Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
30.173
Δείξτο μου και θα σου πω.
Να το δοκιμάσω με λίγα λόγια.
Πάντως τα μονόκλωνα που δοκίμασα στα tweeters δεν είχαν την παραμικρή διαφορά.
Και μην μου αρχίσεις τις ιστορίες για αρκούντως αναλυτικό σύστημα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.433
Τελικά ρε παιδιά, Mogami 3082 καλό; Για έναν φίλο με χωρίς πρόσβαση στο φόρουμ ρωτάω.
Αν πρόκειται για ενισχυτή και ηχείο με τη συνήθη σύνδεση με μπανάνες, όχι. Μη μπλέκετε με ομοαξονικό καλώδιο. Προτιμήστε κάποιο mogami οπωσδήποτε συνεστραμμένο, ή και άλλης μάρκας, και μάλιστα παχύτερο, πάνω από 2 καρέ. Η διατομή του καλωδίου, τέλος πάντων το πάχος, αποβαίνει προς όφελος της αντίστασης του καλωδίου σε συνάρτηση με το μήκος του, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, η αύξηση της διατομής από τα 2 στα 3 ή 4 καρέ μόνο καλό κάνει.

Reaction score
30.173
Δίκιο έχεις .
Αλλά που να τόβρεις ?
Γελούσα με κάτι καλωδιάκια σε boeing ,α/φος, 0,75 επικασσιτερωμένα , τροφοδοτούσαν αντλία υδραυλικού 35000 psi , κάπου στα 3,5 kw .
Μη γελάς μου λέει ο μηχανικός . Αυτό το πράγμα δουλεύει συνεχώς όταν πετάει το αεροπλάνο .
Το ξέρω του λέω.
120v ac . Οχι μου λέει , 120 v ac , παίρνει η αντλία . Αυτό είναι μόνο για το control signal από το ρελέ.
Κάγκελο εγώ.

Reaction score
11.980
Γιαννη τα καλωδια σημερα εχουν τεχνολογια πανω τους δεν ειναι σκετα συρματα .
το εχω γραψει πιο πανω και το ξαναγραφω

Σημερα ειναι απολυτα πιθανο καποιος να κατασκευασει ενα καλωδιο απο σιδερο το οποιο ειναι χειροτερος αγωγος απο τον χαλκο του 3082 αλλα τελικα θα παιζει καλυτερα απο την στιγμη που εχει αναλογη τεχνολογια εφαρμοσμενη .
Τί σημαίνει θα παίζει καλύτερα;

Reaction score
5.071
Το συγκεκριμενο mogami 3082 θα το χαρακτηριζα καθαρο και ευηχο,
με πολυ καλη ποιοτητα χαλκου και μονωτικων. Η τιμη του ανετα επιτρεπει μια δοκιμη.
Απο τις καλυτερες VFM επιλογες κατα τη γνωμη μου.

Reaction score
108
με πολυ καλη ποιοτητα χαλκου και μονωτικων. Η τιμη του ανετα επιτρεπει μια δοκιμη.
Η Mogami γενικά φτιάχνει καλά και οικονομικά καλώδια... Εγω προσωπικά προτιμώ το ασήμι...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.571
Τί σημαίνει θα παίζει καλύτερα;
Kαλυτερα θα παιζει μεταξυ δυο καλωδιων
Αυτο που εχει την χαμηλοτερη αντισταση
Αυτο που εχει την χαμηλοτερη χωρητικοτητα
Αυτο που εχει την χαμηλοτερη αυτεπαγωγη
Αυτο που εχει την καλυτερη συμπεριφορα στο επιδερμικο φαινομενο
Αυτο που εχει την καλυτερη aναιρεση πεδιων ( θεωρημα Maxwell )
Αυτο που εχει την καλυτερη Θωρακιση

τελευταιο στην λιστα ερχεται η ποιοτητα του αγωγου η οποια αν παιζει καποιο ρολο παιζει θα ειναι στο να εχει την χαμηλοτερη αντισταση ( σημαντικο αλλα οχι το κυριοτερο )
Η ποιοτητα των μονωτικων του πλαστικου η του λαστιχου παιζει μηδενικο ρολο γιατι εδω εχουμε ασθενη ρευματα και αν παιζει καποιο ρολο αυτος ειναι η διαμετρος και στην περιπτωση που αυτη λειτουργει ως διηλεκτρικο μεταξυ των αγωγων .

βεβαια με 253pf /m χωρητικοτητα
και με 0,4mΗ/m αυτεπεγωγη
Αυτο φιλε μου δεν ειναι καλωδιο ειναι κροσοβερ απο μονο του
:):):):):):):):)

Last edited:

Reaction score
484
Και ολίγη ιστορία:

"Το 1975, ο αείμνηστος μεγάλος Ιάπωνας κριτικός ήχου, Saburo Egawa (1932–2015), ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του στον ήχο με τη δημοσίευση αποτελεσμάτων δοκιμών ακρόασης που έδειχναν ηχητικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών καλωδίων ηχείων. Στην Mogami Cable της Ιαπωνίας, ο Koichi Hirabayashi ήταν αποφασισμένος να αποδείξει ότι ο Egawa έκανε λάθος. Αλλά μετά από εκτεταμένες δοκιμές ακρόασης, πείστηκε ότι παρά την φαινομενική ελάχιστη θεωρητική του επίδραση στο ακουστικό εύρος, το φαινόμενο του skineffect παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο στις αντιληπτές ηχητικές διαφορές. Τα τελικά αποτελέσματα της έρευνάς του ήταν το interconnect Mogami 2803 και το καλώδιο ηχείου 2804."

Πηγή:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.571
Και ολίγη ιστορία:

"Το 1975, ο αείμνηστος μεγάλος Ιάπωνας κριτικός ήχου, Saburo Egawa (1932–2015), ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του στον ήχο με τη δημοσίευση αποτελεσμάτων δοκιμών ακρόασης που έδειχναν ηχητικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών καλωδίων ηχείων. Στην Mogami Cable της Ιαπωνίας, ο Koichi Hirabayashi ήταν αποφασισμένος να αποδείξει ότι ο Egawa έκανε λάθος. Αλλά μετά από εκτεταμένες δοκιμές ακρόασης, πείστηκε ότι παρά την φαινομενική ελάχιστη θεωρητική του επίδραση στο ακουστικό εύρος, το φαινόμενο του skineffect παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο στις αντιληπτές ηχητικές διαφορές. Τα τελικά αποτελέσματα της έρευνάς του ήταν το interconnect Mogami 2803 και το καλώδιο ηχείου 2804."

Πηγή:
τα πραγματα αυτα εχουν αναθεωρηθει τα τελευταια χρονια , παρα πολλα πραγματα αλλαξαν απο τοτε μεχρι σημερα
Αλλα αν θελεις μπορουμε να το αναλυσουμε σωστα το 2804
Απο πλευρας αντιστασης θα θεωρησω δεδομενο οτι εχουν κανει τα καλυτερα

Απο πλευρας χωρητικοτητας με 590pf /μετρο σορρυ αλλα ουτε καν
Απο πλευρας αυτεπαγωγης το περιμενω χαμηλο γιατι ειναι ομοξωνικο δεν μπορεσα να βρω στοιχεια
Απο την στιγμη που ειναι πολυκλωνο η συμπεριφορα τους στο επιδερμικο φαινομενο θα ειναι κακη.
Απο πλευρας ανιρεσης πεδιων ολα τα ομοαξωνικα πηγαινουν παρα πολυ καλα
απο πλευρας θωρακισης επισης αν και εδω δεν παιζει κανενα ρολο
με τον εξωτερικο αγωγο εκτεθιμενο και με τοση μεγαλη επιφανεια η χωρητικοτητα του αν σερνεται στο πατωμα θα ανεβει και αλλο

Ουτε καν λοιπον ανοικει σαν καλωδιο στην κατηγορια που λυνει δυο θεματα και δημιουργει αλλα 100
Μακραν πεπερασμενη τεχνολογια
Η Mogami γενικά φτιάχνει καλά και οικονομικά καλώδια... Εγω προσωπικά προτιμώ το ασήμι...
1764335037236.png

Reaction score
23.845
Kαλυτερα θα παιζει μεταξυ δυο καλωδιων
Αυτο που εχει την χαμηλοτερη αντισταση
Αυτο που εχει την χαμηλοτερη χωρητικοτητα
Αυτο που εχει την χαμηλοτερη αυτεπαγωγη
Αυτο που εχει την καλυτερη συμπεριφορα στο επιδερμικο φαινομενο
Αυτο που εχει την καλυτερη aναιρεση πεδιων ( θεωρημα Maxwell )
Αυτο που εχει την καλυτερη Θωρακιση

τελευταιο στην λιστα ερχεται η ποιοτητα του αγωγου η οποια αν παιζει καποιο ρολο παιζει θα ειναι στο να εχει την χαμηλοτερη αντισταση ( σημαντικο αλλα οχι το κυριοτερο )
Η ποιοτητα των μονωτικων του πλαστικου η του λαστιχου παιζει μηδενικο ρολο γιατι εδω εχουμε ασθενη ρευματα και αν παιζει καποιο ρολο αυτος ειναι η διαμετρος και στην περιπτωση που αυτη λειτουργει ως διηλεκτρικο μεταξυ των αγωγων .

βεβαια με 253pf /m χωρητικοτητα
και με 0,4mΗ/m αυτεπεγωγη
Αυτο φιλε μου δεν ειναι καλωδιο ειναι κροσοβερ απο μονο του
:):):):):):):):)
0.4 μΗ/m λέει .... όχι mH/m.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.761
Members
38.607
Νεότερο μέλος