Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά λάμπες;

A

amoustakas

Guest
Πηγή Marantz SA-7001, ενισχυτής λάμπα Xindak V20 (18 Watt single ended), ηχεία Klipsch RF-3 II.
1. Μέχρι πόσα λεφτά αξίζει κανείς να επενδύσει σε καλώδια για μηχανήματα αυτής της κατηγορίας; Τώρα παίζουν με καλώδια των 50-100 ΕΥΡΩ μια χαρά, αλλά λογικά θα είναι bottleneck στην αλυσίδα.
2. Με ενδιαφέρει κάτι που θα έχει γεμάτα μεσαία και μαλακά πρίμα. Τα μπάσα να είναι σφιχτά και διακριτικά. Κλασική-ακουστική μουσική ακούω 90% σε χαμηλές εντάσεις.
3. Τέλος πρώτα καταλήγουμε σε καλώδιο και μετά παίζουμε με λάμπες;
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθειά σας. Ευχαριστώ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά

μεγαλο θεμα -πληγη ανοιξες............................

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά

τι καλωδια ηχειων χρησιμοποιεις τωρα?

A

amoustakas

Guest

Solid chord (120 ΕΥΡΩ) και staight wire stage (80 eur 2Χ2,5) στο ένα σύστημα
Ένα esoteric audio (δεν ξέρω μοντέλο) και το ίδιο με παραπάνω ηχείων στο άλλο.

A

amoustakas

Guest

Το ζήτημα είναι ότι δεν έχω τη δυνατότητα να ακούω καλώδια οπότε πρέπει να αρκεστώ σε όσα αντικειμενικώς καλά καλώδια μου προτείνετε. Ειδικά σε μεταχειρισμένο όπου βλέπω ότι κάτι πανάκριβα καλώδια σκοτώνονται...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

μια χαρα εισαι, μην αλλαζεις τιποτα, και τις λαμπες αστες, οταν φτασουν να θελουν αλλαγη τοτε να ασχοληθεις. Αλλαζοντας λαμπες απο εταιρια σε εταιρια μπορει να αλλαζεις και το ηχοχρωμα του ενισχυτη σου και να μην σου αρεσει. Το συστημα σου ειναι πληρες, τωρα ασχολησου μονο με μουσικη.

A

amoustakas

Guest

Μ' αρέσεις... Άρα δεν θα δω κατά την άποψή σου ουσιώδεις διαφορές με καλύτερα καλώδια. Ήδη απολαμβάνω τα δισκάκια μου πάντως...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Το ζήτημα είναι ότι δεν έχω τη δυνατότητα να ακούω καλώδια οπότε πρέπει να αρκεστώ σε όσα αντικειμενικώς καλά καλώδια μου προτείνετε. Ειδικά σε μεταχειρισμένο όπου βλέπω ότι κάτι πανάκριβα καλώδια σκοτώνονται...
τωρα ειναι που πρεπει να το αφησεις εντελως. Δεν υπαρχουν καλα και κακα καλωδια με την αυστηρη εννοια του ορου, ενα καλωδιο μπορει να καθεται πολυ καλα σε ενα συστημα και σε ενα αλλο συστημα να μην καθεται, να τονιζει τις αδυναμιες του. Καλωδια δοκιμαζεις με ακροαση κ ετσι καταληγεις σε αυτο που θα σου κατσει καλυτερα στο αυτι κ κατα συνεπεια στο συστημα. Εγω μπορω να σου πω τωρα οτι τα Audioquest ειναι καλα καλωδια με μαλακο χαρακτηρα ή τα QED value for money καλωδια πιο ουδετερα. Μπορει να τα παρεις κ να μην κατσουν στο συστημα σου το οποιο εχει τα δικα του ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.

A

amoustakas

Guest

Έχεις δίκιο, αλλά πρακτικά αυτό μόνο αν έχεις μπόλικο συνάφι από χαιφιντελάδες μπορεί να γίνει και να δοκιμάζεις τα καλώδιά τους επί τόπου σπίτι σου. Σε μαγαζιά τσάμπα ο κόπος.
Για τα Kimber (Hero και 8TC) άκουσα ότι είναι σίγουρη λύση.

Reaction score
855

μια χαρα εισαι, μην αλλαζεις τιποτα, και τις λαμπες αστες, οταν φτασουν να θελουν αλλαγη τοτε να ασχοληθεις. Αλλαζοντας λαμπες απο εταιρια σε εταιρια μπορει να αλλαζεις και το ηχοχρωμα του ενισχυτη σου και να μην σου αρεσει. Το συστημα σου ειναι πληρες, τωρα ασχολησου μονο με μουσικη.
+1000 για τα καλώδια ... για τις λάμπες μπορείς να παίξεις λίγο χωρίς να πολυβάλεις το χέρι στην τσέπη, όπως είπαμε και στα πμ ....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Έχεις δίκιο, αλλά πρακτικά αυτό μόνο αν έχεις μπόλικο συνάφι από χαιφιντελάδες μπορεί να γίνει και να δοκιμάζεις τα καλώδιά τους επί τόπου σπίτι σου. Σε μαγαζιά τσάμπα ο κόπος.
Για τα Kimber (Hero και 8TC) άκουσα ότι είναι σίγουρη λύση.
Δεν υπαρχει σιγουρη λυση στα λογια, σιγουρη λυση ειναι το καλωδιο που δοκιμασες στο συστημα σου και σου κανει τη διαφορα που θες. Οσον αφορα τα Kimber, ειπες σε ανθρωπο οτι εχεις Klipsch κλπ, και θες γλυκο ηχο, μαλακες υψηλες κλπ, και σου ειπε 8TC? Στο λεω γιατι τα kimber φημιζονται για το οτι ειναι λαμπρα και εχουν αρκετο γρεζι, χωρις να ναι αυτο που λεμε γλυκοηχα. Μονο αυτα μην παρεις στα τυφλα. Το 4tc ειναι λιγο flat στις υψηλες αλλα μονο μαλακο κ γλυκο δεν το λες. Και ακομα καλυτερα, μην αγορασεις κανενα ακουγοντας φημες.. Απεβαλε την "ανησυχια" σου περι μηχανηματων και αυτη την εγρηγορση στην οποια εχεις περιελθει τελευταια, και ξεχασε τις αναβαθμισεις και τα σκαλισματα. Απλα ακου, γιαυτο το στησες. Μεσον ειναι..

Το καλυτερο συστημα του κοσμου ξερεις ποιο ειναι? Αυτο που οταν παιζει μουσικη σε κανει να μην ασχολεισαι μαζι του, να μην του δινεις σημασια, παρα μονο στη μουσικη

A

amoustakas

Guest

Δεν υπαρχει σιγουρη λυση στα λογια, σιγουρη λυση ειναι το καλωδιο που δοκιμασες στο συστημα σου και σου κανει τη διαφορα που θες. Οσον αφορα τα Kimber, ειπες σε ανθρωπο οτι εχεις Klipsch κλπ, και θες γλυκο ηχο, μαλακες υψηλες κλπ, και σου ειπε 8TC? Στο λεω γιατι τα kimber φημιζονται για το οτι ειναι λαμπρα και εχουν αρκετο γρεζι, χωρις να ναι αυτο που λεμε γλυκοηχα. Μονο αυτα μην παρεις στα τυφλα.
Παναγιά μου και Χριστέ μου! Ακριβώς το αντίθετο θέλω από υπερανάλυση λαμπρότητα και να ακούω τα πάντα από την κόρνα. Το chord έδεσε πιο καλά με τον Raysonic, ενώ με το ίδιο καλώδιο o Xindak ήταν πιο λαμπερός και αναλυτικός (ακούγονταν πολλά περισσότερα) πλην όμως δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Με το esoteric ισορρόπησε ο ήχος του Xindak και π.χ. τα έγχοδρα ακούγονται καλύτερα.
Συμπέρασμα μόνο με δοκιμές. Στις οποίες κανείς ξεκινάει από το ηχείου ή το interconnet;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παναγιά μου και Χριστέ μου! Ακριβώς το αντίθετο θέλω από υπερανάλυση λαμπρότητα και να ακούω τα πάντα από την κόρνα. Το chord έδεσε πιο καλά με τον Raysonic, ενώ με το ίδιο καλώδιο o Xindak ήταν πιο λαμπερός και αναλυτικός (ακούγονταν πολλά περισσότερα) πλην όμως δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Με το esoteric ισορρόπησε ο ήχος του Xindak και π.χ. τα έγχοδρα ακούγονται καλύτερα.
Συμπέρασμα μόνο με δοκιμές. Στις οποίες κανείς ξεκινάει από το ηχείου ή το interconnet;
αμεση και μεγαλυτερη διαφορα βλεπεις με των ηχειων, με interconnect λιγοτερα πραγματα...

A

amoustakas

Guest

+1000 για τα καλώδια ... για τις λάμπες μπορείς να παίξεις λίγο χωρίς να πολυβάλεις το χέρι στην τσέπη, όπως είπαμε και στα πμ ....
Βασικά έχω και 4 ματσαρισμένες Electroharmonix που μου έδωσε ο Miles με τον ενισχυτή. Αφού τσεκάρω ότι είναι autobias θα τις δοκιμάσω, αφού τσάμπα είναι :107:
Μετά από πόσες ώρες τα φτύνουν οι λάμπες; Ελπίζω σύντομα...:116:

A

amoustakas

Guest

αμεση και μεγαλυτερη διαφορα βλεπεις με των ηχειων, με interconnect λιγοτερα πραγματα...
Βασικά δουλεύω διπλοκαλωδίωση. Υπάρχει περίπτωση να είναι χειρότερος ο ήχος από μονό καλώδιο ή σε κάποιον ενισχυτή να μη ταιριάζει;

Reaction score
1.832

Αργύρη (και όχι μόνο), για να μπορέσεις να διαπιστώσεις τα συν και τα πλην κάθε επιλογής σου είτε είναι καλώδιο είτε λάμπα είτε οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να έχεις ένα σημείο αναφοράς.

Εφόσον σου αρέσει αυτό που ακους γιατί να το αλλάξεις? Ξέρω ότι θες να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από το σύστημα σου και αυτό είναι καλό και κατανοητό. Έτσι όπως το πας όμως μάλλον θα μπερδευτείς περισσότερο.

Όσες ώρες και να ακους καθημερινά είμαι βέβαιος ότι ακόμα δε ξέρεις πως παίζουν τα μηχανήματα που πήρες.
Πρέπει να ζήσεις για λίγο καιρό με αυτό έτσι όπως είναι, ακούγοντας απλά μουσική και μη κάνοντας κάτι άλλο. Ούτε καν να μετακινήσεις ηχείο.

Ακροάσεις καλωδίων σε ένα απόγευμα το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι μπέρδεμα. Σίγουρα θα σου αρέσουν αυτά στα οποία θα ακούς περισσότερα πράγματα, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι βέβαιο ότι θα "σου κάτσουν"...

Οι λάμπες κάθε φορά που τις βάζεις και τις βγάζεις από τον ενισχυτή αλλάζουν συμπεριφορά και θέλουν χρόνο για να σταθεροποιήσουν τον ήχο τους μέχρι να επιτευχθεί σωστή ηλεκτρική επαφή. Αν βγάλεις τις λάμπες του ενισχυτή και βάλεις κάποιες άλλες και πας στο καπάκι να κάνεις ακρόαση για να βγάλεις συμπέρασμα...κλάφτα χαράλαμπε (Αργύρη).

Chill out λοιπόν κατά τη γνώμη μου.

Από την άλλη αν οι αλλαγές και οι τράμπες είναι το χόμπι σου και ενδιάμεσα ακους και καμιά μουσική, go for it!

ΥΓ: αυτό που παρατήρησες για τα "σκοτωμένα καλώδια" δε σε ανυσηχεί???

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Αργύρη (και όχι μόνο), για να μπορέσεις να διαπιστώσεις τα συν και τα πλην κάθε επιλογής σου είτε είναι καλώδιο είτε λάμπα είτε οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να έχεις ένα σημείο αναφοράς.

Εφόσον σου αρέσει αυτό που ακους γιατί να το αλλάξεις? Ξέρω ότι θες να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από το σύστημα σου και αυτό είναι καλό και κατανοητό. Έτσι όπως το πας όμως μάλλον θα μπερδευτείς περισσότερο.

Όσες ώρες και να ακους καθημερινά είμαι βέβαιος ότι ακόμα δε ξέρεις πως παίζουν τα μηχανήματα που πήρες.
Πρέπει να ζήσεις για λίγο καιρό με αυτό έτσι όπως είναι, ακούγοντας απλά μουσική και μη κάνοντας κάτι άλλο. Ούτε καν να μετακινήσεις ηχείο.

Ακροάσεις καλωδίων σε ένα απόγευμα το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι μπέρδεμα. Σίγουρα θα σου αρέσουν αυτά στα οποία θα ακούς περισσότερα πράγματα, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι βέβαιο ότι θα "σου κάτσουν"...

Οι λάμπες κάθε φορά που τις βάζεις και τις βγάζεις από τον ενισχυτή αλλάζουν συμπεριφορά και θέλουν χρόνο για να σταθεροποιήσουν τον ήχο τους μέχρι να επιτευχθεί σωστή ηλεκτρική επαφή. Αν βγάλεις τις λάμπες του ενισχυτή και βάλεις κάποιες άλλες και πας στο καπάκι να κάνεις ακρόαση για να βγάλεις συμπέρασμα...κλάφτα χαράλαμπε (Αργύρη).

Chill out λοιπόν κατά τη γνώμη μου.

Από την άλλη αν οι αλλαγές και οι τράμπες είναι το χόμπι σου και ενδιάμεσα ακους και καμιά μουσική, go for it!

ΥΓ: αυτό που παρατήρησες για τα "σκοτωμένα καλώδια" δε σε ανυσηχεί???
Ακριβως! :607:

A

amoustakas

Guest

Έχετε δίκιο. Καλά καλά δεν έχω ακούσει σε μεσαίες και ψηλές εντάσεις (παρά μόνο ελάχιστες φορές). Με ένα, άντε δύο κλικ το ποτενσιόμετρο ακούω μόνιμα, οπότε ότι και να πω ίσως αδικώ τα μηχανήματα. Λογικά διαφορετικά συμπεριφέρονται και ανάλογα με τις εντάσεις. Έτσι;
Σημασία είναι ότι με τα λεφτά που έδωσα έδωσα άλλο χρώμα στα Klipsch και στα αυτιά μου έχω δύο εντελώς νέα συστήματα. Καλές μου ακροάσεις λοιπόν και.... εδώ είμαστε.
:619:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

λοιπον θα πω κατι που ειχα ξαναπει.Απο το 00-08 ειχα παρει σειρα ολα τα xlo, εφτασα στο πολυ unlimited.
Καποια στιγμη λοιπον βρεθηκα στο χαιτα
-.Μου λεει τι καλωδια εχεις τωρα αργυρη ?
-Του λεω κατι xlo unlmtd ,
-και μου λεει : γελοια καλωδια,
-γιατι ρε μπαμπη του λεω ?
Εχεις ακουσει synergistic ?
-Οχι του λεω ,
- Οταν ακουσεις μου λες.
Σε λιγους μηνες πουλησα το xlo και πηρα ενα synergistic στο 1/3 (και λιγοτερο) , τοτε καταλαβα τι θα πει γελοια καλωδια.
Το αν υπαρχουν κακα καλωδια ειναι θεμα νοοτροπιας , μην το πω αλλιως.
Δηλαδη αν παρεις ενα καλωδιο 300 ευρω και με 80 παρεις κατι αρκετα καλυτερο πως χαρακτηριζεται των 100 ευρω.
Τα καλωδια δυστυχως ειναι ηλιθια ακριβα , αλλα εχουν 2 μοναδικα χαρακτηριστικα
1 δεν σηκωνουν φθορες λογο χρησης
2 κανουν οποιοδηποτε σσυτημα να ακουγεται καλυτερα, το ποσο καλυτερα εχει να κανει με το τι καλωδιο αβζουμε πανω.
Το ενιωσα πολλες φορες με καθε καλυτερο καλωδιο η διαμετρος του κωνου μεγαλωνε , και τα πριμα ηταν αλλου.
Δυστυχως η πλειοψηφια του κοσμου εχει ακουσει το συτημα του με λιγα καλωδια, οταν βαλει καμποσα (για δοκιμη και μονο) βλεπει τα χαρακτηριστικα καθε κατασκευαστη.Νευριαστικα ακριβα , απιστευτη αη αλλαγη που προσφερουν.

A

amoustakas

Guest

Το ζήτημα είναι όταν ο ενισχυτής π.χ. μου κόστισε 600 ή 700 ΕΥΡΩ πως μπορείς να δώσεις 500 για καλώδια!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.118
Members
38.535