Καλωδιο TV για Sat

Reaction score
0
Γεια σας φίλοι και πάλι μετά απο αρκετό καιρο!...

Πρόσφατα σε μια επίσκεψη σε ένα φίλο μου , μου εξέφρασε την επιθυμία να βάλει συνδρομιτική δορυφορική πλατφόρμα....θα ήθελε χωρίς να τρυπήσει τοίχους να συνδέσει το παρών καλώδιο που έχει για την απλή επιγεια TV σπίτι σε ένα πίατο στην ταράτσα.Μετά απο έλεγχο που έκανα στο καλώδιο διαπίστωσα ότι είναι ένα απλό καλώδιο τηλεόρασης o ο κεντρικός πυρήνας δεν είναι απο χαλκό(μπροντζέ) αλλά νίκελ καθώς επίσης και δεν αναγράφει οτι είναι 75ohm
απλά οτι είναι TYPE 907 N1/S 216-10 ITALY μάλλον λιγότερα ohm.Μένει στον τριτο και η ταράτσα είναι δυο ορόφους παραπάνω.
Μετά απο ένα τηλ. στον ηλεκτρολόγο που πριν εννιά μήνες ολοκλήρωσε την εγκατάσταση στο σπίτι του και λέγοντάς του τα παραπάνω μας είπε ότι είναι καλώδιο για επίγεια ΤV και ότι δεν γνωρίζει το θέμα για να μας πει πολλά παραπάνω.
Anyway τι λέτε έχει ελπίδες ο φίλος ή να μην πει στην διαδικασία και τα έξοδα και εν ολίγης ποιες είναι η λιγότερες απαιτήσεις ενός ομοαξονικού καλωδίου για διευλευση sat

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας:102:

Reaction score
1.594
Απάντηση: Καλωδιο TV για Sat

Εκείνο που μπορεί να κάνει σε 1η φάση είναι να δοκιμάσει αν το υφιστάμενο καλώδιο θα του κάνει τη δουλειά μιας και κατά 99.9% ειναι 75ohm. Επειδή στο παρελθόν είχα δοκιμάσει μια παρόμοια λύση μιας και ήθελα να πάρω σήμερα απο 2 δορυφορικά πιάτα σε ανεξάρτητους δέκτες, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό μιας και είχα πολύ "θόρυβο" στο σήμα.

Reaction score
0
Απάντηση: Καλωδιο TV για Sat

Εκείνο που μπορεί να κάνει σε 1η φάση είναι να δοκιμάσει αν το υφιστάμενο καλώδιο θα του κάνει τη δουλειά μιας και κατά 99.9% ειναι 75ohm. Επειδή στο παρελθόν είχα δοκιμάσει μια παρόμοια λύση μιας και ήθελα να πάρω σήμερα απο 2 δορυφορικά πιάτα σε ανεξάρτητους δέκτες, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό μιας και είχα πολύ "θόρυβο" στο σήμα.
Εχω την εντύπωση ότι το καλώδιο είναι λιγότερα Ohm αλλα και άν είναι 75 ohm είναι ακατάλληλο?...πόσα ohm πρέπει να είναι για να γίνει αξιοπρεπή δουλεία?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik