Καλώδια και θύματα


Μηνύματα
4.191
Reaction score
7.399
Πρόσεχε τα λόγια σου για την SONY.

Αναφέρθηκα σε μηχανήματα της οκάς, όχι στα μεγάλα μηχανήματα της Sony, άσχετα αν γνωρίζεις τις απόψεις μου για τη Bryston και το value for money των μηχανημάτων που φτιάχνει.
 Μηνύματα
4.191
Reaction score
7.399
Νικόλα αυτό που ήθελα να πω είναι ότι σε όλα τα είδη υπάρχουν τιμές από λεπτά μέχρι εκατομμύρια. Καλώς ή κακώς δεν είναι όλα ίδια και δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά.
Ναι , όλα είναι καλώδια, όλοι είναι ενισχυτές, όλα είναι αυτοκίνητα, όλα είναι μανιτάρια!!
Σε ένα αυτοκίνητο 150000€ παίρνεις καλύτερη τεχνολογία ( κοντά στην "αιχμή" ), πολυτέλεια, ποιότητα κατασκευής και τα περισσότερα απο αυτά τα βλέπεις στο δρόμο. Στα κρατήματα του αυτοκινήτου, την οδική του συμπεριφορά, τις επιδόσεις του κινητήρα, την άνεση στο εσωτερικό του, τη παθητική του ασφάλεια.
Το ότι κάποιοι κατασκευαστές καλωδίων χρεώνουν ό,τι τους κατεβάζει η κούτρα τους προκειμένου να ξεχωρίσουν απο τον ανταγωνισμό ( υπό μορφή status ), δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Όλα όσα είπα παραπάνω για τα αυτοκίνητα, είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν και με μέτρο σύγκρισης ένα υποδεέστερο όχημα. Περισσότερη χλιδή, καλύτερα κρατήματα, μετρημένα καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με κάτι μετρημένα και αποδεδειγμένα κατώτερο.
Ποιο είναι το σημείο αναφοράς στα καλώδια λοιπόν; Ποιο καλώδιο είναι καλύτερο απο το άλλο, σε σχέση με τί και με ποια τεκμηρίωση;
Και όπως έχω προτείνει στο παρελθόν, πάρτε όποια καλώδια θέλετε και κάντε Blind tests με διαφορετικές target curves, σε τυχαία σειρά. Αν καταφέρετε να ξεχωρίσετε έστω και μια φορά το καλώδιο που παίζει ( άντε, έστω να διακρίνετε το αγαπημένο σας ανάμεσα στα υπόλοιπα ), εμένα να με φτύσετε.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
1.863
Reaction score
5.371
Αναμενόμενο ήταν...:whistling::whistling:
Δηλαδή για άλλη μια φορά θα αρνηθείς να πάρεις μέρος σε ένα πείραμα.. αλλά με ευκολία από την άλλη έχεις βγάλει τα.. αδιαμφισβήτητα θεωρητικά συμπεράσματα σου ε??...:sneaky:
Μάλιστα.. μάλιστα...
Επιστημονική τοποθέτηση δεκτό!!
Μη μου ξαναπεί όμως κανείς το μαγικό : "απόδειξε το", θα γελάω!!
Έχει πλάκα εντέλει!:lol::lol:
Αν και δεν πιστεύω πως γίνεται ένα καλώδιο 1 μέτρου να έχει τέτοιες ιδιότητες...

...εδώ θα πρέπει να δώσουμε λίγο δίκαιο στον @leandros ...

Αν κάποιος θέλει να λέει πως αντιμετωπίζει τα πράγματα ορθολογιστικά (ή επιστημονικά) θα πρέπει να είναι ανοιχτός τουλάχιστον σε ένα πείραμα, ανέξοδο κιόλας (έχουν αγοράσει άλλοι).
 

Μηνύματα
2.541
Reaction score
4.361
Αυτό που αντιστοιχείτε την σύγκριση καλωδίων των 50 και 1000€ με αυτοκίνητα των 10 και 150 χιλιάδων € να το κοιτάξετε.
Τα μανιτάρια ξεχάσατε.

Πόθεν προκύπτει ότι το STI είναι το boxster του φτωχού;Εκτός κι αν εννοείτε γενικώς με boxer κινητήρα, στην οποία περίπτωση το boxer του φτωχού είναι η Alfasud.
Με την άλφα δεν μπλέχτηκα ποτέ και δεν έχω άποψη.
Χαριτολογώντας το είπα το παραπάνω.

Τες πα. Η λογική μου είναι ότι δεν είναι σωστό να κατακρίνουμε προϊόντα επειδή δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε λόγω υψηλού κοστολογίου.
 

Zizik

Vespaz r 4 Gilrz
Moderator
Μηνύματα
38.834
Reaction score
59.272
Για αυτό πήγα σε επιλογή sti - το boxter του φτωχού :)

Το "Boxster του φτωχού" θα ήταν φθηνότερο όχημα με τον κινητήρα στο κέντρο. Που πλέον δεν υπάρχει.

Τα Subaru είναι ήταν μάλλον τα τετρακίνητα Audi S* του φτωχού, με τον κινητήρα κρεμασμένο εμπρός απο τον πρόσθιο άξονα και αντίστοιχη εγγενή οδική συμπεριφορά.


*Τα αληθινά, όχι τα VW clones.
 

Μηνύματα
3.379
Reaction score
1.982
Το να προμοταρεται έμμεσα, μέσω ενός σάιτ, το καλώδιο ενός DIYer που ξεκαθαρα διατίθεται προς "πώληση", είναι το λιγότερο άκομψο. Όταν μάλιστα του αποδίδονται και μαγικές ιδιότητες, όπως το να ρίχνει ΔΈΚΑ βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία μιας συσκευής, τότε πλησιάζουμε στα όρια της απάτης, στο βαθμό που αυτή του η ιδιότητα δεν εξηγείται ή αποδεικνύεται. Θεωρώ πως ο "κατασκευαστής" του καλωδίου θα πρέπει να εξηγήσει και να αποδείξει το πώς αυτό επιτυγχάνεται, σε διαφορετική περίπτωση όμως, δεν ξέρω αν πρέπει αυτά τα μηνύματα προώθησης να συνεχίσουν να εμφανίζονται στο σάιτ.
Όταν κάποιος αγοράζει κάτι που του αρέσει πολύ, το διαφημίζει.
Παμπάλαια ανθρώπινη συνήθεια.
Δεν υφίστανται απαγορεύσεις συνηθειών.
Ο καθένας από κει και μετά έχει την ευθύνη λόγων και πράξεων.
 

Γιάνννης

Πυξίδα
Μηνύματα
2.047
Reaction score
3.528
Το "Boxster του φτωχού" θα ήταν φθηνότερο όχημα με τον κινητήρα στο κέντρο. Που πλέον δεν υπάρχει.

Τα Subaru είναι μάλλον τα τετρακίνητα Audi S του φτωχού, με τον κινητήρα κρεμασμένο εμπρός απο τον πρόσθιο άξονα και αντίστοιχη εγγενή οδική συμπεριφορά.
Εισαι λαθος.Ο κινητηρας της Porsche βρισκεται πισω και οχι στο κεντρο.RR ορολογια Αγγλιστι. 8-)
 
costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος Tesla fanboi
Editor
Μηνύματα
37.468
Reaction score
78.053
Ε, διάβασε και ξαναέλα. :rolleyes: Boxster, όχι (παλιότερη) 911...
Κάποτε θα καταλάβεις ότι ο Γιάνννης είναι σα τη χαλασμένη πυξίδα.
Μπορείς να βασιστείς ότι είναι πάντα σωστό το αντίθετο από αυτό που λέει. :lol:
 

haris1308

Грязный Харис Στιχουργός
Μηνύματα
14.804
Reaction score
26.655
Αν κάποιος θέλει να λέει πως αντιμετωπίζει τα πράγματα ορθολογιστικά (ή επιστημονικά) θα πρέπει να είναι ανοιχτός τουλάχιστον σε ένα πείραμα, ανέξοδο κιόλας (έχουν αγοράσει άλλοι).
Δεν έχει νόημα να εκθέσει κάποιος τον εαυτό του σε ένα "πείραμα" που θα συνιστάται αποκλειστικά σε μια θερμομετρηση.
Το θέμα δεν είναι αν συμβαίνει το φαινόμενο (πιθανόν να συμβαίνει) αλλά γιατί συμβαίνει, πώς συμβαίνει και αν πρέπει να συμβαίνει. Αν πχ αυτό οφείλεται σε εγγενεις κατασκευαστικες ιδιομορφίες ή αδυναμίες των εμπλεκομένων συσκευών και καλωδίων, καθώς και το αν ο τρόπος που αυτό επιτυγχάνεται σέβεται δεδομένες προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργίας των συσκευών. Όλα αυτά προϋποθέτουν, υποθέτω, συγκεκριμένες μετρήσεις και ίσως κάποιας μορφής "χεριασμα".
Δε νομίζω λοιπόν πως οι κάτοχοι των συσκευών και του μαγικού καλωδίου θα ήταν διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο. Αν ισχύει το αντίθετο, θα χαρώ πολύ να διαψευστώ.
 


daharis666

Crystalator- Reporter
Moderator
Μηνύματα
23.829
Reaction score
48.870
Βρε άσχετε και για τις Porsche έχεις άποψη; Η Boxster τον έχει στο κέντρο, οι 911 τον έχουν πίσω.
ηρεμία παρακαλώ και όχι χαρακτηρισμούς έστω και δικαιολογημένα
 

Μηνύματα
4.191
Reaction score
7.399
Η λογική μου είναι ότι δεν είναι σωστό να κατακρίνουμε προϊόντα επειδή δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε λόγω υψηλού κοστολογίου.
Όπως δεν είναι σωστό να τα αγοράζουμε ακριβώς λόγω του υψηλού κοστολογίου.. ;)
 
Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
158.595
Μηνύματα
2.473.367
Members
35.791
Νεότερο μέλος
Blakdowglas7
Top