Καλο/κακο, Δικαιο/αδικο,σωστο/λαθος?

Reaction score
7
Γυρναω σπιτι κατα τις 5.30μμ και βλεπω οτι καποιος εχει παρκαρει μπροστα στο γκαραζ κλεινοντας μου την εισοδο... :twisted: ασχετα αν υπαρχουν κολωνακια και σηματα (και αλλες 2 γκαραζοπορτες κολλητα, και καλα αν δεν το ειδε)...

Ημουν με τη μηχανη και ευτυχως χωρουσε να τη βαλω στο γκαραζ (ισα ισα βεβαια αλλα μπηκε). Τα πηρα στο κρανιο λιγο, αλλα αφου παρκαρα δεν εδωσα συνεχεια, να δω ποιος ειναι , να κορναρω κλπ (ασε που πεινουσα).
Κατα τις 7.30μμ ομως κοιταω και ηταν ακομα εκει (την ειχε καταβρει).

Λεω ''να παρω το 100 ή οχι?'' Δεν ειχα καμια προγραμματισμενη εξοδο που να χρειαζοταν να βγαλω το αυτοκινητο, αλλα με εκαιγε που με ειχε κλεισει.... Και αν τυχει κατι επειγον? Που να ψαχνω?
Τελικα αποφασιζω να παρω το 100...
(Ηταν αυτο Καλο/Κακο, Δικαιο/Αδικο,Σωστο/Λαθος?)

Ε μετα απο μιση ωρα ηρθαν 2 Ζ-αδες, εβαλαν μπρος τις σειρηνες, μπας και φιλοτιμηθει αλλα δεν....
Εφαγε την κληση του (για να μαθει να μην κλεινει) και επισης εφαγε κληση και ενας αλλος που ειχε κλεισει με διπλο παρκαρισμα εναν αλλο τουλαχιστο για 45 λεπτα.... :shock:

Τυψεις δεν εχω (αλλωστε εφαρμοζω την συμβουλη ενος Ζ-ητά πριν καιρο ''Μην νευριαζεις.Αν σε κλεινουν να παιρνεις εμας τηλεφωνο'') γιατι το εχω ξανακανει και πιστεψτε με οσοι εχουν φαει δεν εχουν ξανακλεισει ουτε το δικο μου ουτε τα διπλανα.
Αλλα καποιοι ειναι τοσο ζωα που αντι να σου ζητησουν συγνωμη που σε εκλεισαν, λενε ''Σιγα μωρε, ποσο περιμενες'', ''Ε δεν εγινε και τιποτα'', ''Ειχα δουλεια'', ''Και που να το εβαζα''...

Περιμενω να με κρινετε.... :mrgreen:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το μόνο πράγμα που σέβεται ο Έλληνας οδηγός είναι το να μην παρκάρει μπροστά σε γκαράζ.

Και τουλάχιστον αυτό ας συνεχίσει να το κάνει...

Πολύ καλά έκανες λοιπόν!

Reaction score
14
Καλά-Σωστό-Δίκαιο.

Το μόνο λάθος που έκανες ήταν που άργησες να πάρεις τηλέφωνο την αστυνομία.

Reaction score
0
Νομίζω ότι έκανες το σωστό.

Δυστυχώς η απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά και η ασυδοσία είναι καθημερινό φαινόμενο και θα πρέπει και να κατακρίνεται και να αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο.

Θα σας διηγηθώ κάτι που μου έκανε εντύπωση πριν λίγο καιρό που βρέθηκα στο Seatle στις ΗΠΑ.

Οδηγώντας σε high ways, παρατήρησα ότι κατά τακτά διαστήματα υπήρχαν πινακίδες με ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό. Ρωτώντας τι εξυπηρετεί, έμαθα ότι είναι ένας ειδικός αριθμός όπου καλώντάς τον μπορείς να καταγγείλεις περιστατικά κακής οδήγησης από άλλους οδηγούς (π.χ. επικίνδυνη οδήγηση, επικίνδυνη προσπέραση, ρύπανση του δρόμου με σκουπίδια, κά) και φυσικά να αναφέρεις τυχόν προβλήμα ή ατύχημα. Αν γίνει καταγγελία τότε στείνεται μπλόκο από την τροχαία σε χρόνο dt και καταλαβαίνετε τη συνέχεια...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
To ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζω κάθε Σάββατο, μιας και γίνετε λαϊκή αγορά ένα τετράγωνο από το σπίτι μου.

Διάφοροι ανεγκέφαλοι παρκάρουν στην έξοδο του παρκινγκ και εμποδίζουν την είσοδο/έξοδο των οχημάτων της πολυκατοικίας!!!

Μια δυο φορές αγανάκτησα τόσο πολύ που βρέθηκα στο ίδιο δίλλημα με σένα Γιώργο.

GF

Reaction score
27
Πολυ καλα εκανες αλλα το θεμα ειναι εκτος απο την κληση τι αλλο εγινε? Ερχεται γερανος να το παρει η περιμενεις στωικα να ευαρεστηθει το παχυδερμο και να φυγει?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μάλλον έκανες καλά αλλά άσκοπα.
Νομίζω όμως ότι θα αργήσουμε πολύ να γίνουμε "ελβετοί" που λέγαμε και σε ένα άλλο thread. Ο εν λόγω ιπποπόταμος δεν νομίζω να κατάλαβε και πολλά εκτός από το ότι ένας αρτέμης μάτσας τον κάρφωσε χρονιάρες μέρες και έφαγε πρόστιμο από μπασκίνες... Μετά από κανα μήνα τα ίδια θα κάνει.
Το πρόστιμο τις περισσότερες φορές στον Έλληνα λειτουργεί αρνητικά.

Βέβαια αν όλοι μας δεν κάνουμε το ίδιο, δεν θα στρώσουμε ποτέ....

Reaction score
666
Μάλλον έκανες καλά αλλά άσκοπα.
Νομίζω όμως ότι θα αργήσουμε πολύ να γίνουμε "ελβετοί" που λέγαμε και σε ένα άλλο thread. Ο εν λόγω ιπποπόταμος δεν νομίζω να κατάλαβε και πολλά εκτός από το ότι ένας αρτέμης μάτσας τον κάρφωσε χρονιάρες μέρες και έφαγε πρόστιμο από μπασκίνες... Μετά από κανα μήνα τα ίδια θα κάνει.
Το πρόστιμο τις περισσότερες φορές στον Έλληνα λειτουργεί αρνητικά.

Βέβαια αν όλοι μας δεν κάνουμε το ίδιο, δεν θα στρώσουμε ποτέ....
Ναί αλλά αν του 'παιρναν και τις πινακίδες για κάνα δίμηνο θα τον "έκαιγε" πιο πολύ.

Reaction score
7
Πολυ καλα εκανες αλλα το θεμα ειναι εκτος απο την κληση τι αλλο εγινε? Ερχεται γερανος να το παρει η περιμενεις στωικα να ευαρεστηθει το παχυδερμο και να φυγει?
Λοιπον...το πανω ηταν η περιληψη....

Αργησα να παρω την αστυνομια γιατι μπορεσα να βαλω μεσα τη μηχανη, οποτε ειπα δεν πειραζει και τοσο. τελικα το πηρε μετα τις 10μμ (δηλ κανονικο παρκιγκ οχι για να πεταχτει για μια...δουλιτσα).
Το θεμα ειναι οτι πηρα την πρωτη φορα το 100 και τηλεφωνητρια μου ειπε οτι μπορει να στειλει μονο περιπολικο για κληση και οτι αν θελω γερανο θα αργησει πολυ... Ειναι και αναλογα με την ωρα βεβαια για το γερανο... Αντε να γυρισεις στις 2 το πρωι απο δουλεια (ή γενικα) και να σε εχουν κλεισει και να θες να πας για υπνο και να μην βρισκεις ουτε να παρκαρεις... Ή θα πρεπει να κορναρεις και να σηκωσεις τη γειτονια στο ποδι ή να χασεις τον υπνο σου....
Της ειπα ΟΚ τουλαχιστο για κληση...
Μιση ωρα μετα ηρθαν οι 2 Ζ-αδες, βαρεσαν 2 φορες τη σειρηνα και εφυγαν....

Ε...μετα ξαναπηρα τηλεφωνο και ειπα στην τηλεφωνητρια (η ιδια ηταν, ωραια φωνη, ασχετο ομως) το τι εγινε (οτι ηρθαν και εφυγαν) και απλα να το καταγραψει σαν παραπονο και οτι πια δεν υπαρχει λογος να ξαναερθουν, απλα καταγραφη παραπονου. Ενδιαφερθηκε ειναι η αληθεια (δεν ειπε ''καλα, αντε γεια'') αλλα μου ειπε να μου δωσει τον προϊσταμενο να το πω σε αυτον και μαλιστα 2-3 φορες μετα απο αρχικη μου αρνηση (γιατι απλα ηθελα να παραπονεθω)..
Τελικα μιλησα με τον προϊσταμενο (εξυπηρετικος και ενδιαφερθηκε) και ζητησε να μαθει τι εγινε....

Ε μετα απο 10-15 λεπτα ηρθαν παλι και η συνεχεια ειναι γνωστη.......

Μου εκανε εντυπωση ομως το οτι στη γωνια ηταν ''παρκαρισμενο'' ενα 4χ4 που ενοχλουσε στη στροφη (ηταν ολο εχω στο δρομο) αλλα δεν ασχοληθηκαν με αυτο καθολου... που ηταν εμφανως παρανομα και επικινδυνα παρκαρισμενο....
Δηλαδη πρεπει να εχουν εντολη να κανουν κατι? Αν μια παρανομια ειναι εμφανης δεν μπορουν να παρουν αποφαση μονοι τους?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Mπα θα άρχιζαν τα τηλέφωνα σε κολλητούς, βουλευτές κλπ για να τις πάρει πίσω...Άσε που το γ#μ^μ#$ο το κράτος θα τις ξανάδινε πίσω χαριστικά σε όλους πριν τα χριστούγεννα!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Κατι παρομοιο συνεβη και σε μενα πριν λιγες μερες.Ειχα παρκαρει το δικο μου car μεσα στο παρκινγκ γιατι εφτασα πρωτος και η συζυγος θα το εβαζε μπροστα απεξω.καποια στιγμη παρκαρε ενας χωρις να τον δω.Οταν θελησα να φυγω αρχισα να κορναρω και να ψαχνω και ενας γειτονας γνωρισε το αυτοκινητο και πηγα στο σπιτι του τυπου .Μου ειπε πως κανω ετσι κλπ και οταν του ειπα πως ειναι πολυ μα....ς μου ειπε να μη το χοντραινω ε τον χοντρυνα στο ξυλο και τωρα με βλεπει και αλλαζει γωνια.

Reaction score
14
Δεν ξέρω αν είναι λύση αυτό. Την τελευταία φορά που επαιξα ξύλο, ήταν με το Γιάννη στην Ιταλία και δεν ήταν και η καλύτερη έκβαση της ημέρας,μολονότι έφαγε ο τύπος. Πάντως,χάλασε η ημέρα.

Τώρα....άντε να έχεις μυαλό να κρατηθείς και να μην σκάσεις αν βλεπεις τον άλλο να είναι γαιδούρι και να σου βγαίνει από πάνω...

Reaction score
49
Ρε Γιώργο........εσύ τηλεφώνησες στους ζητάδες να με γράψουν?

Εγώ ήμουν.........
Είχα ανέβει για να σε βρω και έψαχνα το σπίτι σου από τις 4 το απόγευμα μέχρι.....τις 10 το βράδυ!!!

Κι εσύ με "έδωσες" στα στρουμφάκια?
Ντροπή σου.................. :(

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
0
Στο κέντρο του περιστερίου υπάρχει πρόβλημα κίνηση μόνο σε ένα σημείο της κεντρικης λεοφώρου, όπου λόγω αριστερής στροφής και φαναριού η μια λωρίδα συνήθως πιάνεται απο οδηγούς που περιμένουν να στρίψουν, και η άλλη απο καποιους ανεγκέφαλους που για να κάνουν τα ψώνια τους δεν μπορούν να κουνήσουν τον πωπό τους λίγο να διπλοπαρκάρουν τουλάχιστον λίγο πιο κάτω που δεν θα ενοχλούν. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται πανικός στο σημείο εκείνο, και να φράσει όλη η κυκλοφορία μέχρι την θηβών.
Φυσικά υπάρχει κίτρινη διαγράμμιση ζιγκ ζαγκ, πινακίδες με γερανούς, πινακίδα με παράκληση του δήμου να μην παρκάρουν κλπ

Μια μέρα που είχα μπλέξει εκει μέσα και είχαν σπάσει τα νεύρα μου, πήρα τηλ στην αστυνομία και ήρθαν και τους έγραψαν όλους. Δεν έχω καμία κακία μέσα μου, αλλά το καταευχαριστήθηκα. Δεν θα το έκανα ποτέ για διπλοπαρκαρισμένα κλπ, αλλά εκεί το πράγμα παραπάει. Τώρα τελευταία το κάνουν όλο και λιγότεροι, αλλά έστω και ένας το κάνει, αν τον δω του ρίχνω τρελά μπινελίκια.

Reaction score
7
.........

Μια μέρα που είχα μπλέξει εκει μέσα και είχαν σπάσει τα νεύρα μου, πήρα τηλ στην αστυνομία και ήρθαν και τους έγραψαν όλους. Δεν έχω καμία κακία μέσα μου, αλλά το καταευχαριστήθηκα.

Δεν θα το έκανα ποτέ για διπλοπαρκαρισμένα κλπ, αλλά εκεί το πράγμα παραπάει. Τώρα τελευταία το κάνουν όλο και λιγότεροι, αλλά έστω και ένας το κάνει, αν τον δω του ρίχνω τρελά μπινελίκια.
Δηλαδη η αστυνομια ΔΕΝ το ηξερε.... οτι γινεται πανικος... Μαλλον ετυχε εκεινη τη μερα.... :evil:

Καλα για τα διπλοπαρκαρισμενα, αλλα υποτιθεται οτι οταν διπλοπαρκαρεις, πεταγεσαι για 5λεπτα να παρεις κατι και την κανεις... ΟΧΙ ομως να (διπλο)παρκαρεις κανονικα για να πας στη δουλεια σου (ο τυπος που ειχε διπλοπαρκαρει και ειχε κλεισει τον αλλον δουλευε στο σουβλατζιδικο στην προηγουμενη γωνια, αλλα δεν το αφησε απο εξω ωστε να το βλεπει και αν ενοχλει κανεναν -γιατι απο εξω σταματανε τα μηχανακια της...σουβλακερι...) και εκτος απο αυτο να παρκαρεις και σε σημειο μακρυα απο εκει που εισαι ωστε να μην το βλεπεις....
Αλλο να διπλοπαρκαρεις εξω απο το μαγαζι που μπηκες και αν ενοχλησεις να το παρεις...

Προσωπικα αν τυχει να διπλοπαρκαρω ειμαι μεσα και παει αλλος για τη δουλεια αλλιως εχω πολυ αγχος μηπως προκαλω προβλημα.
Εδω ΔΕΝ παρκαρω εγω εξω απο το γκαραζ ΜΟΥ αν ειναι να σταματησω για λιγο και να φυγω (σε αυτη την περιπτωση θα κλεισω μονο τον εαυτο μου, αλλα απο τεχνικης αποψης δεν γινεται γιατι θα ειμαι ηδη εξω)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas