Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
17.299
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Πανω στο εργο του Friedrich de la Motte Fouqué Undine εξεταστηκα στη λογοτεχνια για τη γερμανικη γλωσσα...

Ειναι ενα αλληγορικο παραμυθι το οποιο εχει συγκινησει γενιες ολοκληρες...

Η ταινια αυτη εχει διαφυγει της προσοχης μου!:120:

ONDINE

Μια διαφορετική ταινία αγάπης που τη προτείνω ανεπιφύλακτα.

Η ιστορία ξεκινάει από έναν Ιρλανδικό μύθο για μια γυναίκα γοργόνα. Ένας ψαράς βρίσκει κάποια στιγμη στα δίχτυα του μία γυναίκα και αρχίζει να πιστέυει πως είναι γοργόνα...

Η ταινία είναι παραμυθένια, ή καλύτερα δείχνει πώς το παραμύθι, όπως και η αγάπη είναι πράγματα που υπάρχουν στη ζωή μας άν τους ανοίξουμε το δρόμο. Συγκινητικό, ανθρώπινο, ευαίσθητο, μου άρεσε πολύ. Ο Collin Farel δε με ενθουσίασε, αλλά η γυναίκα του (που κάνει τη 'γοργόνα' και είναι κουκλάρα) και το κοριτσάκι που κάνει τη κόρη του κλέβουν τη παράσταση.

Τα ιρλανδικά τοπία είναι μαγευτικά, το ίδιο και η ατμόσφαιρα, ένας κόσμος που σε ταξιδεύει από τη μια στιγμή στην άλλη από τη φαντασία στη πραγματικότητα. Το soundtrack πέζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η εικόνα σε 16:9 κάδρο δεν εντυπωσιάζει με τη καθαρότητα της αλλά η φωτογραφία της ταινίας κερδίζουν το θεατή. Ο ήχος καλύτερης ποιότητας.

imdb: 6.9

Εγώ θα του έδινα σίγουρα ένα 7.5

Reaction score
1.269
Σχετικά με την τιτανομαχία,

το είδα και εγώ εχθές και ήταν ωραίο.Οπως λέω......"ταινία για μία φορά",αλλά αυτή τη μία θα τη γουστάρεις πολύ.
Ηχος & εικόνα σε άψογα επίπεδα.

Θετικά
Οι εμφανίσεις του Αδη,το κυνηγητό με τον Ακρίσιο,στην έρημο οι mambra (τζιντ),η σπηλιά της μέδουσας και το πέρασμα με το χάρο (παρεμπιπτόντως...χέστηκε στο τάλιρο ο χάρος,τα σάβανα τσέπες δεν έχουν)

Αρνητικά
-Το αιώνιο πρόβλημα μου είναι όταν βλέπω μεγάλα τέρατα (θαλάσσια κυρίως),νιώθω ότι χάνει πολύ σε επίπεδο η ταινία αλλά ήταν τόσο καλές οι υπόλοιπες σκηνές που υπερτερούσαν.Επίσης χαλάστηκα πάρα πολύ που το τέρας στο τέλος λεγόταν "κρακεν" και ήταν παρόμοιο με τους Pirates of the Carribean 2.
-Επίσης πολύ μου την έσπασαν οι μάγισσες με το μάτι,μου θύμιζε Alien..

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Tommy

Πρεπει να ημουν 13-14 χρονων οταν ο φιλος μου ο James
με παρεσυρε να παμε να δουμε το "Tommy"
Τελειωνοντας την θεαση της ταινιας τραγουδαγαμε ολα τα τραγουδια
που ακουσαμε στην διασημη rock opera και την επομενη προμηθευτηκαμε
το LP

Ποια η εντυπωση που θα αφηνε η θεαση μιας τετοιας ταινιας
σημερα σε ενα παιδι
αναλογης ηλικιας ομως?
Πιστευω καμια!
Ο μονος λογος που θα μπορουσε να την δει θα ηταν εαν του αρεσαν
πραγματικα οι Who η για να παρακολουθησει μια cult ταινια
των 70'ς...σε καλη εικονα πλεον

Προσοχη στην επιλογη του ηχου.
Default ειναι στο δικαναλο αλλα εσεις θα επιλεξετε τα εξι καναλια.

IMDB βαθμολογια:6,2

Αγαπημενο τραγουδι της ταινιας απο τον "αργοχερη":126:

Reaction score
0
:116:γεια σας, ας γραψω κι εγω σε αυτο το θεμα για 1η φορα.

ειδα κι εγω το clash of the titans αυτο το ΣΚ,
δεν μου πολυαρεσε κι εμενα ο αχταρμας με το cracken, τους τεραστιους σκορπιους και τα τζιν (πως τα λεγανε) κλπ
αλλα παλι εγω αυτες τις ταινιες τις αντιμετωπιζω ως αλλη μια ευκαιρια για να μαθουν οι ξενοι λιγο ελληνικη μυθολογια (ή ιστορια σε καποιες αλλες), εστω και με παραλλαγες.

Τεσπα, οχι ταινια που θα καιγομουν να ξαναδω.

Δυο ταινιες που ειδα επισης και νομιζω δεν τις εχει αναφερει καποιος αλλος πριν (απο το λιγο που εψαξα), ηταν τα: Live Free or Die Hard (2007) και Wanted (2008)
Kαι τις 2 τις ευχαριστηθηκα πολυ για τα οπτικα αλλα και για τα ηχητικα εφε.

Δεν ειναι για ταινιες για οσκαρ σεναριου ή ερμηνειας, αλλα σιγουρα ειναι ταινιες που τις απολαυσα οπτικα και ηχητικα και για αυτο το λογο καποια στιγμη θα τις ξαναδω.

Live Free or Die Hard (2007): καλη συνεχεια των προηγουμενων, με συνεχη δραση, πλοκη γεματη PC και hackers, και κλασσικα μπολικα εφε.

Wanted (2008): "κουκουρούκου" σεναριο, μαλλον για cult το πηγαινανε,

ΑΛΛΑ καταευχαριστηθηκα ολες τις σκηνες δρασης, και επιτελους μια ταινια που ξεκουφανα και τους γειτονες απο την αρχη μεχρι το τελος. :116:

Reaction score
119

Aftershock (2010)

Συγκλονιστικη ταινια με καταπληκτικες ερμηνειες βασισμενη στο σεισμο του 1976 στο Tangshan με 240.000 νεκρους.
Εικονα και ηχος απολαυση με τη σεκανς του σεισμου να μενει αξεχαστη.

Trailer

[YOUTUBE]6_QML6RdN0E[/YOUTUBE]

IMDB : 7.4/10

Reaction score
403

Update:Είδα ένα μικρό δείγμα..

Πω,πω....
Μάλλον έχουν δίκιο.
Αριστουργηματικη ταινια και απο οτι φαινεται η criterion εκανε αψογο transfer! Γενικα οι επιλογες της criterion ειναι τουλαχιστον αξιες προσοχης...και παντοτε με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα στο transfer, με πλουσια εξτρα (οχι παντα βεβαια), αλλα και σχεδιασμο εξώφυλλον.

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Είδα την ταινία "Κυνόδοντας" που κυκλοφόρησε από τη sony (στην Ελλάδα) μόλις εχθές.

Δεν θα σχολιάσω το κομμάτι που αφορά στην εικόνα, αλλά ούτε και τα βραβεία που έχει κερδίσει παγκοσμίως ώς τώρα.
Θα σχολιάσω την ίδια την ταινία η οποία, με συγκλόνισε με την σκληρότητά της τόσο όσο ελάχιστες ταινίες στη ζωή μου.

Η ταινία διαπραγματεύεται τη ζωή μιας πενταμελούς οικογένειας και για το πως οι γονείς των 3 παιδιών τα έχουν εγκλωβίσει κυριολεκτικά, μεγαλώνοντάς τα αποκλειστικά στον χώρο του σπιτιού τους, μια μονοκατοικία με ενα ψηλό φράχτη στον κήπο χωρίς να έχουν βγει ποτέ έξω αυτόν και χωρίς κανένα ερέθισμα-επιρροή απο τον έξω κόσμο...
Πρόκειται για μια ταινία που εισβάλει, μέσα από την σουρεαλιστική αυτή εκδοχή πραγματικότητας που προβάλλεται, πολύ βαθιά στις δομές της ελληνικής οικογένειας. Αυτή η αλληγορία, περιγράφει με τρόπο τρομακτικό τα αποτελέσματα της νοοτροπίας μας όσον αφορά το "μεγάλωμα" των παιδιών μας, την καταστροφική γι΄αυτά υπερπροστασία μας ενώ το φινάλε της, προσωπικά το ένοιωσα σαν σφυριά στο κεφάλι...

Ο "Κυνόδοντας", ας γίνει για κάποιους μάθημα ζωής, σημείο επανεξέτασης, ή ακόμα καλύτερα σημείο αναθεώρησης και επανεκκίνησης...

http://www.imdb.com/title/tt1379182/

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Έχω γράψει τις εντυπώσεις μου γι αυτή τη ταινία παλιότερα σ' αυτό το thread --> dogtooth
Είναι πάντα καλό όμως να ακούς και τη γνώμη ενός άλλου... η οποία στη προκειμένη περίπτωση συμφωνεί αρκετά με τη δική μου...​

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Βy Criterion:144:

Έρχεται...
Update:Είδα ένα μικρό δείγμα..

Πω,πω....
Μάλλον έχουν δίκιο.
Δυσκολίες ξεπεράστηκαν και..............

Εντάξει,ψαξτε να το βρείτε!
Εικόνα απίστευτη,με πλάνα που μπορούν να ξεγυμνώσουν κάθε είδους προβολικό μέσο..
Ο ήχος δίνει ρέστα!
Η ταινία είναι ταινιάρα(εντάξει γνωστό αυτό).

Απαραίτητη σε κάθε ταινιοθήκη,έστω και αν δεν είστε φαν του είδους..

imdb:7.5

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Δυσκολίες ξεπεράστηκαν και..............

Εντάξει,ψαξτε να το βρείτε!
Εικόνα απίστευτη,με πλάνα που μπορούν να ξεγυμνώσουν κάθε είδους προβολικό μέσο..
Ο ήχος δίνει ρέστα!
Η ταινία είναι ταινιάρα(εντάξει γνωστό αυτό).

Απαραίτητη σε κάθε ταινιοθήκη,έστω και αν δεν είστε φαν του είδους..

imdb:7.5
Εγω παντως που δεν την ειχα ξαναδει:120: το 8,5 θα της το εδινα ανετα.
Τι ερμηνειες ηταν αυτες και απο τι cast, ε?:607:

Reaction score
20

Εγω παντως που δεν την ειχα ξαναδει:120: το 8,5 θα της το εδινα ανετα.
Τι ερμηνειες ηταν αυτες και απο τι cast, ε?:607:
είναι πολύ σπάνιο μεγάλο και ηχηρό καστ να δώσει καλή ταινία...
και αυτή είναι, όντως, στις εξαιρετικές... εξαιρέσεις... :444:

Reaction score
1

Συμφωνώ απολύτως! :126:

Το χάζεψα λίγο χτες αργά χτες βράδυ, έπειτα από κάμποσες ώρες που έπαιζα πατερνάκια και έκανα ρυθμίσεις στον Sharp.

Φανταστική εικόνα, κρυστάλλινη, με φοβερή αναλυτικότητα. Φυσικό χρώμα, χωρίς ορατές επεμβάσεις με φίλτρα από τον σκηνοθέτη.

Τρισδιάστατα πλάνα, πολύ απολαυστικά, πολύ συχνά είχα την αίσθηση «σαν να ήμουν εκεί», και να παρακολουθούσα τα γυρίσματα της ταινίας! :111:

Αναμφισβήτητα μια ταινία που δεν πρέπει να λείπει από τη ταινιοθήκη οποιουδήποτε «εραστή της εικόνας». Πρέπει να τη συγκρίνω αναλυτικά με το «The International», που για μένα εξακολουθεί να παραμένει η απόλυτη κορυφή όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας overall.

Οπωσδήποτε το «The Thin Red Line» δεν φτάνει τα επίπεδα αναλυτικότητας του σήματος που έχουν τα εξωτερικά πλάνα του «Τhe International», αλλά σε κερδίζει περισσότερο με το χρώμα του, που δείχνει περισσότερο φυσικό και ουδέτερο.

Ήχο δυστυχώς δεν έβαλα καθόλου, λόγω του προχωρημένου της ώρας και της κούρασης, αλλά με τέτοια εικόνα παιδιά, ακόμα και βουβή θα την έβλεπα πολύ ευχάριστα την ταινία!... :137:

Α, για να μην το ξεχάσω, το m2ts αρχείο της ταινίας, από τα μεγαλύτερα που παίζουν στη πιάτσα, με 37GB μέγεθος, καθαρό, χωρίς πολλαπλές γλώσσες, έξτρα κτλ.! Στο αρχείο υπάρχει αγγλικός ήχος DTS-HD και τίποτε άλλο!!

Reaction score
5

Σιγουρα την εχω δει.Για να μην την θυμαμαι ομως........... ειναι αυτη που μας ειχε πεθανει στην παρλα και απο δραση σχεδον μηδεν??????

Palikaria moy...................:109:

Reaction score
5

Συμφωνώ απολύτως! :126:

.....................................
Α, για να μην το ξεχάσω, το m2ts αρχείο της ταινίας, από τα μεγαλύτερα που παίζουν στη πιάτσα, με 37GB μέγεθος, καθαρό, χωρίς πολλαπλές γλώσσες, έξτρα κτλ.! Στο αρχείο υπάρχει αγγλικός ήχος DTS-HD και τίποτε άλλο!!
The.Thin.Red.Line.Criterion.Collection.1998.BluRay.AVC.DTS-HD.MA5.1
Disc Size: 49,843,403,916 bytes
Size: 37,287,217,152 bytes
Length: 2:50:47
Total Bitrate: 29.11 Mbps

Video:
Video: MPEG-4 AVC Video / 23029 kbps / 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

Audio:
Audio: English / DTS-HD Master Audio / 5.1 / 48 kHz / 4314 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
Audio: English / Dolby Digital Audio / 2.0 / 48 kHz / 192 kbps

Subtitles:
Subtitle: English / 24.819 kbps

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.150

Σιγουρα την εχω δει.Για να μην την θυμαμαι ομως........... ειναι αυτη που μας ειχε πεθανει στην παρλα και απο δραση σχεδον μηδεν??????
Καλά θυμάσαι... :114:

Reaction score
5

Καλά θυμάσαι... :114:
:615:

Ο πολεμος ειναι κακος.Επιφερει θανατο πονο δυστυχια μιζερια.

Αναλυση τελος.Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο.Παμε στις σκηνες δρασης τωρα :109:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας