Snow Whitty
SRS
- Reaction score
- 17.299
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα
Πανω στο εργο του Friedrich de la Motte Fouqué Undine εξεταστηκα στη λογοτεχνια για τη γερμανικη γλωσσα...
Ειναι ενα αλληγορικο παραμυθι το οποιο εχει συγκινησει γενιες ολοκληρες...
Η ταινια αυτη εχει διαφυγει της προσοχης μου!:120:
Πανω στο εργο του Friedrich de la Motte Fouqué Undine εξεταστηκα στη λογοτεχνια για τη γερμανικη γλωσσα...
Ειναι ενα αλληγορικο παραμυθι το οποιο εχει συγκινησει γενιες ολοκληρες...
Η ταινια αυτη εχει διαφυγει της προσοχης μου!:120:
ONDINE
![]()
Μια διαφορετική ταινία αγάπης που τη προτείνω ανεπιφύλακτα.
Η ιστορία ξεκινάει από έναν Ιρλανδικό μύθο για μια γυναίκα γοργόνα. Ένας ψαράς βρίσκει κάποια στιγμη στα δίχτυα του μία γυναίκα και αρχίζει να πιστέυει πως είναι γοργόνα...
Η ταινία είναι παραμυθένια, ή καλύτερα δείχνει πώς το παραμύθι, όπως και η αγάπη είναι πράγματα που υπάρχουν στη ζωή μας άν τους ανοίξουμε το δρόμο. Συγκινητικό, ανθρώπινο, ευαίσθητο, μου άρεσε πολύ. Ο Collin Farel δε με ενθουσίασε, αλλά η γυναίκα του (που κάνει τη 'γοργόνα' και είναι κουκλάρα) και το κοριτσάκι που κάνει τη κόρη του κλέβουν τη παράσταση.
Τα ιρλανδικά τοπία είναι μαγευτικά, το ίδιο και η ατμόσφαιρα, ένας κόσμος που σε ταξιδεύει από τη μια στιγμή στην άλλη από τη φαντασία στη πραγματικότητα. Το soundtrack πέζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.
Η εικόνα σε 16:9 κάδρο δεν εντυπωσιάζει με τη καθαρότητα της αλλά η φωτογραφία της ταινίας κερδίζουν το θεατή. Ο ήχος καλύτερης ποιότητας.
imdb: 6.9
Εγώ θα του έδινα σίγουρα ένα 7.5