Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ισως εχω αρχισει να γινομαι παραξενος, αλλα προς τι ολη η φασαρια?

Οκ, μια καλη σκηνοθεσια σε γκριζα επαρχιακα και χειμωνιατικα φοντα,
αντε να προσθεσουμε και την πολυ καλη ερμηνεια της "μικρης"
Jennifer Lawrencs αλλα περα απο αυτα, τι?

Μια μουντη, αχρωμη ταινια, που δεν αγγιζει κανενα συναισθημα.
Ισως ακουγομαιι σκληρος αλλα το να βλεπω να παρπαταει μια
νεα κοπελλα απο αγροκτημα σε αγροκτημα αναζητωντας τον πατερα
της(σιγα το σεναριο)
-και με την πληρη απουσια soundtrack- εμενα δεν με αγγιζει.
Ο Αγγελοπουλος εχει κανει πολυ καλυτερες παρομοιες σκηνες
και τουλαχιστον εκει κατι "υπηρχε"
Εδω?

Αν παρ'ολα αυτα επιμενετε να το δειτε βρειτε οπωσδηποτε ελληνικους υποτιτλους.
Η πληρης απουσια υποτιτλων δεν βοηθα καθως αρκετοι απο τους
διαλογους ανηκουν στην ιδιαιτερη τοπικη "αργκο"

Η εικονα δεν ειναι ασχημη αλλα το DTS στον ηχο τι το ηθελαν?

IMDB βαθμολογια:8,1

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.278

Ισως εχω αρχισει να γινομαι παραξενος, αλλα προς τι ολη η φασαρια?
Δεν είσαι παράξενος. Η περιέργεια σε έχει "φάει". :114:
Ειλικρινά, τι σε τράβηξε να δεις αυτό το πράγμα;

Το περίεργο είναι ότι έχει γράψει καλά λόγια ο Roger Ebert που συνήθως συμφωνώ με τις κριτικές του.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
μια πρωτη ταινία και απο εμένα
εξαιρετική εικόνα και φοβερή ερνηνεία απο Scott, η οποία του χάρισε και ενα Οσκαρ απο τα συνολικά 7 που απέσπασε η ταινία.

http://www.imdb.com/title/tt0066206/
Η ταινία αναφέρεται στην πορεία του στρατηγού τεθορακισμένων Πατον απο την Αφρική μέχρι και την εισβολή στην Γερμανία.
Πέρα απο πολύ ωραία ταινία είναι και μια εξαιρετική μεταφορά σε bluray δεδομένου και του οτι μιλάμε για ταινία του 70.

imdb βαθμολογία 8,1/10

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον Αντρέα. Κι εγώ είχα διαβάσει ανά καιρούς και περίμενα διάφορα από αυτή τη ταινία(και λόγω βαθμολογίας) και δε μπορώ να πώ ότι ικανοποιήθηκα.

Τίνω όμως να πιστέψω ότι μερικές φορές για να σε αγγίξει κάτι, πρέπει να βρίσκεσαι κοντά σε αυτό, να βρίσκεις ερεθίσματα. Θεωρώ ότι για μια μεγάλη ομάδα Αμερικανών ενδεχωμένως αυτή η ταινία πράγματι να τους άγγιξε συναισθηματικά, βοηθούμενη από την ομολογουμένως καλή φωτογραφία.

Reaction score
1

Animal Kingdom

Μπορεί το Winters Bone να μην ήταν αρκετό, αλλά το Αυστραλιανό Θρίλερ που ακολούθησε, με αποζημίωσε εις διπλούν.

Ναρκωτικά, εγκλήματα, αγάπη, οικογένεια, συνταγή ξαναφορεμένη αλλά πολύ καλά παιγμένη. Πλαισιωμένη από τον υπόκοσμό της Μελβούρνης, εξιλίσσεται η ιστορία και η πτώση μίας ισχυρής οικογένειας της τοπικής μαφίας. Μυστήριο, μία καθηλωτική ατμόσφαιρα φόβου και ανατροπών, καταπληκτικές ερμηνείες είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μία ταινία που παρασέρνει το θεατή να νιώσει πραγματικά την ιστορία.
Α και για να μη το ξεχάσω, o Αυστραλιανός 'νονός' είναι γυναίκα, και τα καταφέρνει περίφημα στο ρόλο της.

Αρκετά καλή εικόνα και ήχος χωρίς αυτό αν είναι το δυνατό σημείο. Soundtrack που ταιριάζει γάντι με την ιστορία και δημιουργεί απίστευτο κλίμα.

Αξίζει πραγματικά μια θέαση.

imdb:8.1

Reaction score
1

Black Death

Αυτή η ταινία μου άφησε μία ανάμεικτη γέυση αλλά μάλλον τίνω πρός το ότι δεν άξιζε πολλά. Έχει βέβαια αρκετά από τα συστατικά που θα μπορούσαν να τη κάνουν ενδιαφέρουσα τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, μεσαίωνας, πανούκλα, splatter, gothic music, σκοτεινό κλίμα, μυστήριο, αλλά τελικά νομίζω ότι δε πέτυχε και πολύ το στόχο της. Είναι που έμπλεξε μέσα σε όλα και το θρησκευτικό κομμάτι ίσως. Σε αφήνει στο τέλος να αναρωτίεσαι 'τί είδα;'.
Παρόλα αυτά έχει ωραίο κλίμα, κυρίως στην αρχή, και δεν έπιασα η αλήθεια είναι τον εαυτό μου να βαριέται.

Η εικόνα με κόκο αλλά μου άρεσε το σκοτεινό φίλτρο στα χρώματα. Ο ήχος καλύτερος.

imdb: 6.6

Reaction score
1

The Disappearance of Alice Creed

Δε θα το κρύψω, τη ταινία αυτή άρχισα να τη βλέπω λόγω της πρωταγωνίστριας, της οποίας το ταλέντο έχω ήδη 'υμνήσει' στο 'Clash Of the titans' και το 'Prince of Persia'. Τελικά εδώ δεν ήταν και τόσο καλή αλλά τελοσπάντων :111:.

Βρετανικό θρίλερ με μόλις τρείς ηθοποιούς που διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα δωμάτιο. 2 οι απαγωγείς και 1 το θύμα. Χαρακτηριστικό από την αρχή το βρετανικό στύλ, καλές ερμηνείες και γήινοι χαρακτήρες, ανατροπές, συνθέτουν μία ενδιαφέρουσα ταινία που δε θα σας αφήσει βέβαια και με ανοιχτό το στόμα.

Η εικόνα και ο ήχος κινούνται σε μέτρια πρός καλά επίπεδα.

Imdb:6.9

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Animal Kingdom

Μπορεί το Winters Bone να μην ήταν αρκετό, αλλά το Αυστραλιανό Θρίλερ που ακολούθησε, με αποζημίωσε εις διπλούν.

Ναρκωτικά, εγκλήματα, αγάπη, οικογένεια, συνταγή ξαναφορεμένη αλλά πολύ καλά παιγμένη. Πλαισιωμένη από τον υπόκοσμό της Μελβούρνης, εξιλίσσεται η ιστορία και η πτώση μίας ισχυρής οικογένειας της τοπικής μαφίας. Μυστήριο, μία καθηλωτική ατμόσφαιρα φόβου και ανατροπών, καταπληκτικές ερμηνείες είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μία ταινία που παρασέρνει το θεατή να νιώσει πραγματικά την ιστορία.
Α και για να μη το ξεχάσω, o Αυστραλιανός 'νονός' είναι γυναίκα, και τα καταφέρνει περίφημα στο ρόλο της.

Αρκετά καλή εικόνα και ήχος χωρίς αυτό αν είναι το δυνατό σημείο. Soundtrack που ταιριάζει γάντι με την ιστορία και δημιουργεί απίστευτο κλίμα.

Αξίζει πραγματικά μια θέαση.

imdb:8.1
Μα σε ολα πρεπει να συμφωνουμε?:140:
Πολυ καλη, αναπαντεχο τελος!

Reaction score
1

Ναρκωτικά, γυναίκες, βία. Το βοήθημα του καλού φαλοκράτη :105:. Ειλικρινά όμως είχε πολύ γέλιο... αθάνατε Rodriguez.
Κι όλο αυτό από ένα trailer στο Grindhouse.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Μα σε ολα πρεπει να συμφωνουμε?:140:
Πολυ καλη, αναπαντεχο τελος!
Μπράβο ρε συ Αντρέα. Χαίρομαι που συμφωνείς. Αλλά ήταν πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη. Δεν ξέρω άν την είχες ακούσει αλλά εγώ όχι. Βλέπεις άν δεν είναι hollywood είναι εύκολο να σου ξεφύγει...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Μπράβο ρε συ Αντρέα. Χαίρομαι που συμφωνείς. Αλλά ήταν πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη. Δεν ξέρω άν την είχες ακούσει αλλά εγώ όχι. Βλέπεις άν δεν είναι hollywood είναι εύκολο να σου ξεφύγει...
Θα μπορουσες να το πεις και αλλιως Βαγγελη.
"Οτι δεν ειναι holywood εχει μεγαλες πιθανοτητες να ειναι καλος
κινηματογραφος":121:
(τρεχω να κρυφτω τωρα...:126:)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.278
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

"Οτι δεν ειναι holywood εχει μεγαλες πιθανοτητες να ειναι καλος
κινηματογραφος":121:
(τρεχω να κρυφτω τωρα...:126:)
Μην κρύβεσαι γιατί ο "καλός κινηματογράφος" δεν μ' ενδιαφέρει σαν ύπαρξη, έτσι όπως εννοείται από τους σινεφίλ. Προσωπικά, θέλω να με ευχαριστεί αυτό που βλέπω και αδιαφορώ για την ονομασία του.

Αν έκανα ένα remix σε αυτό που έγραψες, έτσι, για να γράψω ένα quote κι εγώ :142:, θα έγραφα:

"Αν η ταινία είναι του Hollywood μπορεί να είναι καλή. Αν όχι προσπέρασέ τη." :114:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423

Όταν ο Spielberg αποφάσισε να μην ασχοληθει με τις φοβίες μας αλλά με τις επιθυμίες μας.Πόσοι άρεγε δεν ευχήθηκαν να είχαν την δυνατότητα να γυρίσουν πίσω στο χρόνο για να αλλάξουν καταστάσεις,προς τα μπρός για να δούν πως θα είναι ή να πάνε σε μια εποχή για να την βιώσουν σε προσωπικό επίπεδο.Βέβαια αυτό κρύβει κινδύνους και εδώ τους βλέπουμε απο μια κωμική πλευρά.

Και ποιός δεν τις ξέρει ή δεν τις έχει δεί;
Σε αυτή την έκδοση όμως θα τα ξαναδείτε και θα τα ξαναακούσετε!
Οι ταινίες,αν και φωτεινές,έχουν περάσει απο τρομερό restoration δίνοντας μια νέα υφή και λόγω του κοντραστ δίνουν επιπλέον ''βαθος'' στην εικόνα.

Τα χρώματα είναι ζωντανότατα αν και σε στα,λίγα, ''σκοτεινά'' πλάνα πιθανόν να μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλεία.
Ορισμένα εφέ δείχνουν πλέον την ηλικία τους αλλά who cares..
Παράδειγμα:

Στον ήχο έχει γίνει εντυπωσικακή δουλεία κυρίως στα περιφεριακά κανάλια.Όντως εντυπωσιακή μιας και δείχνουν κάπως τονισμένα σε σχέση με το μπροστινό φάσμα.Το sub δεν δουλεύει υπερωρίες αλλά την ακούει σε ορισμένες σκηνές.

Bcak to the 80's λοιπόν με μια τριλογία διασκέδαση για όλες τις ηλικίες..

imdb:
Part 1:8.4/10
Part 2:7.5/10
Patr 3:7.1/10

Reaction score
1

Αυτο εδω το εχουμε συζητησει?
Όχι, κι εγώ έλεγα να γράψω τις προάλλες. Ό,τι και να πεί κανείς βέβαια γι αυτή τη ταινία θα τη δούμε όλοι και θα τη χαρούμε. Σπάνια βγαίνουν ταινίες που στο είδος τους να να είναι τόσο άψογες όσο αυτή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Όχι, κι εγώ έλεγα να γράψω τις προάλλες. Ό,τι και να πεί κανείς βέβαια γι αυτή τη ταινία θα τη δούμε όλοι και θα τη χαρούμε. Σπάνια βγαίνουν ταινίες που στο είδος τους να να είναι τόσο άψογες όσο αυτή.
Αν θες γραψε, η οποιος αλλος θελει, γιατι εγω ειδα μονο μερος
της(δεν προλαβα)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.385

Κοιτάξτε, μέχρι στιγμής στη 5η θέση!

Άνετα θα πάει στη 3η.

Reaction score
0

Όταν ο Spielberg αποφάσισε να μην ασχοληθει με τις φοβίες μας αλλά με τις επιθυμίες μας.Πόσοι άρεγε δεν ευχήθηκαν να είχαν την δυνατότητα να γυρίσουν πίσω στο χρόνο για να αλλάξουν καταστάσεις,προς τα μπρός για να δούν πως θα είναι ή να πάνε σε μια εποχή για να την βιώσουν σε προσωπικό επίπεδο.Βέβαια αυτό κρύβει κινδύνους και εδώ τους βλέπουμε απο μια κωμική πλευρά.

Και ποιός δεν τις ξέρει ή δεν τις έχει δεί;
Σε αυτή την έκδοση όμως θα τα ξαναδείτε και θα τα ξαναακούσετε!
Οι ταινίες,αν και φωτεινές,έχουν περάσει απο τρομερό restoration δίνοντας μια νέα υφή και λόγω του κοντραστ δίνουν επιπλέον ''βαθος'' στην εικόνα.

Τα χρώματα είναι ζωντανότατα αν και σε στα,λίγα, ''σκοτεινά'' πλάνα πιθανόν να μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλεία.
Ορισμένα εφέ δείχνουν πλέον την ηλικία τους αλλά who cares..
Παράδειγμα:

Στον ήχο έχει γίνει εντυπωσικακή δουλεία κυρίως στα περιφεριακά κανάλια.Όντως εντυπωσιακή μιας και δείχνουν κάπως τονισμένα σε σχέση με το μπροστινό φάσμα.Το sub δεν δουλεύει υπερωρίες αλλά την ακούει σε ορισμένες σκηνές.

Bcak to the 80's λοιπόν με μια τριλογία διασκέδαση για όλες τις ηλικίες..

imdb:
Part 1:8.4/10
Part 2:7.5/10
Patr 3:7.1/10

Χαχαχα! Φοβερή η εικόνα με τα εφέ!!!!

Reaction score
1

Mother and child ή Μεχρι να σε βρω κατα την ελληνικη μεταφραση. Η ταινια βασιζεται πανω στις δυνατες ερμηνειες των πρωταγωνιστριων ιδιαιτερα της Naomi Watts -που οσο μεγαλωνει γινεται και καλυτερη - και της Αnnette Bening. Kι επιτελους βλεπουμε ερμηνειες κι εκφρασεις απο προσωπα που δεν εχουν αλλοιωθει απο καθε ειδους αισθητικες επεμβασεις και μπορουν να αποδωσουν στο φακο αυθεντικα συναισθηματα. Το σεναριο δυνατο κι η ιστορια γινεται ολο και πιο ενδιαφερουσα ,μεσα απο τις μοιραιες εξελιξεις καταληγοντας σε ενα δυνατο τελος.
Η εικονα σε καλα επιπεδα ενω απο πλευρας ηχου μονο το κεντρικο θα "παρει φωτια".
Βαθμολογια Imdb : 7.2

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός