πάνελ,όπου οι εντάσεις είναι ένα απο τα μελανά τους σημεία.
Αλλο μελανό σημείο είναι το υποτονικό και πλαδαρό χαμηλό.Ε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.
Το χαμηλό απέκτησε φοβερό έλεγχο και ατάκα.Εντάξει μπορεί να μην καταβαίνει στον Άδη,όμως στα ρόκ κομμάτια που ακούσαμε,μπορώ να πω ότι δεν μας έλλειψε και τόσο.
Η ταχύτητα η καθαρότητα καθώς και η διαύγεια της μεσαίας περιοχής,ήταν υπεράνω κριτικής.Ξεχάστε την γλυκανάλατη μεσαία περιοχή των πάνελ με τους έντονους χρωματισμούς.Εδώ είχαμε πραγματικές χροιές και σώματα οργάνων.
Τα κρουστά ήταν κρουστά,τα πνευστά πνευστά,στα ξύλινα όργανα καταλάβαινες το ξύλο και στα μεταλλικά,την αγριάδα του μετάλλου.
Ωρα με την ώρα δε ο ήχος γινόταν περισσότερο γεμάτος και οι φωνές άρχισαν να αποκτούν και την σχετική "υγρασία".

Νίκο,σε μερικές μέρες που θα στρώσουν οι κολλήσεις,θα γεμίσουν και σταθεροποιηθούν οι πυκνωτές,τότε πιστεύω ότι θα είσαι απο τους λίγους τυχερούς,που έχουν καταφέρει να κάνουν ένα πάνελ να δουλέψει.
Αντε και με μιά καλή πηγή. :D

Υ.Γ.
Εκείνο που δεν με ευχαρίστησε όπως είπα και στον Νίκο,πράγμα που είναι ένα φυσικό ελάτωμα των πάνελ,ήταν η σημειακή θέση ακρόασης,όπου με το που έγερνες λίγο το κεφάλη,έχανες την πραγματικά περίφημη εικόνα,καθώς επίσης,εμένα προσωπικά μου έλλειπε το χαμηλό που βγάζουν τα μεγάλα "κουτιά" που έχω συνηθίσει.

Reaction score
7

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :roll: :mad: :neutral: :arrow: :oops: :cry: :shock: :???: :!: :lol: :o :cool: :?: :?: :o :smile: :mrgreen: :shock: :lol: :twisted: :D :o :smile: :smile:

Eddie... Δεν παιζεσαι!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Νίκο, εμένα δεν με πήγες για προφιτερόλ. 1 εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη ήμουν, όλο πίτσες έτρωγα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γι αυτό είσαι στυλάκι... :wink:
Μπορεί να σού'ρθω πάλι στο πίτσ φυτίλι αυτή την φορά. Σε κανα 2 εβδομάδες. Κανόνισε για το προφιτερόλ. Θέλω φρέσκο. :twisted:

V

VIDEOMIX

Guest
Τι να σας πω και τι να ομολογήσω.
Ηταν ένα βαρετό Σαββατοκύριακο... :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Ε εντάξει,ανέβηκα στην Θεσσαλονίκη. :smile:
Ηρθε και με μάζεψε απο τον σταθμό ο συνδιαχειριστής της κατηγορίας,πήγαμε στην πλατεία Ελευθερίας για καφέ.Εγώ ήπια χυμό.
Σιγά σιγά με την σειρά έφθασαν,ο Δημήτρης (γρινιάρης) Παναγιωτίδης,ο brother του Νίκου, ο Κώστας EAR και η ξανθιά μεταφράστρια (extreme off road οδηγός) Μαρία Παρ.,έτοιμη για εξόρμηση στας εξοχάς,με μπότες και παντελόνι παραλλαγής,όπου όμως έδωσε άλλον αέρα στην παρέα και φυσικά στην συζήτηση.
Μαρία,να σε ευχαριστήσω και για το cd,όπου μόλις καταφέρω να το ακούσω και πρίν το δώσω,θα γράψω εντυπώσεις. :smile:
Και εσένα απο τον σταθμό; :shock: Εκεί κάνει "πιάτσα" το πουλάκι μου; Κάτι παίζει εκεί για να πηγαίνει ετούτος. :mrgreen:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv