Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
23.644
¨Εχουν και μια ιδέα για το "αντικειμενικά " τέλειο όπως λες και εσυ ... όχι συμβιβασμοί ... the pefect wire χα χα και κάτι τέτοια pop φυσική δεν ξέρουν καν δηλαδή ότι και τεχνικά αλλο η αντίσταση του καλωδίου και άλλο η κανονική αντίσταση χα χα το ίδιο αποτεέλσμα σου λέει έχουν.χα χα . ...και δήθεν κόλλημα με την αποτυπωση της πραγματικότητας ...και κυνηγάνε μάγισσες. Σου λέει υπάρχει κάτι εκει έξω που παιζει τα πάντα καλά και εγω δεν το έχω χα χα. Πρεπει να κάνω τα πάντα να το αποκτήσω χα χα. καλώς ήρθατε στην γοητεία και το μυστικό των πωλήσεων και του audio γενικότερα , συνεχών και αέναων αναβαθμίσεων με παράλληλη ή και οπισθδρόμηση ηχητικά πορεία και εξέλιξη ... and we have you hooked ... ότι και να είσαι ... αντικειμενικός , υποκειμενικός χα χα δεν γλυτώνει κανένας ., emperor's new clothes ιστορία δηλαδη εκτός μερικών και λίγων εξαιρέσεων φυσικά.

¨Αλλοι απογοητευονται και τα παρατάνε βριζοντας , άλλοι τρελαίνονται ή ξεχνάνε τα baiscs εάν τα ξέρανε και ποτέ ; χα χα κλπ ψυχικά προβλήματα. χα χα τσακώνονται στο ιντερνετ χα χα Χάος .....

Last edited:

Reaction score
23.644
H πρόσθετη επεξεργασία δεν αναμένεται να υποβαθμίζει τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού σήματος εφόσον θα ήταν αυτό ψηφιακό κι επιτελείται αυτή εξαρχής στο ψηφιακό πεδίο προτού μεσολαβούσε μετατροπή σε επόμενα στάδια διαχείρισης.

Όπως έχει αναλυθεί και με παραδείγματα στην πράξη σε σχετικά νήματα από τον υποφαινόμενο υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ποιότητα του αυθεντικού σήματος μπορεί να αλλοιωθεί σε ενοχλητικό κατά την ακρόαση βαθμό και να προέκυπταν τ'αποκαλούμενα φαινόμενα πρόωρου κωδωνισμού όποτε αφενός μεν χρησιμοποιούνται φίλτρα FIR τα οποία αντισταθμίζουν φασικές αποκλίσεις κατά την εφαρμογή των αφετέρου δε θα επιβάλλονταν ακραίες τιμές παραμέτρων κατά τις διορθώσεις, ιδίως στη ζώνη των πρώτων οκτάβων. Συνήθη παραδείγματα η απόπειρα εφαρμογής υπερβολικών τιμών delay στην προσπάθεια για χρονικές ευθυγραμμίσεις ανάμεσα σε sub & κύρια ηχεία καθώς και η εφαρμογή φίλτρων EQ με ακραίες κλίσεις και τιμές κέρδους.

Σημειωτέον ότι η όποια χρονική ευθυγράμμιση ανάμεσα σε διαφορετικούς ηχειακούς δρόμους μέσω DSP θα ισχύει απολύτως μονάχα για το σημείο αναφοράς που θα έχει επιλεγεί και θα είναι στημένο το μικρόφωνο ώστε να γίνονταν οι λήψεις μετρητικών δεδομένων.
Ναι ΟΚ σωστά ... δεν χαλάει πολυ το ήδη όμως ... χαλασμένο. Ή αλλιώς ο αλγόριθμος μου και τα φίλτρα μου είναι καλύτερα και διαφορετικά απο τα δικά σου. :D :D Πλάκα κάνω μην με κρεμάσετε χα χα.

Η αλήθεια είναι ότι ο East έχει δικιο η τέλεια χρονικη ευθυγράμμιση είναι ο στόχος (και σκοπός όλου του τζερτζελου αυτού) και το μεγαλύτερο ατού βελτίωσης ακουστικά και ηχητικά. Και κανονικά και επιτυχημενα εάν γίνει και πολυ live ήχος και ανώτερη άισθηση απο άποψη τρισδιάστατης απιεκόνησης. Τώρα γιατί εγω δεν άκουσα βάθος .... δεν ξέρω χα χα. Περιμένω να μου το εξηγήσεις. Μόνο τρινόβ δηλαδη κάποια ελπίδα ; χα χα. Επίσης αυτή η απεικόνηση είναι σκηνής - πως το λέν οι ριβιουερς - soundstage ... δεν είναι οργάνων μέσα σε αυτήν ούτε μεμονομένων οργάνων εντός και του δικου τους "χώρου" που καταλαμβάνουν. Αυτά μονο η λάμπα SET single ended class A το κάνει.

Last edited:

Var

Reaction score
89
Όταν ανεβάσει μετρήσεις ο φίλος σου, τότε θα δεις και τις δικές μου. :) Ξέρεις εσύ, Νικολάκη...
Όταν λες Δημόσια ατάκες του στυλ, πήρα το τάδε ηχείο, (εργοστασιακό), « …και με μετρήσεις άρχισα να κάνω tweaks. Και ναι, αυτό υποστηρίζω, ότι γ@μάει και δέρνει. » , ενώ δεν είσαι σε θέση να υποστηρίξεις και να αποδείξεις τα λεγόμενα σου, πιθανό να νομίζεις ότι μιλάς σε καθυστερημένα, αλλά εδώ μέσα δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι όμοιοι, μ αυτό πού έχεις στο μυαλό σου.
Βασίλης !

Reaction score
23.644
Επειδη δεν μπορεσα να βγαλω ακρη σε τιποτα
Προσοχη πατηστε το με δικη σας ευθυνη........

Μη λες τέτοια... προσπαθούμε .... μη λές τέτοια γιατί θα βρει ευκαιρία ο Ν.Κ. και θα αρχίσει τα βίντεο με τον Σέπς. Δεν θα το αντέξω να ξέρεις. :D :D 😍

Reaction score
23.644
καθε μερα που περναει τα συστηματα αυτα θα γινονται και καλυτερα αλλα ο στοχος του να μην επιρεαζοουν απολυτως τιποτα θα πιαστει πιστευω σε 10 -15 χρονια
Πιο πολύ ότι βελτιωση βλέπεις οφείλεται σε μεγαλύτερο ποσοστό (νομίζω) στην προσαρμογή των παραγωγών και ηχογραφήσεων σε αυτά ... πάρα στην εξέλιξη τους. Δεν έχω εμπειρία να τα έχω ακούσει με πολλες ή και παλιότερες ηχογραφησεις για να βγάλω ¨στατιστικό" δικό μου ποσοστό με "αναγωγή". Καλή ώρα πως διαβάζεις εσυ βουλωμένο γράμμα για τα επαγγέλματα δια τηλεφώνου χα χα (εμενα μου φαίνεται άνετα νορμαλ, εφικτή και αληθινή αυτή η ικανότητα σου).

Reaction score
563
Εσυ τωρα εχεις βγαλει καποιο συμπερασμα απο την μεχρι τωρα κουβεντα;
Εγώ αυτό που μέχρι τώρα έχω καταλάβει είναι ότι η τάξη Α ζεματάει και τα έχει μόνιμα "ανοιχτά",
ενώ η D, είναι κρύα και τα "ανοιγοκλείνει" συνεχώς.

... θα πάω με την “Α”

Reaction score
23.644
Εσυ τωρα εχεις βγαλει καποιο συμπερασμα απο την μεχρι τωρα κουβεντα;
Ναι και απο αυτήν και απο αλλων που ακούω κατα καιρούς και προσωπικά αλλά και απο άλλα sites.

Βέβαια έχω άλλο reference και άλλη αφετηρία αλλά και άλλους σκοπούς. Σκοπός μου είναι μόνο οι συχετισμοί όλων αυτών με την ακουστική - ηχητικη ποιότητα που αποζητάω μέσα σε λογικά και όχι φαντασιακά πλαίσια. Όχι να γίνω ηλεκτρονικός. Αυτή η γνώση δεν είναι χρήσιμη για έναν χομπίστα άσχετο με τα ηλεκτρονικά για να καταλήξει κάπου με ασφάλεια.

Η δουλεια του χομπίστα και ακροατη είναι να ακούει και να κάνει συσχετισμούς για να επαναλάβει τα αποτελεσματα ή να τα διατηρήσει σε περίπτωση αλλαγης ή βλάβης του υπάρχοντος ή επιχειρούμενης απο αυτόν αναβθμισης ... απο κάτι έτοιμο που σου δίνει , έχει δουλέψει πιθανόν σκληρά κάποιος και το βρίκσεις έτοιμο και το πληρώνεις φυσικά ανάλογα. Εάν τώρα πας να το παιξεις αυθεντία και γνώστης σε πράγματα που δεν είναι η δουλειά σου ή δεν τα κατέχεις και βασιστελις μόνο σε αυτά .... θα μπλέξεις πολύ. Οποιός μπορεί και έχει την τεχνική κατάρτιση ας το κάνει. Δεν είμαι κατά. Εγω δεν έχω εμπσιτοσύνη σε αυτή τη μέθοδο χωρίς δικη μου υποκειμενική επιβεβαίωση με το αυτάκι μου (ένα έχω χα χα). Το audio είναι πολυπαραγοντικο, εμπλεκει πολλες επσιτήμες και για αυτό είναι και δύσκολο. Πολλά είναι και μυστικά και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιά απο αυτά είναι φαντασία και ποιά ε΄χουν δουλευτεί όντως απο εταιρίες και κάνουν διαφορά. Εδω βρε συ και οταν κάνουν η εταιρία σου λέει ότι οφείλεται αλλού και όχι εκεί που ανακάλυψε ότι οφείλεται. Τι ψάχνεις. Σου πετάει μια ψευδο επιστημονικη εξηγηση επιτηδες κιόλας γιατί ξέρει ότι αυτό θα πιάσει στον κόσμο.

Last edited:

Reaction score
5.038
Εγώ αυτό που μέχρι τώρα έχω καταλάβει είναι ότι η τάξη Α ζεματάει και τα έχει μόνιμα "ανοιχτά",
ενώ η D, είναι κρύα και τα "ανοιγοκλείνει" συνεχώς.

... θα πάω με την “Α”
Πρεπει να ησουν αριστουχος εσυ στο σχολειο...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.530
Πρεπει να ησουν αριστουχος εσυ στο σχολειο...
Μπα κατα πασα πιθανοτητα ειχε μπαμπα ηλεκτρονικο αλλα δυστυχως ηταν ηλεκτρονικος σε φωτοτυπικα η καυστηρες η απλα δεν τον ακουγε ποτε .

Reaction score
563
Στην ταξη Α επειδη το τρανσιστορ ειναι μονιμως ανοιχτο .........

Στους ενισχυτες ταξης D πολωση δεν υπαρχει Η αρχη λειτουργιας λεει οτι επειδη τα τρανσιστορ ανοιγοκλεινουν τοσο γρηγορα ............
@editor..... ή έλειπες απ’ το μάθημα, - ή δεν έχεις μάθει να κρατάς σημειώσεις.

Reaction score
11.878
Οχι το πρωτο σκελος της απαντησης σου ειναι εκλογικευση
Εκλογίκευση ο Bhutia;

Η γνωση αυτη υπαρχει εδω και δεκαετιες απο τα πρωτα DSP που υπηρχαν στην αγορα για επαγγελματικη χρηση οπου καθε φορα που υπηρχαν αναγκες αυξημενης επεξεργασιας στο προγραμα με δυσκολο χωρο η δυσκολο συστημα επεφτε και το latency και η ποιοτητα του ηχου αισθητα.
Παλιά αυτά. Από τότε, κάθε 18 περίπου μήνες έχουμε διπλασιασμό της επεξεργαστικής ισχύος των υπολογιστών.
Μπα κατα πασα πιθανοτητα ειχε μπαμπα ηλεκτρονικο αλλα δυστυχως ηταν ηλεκτρονικος σε φωτοτυπικα η καυστηρες η απλα δεν τον ακουγε ποτε .
Ελπίζω να μην υπονοείς κάτι για τον δικό μου με αυτό.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.530
Εκλογίκευση ο Bhutia;

Παλιά αυτά. Από τότε, κάθε 18 περίπου μήνες έχουμε διπλασιασμό της επεξεργαστικής ισχύος των υπολογιστών.
Δεν μπορω να καταλαβω πως τοσο ευκολα παιρνετε πραγματα ως δεδομενα ...Το ποσο αυξανεται η υπολογιστικη ικανοτητα δεν σημαινει οτι υπαρχει και η τελεια μεθοδος επεξεργασιας . Απλα θα φερει αποτελεσμα πιο γρηγορα οχι απαραιτητα πιο σωστα .
Συμφωνω οτι θα φτασουμε εκει αλλα οχι ακομα

σε εναν υπολογιστη εχεις 5 διαφορετικα player το καθε ενα απο αυτα παιζει διαφορετικα λογο του διαφορετικου αλγορυθμου επξεργασιας που εχει . Η ικανοτητα του υπαολογιστη σε μνημες και υπολογιστικη ικανοτητα στις μερες μας ειναι τοση πολυ που δεν παιζει απολυτως κανενα ρολο .
18 μηες μετα οταν διπλασιαστει δεν θα αλλαξει τιποτα
Θα αλλαξει οταν βελτιωθει ο αλγορυθμος που δουλευει το player

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.530
Υποτίθεται ότι χρησιμοποιούμε καλό (bit perfect να το πω; ) player.
Οτι και να χρησμοποιεις βελτιωση θα δεις αν αλλαξει κατι στον player οχι στον υπολογιστη που τον τρεχει

το βρηκα να αρμοζει στην περισταση
1763046680746.png

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4