Καλο/κακο, Δικαιο/αδικο,σωστο/λαθος?

Reaction score
49
Γιώργο
για καλό και για κακό, στις πινακίδες που (προφανώς) έχεις στην είσοδο του γκαράζ για απαγόρευση παρκαρίσματος γράψε οπωσδήποτε και τον αριθμό αδείας που έχεις πάρει από τον Δήμο αλλά ΚΑΙ τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σου.
Γιατί?
Μα για τον προφανή λόγο να αποφύγεις καμιά κλήση στην περίπτωση που έχεις παρκάρει για λίγο μπροστά στην πόρτα σου.
Υπάρχουν πολλοί καλοθελητές που "κατά λάθος" θα καλέσουν την αστυνομία και θα φας κλήση στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ πάρκινγκ.............
Και άντε μετά να αποδείξεις ότι ΔΕΝ είσαι ελέφαντας!!! :roll: :roll:

Reaction score
49
Δεν έχει άδεια....μόνος του τις έχει βάλει..
Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις...

Μπλιπ-1-
μπλοπ-0-
μπλοπ-0-

(κλήση τηλεφωνική..........)

Τουουουττττ, τουουουττττ.............
-"Άμεση δράση παρακαλώ....."
-"Ναι, καλησπέρα σας......Μια καταγγελία θα ήθελα να κάνω...."
-"παρακαλώ, σας ακούω κύριε..."
-"Στο πάρκινγκ της οδού Home & Cinema THX 2 υπάρχει clopy-right ταμπέλα......Σας παρακαλώ όπως κινηθείτε καταλλήλως........"
-"Κύριε, πρέπει να τηλεφωνήσετε στο κατάλληλο τμήμα του δήμου του......."

Σ κ έ ψ η......"ωχ, πάλι πόρτα φάγαμε"

:roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
25.569
οπως εχω γραψει και αλλου δεν εχω τον παραμικρο ενδοιασμο να δωσω στεγνα παραβατες του κοκ.
και μαλιστα αυτους που με κλεινουν.
κανονικα και με το νομο!
δηλαηδ εγω ειμαι μ@λ@κ@ς που δινω 130€το μηνα για σταθμευση και να εχω ον αλλο να μου κλεινει την εισοδο?
no mercy at all!
αυτοκινητο σε γωνια που κλεινει το μισο δρομο και δημιουργει ουρα σε αλλα 5 στενα? τον δινω.
βλεπω να να κανει ζημια σε αλλον και να φευγει ? τον δινω.
επιτοπου αναστροφη στην κηφισσιας και να περιμενουν σα μ@λ@κες αλλα 400 αυτοκινητα?
και αυτον τον δινω.
μονο ετσι θα στρωσουν.
γιατι να αισθανομαστε τυψεις που διευκολυνουμε την ζωη μας δεν καταλαβαινω. σιγα μη στησουμε και ... (δεν το γραφω δεν το γραφω!)

Reaction score
7
οπως εχω γραψει και αλλου δεν εχω τον παραμικρο ενδοιασμο να δωσω στεγνα παραβατες του κοκ.
και μαλιστα αυτους που με κλεινουν.
κανονικα και με το νομο!
δηλαηδ εγω ειμαι μ@λ@κ@ς που δινω 130€το μηνα για σταθμευση και να εχω ον αλλο να μου κλεινει την εισοδο?
no mercy at all!
αυτοκινητο σε γωνια που κλεινει το μισο δρομο και δημιουργει ουρα σε αλλα 5 στενα? τον δινω.
βλεπω να να κανει ζημια σε αλλον και να φευγει ? τον δινω.
επιτοπου αναστροφη στην κηφισσιας και να περιμενουν σα μ@λ@κες αλλα 400 αυτοκινητα?
και αυτον τον δινω.
μονο ετσι θα στρωσουν.
γιατι να αισθανομαστε τυψεις που διευκολυνουμε την ζωη μας δεν καταλαβαινω. σιγα μη στησουμε και ... (δεν το γραφω δεν το γραφω!)

Και που να εχεις δωσει 7μυρια μαζαμενα...

Reaction score
25.569
μαλιστα εδωσα πριν καμια δεκαρια μερες εναν τυπο που με την καροτσα του φορτηγου του εγδαρε απ ακρη σε ακρη (μιλαμε για 3 μετρα γρατζουνια μεχρι να ασπρισει το μεταλλο) μια bmw και σηκωθηκε και εφυγε ανενοχλητος (κοινως στα @#$%#@% του)
τσατιστικα παρα πολυ γιατι:
εκανε τη Μ@#$%$#@ του και εφυγε
γαιτι το στενο απο οπου ηθελε να περασει φαινοταν οτι δεν τον επερνε και ενω θα μπορουσε να παει 20 μετρα πιο κατω να περασει κανονικα συνεχισε ακαθεκτος(μιλαμε για 50 μετρα στενο και γ@#$ τις αποστασεις δηλαδη)
και τσατιστηκα επισης γιατι στο σημειο που εγινε το συμβαν η bmw ηταν κανονικα παρκαρισμενη ενω απεναντι της ηταν παρανομα σταθμευμενο ενα αλλο. Μιλαμε ο τυπος στην βλακεια του μεσα δεν εγδαρε τον παρανομο και εγδαρε τον κανονικο.ελεος!
την περιοδο που αφηνα το παλιο αυτοκινητο εξω ειχα κανει μια συλλογη απο σπασμενα φαναρια , γδαρμενους προφυλακτηρες , γρατζουνιες σε πορτες κτλ. φυσικα κανεις ποτε δεν αφησε σημειωμα και τα εβαλα απο την τσεπη μου.
αν υπηρχε ο αρτεμης αναμεσα μας μπορει να ειχα γλυτωσει καποια χιλιαρικα (τοτε) που στο κατω κατω θα τα πληρωνε η ασφαλιτικη...

Reaction score
14
Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον κ.Κρόκο. Και εγώ Αρτέμης είμαι. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, είμαι με τη γυναίκα μου και της λέω "κοίτα μια Mercedes...",ήταν πραγματικά λες και είχε βγεί από την έκθεση. Δεν τελείωσα τη φράση μου και ένα από τα ποιό κακοδιατηρημένα Ibiza που υπάρχουν κάνει πίσω και βρίσκει με το μεταλλικό προφυλακτήρα τη πόρτα. Ο τύπος ούτε έκανε το κόπο να κατέβει, μόνο κοίταξε από το καθρέπτη και έφυγε.

Φυσικά, έβαλα μια κάρτα με το τηλέφωνό μου επάνω στη Mercedes και μετά από λίγο με πήρε ο οδηγός της. Του είπα τι εγινε και τον αριθμό κυκλοφορίας του ασυνείδητου. Με ευχαρίστησε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Όμως θα πρέπει όλοι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, όποιες και αν είναι αυτές.

Reaction score
7
Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον κ.Κρόκο. Και εγώ Αρτέμης είμαι .........

:?: :?: :?: :?: :?: :mrgreen:

Συμφωνεις νομιζω....

Αυτο ειναι το κακο... αν κανεις μια καταγγελια για κατι παρανομο ή κακο φαινεσαι σαν ''ειναι φιλοι μας οι Γερμανοι''... και οχι σας πολιτης που κανει το χρεος του..

Reaction score
14
Ναι εγω το σκέφτομαι για 2'' μέχρι να κάνω αυτό που πρέπει. Μετά το ξεπερνάω.
Καλύτερα Αρτέμης παρά γαιδούρι.

Reaction score
2
Κάποτε στο Κολωνάκι, ένας τύπος με μικρό αυτοκίνητο (νομίζω Lancia Y) είχε κλείσει ένα μεγάλο τζιπ. Ο οδηγός του τζιπ αφού περίμενε κορνάροντας για λίγη ώρα, έκανε όπισθεν και πέταξε το μικρό μέσα στο δρόμο! Τότε εμφανίσθηκε ο ιδιοκτήτης του τελευταίου και ζήτησε τα ρέστα! Απτόητος και πολύ ψύχραιμος ο οδηγός του τζιπ του λέει: "Πάρε την κάρτα μου, πάρε και τα α...ια μου" και έφυγε. Όσο brutal και αν ήταν η συμπεριφορά του, εμένα με βρήκε σύμφωνο, αφού έδωσε ένα καλό μάθημα στον άλλον. Από τότε που πήρα το Land Cruiser σκέφτομαι ότι - αν μου τύχει - είναι πολύ πιθανό να κάνω το ίδιο (μη βαράτε, καμιά φορά η αγανάκτηση και η υπομονή έχουν τα όριά τους).

Reaction score
14
Το θέμα είναι, ότι φοβάμαι μην χαλάσω και τοο δικό μου. Αλλιώς...θα το έκανα και εγώ.

Reaction score
0
Εγώ θα κάνω το δικηγόρου του διαβόλου...

Γιώργο είναι ΝΟΜΙΜΟ το parking? Γιατί ο νόμος προβλέπει ΜΙΑ (1) ΕΙΣΟΔΟ-ΕΞΟΔΟ για κάθε parking και εσύ στο post σου αναφέρεις 3(!). Φίλος μου, όχι απλά "έσβησε" την κλήση σε ανάλογη περίπτωση, αλλά μετα από παρέμβαση της πολεοδομίας, ανάγκασε την πολυκατοικία να... "χτίσει" τις υπόλοιπες εισόδους(!!)

Όσο για τον Αρτέμη? Παιδες, όταν καταγγέλουμε κάτι ΔΕΝ εκδικούμαστε το "καθίκι". Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τον ΕΠΟΜΕΝΟ παθόντα (και εαν ειναι δυνατό, να συνετισουμε το γάιδαρο). Συνεπώς ΔΕΝ τίθεται θέμα Αρτέμη, δοσύλογου, κλπ... Ας ξεκολήσουμε επιτέλους απο τα κατάλοιπα της χούντας. 30 χρόνια πέρασαν...

Reaction score
7
Ειναι 3 ανεξαρτητα γκαραζ διπλα διπλα με 1 εξοδο το καθενα. Ο χωρος που ''καταλαμβανεται'' απο τις εισοδους ειναι χωρος για 2 κανονικα παρκαρισμενα αυτοκινητα, ενω μεσα παρκαρουν συνολικα 4 (οχι δικα μου ολα, 1 εχω) αυτοκινητα (πριν ηταν 5, μπρος πισω) και 2 μηχανες.

Reaction score
14
Καταλοιπα της χούντας δεν έχουμε μιας και δεν μας άγγιξε.

Κατάλοιπα μένουν σε όσους διαμόρφωσαν τη συμπεριφορά τους ωσάν οι χαμαιλέοντες τα χρώματα, ανάλογα με τη περίπτωση. Απλά δεν είναι (ήταν) στην νοοτροπία μας -κακώς-να λειτουργούμε έτσι.

Reaction score
49
Η "κεντρική ιδέα" πάντως είναι μια:
Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τον ΕΠΟΜΕΝΟ παθόντα

Έτσι είναι το σωστό!
Είναι σημαντικό κατ' αρχήν να προστατέψουμε τον άνθρωπο που πλήρωσε την μ@λ@κί@ του κάθε γαιδουριού.
Δεύτερον να καταλάβει το γαιδούρι ότι στην επόμενη ματσολιά του ΙΣΩΣ κάποιος να τον ξαναείδε και να τον ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ! Οπότε θα έχει τουλάχιστον την ευγενή καλοσύνη να σταματήσει!

Πάντως έχω κάποιες περιπτώσεις που έχω πετύχει και αξίζει να πω!

Θυμάμαι πριν από περίπου 6,5 χρόνια ήμουν στο κέντρο της Πάτρας, πλ. 3 συμμάχων για όσους ξέρουν, μπροστά στην Εθνική τράπεζα. Τότε η πλατεία δεν ήταν πεζόδρομος γύρω γύρω. Οπότε όποιος ήθελε να σταματήσει στην τράπεζα απλά διπλοπαρκάριζε μπροστά.
Ήταν παρκαρισμένο ένα KAWASAKI KLE 500, μπροστά στην τράπεζα.
Φθάνω εκεί, σχεδόν ταυτόχρονα με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων (65 ετών περίπου) εγώ με την μηχανή και το ζευγάρι με ένα παλιό TOYOTA COROLLA λευκό (τα πισωκίνητα, ΜΚ3)
Μπαίνω τράπεζα ταυτόχρονα με την "γιαγιά" αλλά καπάκι ξαναβγαίνω, γιατί η εθνική είχε πάντα πρόβλημα με τον ρυθμό των ταμείων της.......
Και τι βλέπω?
Τον "παππού" να κάνει όπισθεν για να παρκάρει καλύτερα το αυτοκίνητο και..."ΜΠΑΜ" ρίχνει το KLE κάτω!!
Εγώ προχωρώ πιο πίσω και περιμένω στο πλάι να δω τι θα κάνει ο "παππούς"
Τον βλέπω να μπαίνει μέσα στην τράπεζα
Είχα την ελπίδα ότι ίσως ψάχνει τον ιδιοκτήτη της μηχανής......
Μάταια όμως!
Είχε πάει απλά για να φωνάξει την "γιαγιά" για να φύγουν!
Όπως και έγινε φυσικά...........

Ο "γάτος" έκανε τον γύρο μπας και τον είχε δει κανείς και μετά.........Λούης!
Πήγα, σήκωσα το KLE στο οποίο είχε σπάσει το πλαινό φείρινγκ, γρατσουνιές στην ουρά και το χειρότερο σπασμένο πλαινό στα καπάκια του κινητήρα (αυτό στην άκρη του στροφάλου).
Άφησα ένα χαρτί με τα στοιχεία μου και την πινακίδα του "παππού".
Μισή ώρα μετά, μου τηλεφώνησε ο Κώστας (φίλος πλέον...)
Του εξήγησα το σκηνικό και για κακή τύχη του "παππού" ο Κώστας ήταν........Ζητάς!!!

ΔΕΝ το σκέφθηκα καθόλου!
Και σε ανάλογες περιπτώσεις πάλι το ίδιο κάνω.......
Και πολύ θα ήθελα να υπάρχει κι άλλος κόσμος να κάνει το ίδιο.
Για την περίπτωση που αυτό συμβεί στην μηχανή μου ή το αυτοκίνητό μου!!!

Reaction score
14
Οπότε, τώρα κατάλαβες ποιος σε κάρφωσε στην Αστυνομία και έρχονται οι κλήσεις για ταχύτητα και παράνομο παρκάρισμα.

Ουφ...και είχα αγχος ότι θα με κακοχαρακτήριζες..!!!

Reaction score
49
Οπότε, τώρα κατάλαβες ποιος σε κάρφωσε στην Αστυνομία και έρχονται οι κλήσεις για ταχύτητα και παράνομο παρκάρισμα.

Ουφ...και είχα αγχος ότι θα με κακοχαρακτήριζες..!!!
Ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκανε............ :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.986
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas