Καλορίζικα g.Kar...............

Reaction score
3
g.kar said:
Ρε συ Γιώργο, μήπως τα Tascam CDs τα έχεις ήδη παραλάβει και δεν μας το λες ?
Μήπως έχεις κανέναν κολλητό στην UPS και τους είπες να μην εμφανίσουν στο tracking tool ότι τα πράγματα έφτασαν στην Ελλάδα ?
Οχι,όμως και εγώ τρώγομαι να το ακούσω.
Ετοίμασε το dac εσύ... :)

Reaction score
3.573
Ενα νέο μέλος προστέθηκε από χθες στο σύστημα.
Το CD player Tascam 01-PRO.

Οι πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές έως άριστες.

Δεκτές κόντρες με οποιοδήποτε CD player ή transport της αγοράς.

Παρακαλώ οι προτάσεις σας, μέσω p.m.

Reaction score
498
g.kar said:
Ενα νέο μέλος προστέθηκε από χθες  στο σύστημα.
Το CD player Tascam 01-PRO.

Οι πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές έως άριστες.

Δεκτές κόντρες με οποιοδήποτε CD player ή transport της αγοράς.

Παρακαλώ οι προτάσεις σας, μέσω p.m.
Έχετε pm.. (Apollo is preparing for launching... :!:)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χεχεχεχε, πατέρα σε καλεί ο υιός. :lol:
Αυτή θα είναι ενδιαφέρουσα σύγκριση μιας και είμαστε αρκετά κοντά σε τιμή, με το apollo κοματάκι ακριβότερο αλλά δεν μας πειράζει αυτό.

- Μόνο δεν θέλω κλαυθμούς και οδυρμούς. :mrgreen:

Reaction score
498
Ναι, πολύ ακριβότερο...Θα μπει μέσα η επιχείρηση...Και τα δύο είναι κάτω από 750 Ευρώ.

Για να δω τον παλιό και τον νέο τί κάνουνε... :D

Δεν κλαίνε τα παλικάρια Νίκο μου (για τον πατέρα αυτό γιατί από default εγώ δεν θα χρειαστεί να προβληματιστώ ούτως ή άλλως  :p :p :p)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν βάλει ο πατέρας και το dac είναι ίδια λεφτά...

Σωστός! Μωρέ ΝΑ κι αν παίζει ΝΑ κι αν δεν παίζει. Να το φχαριστιόμαστε μετράει. :wink:
Άντε τώρα που πήραμε τα σιντιά, να πάμε να πάρουμε και κανα δισκάκι παραπάνω, να μην ακούμε συνέχεια τις ίδιες οντιοφιλο-ξυνίλες, κάτι γιαπωνέζους και κάτι κουβανέζους και κάτι γύφτους... :lol: :lol:

Κι ότι ήθελα να προτείνω να γίνεται που και που κανένα powerbuy στην κατηγορία της μουσικής... :roll:

Reaction score
3.573
Γιε μου, με 2 ασθενικά βολτς στην έξοδο το Apollo θα ακούγεται σαν θόρυβος μπροστά στα 4,5 βολτς του Tascam.
Εγώ λέω να φέρεις και κανένα phono stage μπας και περάσεις από το κατόφλι του θορύβου.

Reaction score
3.573
Νίκος Τσαρουχάς said:
Αν βάλει ο πατέρας και το dac είναι ίδια λεφτά...

Σωστός! Μωρέ ΝΑ κι αν παίζει ΝΑ κι αν δεν παίζει. Να το φχαριστιόμαστε μετράει. :wink:
¶ντε τώρα που πήραμε τα σιντιά, να πάμε να πάρουμε και κανα δισκάκι παραπάνω, να μην ακούμε συνέχεια τις ίδιες οντιοφιλο-ξυνίλες, κάτι γιαπωνέζους και κάτι κουβανέζους και κάτι γύφτους... :lol: :lol:

Κι ότι ήθελα να προτείνω να γίνεται που και που κανένα powerbuy στην κατηγορία της μουσικής... :roll:
Νίκο, το Tascam δεν παίζει καλά τα αντίγραφα ασφαλείας. Στην καλύτερη περίπτωση ακούγεται σαν το transport που έγραψε το αντίγραφο.

Μιλάμε ότι διαβάζει τα πάντα.

Reaction score
498
g.kar said:
Γιε μου, με 2 ασθενικά βολτς στην έξοδο το Apollo θα ακούγεται σαν θόρυβος μπροστά στα 4,5 βολτς του Tascam.
Εγώ λέω να φέρεις και κανένα phono stage μπας και περάσεις από το κατόφλι του θορύβου.
Sssssooooon my prrrecccciououousssssssss, ssssssssssooooon............... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Νίκο, το Tascam δεν παίζει καλά τα αντίγραφα ασφαλείας. Στην καλύτερη περίπτωση ακούγεται σαν το transport που έγραψε το αντίγραφο.

Αυτή είναι η δουλειά του. :wink:

p.s. Η ένδειξη με τα δευτερόλεπτα δεν είναι πολύ ψαρωτική? :lol: :lol:

Reaction score
3.573
Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:

Αυτή είναι η δουλειά του. :wink:

p.s. Η ένδειξη με τα δευτερόλεπτα δεν είναι πολύ ψαρωτική? :lol: :lol:
Ναι είναι.

Μετράει και τα δέκατα του δευτερολέπτου.
Με τα κουμπιά μπορείς να το κάνεις να ξεκινήσει από κάθε σημείο σε επίπεδο byte.

Ασε που διαβάζει τα CDs που βαζεις μέσα στο slot ακαριαία. Very sexy slot indeed.

Σε λίγο θα φτιάξω ένα καλό balanced to unbalanced cable χωρίς adaptors για να πάρω έξοδο απευθείας από την balanced αναλογική έξοδο. Είπαμε ότι η αναλογική έξοδος στα RCA έχει πολύ χαμηλή στάθμη, σαν αυτή του Apollo. Την έχουν για εγγραφή σε κασσετόφωνα.

Προσοχή παιδιά μου της Tascam pro user club. Να πάρετε έξοδο μόνο από την balanced αναλογική που σκοτώνει.

Reaction score
3.573
STOP PRESS !!!!

Ακουγα το Tascam για δύο μέρες από την αναλογική balanced έξοδο με τα καλώδια που έφτιαξα.
Μετά απο δύο μέρες κάτι μου έλειπε από τον ήχο. Ξαναέβαλα επάνω το DAC της Behringer και ο ήχος είρθε στα ίσια του και μου άρεσε περισσότερο.

Κάτι δεν πήγαινε καλά με την αναλογική XLR του Tascam, κι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις μετά από πολύ προσεκτική ακρόαση και μετά από πολές ώρες.

Αλλά έπρεπε να βρώ τι ήταν αυτό πού έφταιγε τελικά και άρχιζε να με κουράζει το Tascam μετά από 5 ώρες συνεχούς ακρόασης.

Το αυτί μου έλεγε ΟΧΙ . Ti είδε όμως ο παλμογράφος ????

Η συνέχεια αργότερα ....

Reaction score
3.573
Ανακάλυψα αργά χθες το βράδυ ότι η αναλογική balanced (XLR) έξοδος παραμορφώνει αισθητά όταν η στάθμη εγγραφής στο CD είναι υψηλή και κοντά στα 0 dB.

Εστειλα επιστολή στο technical suppprt της Tascam και περιμένω απάντηση.

Θα σας ενημερώσω όταν θα πάρω απάντηση.

Κάποιοι να ξέρετε θα χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη XLR έξοδο και δεν αγόρασαν το Tascam μόνο για χρήση σαν transport.
Φοβάμαι πως αυτό το πρόβλημα το έχουν όλα τα CD-01 PRO.

Αναμένουμε την απάντηση της Tascam.
Θα σας ενημερώσω.

Reaction score
3.573
Η αναλογική έξοδος Balanced (XLR) του Tascam δεν μπορεί να μετατραπεί σε unbalanced με τον κλασικό τρόπο. Δεν γίνεται δηλαδη με τον standard αντάπτορα (XLR Female to RCA Male) ή με κάποιο ειδικό για αυτό το σκοπό καλωδιο interconnect.

Με τον κλασικό τρόπο η μετατροπή του σήματος από balanced σε unbalanced γίνεται παίρνοντας το σήμα από το pin 2 του βύσματος XLR και την γείωση σήματος (signal ground) από τα pin 1 . Επίσης το pin 3 βραχ/νεται με το pin 1.
Αυτή τη συνδεσμολογία έχουν και τα περισσότερα έτοιμα καλωδια ή οι αντάπτορες του εμποριου.
Αυτή η συνδεσμολογία προτείνεται απο την Behringer και από πολλούς άλλους κατασκευαστές.

Στην περίπτωση όμως του CD-01 PRO της Tascam,
κόβουμε με ένα κοφτάκι το jumper (βραχ/μα) μεταξύ του pin 1 και του pin 3. Παίρνουμε δηλαδή έξοδο μόνο από το pin 2 & pin 1. (pin 2= signal hot , pin 1= signal ground).

Με αυτή τη μέθοδο το αναλαγικό σήμα φαίνεται τέλειο στον παλμογράφο χωρίς παραμόρφωση και ψαλιδισμούς ακόμα και σε ακραίες στάθμες ψηφιακής ηχογράφησης (κοντά στα 0dB).

Από χθες ακούω μουσική απευιθείας από την αναλογική XLR έξοδο του Τascam με άριστα αποτελέσματα.
Εφυγε τελείως το στοιχείο αυτό που με ενοχλούσε πριν γίνει η μετατροπή που πρότεινα.

Μόνο σε μακροχρόνια ακρόαση και με πολύ προσεκτική ακρόαση θα μπορούσε κάποιος να αντιληφτεί το πρόβλημα που υπήρχε.

Το ηχείο είναι το καλύτερο εργαλείο. Πρέπει να εμφανίζει τα ηλεκτρονικά προβλήματα όταν αυτά υπάρχουν.

Ο παλμογράφος στη συνέχεια επαληθεύει τις ακουστικές μας παρατηρήσεις με ηλεκτρονικό τρόπο.

Υ.Γ Η απάντηση από το Technical Support της Tascam δεν έχει έρθει ακόμα. Ούτε πρόκειται να έρθει ποτέ.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm