Καλωδιωση ηχειων κατω απο το πατωμα, μαζι με σωληνες καλοριφερ?

Reaction score
786
Επειδη ο ηλεκτρολογος μου ειναι ξεροκεφαλος, περασε την καλωδιωση των πισω ηχειων στο πατωμα. Απο πανω θα μπει ξυλινο παρκε, αλλα θα περασουν και τρεις σωληνες καλοριφερ που θα διασταυρονονται αναγκαστικα με τις καλωδιωσεις των ηχειων. Εγω βεβαια φοβαμαι οτι οι καλοριφεροσωληνες θα αναπτυσουν μεγαλες θερμοκρασιες και θα δημιουργουν προβλημα στην καλωδιωση.
Να τα ξηλωσω ή να τα αφησω?

Ο ιδιος επιμενει να περασει και το HDMI απο το πατωμα. Αυτο σημαινει οτι το πανακριβο και ιδιοτροπο αυτο ψηφιακο καλωδιο θα διασταυρωνεται σε τρια τουλαχιστον σημεια με χαλκινο σωληνα θερμοκρασιας κοντα στους 80' C...

Εχω δικιο που ανυσηχω ρε παιδια ή απλα ειμαι ημιμαθης και "παραξενος"?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Εγώ δεν θα τολμούσα κάτι τέτοιο...

Καλύτερα καναλάκι πάνω από το πάτωμα, όπου θα μπορώ να αλλάξω το καλώδιο αν τυχόν πάθει κάτι...

(μάλλον ο τύπος θα νόμισε ότι το hdmi είναι χοντρό τηλεφωνικό καλώδιο )

Reaction score
5
Ωχ...σε βλέπω να βγάζεις το παρκέ για να δεις γιατί δεν ακούς ή δεν βλέπεις τίποτα...
Είναι ωραίο να είναι όλα κρυμμένα, αλλά όχι τόσο μόνιμα...στο επόμενο upgrade τι θα κάνεις;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θα πεις του ηλεκτρολόγου να βάλει τα καλώδια το καθένα σε ξεχωριστό σωλήνα από πλαστικό που δεν μασάει τις θερμοκρασίες. Επίσης οι σωλήνες να είναι αρκετά χοντρές έτσι ώστε να μπορεί άνετα κάποιος με ατσαλίνα να ξαναπεράσει καλώδια, σε περίπτωση αναβάθμισης.

Περιττό να σου πω ότι πρέπει να μην κάνουν σβούρες, αλλά να ακολουθείται η πιο σύντομη διαδρομή χωρίς μεγάλες κούρμπες.

Reaction score
7
Θα πεις του ηλεκτρολόγου να βάλει τα καλώδια το καθένα σε ξεχωριστό σωλήνα από πλαστικό που δεν μασάει τις θερμοκρασίες. Επίσης οι σωλήνες να είναι αρκετά χοντρές έτσι ώστε να μπορεί άνετα κάποιος με ατσαλίνα να ξαναπεράσει καλώδια, σε περίπτωση αναβάθμισης.

Περιττό να σου πω ότι πρέπει να μην κάνουν σβούρες, αλλά να ακολουθείται η πιο σύντομη διαδρομή χωρίς μεγάλες κούρμπες.
Σωστος...
Σε πλαστικο σωληνα και οχι σε σπιραλ σωληνα!
Αλλα και παλι οι σωληνες του καλοριφερ (μονοκοματοι σε κουλουρα, ετσι;, οχι με κολλησεις) εχουν επενδυση οποτε δε φτανει ψηλα η θερμοκρασια...

Τωρα για το HDMI να χωρανε να περασουν και τα βισματα, οποτε θελει ειδικο σωληνα.

Reaction score
142
ούτε για αστείο .... εκτός αν σκάψει το πάτωμα και τα περάσει από το ταβάνι του απο κάτω ορόφου (έξυπνο ε?)... εμεις βάλαμε τον ηλεκτρολόγο να σκάψει τον τοίχο και να κάνει καινούρια κανάλια 2,5εκ @ και "μπρίζες" μόνο για τα καλώδια των ηχείων .... εδώ σκέφτομαι να ξηλώσω το σώμα του καλοριφέρ γιατί είναι κοντα (40cm) στο ηχείο (βέβαια δεν έχει σχέση αυτό)...(ή να αλλάξω ηχεία καλύτερα?)...

ΥΓ ....έπρεπε να περάσεις τα κανάλια τότε που ρίχνατε τις πλακες και τισ κολώνες, ααα φίλε μου το καλό home cinema χτίζεται απ'τα μπετά.

Reaction score
0
Για χαρά. Ως πιο παραδοσιακός με τα καλώδια εγω θα έλεγα να τα κρατήσεις στην επιφάνεια. και ο λογος είναι απλός. αλλαγές, διαφορες φθορές θα ειναι πιο εύκολο να φανούν και να φτιαχτούν. πιστεψέ με έχω καλωδιώσει σχεδόν όλλο το σπίτι.

αν όχι τοτέ πολύ μακρυα από σωλήνες καλοριφερ μιας και αλλάζει η συμπεριφορά του καλωδίου με την θερμοκρασία...

Καλή τύχη
Οδυσσέας

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt