Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
2.300
Αγαπητέ φίλε, επειδή καταλαβαίνω τι θες να πεις εν μέρει θα συμφωνήσω. Όμως στις δικές μου περιπτώσεις τρεις για να είμαι πιο ακριβής, σε τρεις διαφορετικούς έλληνες μάστορες ηλεκτρονικούς και μια τέταρτη με ρολόι όπου έβαλαν χερι οι έλληνες δυστυχώς και προσπαθώ να είμαι δίκαιος τα έκαναν σκατα!!!
Το αποτέλεσμα; Το μεν ρολόι πήγε στο εργοστάσιο στην Ελβετία, και τα άλλα τρία μηχανήματα στην Ολλανδία για επισκευή. Προφανώς και χαζός δεν είμαι να πληρώνω €300 μεταφορικά συν την εργασία του τεχνικού η οποία είναι πολύ πιο ακριβή αλλά τουλάχιστον επιδιορθώθηκε το πρόβλημα. Και στα τρία μηχανήματα! Δυστυχώς όχι όλοι γιατί μπορώ να αναφέρω και εγώ ηλεκτρονικούς που κεντάνε αλλά δεν ασχολούνται με επισκευές, είναι εντελώς για τα μπάζα και απλώς έχουν μεγάλο στόμα και λένε ότι τους έρθει στο κεφάλι. Κοντολογίς η δική μου άποψη είναι ότι δεν έχουμε σοβαρούς μάστορες για krell, levinson, και τέτοιας κατηγορίας μηχανήματα. Αρκετοί δεν έχουν καν τον εξοπλισμό. Πολυμετρα και κολλητήρια parkside…
Μπορείς να πεις συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετώπισες , πως προσπάθησαν να τα επιλύσουν οι Έλληνες τεχνικοί , τι πήγε στραβά ακριβώς με το service που έκαναν και τι feedback σου έδωσαν οι τεχνικοί του εξωτερικού ;

Reaction score
3.594
Θα ήθελε να κρατήσει σταθερή πόλωση και να μην επηρρεάζεται απο τις υψηλές θερμοκρασίες εάν ήταν "Class A" ή κάποια παραλλαγή της τέλος πάντων απο αυτες τις μουσαντένιες στα τρανζιστορ. Θα ήθελε χαμηλή παραμόρφωση και μικρό crossover distortion πριν στείλει σήμα όμως στην τελική ενίσχυση. Έμμεσα δηλαδή θα τους χρησιμοποιούσε (και) σαν διοδους. Λλλιώς συνήθως (σχεδόν πάντα δηλαδή) δεν χρησιμοποιούνται op amps για την πόλωση.
Τα opamps δεν ήταν για την πόλωση καθεαυτή. Είδες πως κανείς τους δεν έχει το σχέδιο του ενισχυτή;

Εγω απλώς παρακολουθώ γιατί είμαι ευγενής.

Reaction score
741
επισης .............κατι αρχημηχανικαρες παγκοσμιου βεληνεκους (στα motogp) εκει δλδ που η τεχνη ξεπερναει την φαντασια, σε αγωνα της κυριακης στο Μιζανο της ιταλιας , στην ομαδα της ΚΤΜ σε δυο μοτοσικλετες στην μια εφυγε η αλυσιδα, και στην αλλη στον επισημο αγωνα ενω ηταν 4ος...........κοπηκε παρακαλω.
και μιλαμε για κοστη εξωπραγματικα ετσι?
τιμες που κοβουν την ανασα.
ανθρωποι ολοι.....το λαθος παραμονευει στην γωνια!
ασχετο βεβαια το εν λογω ποστ, αλλα για τεχνικους μιλαμε, και μαλιστα σε παγκοσμιο πρωταθλημα.
καλημερες!!

Reaction score
23.456
Τα opamps δεν ήταν για την πόλωση καθεαυτή. Είδες πως κανείς τους δεν έχει το σχέδιο του ενισχυτή;

Πάντα ευγένεια. Εντωμεταξύ διαβάζω, διαβάζω ...όλοι έχουν δίκιο σε όλα που λένε πάνω κάτω και όμως καταφέρνουν να διαφωνούν. :D Τίποτε μωρέ η εντύπωση δίνεται λόγω ότι το op amp μετράει τάση ανάλογη του ρεύματος ηρεμίας σε αντίσταση που βρίσκεται στην έξοδο. Εάν βρεί διαφορές λόγω θερμοκρασίας, κύκλωμα το ανεβάζει ή το κατεβάζει για να το κρατήσει σταθερό. Dan D' Agostino magic bag of tricks. :D

Last edited:

Reaction score
2.776
Πάνε Αμερική οι λυχνίες και τις αγοράζουμε μετά απο κεί. ;) :D

Εδιτ : Το έσβησες το πόστ σου και θα λένε πάλι ότι απαντάω σαν τον τρελό σε τελίτσες. :D
Χαρηκά και εγώ, λέω δεν ειμαι ο μοναδικός ψυχάκιας εδώ χάμω εχω παρέα

Reaction score
68
Μπορείς να πεις συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετώπισες , πως προσπάθησαν να τα επιλύσουν οι Έλληνες τεχνικοί , τι πήγε στραβά ακριβώς με το service που έκαναν και τι feedback σου έδωσαν οι τεχνικοί του εξωτερικού ;
Ας ξεκινήσουμε από το ότι οι πυκνωτές που είχε αλλάξει λόγω παλαιότητας δεν είχαν κολληθεί σωστά, κάποια opamps που είχε αλλάξει επίσης δεν είχαν κολληθεί σωστά και εν συνεχεία δεν είχαν γίνει και οι σωστές ρυθμίσεις, μια γέφυρα δεν είχε κουμπώσει με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά ολόκληρος ο ενισχυτής. Το feedback που πήρα λοιπόν ήταν αυτό. Επισης από ότι έγραψε εβαλε πυκνωτές below par ( κακής ποιότητας) ενώ είχε χρεώσει nichicon. Θες κι άλλα; Ξέχασα και ένα σακουλάκι με βίδες που βρήκε μέσα και το έστειλε φωτο γραφιά. Αυτά

Reaction score
2.300
Ας ξεκινήσουμε από το ότι οι πυκνωτές που είχε αλλάξει λόγω παλαιότητας δεν είχαν κολληθεί σωστά, κάποια opamps που είχε αλλάξει επίσης δεν είχαν κολληθεί σωστά και εν συνεχεία δεν είχαν γίνει και οι σωστές ρυθμίσεις, μια γέφυρα δεν είχε κουμπώσει με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά ολόκληρος ο ενισχυτής. Το feedback που πήρα λοιπόν ήταν αυτό. Επισης από ότι έγραψε εβαλε πυκνωτές below par ( κακής ποιότητας) ενώ είχε χρεώσει nichicon. Θες κι άλλα; Ξέχασα και ένα σακουλάκι με βίδες που βρήκε μέσα και το έστειλε φωτο γραφιά. Αυτά
Αυτος ηταν γνωστος στον χωρο; Eιχε επικοινωνια με την κατασκευαστρια εταιρια; Ειχες ψαξει κριτικες , ρωτησες γι'αυτον αλλους, ειδες το βιογραφικο του καπου; Αρα μετα απο αυτη την πολυ κακη εμπειρια το εστειλες στο εξωτερικο. Μη μιλησεις για ρολογια, λεω για μηχανηματα ηχου.

Αν και πολυ κακη εμπειρια, το δειγμα ειναι μικρο, μιλας για εναν ανθρωπο και ισοπεδωνεις ολους τους τεχνικους οριζοντια... Μπορεις να αποκαλυψεις ποιος τεχνικος ηταν αυτος;

Reaction score
68
Αυτος ηταν γνωστος στον χωρο; Eιχε επικοινωνια με την κατασκευαστρια εταιρια; Ειχες ψαξει κριτικες , ρωτησες γι'αυτον αλλους, ειδες το βιογραφικο του καπου; Αρα μετα απο αυτη την πολυ κακη εμπειρια το εστειλες στο εξωτερικο. Μη μιλησεις για ρολογια, λεω για μηχανηματα ηχου.

Αν και πολυ κακη εμπειρια, το δειγμα ειναι μικρο, μιλας για εναν ανθρωπο και ισοπεδωνεις ολους τους τεχνικους οριζοντια... Μπορεις να αποκαλυψεις ποιος τεχνικος ηταν αυτος;
Το ένα είναι αυτό. Το βιογραφικό του δεν υπάρχει κάπου αλλά είναι του χώρου. Προφανώς δεν είναι επισκευαστής της γειτονιάς. Είχε επαφή με το service της εταιρίας και όλα τα σχέδια στα χέρια του. Όμως η εταιρία θα σου δώσει την κατευθυνση, δεν θα σου πει πως θα κάνεις κολλήσεις ή πως θα κουμπώσεις την γέφυρα. σου είπε πως θα μετρήσεις το bias και με ποια εργαλεία και τις μετρήσεις που θα πάρεις, το εαν ο τεχνικός δεν μπορεί να πάρει πεντε σωστές μετρήσεις για να κάνει το calibration είναι άλλο θέμα.
Το δεύτερο θέμα σε άλλον τεχνικό πήγα crossover για αλλάγη πυκνωτών λόγω παλαιότητας. Η δουλεια που παρέλαβα ήταν ότι χειρότερο εχω δεί ποτέ. Ο ορισμός του οτι να ναι.
Η τρίτη ηταν μια αλλαγή αντίστασης που δεν έβαλε τον ίδιο τύπο αντίστασης. Οχι οτι έπαιζε ρόλο αλλά αυτην είχαμε αυτήν βάλαμε.
Και γενικότερα στην διάρκεια ποτέ μα ποτέ δεν έχω δεί μια σωστή επισκευή που να μην χρειάζεται να την επισκευάσω ξανά...
Μόνο στα μηχανήματα των Τσακιρίδέων δεν έχει χρειαστεί ποτέ να επισκεύασω κάτι παρά μόνο μια φορα που άρπαξε μια λάμπα και πήρε κατι αντιστάσεις μαζί. Εκεί επισκευάστηκε, μια χαρά όλα και τα έχει και τα χαίρεται ο καινούργιος τους ιδιοκτήτης.
Αρα στατιστικά στα τέσσερα περιστατικά που χρειάστηκα επισκευή το 75% απέτυχε να επιδιορθώσει την βλάβη... και όλα αυτά είναι αρκετά χρήματα σωρρευτικά. Το θέμα μου δεν είναι το οικονομικό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω οτι ζητήσει ο καθένας. Το θέμα μου είναι οτι δεν γίνεται δουλειά...

Έχω το σχέδιο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το διαβάσω λόγω του ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός....

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Eλικρινα αγαπητε αυτο το feedback μου θυμιζει εναν ηλεκτρονικο της πιατσασ που ψαρευει πελατες στο fb και τα φτιαχνει σπιτι του. Δηλαδη συγνωμη δεν ειχαν κολληθει σωστα οι πυκνωτες? γεφυρα ξεκουμπωτη και πρεπει να παρουμε σβαρνα ολους τους ελληνεςμαστορους? και αυτες ηταν βλαβες που μονο αλοδαπος μαστορας της πηρε χαμπαρει? μα nichicon υπαρχουν και απο κινα.... Τελος παντων το νημα ας μην ξεφυγει αλλο με κοντρες και καυγαδες.

Reaction score
68
Eλικρινα αγαπητε αυτο το feedback μου θυμιζει εναν ηλεκτρονικο της πιατσασ που ψαρευει πελατες στο fb και τα φτιαχνει σπιτι του. Δηλαδη συγνωμη δεν ειχαν κολληθει σωστα οι πυκνωτες? γεφυρα ξεκουμπωτη και πρεπει να παρουμε σβαρνα ολους τους ελληνεςμαστορους? και αυτες ηταν βλαβες που μονο αλοδαπος μαστορας της πηρε χαμπαρει? μα nichicon υπαρχουν και απο κινα.... Τελος παντων το νημα ας μην ξεφυγει αλλο με κοντρες και καυγαδες.
Δεν είναι αυτός που λες. Εχει μαγαζί κανονικότατα. Μα εδώ δεν μιλάμε για έναν αλλά για τρία διαφορετικά περιστατικά με τρεις διαφορετικούς των Αθηνών.
Ας μείνουμε όμως στο τελευταίο. Δυστυχώς εγώ προσωπικά δεν έχω πλέον καμμία εμπιστοσύνη στην «ελληνική αγορά». Ο άνθρωπος στο εξωτερικό έδωσε και εγγύηση καλής λειτουργίας και εγγύηση για όλα τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια.
το ότι nichicon υπάρχουν κινέζικοι δεν με απασχολεί άλλωστε τα περισσότερα Κίνα φτιάχνονται. Με ενόχλησε ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να βάλει αυτά που είχαμε συμφωνήσει και πλήρωσα.
σε παρακαλώ διάβασε παραπάνω τι έχω γράψει για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια συνέχεια.
το πρόβλημα γενικά είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει από μεριάς μου εμπιστοσύνη. Και για να σου απαντήσω ο τεχνικός έξω είναι ο μόνος πιστοποιημένος από τον κατασκευαστή για την Ευρώπη οπότε αποτάνθηκα σε αυτόν για να γίνει όλο σωστά η δουλειά.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.291
Προσεξτε λοιπον με ποσο τεραστιο τυπο εχουμε να κανουμε εδω
Αρχικα με αποκαλεσε ψευτη
μετα αρχισε να κρινει αν επρεπε η οχι ενα τετοιας κλασης μηχανημα να ερθει στο καταστημα μου
μετα ισοπεδωσε εναν ολοκληρο κλαδο οριζοντια μπαμ και κατω
με τα μπηκε σε διαδικασιες να συζηταει κυκλωματα και καπου του ξεφυγε οτι δεν μπορει να διαβασει σχεδιο μια και δεν ειναι ηλεκτρονικος αλλα σε αντιπαραθεση μπηκε μαζι μου να κανει το κομματι του .
και στα καπακια αραδιαζει το στορυ απο το μηχανημα του , οπου εμενα αποκαλεσε ψευτη αλλα τον αλλο που τελικα του εκανε και ζημια δεν τον εκθετει ....

γελαω πραγματικα

22,000 πελατες μετραει το λειτουργικο απο το 2017 που μπηκε η μηχανογραφηση
3500 μηχανηματα τον χρονο ειναι ο μεσος ορος αυτη την στιγμη
σημαινει περιπου 2500 πελατες τον χρονο αλλα 3500 μηχανηματα γιατι πολλοι φερνουν και δυο και τρια μαζι

οπου εδω δεν ξεφτιλιζει ολους μα ολους τους τεχνικους , τελικα ξεφτυλιζει και τους ακροατες που πανε και κανουν τις δουλειες τους εκει

Αν εμεις καναμε τετοια πραγματα και αφηναμε τετοια κουσουρια θα μας ειχαν στησει ηδη στο συνταγμα για εκτελεση χροοοοονια πριν .....

Σωστα λεει οΓιαννης τι θελω και καθομαι και σου δινω σημασια ????/

Last edited:

Reaction score
3
μετα αρχισε να κρινει αν επρεπε η οχι ενα τετοιας κλασης μηχανημα να ερθει στο καταστημα μου
με τα μπηκε σε διαδικασιες να συζηταει κυκλωματα και καπου του ξεφυγε οτι δεν μπορει να διαβασει σχεδιο μια και δεν ειναι ηλεκτρονικος αλλα σε αντιπαραθεση μπηκε μαζι μου να κανει το κομματι του .
και στα καπακια αραδιαζει το στορυ απο το μηχανημα του , οπου εμενα αποκαλεσε ψευτη αλλα τον αλλο που τελικα του εκανε και ζημια δεν τον εκθετει ....

γελαω πραγματικα

σημαινει περιπου 2500 πελατες τον χρονο αλλα 3500 μηχανηματα γιατι πολλοι φερνουν και δυο και τρια μαζι

οπου εδω δεν ξεφτιλιζει ολους μα ολους τους τεχνικους , τελικα ξεφτυλιζει και τους ακροατες που πανε και κανουν τις δουλειες τους εκει

Αν εμεις καναμε τετοια πραγματα και αφηναμε τετοια κουσουρια θα μας ειχαν στησει ηδη στο συνταγμα για εκτελεση χροοοοονια πριν .....

γελαω πραγματικα

συμφωνα με τα παραπανω επισκευαζεις 12 με 13 μηχανηματα την ημερα εαν ολα πανε καλα... ποσους τεχνικους εχεις η ακομα και ποσους εξωτερικους συνεργατες???? πληροφοριακα ρωταω απλα. υποψην δεν ηρθα να κρινω την δουλεια σου μια και δεν σε ξερω καν.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.291
Στην στανταρ εκδοση εργαζονται 4 τεχνικοι στο καταστημα στην Μεσογειων Σακης, Μιχαλης ,Λευτερης, Γιωργος , Στις δυσκολες μερες τσονταρει ο Δημητρης σε δυο βαρδιες απο 10,00 το πρωι μεχρι 9,00 το βραδυ
Σε δυο ακομα χωρους που εχουμε διαμορφωσει εναν για τα μαγνητικα μεσα και εναν για οτι ειναι RF με τα αναλογα οργανα εργαλεια και ανταλλακτικα εργαζονται δυο ατομα ακομα Σουλης και θοδωρης

Με ειπες ψευτη και περιμενω να ανακαλεσεις

Reaction score
3
Στην στανταρ εκδοση εργαζονται 4 τεχνικοι στο καταστημα στην Μεσογειων Σακης, Μιχαλης ,Λευτερης, Γιωργος , Στις δυσκολες μερες τσονταρει ο Δημητρης σε δυο βαρδιες απο 10,00 το πρωι μεχρι 9,00 το βραδυ
Σε δυο ακομα χωρους που εχουμε διαμορφωσει εναν για τα μαγνητικα μεσα και εναν για οτι ειναι RF με τα αναλογα οργανα εργαλεια και ανταλλακτικα εργαζονται δυο ατομα ακομα Σουλης και θοδωρης

Με ειπες ψευτη και περιμενω να ανακαλεσεις
ευχαριστω για την απαντηση σου.... ποτε σε ειπα ψευτη????? μια ερωτηση εκανα εντελως πληροφοριακη

Reaction score
68

γελαω πραγματικα

Άρχισες πάλι να ευλογείς τα γένια σου;
Δεν θα το συνεχίσω γιατί θα στενοχωρηθείς…

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.291
ευχαριστω για την απαντηση σου.... ποτε σε ειπα ψευτη????? μια ερωτηση εκανα εντελως πληροφοριακη
Ζητω συγγνωμη πηγαινε για το απο πανω λεβεντοπαιδο

Reaction score
68
Αγαπητά μέλη, αφήνω στην κρίση σας το μέγα ηλεκτρονικό…
IMG_5337.jpeg

ο οποίος σε προσωπικά μηνύματα έβριζε και απειλούσε…επειδή είναι κατά φαντασιαν απειλούμενος… επαναλαμβάνω ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ
Καλή συνέχεια…

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead