Καλύτερη αγορά σε SD?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Γεια σας παιδιά.
Βλέπω πολύ ανάλυση στις HD βιντεοκάμερες.
Από ότι διάβασα καταλαβαίνω ότι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο ακόμα..και φυσικά οι τιμές κρατάνε ψηλά.

Με δεδομένο ότι δεν έχω τηλεόραση HD, τι θα προτείνατε για κάμερα SD?

Η χρήση θα είναι κυρίως η μαγνητοσκόπηση οικογενειακών στιγμών, χωρίς ιδιαίτερες σκηνοθετικές ανυσηχίες, αλλά μου αρέσει να ξέρω ότι το μηχανάκι έχει πολλές δυνατότητες άσχετα αν κάποιες στιγμές δεν τις χρησιμοποιήσω. Φαντάζομαι ότι θα είναι χρήσιμο να είναι καλή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γρήγορη στην εκκίνηση...ως μέσο αποθήκευσης δεν ξέρω τι μπορεί να είναι καλύτερο σε SD, παραθέτω μόνο ότι έχω μεγάλη ευχέρεια χειρισμού Η/Υ, και τώρα που το γράφω φαντάζομαι ότι θα χρειαστώ να γράφω κλασσικά DVD από το PC που να παίζουν στο player.

Δεν θέλω να σας κουράσω, μπορείτε απλά κια μονολεκτικά να μου προτείνετε κάποια μοντέλα και να ψάξω εγώ περαιτέρω από reviews.

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0
Απάντηση: Καλύτερη αγορά σε SD?

Γεια χαρα Μελινα.εγω προτεινω να παρεις hd και αν θες μπορεις να τραβας σε sd.και αν καποια στιγμη θελησεις δοκιμαζεις και hd και καπου θα βρεις να τα δεις.σε υπολογιστη μια χαρα ειναι.και πιστεψε με μετα θα ξεχασεις το sd.
ειδικα αν δεν σε νοιαζει να επεξεργαστεις τα βιντεο ακομα καλυτερα.
αλλα εσυ ξερεις καλυτερα τι θελεις.
οποτε καλυτερα να μας πεις καποιο οικονομικο οριο για να περιορισουμε λιγο τις επιλογες.εγω παντως αν επιμενεις σε sd δεν το εχω ψαξει καθολου και δεν μπορω να βοηθησω.ασε που νομιζω πως ειναι ουτως η αλλως περιορισμενες οι επιλογες.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Γεια σου και σε σένα.
Η πρόταση που λες ήταν (είναι?) η αρχική μου σκέψη. Βέβαια με τη λογική να τραβάω HD και να υπάρχει για αργότερα το υλικό. Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι...έστω ότι τραβάω hd και το περνάω στον ΗΥ, μπορώ από εκεί μετά να γράψω DVD που να είναι SD και να παίζει με τον υπάρχον εξοπλισμό ή πρέπει εξαρχής να το έχω τραβήξει SD?
Επίσης αν έχω γράψει HD μπορώ να κάνω Playback από την κάμερα και να συνδεθώ σε αναλογική τηλεόραση και να βλέπω προφανώς με μειωμένη ποιότητα ή πάλι πρέπει να έχω γράψει από την αρχή HD.

Ο λόγος που σκέφτομαι να πάω σε SD, είναι ότι από τα γραφόμενα εδώ μέσα καταλαβαίνω ότι κάτι αξιοπρεπές πιάνει από 700-1000 ευρώ, με το θέμα κάρτα, HDD, HDV αλλά και πρότυπο AVCHD να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, ενώ στην άλλη περίπτωση δείχνει με 300 ευρώ να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου προς το παρόν και να αφήσω τη HD για αργότερα που θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και πιο φθηνά μάλλον.

Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί, τι λέτε? Η διαφορά από το ένα στο άλλο είναι μεγάλη, χωρίς να είναι θέμα προτεραιότητας το οικονομικό, αλλά αξίζει τον κόπο να πάρει τώρα κανείς HD ή μήπως SD είναι πιο value for money?

Καλημέρα σε όλους.

Reaction score
3

Καλωσήρθες melina,
επειδή καταλαβαίνω ότι έχεις λίγο "αγχωθεί" και παλεύεις μεταξύ SD & HD, θα σου πω τη γνώμη μου επιγραμματικά:
1. Η εικόνα του HD είναι σαφώς καλύτερη και ανώτερη του SD.
2. H επεξεργασία της εικόνας του HD είναι σαφώς πιο δύσκολη σε σχέση με αυτή του SD, αλλά όχι αδύνατη.
3. Υπάρχει δυνατότητα να δεις εικόνα HD γραμμένη σε δίσκο DVD που να παίζει σε επιτραπέζια Blu ray & PS3, αλλά με περιορισμό χρόνου γύρω στα 20-25 λεπτά.

Γνώμη μου:
Πάρε οπωσδήποτε HD κάμερα.
Θα δεις ότι ακόμα κι αν έχει δυνατότητα να γράφει SD δεν θα το χρησιμοποιήσεις.
Και μην αμελήσεις και τον ήχο. Να γράφει και Dolby 5.1.
Θα εκπλαγείς και με αυτό.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Re: Απάντηση: Καλύτερη αγορά σε SD?

Καλωσήρθες melina,
επειδή καταλαβαίνω ότι έχεις λίγο "αγχωθεί" και παλεύεις μεταξύ SD & HD, θα σου πω τη γνώμη μου επιγραμματικά:
1. Η εικόνα του HD είναι σαφώς καλύτερη και ανώτερη του SD.
2. H επεξεργασία της εικόνας του HD είναι σαφώς πιο δύσκολη σε σχέση με αυτή του SD, αλλά όχι αδύνατη.
3. Υπάρχει δυνατότητα να δεις εικόνα HD γραμμένη σε δίσκο DVD που να παίζει σε επιτραπέζια Blu ray & PS3, αλλά με περιορισμό χρόνου γύρω στα 20-25 λεπτά.

Γνώμη μου:
Πάρε οπωσδήποτε HD κάμερα.
Θα δεις ότι ακόμα κι αν έχει δυνατότητα να γράφει SD δεν θα το χρησιμοποιήσεις.
Και μην αμελήσεις και τον ήχο. Να γράφει και Dolby 5.1.
Θα εκπλαγείς και με αυτό.
Το θέμα είναι ότι προς τοπαρόν δεν έχω τηλεόραση να δω HD παρά μόνο στον υπολογιστή φαντάζομαι.

Ξέρει κάποιος να μου πει τελικά αν μπορώ να δω σε αναλογική τηλεόραση αυτά πουθα έχω γράψει σε HD είτε μετά από επεξεργασία είτε χωρίς απευθείας από την κάμερα, έστω και αν δεν παίρνω την υψηλή ανάλυση?

Επιγραμματικά πάλι, ποια μοντέλα προτείνετε που να γράφουν και 5.1? Από ότι έχω διαβάσει νομίζω ότι το καλύτερο μέσο αυτή τη στιγμή είναι η με κάρτα (αξιοπιστία, κατανάλωση, συνδεσιμότητα με υπολογιστή...), τα λέω σωστά.

Ευχαριστώ πάντως για το ενδοαφέρον.:107:

Reaction score
0

Δεν γνωριζω τι γινεται με το θεμα της τηλεορασης.
οσο για την επιλογη βιντεοκαμερας ,μετα απο προσφατη ερευνα κατεληξα στην panasonic sd100 http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=sd100
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/k/337-panasonic-hdc-sd100.html
.δεν ειχα προηγουμενη εμπειρια βιντεοκαμερας ,οποτε δεν εχω σοβαρα επιχειρηματα εκτος του οτι με καλυπτει και ειμαι γενικα ικανοποιημενος.

Reaction score
3

Η τηλεόραση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον HD ready.
Τότε θα μπορείς να δεις από την βιντεοκάμερα, αλλά όχι στην ανάλυση του HD αλλά σε αυτή της τηλεόρασης.
Αν η τηλεόρασή σου είναι παλιά, υπάρχει η πιθανότητα να μην παίξει καθόλου το HD.
Αλλά στο PC θα μπορείς να δεις άνετα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Κανείς που να ξέρει τα τεχνικά να απαντήσει στα ερωτήματα μου με απλό και κατανοητό τρόπο?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Τελικά πήρα την HDC-SD20 Panasonic, καλύτερη τιμή από κατερέλο.
Μια χαρά κάμερα, ειδικά για Point and shoot. Σε συνθήκες Indoors με χαμηλό φωτισμό η ποιότητα πέφτει γι'αυτό φροντίστε για φωτισμό.

Επίσης ΝΑΙ συνδέεται στην παλιά SD τηλεόραση και δείχνει μια χαρά το βίντεο, φυσικά όχι σε HD.

Ερχεται με ένα προγραμμάτακι το HD writer για βασικό μοντάζ με το οποίο δεν είμαι καθόλου εχαριστημένος...π.χ. δεν έχει δυνατότητα να βάλω μουσική επένδυση της αρεσκείας μου.
Εχετε να προτείνετε κάτι? και με pm από που να το βρω?

Reaction score
0

προγράμματα πολλά και για απλά πράγματα, εύκολα. Sony vegas pro 9, pinnacle studio 12, magix movie studio, adobe premiere elements, corel videostudio, cyberlink powerDirector...
Μπορείς να κατεβάσεις και τα traials, ώστε να δεις ποιο σου ταιριάζει. Πάντως τα βασικά, αυτά που θα χρειαστείς, τα κάνουν όλα. Προτείνω sony vegas ή τουλάχιστον αφού δεν έχεις πολλές απαιτήσεις από το πρόγραμμα, επέλεξε το μικρότερο.
Άντε με το καλό και με hd tv. Όταν θα την πάρεις θα με θυμηθείς(εγώ είπα, μα τι έβλεπα τόσον καιρό?)

Reaction score
5

30-35 λεπτά σε single layer dvd (0.50euro) 1 ώρα + σε dual layer dvd (1.00euro) :)

NOT BAD για HD.

Βέβαια αν το bitrate της κάμερας ανεβαίνει πιο ψηλά από το 16, τότε αντίστοιχα μεγαλώνει το μέγεθος αρχείου οπότε και μειώνεται η χωρητικότητα σε dvd.

Reaction score
0

Καλημέρα παιδιά.Ενδιαφέρομαι για αγορά βιντεικάμερας γύρω στα 150-200 ευρώ.
Τι μου προτείνετε;
Θα την κάνω δώρο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88