Καλησπερα ψαχνω για μηχανη εως 250 κυβικα.

Reaction score
2.001
Αν έχεις οδηγήσει μόνο Beverly και μάλιστα το συγκρινεις με ΚΤΜ 1000....τότε λογικό είναι να είσαι τόσο υποκειμενικος.

Είναι δεδομένο ότι τα σκούτερ δεν έχουν φτιαχτεί για να έχουν την οδηγική συμπεριφορά μιας μηχανής. Αν περιμένεις να στρίβουν και να φρεναρουν όπως το ΚΤΜ...θα περιμένεις πολύ.

Βέβαια με οποιαδήποτε σοβαρή μηχανή οταν πας με 200+ πχ κάνεις δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα σταματήσεις ακαριαία ή θα έχεις περιθώριο να προλάβεις την στραβή.

Οποιαδήποτε μηχανή την κινείς στα όρια της τότε και οι αντιδράσεις θα είναι οριακές. ...

Reaction score
5.964
Γιώργο , έχω οδηγήσει γυρω στα 100 διαφορετικά μοντέλα για να μην πω περισσότερα .
Στα νιάτα μου είχα 4 μηχανάκια συγχρόνως .
Εκείνα τα χρόνια δούλευα σε ενοικιαζόμενα μηχανάκια στην ναξο .
Ηταν το μεγαλύτερο στο νησί τότε και μάλλον παραμένει .
Έχω οδηγήσει απο 25 κυβικά αυτόματο μέχρι 1200 τουρμπισμενο.
2χρονα η 4χρονα , δρόμου , εντούρο καθαρό ,τσοπερ, μέχρι ενφιλντ 500 με ωστηρια με ανάποδο λεβιε ταχυτήτων .
Δεν τα λέω τυχαία .
Ο κολλητός μου εχει τώρα μαγαζι με ενοικιαζόμενα και ειναι αντιπρόσωπος της kymco .
Απο Παιδί έκανα παρέα με αγωνιζόμενους ,
Και έχω οδηγήσει όλα τα μεγάλα on off , traveler την τελευταία 3τια.
Δεν χρειάζεσαι να οδήγησεις μια μηχανή στα όρια για να καταλάβεις τι ρόλο τραβάει .
Το οτι μου αρέσει η ροπή δεν συμβαίνει οτι πάω και ταπα μόνιμα .
Δεν ειναι τυχαίο οτι όλοι όσους ξέρω όταν οδήγουν σκουτερ δεν πανε πάνω 40 χιλιόμετρα και δίνουν προτεραιότητα στους πάντες...

Φιλικά πάντα ...

Reaction score
313
Από τη μεριά μου, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, επί του θέματος, πλην μίας επεξήγησης:
Εκφράστηκα με όσο λιγότερη υποκειμενικότητα μπορούσα, βασιζόμενος περισσότερο σε τεχνικά ζητήματα
και λιγότερο στην προσωπική μου εμπειρία των (επίσης, πολύ πάνω από 100) δικύκλων που έχω καβαλήσει, τόσο στο δρόμο, όσο και σε πίστες.
Και επειδή πιστεύω πως "οι αγώνες βελτιώνουν το είδος", αξίζει να παρακολουθήσετε αγώνες με σκούτερ και παπιά (εμείς, εδώ επάνω, έχουμε ένα μίνι πρωτάθλημα που διοργανώνει ο ΜΟΘ). Το θέαμα είναι εντυπωσιακό!
Α, ναι: όλοι πηγαίνουν "τάπα" και κανείς δεν..."χαροπαλεύει"!

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Στην μαλαισία η Petronas έχει και ενιαίο με παπιά... 130cc... τάπα κάτω.
Δεν είδα να διαμαρτύρεται κανείς για τις στρεβλώσεις (τις αναμενόμενες) του πλαισίου κλπ κλπ... :)

Τα scooter είτε μας αρέσουν είτε όχι, είναι εργαλεία καθημερινής μετακίνησης με πληθώρα ευκολιών.
Αν τα πάρεις με γνώμονα μεγάλη μοτοσυκλέτα, έχεις βγεί ήδη εκτός τους εύρους δυνατοτήτων τους.

Reaction score
5.964
Σταύρο συμφωνώ μαζι σου .
Μια ερώτηση μόνο διότι δεν ξέρω για τους αγώνες που κάνετε .
Τα σκουτερ που τρεχουν στην πιστα ειναι απειραχτα στις αναρτήσεις και φοράνε τα εργοστασιακα λάστιχα ?

Reaction score
313
Τα σκουτερ που τρεχουν στην πιστα ειναι απειραχτα στις αναρτήσεις και φοράνε τα εργοστασιακα λάστιχα ?
Δεν είναι όλες οι συμμετοχές, ίδιες - εξαρτάται από την ομάδα.
Για παράδειγμα, ένας αγωνιζόμενος που έχει κάποιον καλό χορηγό (π.χ. μία αντιπροσωπία δικύκλων), προφανώς έχει αναβαθμισμένες (τις εργοστασιακές) αναρτήσεις και αγωνιστικά λάστιχα.
Ένα..."φτωχαδάκι" που συμμετέχει, μπορεί να μην έχει πειράξει ούτε βίδα στο μηχανάκι του...

Για να σε προλάβω: οι αναρτήσεις και τα λάστιχα που φορούν οι μοτοσικλέτες από το εργοστάσιο, δεν είναι πάντα καλά.
Είναι άδικο να το παραβλέπουμε αυτό και να επισημαίνουμε μόνο τις αντίστοιχες (κακές) εργοστασιακές επιλογές στα σκουτερο-παπάκια - οι οποίες, ναι, είναι πιο συχνές, λόγω χαμηλότερου κόστους...

Reaction score
1
Όλα αυτά που συζητάτε πόσο αθώα να τα καταλάβω γιατί οι σχέσεις μου με τις μηχανές οπωσ προαναφερθηκε δεν ειναι και πολύ καλές. . Δεν το είχα ποτέ στο νου μου γι αυτό. Τώρα τα λεφτά που θέλω να διαθέσω είναι μέχρι εν χιλιάρικο φυσικά αν είναι Κ λιγότερο ακόμη καλύτερα.. Η ηλικία Μ είναι 22 ετών Κ δεν ενδιαφέρομαι για κόλπα και μαλακιες όμως με ενδιαφέρει α εχει λίγο γκάζι Κ να μπορώ να μεταφέρω κάποια πράγματα σάκους εννοώ για ψιλό ταξίδια.. λοιπον;;

Reaction score
5.964
Enduro προτείνω σαν πρώτη επιλογή .
Εαν μπορείς να βρεις κανένα xt500 η 600 κατα προτίμηση.
Μόνο λάδι ζητάει ...

Reaction score
2.001
Μέχρι ένα χιλιάρικο και στην κατηγορία του XT μπορείς να δεις και για Honda AX1, NX, Degree. Όλα είναι 250 κε. και εύκολα μηχανάκια. Σκυλιά μαύρα που απαιτούν ελάχιστη φροντίδα.
Αν είσαι Αθήνα τράβα μια μέρα στην Μιχαλακοπούλου/Μεσογείον. Έχει πολλά μαγαζιά μαζεμένα και ίσως να μπορέσεις να βρείς κάτι με γραμμάτεια. Αλλά θα χρειαστεί να έχεις και κάποιον που να ξέρει μαζί σου. Εύκολα μπορούν να σου πασάρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες αν σε δουν μη-γνώστη.

Επίσης έχε το νου σου και εδώ... www.car.gr

(και γράφε Ελληνικά σε παρακαλώ.)

Reaction score
1
Σε ευχαριστω.. δεν βρίσκομαι Αθήνα αλλά λαρισα τώρα έχω φίλους που μπορούν να με βοηθήσουν έκει Κ είναι γνωστές του θέματος.. για τα xt που λες απ ότι είδα δεν πέφτουν από 1300 ευρώ..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.888
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962