Καλησπερα..........

Reaction score
0
Καλησπερα παιδια και απο μενα ενα νεο μελος του foroum.Λοιπον ο προβολεας μου ειναι sanyo plc-se10 (με εισοδους composite,s-video,component,vga) και το DVD comet 3838.Χρησημοποιω συνδεση component αλλα οταν επιλεγω prog scan στο DVD εμφανιζει κατι λευκες παυλες πανω αριστερα,χανονται οι υποτιτλοι κλπ.Επισης χρησιμοποιω συνδεση VGA οπου η εικονα ειναι καλη.Γνωριζω οτι ο προβολεας μου δεχεται σημα 720ρ 1080ι HDTV.Μηπως θα εχω καλλιτερη εικονα αν χρησιμοποιησω το yamakawa?Ποιο ομως 365 η 375 και με ποια συνδεση, ο προβολεας δεν εχει DVI?

Reaction score
7
Wellcome

Δεν ξερω το μενου του προβολεα σου, για το αν εχει επιλογη να κανει το σημα εισοδου του progr. Δες αν εχει τετοια επιλογη και αν εχει απενεργοποιησε την αν του δινεις σημα προοδευτικο απο την πηγη.

Η αναφορα σου για την VGA συνδεση υποθετω οτι δε συνδεεται με το προβλημα του προοδευτικου....

Παντως θα σε συμβουλευα απο το DVDp σου να του δινεις απλο σημα συνιστωσων, οχι προοδευτικο, γιατι σιγουρα το κυκλωμα μετατροπης πλεκτου σε προοδευτικο σημα που εχει ο προβολεας ειναι πολυ καλυτερο απο το αντιστοιχο του DVDp.

Οι πιο πολλοι που παιρνουν το yamakawa το παιρνουν για το DVI του και οχι για τις αναλογικες εξοδους του...

Reaction score
0
To μενου νομιζω εχει επιλογες μονο για το τι σημα δινεις στον προβολεα.
Να υποθεσω οτι η λυση για βελτιωση της εικονας ειναι να δωσω σημα 720ρ,1080ι μεσω ενος καλιτερου DVD player η μεσω εξωτερικου scaler?

Reaction score
0
το manual λεει οτι δεχεται σημα απο υπολογιστη εως 1280 Χ 1024 και σημα απο DVD (component video) 480i,480p,575i,575p,1035i,1080i.

Μπορω να παρω σημα απο DVI και να το μετατρεψω σε VGA ή component ? Θα μετατραπει σε αναλογικο ?

Ειναι καλλιτερο να χρησημοποιησω scaler ή ενα DVD player καλης ποιοτητος σηματος απο component philips 963sa π.χ? Μπορει να μου προτεινει κανεις κατι αλλο?
Θα ειναι εμφανης η διαφορα σε σχεση με το comet 3838 που χρησιμοποιω τωρα?

Reaction score
0
Η αναλυση 1280 Χ 1024 σημπιεζεται σε 800 Χ 600.
Σε καποιο σημει του manual γραφει οτι εχει αναλυση 800 Χ 600 για υπολογιστη και 750 horizontal TV lines

Reaction score
0
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να εκμεταλευτω τις δυνατοτητες του προβολεα μου.Με δεδομενο οτι δεχεται component και vga με τις παραπανω προδιαγραφες τι ειναι καλιτερο να κανω για να εχω την καλιτερη εικονα (μεσα σε λογικα οικονομικα πλαισια).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Βασιλη ποσο καιρο εχεις αγορασει τον συγκεκριμενο βιντεοπροβολεα?
Δεν θελω να σε στεναχωρησω, αλλα το συγκεκριμενο μοντελο δεν παραγεται πια.
Επισης εχει παρα πολυ χαμηλο λογο αντιθεσης(350:1) και χαμηλη αναλυση(800χ600) για LCD προβολεα.Συν το οτι ειναι μαλλον data παρα οτιδηποτε αλλο.
Η γνωμη μου ειναι λοιπον, εαν τον εχεις ηδη καμποσο καιρο, να πας για κατι καινουργιο.

Εννοω πως σημερα διχως να δωσεις πολλα χρηματα μπορεις να παρεις πολυ καλη εικονα με υψηλοτερες αναλυσεις και-σιγουρα-πολυ υψηλοτερο λογο αντιθεσης.

Αντι να ξοδευεις λοιπον χρηματα για τις περιφερειακες αναβαθμισεις...χτυπα στην ριζα του κακου,εκει που υποφερεις περισσοτερο.Στο προβολικο σου συστημα δηλαδη...

Reaction score
0
Τον εχω ενα χρονο ακριβως!!!Το γνωριζω οτι δεν παραγεται πλεον αλλα ειναι λογικο αφου τα μοντελα αλλαζουν σε λιγοτερο απο εξι μηνες!
Εχεις δικιο οτι ειναι περισσοτερο Data παρα home cinema αλλα η εικονα του δεν ειναι καθολου κακη και σε συγκριση με τον προηγουμενο μου...sharp xg-3500e αν θυμαμαι καλα καμια σχεση!!!
Απλα ειπα μηπως το comet dvd δεν εκμεταλευεται καθολου τις οποιες δυνατοτητες του προβολεα και μπορεσω με ενα οικονομικο τροπο να βελτιωσω και αλλο την εικονα του.

Reaction score
7
Εγω παντως που προσφατως αλλαξα πηγη ειδα μεγαλυτερη διαφορα στην εικονα απο οτι περιμενα να δω σε σχεση με το παλιοτερο DVDp ακομα με σημα πλεκτο (που μονο τετοιο εδινε το παλιο).

Reaction score
0
Το μονο μετρο συγκρισης που εχω ειναι ο παλιος προβολεας sharp που αντικατασταθηκε με τον sanyo.Οταν λεμε καμια σχεση...πραγματικα βεβαια παιζει ρολο οτι ο sharp ειχε αρκετες ωρες στην πλατη του και ηταν προηγουμενη γενια.
Τον sanyo τον εχω δοκιμασει και με ενα αλλο dvd player της πλακας "best dvd" με σημα component interlaced και οντως ειδα διαφορα σε σχεση με το comet.Για αυτο λεω μηπως η βελτιωση της πηγης μου δωσει καλιτερη εικονα.Δεν θελω ακομη να μπω σε διαδικασια αντικαταστασης του προβολεα αλλα να περιμενω λιγο ακομη τις εξελιξεις,και να γραψει καμια ωρα ακομη γιατι εχει λιγες ωρες.

Reaction score
7
Σιγουρα με αλλη πηγη θα δεις καλυτερη εικονα απο το comet. Εγω πρωτα ειχα ενα Χιουνται...τσαμπα ηταν...και το πηρα...
το νεο ειναι πολυ καλυτερο και η διαφορα εμφανης τοσο που ισως (υπερβολη, αλλα...) ο προβολεας κοβει τις δυνατοτητες του DVD...

Reaction score
0
Μπορεις να μου πεις ποιο ειναι αυτο το player?
Εγω ενδιαφερομαι για player που να μου δινει καλο σημα μεσω component η vga και οχι DVI γιατι δεν εχει DVI ο προβολεας μου.Επισης σκεφτομαι την αγορα scaler DVDO αν πετυχω καποια καλη τιμη.Μηπως ομως εχεις να μου προτεινεις καποιο player?

Reaction score
7
Το δικο μου ειναι sony 930, γυρω στα 500Ε κατηγορια τιμης...
Αλλα γυρω στα 250Ε-300Ε μπορεις να βρεις καλο με progressive. Πχ ολα σχεδον τα μοντελα της sony με progressive στο pal χρησιμοποιουν το ιδιο. Απο εκει και περα οι διαφορες αναμεσα στα μοντελα ειναι μικρες ή λεπτομεριες...

Reaction score
0
ειναι μεσα στις επιλογες μου το sony αλλα σκεφτομαι σοβαρα και τα philips963sa και το pioneer 575 η οπως εγραψα πριν να κρατησω το comet και να παρω ενα scaler.
Μπερδεμα η δουλεια....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
O scaler είναι πολύ ακριβός και δεν έχει νόημα...

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα progressive dvd.

Νομίζω ότι ο προβολέας σου θα παίξει ακόμα καλύτερα αν τον συνδέσεις μέσω της vga εισόδου του. Παλιότερα μόνη λύση γι' αυτό ήταν το Home Theater PC. Τώρα υπάρχουν dvd player με έξοδο vga ή dvi (άρα με έναν απλό μετατροπέα dvi σε vga κάνεις την δουλειά σου).

Reaction score
0
DVI-A πρεπει να βγαζει το dvd σωστα?
Γιατι αν βγαζει μονο DVI-D δεν μπορει να μετατραπει σε vga που αναλογικο?
αυτο εχω καταλαβει τουλαχιστον.

Reaction score
0
??????
Μπορει καποις να βοηθεισει σε αυτο?
Μπορω να να βαλω ανταπτορα απο DVI σε VGA?
Aν ειναι DVI-D τι γινεται τοτε?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.326
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis