Καλώδια και θύματα

head-stef

Headphones
Μηνύματα
632
Reaction score
2.194
Επίτηδες είναι δομημένα έτσι, δεν με ενδιαφέρει να έχω επιχειρήματα, ούτε να πείσω κανέναν καθώς οι οπαδοί και οι ψευδοεπιστήμονες δεν πείθονται με αυτόν τον τρόπο. Ξέρουν εναν τυφλοσούρτη που εφαρμόζουν και για αυτό λέμε είναι μηχανικοί χα χα. Επίσης ο σκοπός μου δεν είναι αυτός, αλλά να καταλάβω άλλα πράγματα που αφορούν τους συμμετέχοντες σε ένα θεμα πρός συζήτηση. Πράγματα που δεν θα παραδεχτούν με τον σωστό και νορμάλ διαλεκτικό τρόπο που προτείνεις να εφαρμόσω και που ελπίζω να μην είσαι τόσο αφελής ώστε να νομίζεις ότι δεν τον κατέχω. Ακριβώς επειδή τον κατέχω δεν τον εφαρμόζω σε τέτοια περιβάλλοντα. Δεν ξέρω εαν έχεις βρεθεί σε παρέες κάποιων ατόμων (π.χ. φίλων σου, οπαδών που μιλάνε συνέχεια για ποδόσφαιρο ή και άλλα θέματα πιο σοβαρά) και την στιγμή που πας να πείς κάτι λίγο έτσι ρε παιδί μου κάτι λίγο πιο σημαντικό ή μια άλλη προέκταση , σε κοιτάνε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζουν την χαζοσυζήτηση τους ? Αυτό είναι και εδώ. :D Εαν επιμείνεις σου λένε και για LSD και δεν σε ξανακαλούν στην παρέα τους χα χα.

Για τα άλλα που λες, εσυ δεν κατάλαβαίνεις τι είναι to digital και το αναλογικό στην πραγματική του έννοια στa μαθηματικά και στην φυσική. Ποιός χέζει το audio :D Το digital audio είναι απλά μια έκφανση τεχνολογική αυτού. Αποφασίστε τι είναι το ψηφιακό και το αναλογικό στα απανατχού της γής forum που συζητιέται το θέμα για δεκαετίες χα χα και εαν οι D είναι ή δεν είναι κλπ .... και μετά να περιμένεις απο εμένα να μην κάνω πλάκα και να μιλάω σοβαρά.
Πως λέει ο Αμίρ ? : είναι αναλογικό δεν βλέπετε το slope στο όργανο πως ανεβαίνει σταδιακά και με γωνία ? χα χα. Κάτι πήγε εκεί να πεί σωστά και γιa το πεδίο του χρόνου, ντετερμινισμό και PLL αλλά το "γύρισε" σε 1 δευτερόλεπτο στα καλώδια.:D Σου λέει κάτσε μην πω κάτι που δεν συμφέρει το αφήγημα μου χα χα. Στο κους κους και στο γνωστό, απο εμφάνισης του ψηφιακού μέσου, τεχνολογικό μπλα μπλα όμως μετά , αφιέρωμα 30 λεπτών. χα χα. Τα ίδια και τα ίδια πακεταρισμένα ξανά και ξανά για τους σύγχρονους οντιοφίλ οπαδούς, εδω και δεκαετίες.

Στο βαρετό τώρα θέμα (έκφανση) των ψηφιακών μέσων αναπαραγωγής ήχου, αυτό που πρέπει να αναρωτηθείς , και αφορά το θέμα μας είναι ότι κάποιο πεδίο τους (ένα απο τα δύο, το άλλο είναι όντως ψηφιακό), που αποτελεί όμως την ουσία και ψυχή της μουσικής, (και είναι και το θέμα του Κολούμπια και προσπάθησα και εγω με ευγενικό τρόπο να προωθήσω για συζήτηση και μου λέτε εδω όλα τα κλισέ χα χα), παρόλο που δέχεται descrete τιμές και ¨'έπρεπε" ή "φαίνεται" να είναι ψηφιακό, είναι όμως αναλογικό (magic, βουντού χα χα πως είναι δυνατόν να υφίσταται κάτι τέτοιο χα χα), πράγμα που πολλοί είτε αγνοούν, ακόμη εν ετη 2022 , ή δεν θέλουν να αναφερθούν. Είναι τα "τρίτα" distortions που περιμένω να αναφερθεί ο φίλος μου ο @Bhutia και που ξέρει πολυ πιο πολλά απο εμένα, αλλά σιωπά και με εκνευρίζει χα χα

θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε τίποτα tensless και tensed theories of time, σε ηλεκτρόνια, ή ακόμη και στην μεταφορά της πληροφορίας στο DNA σε σχέση με τα δομικά του και ποιοτικά χαρακτηριστικά του στον μακρόκοσμο (άλλο η μεταφορά της πληροφορίας και άλλο η δομή της) .... αλλά θα με πούνε για LSD και δεν θα με κάνουν παρέα τα άλλα παιδάκια. :D

Υ.Γ : @Bhutia για να μην κάνω άλλο post οι D ενισχυτές , όπως είπα σε άλλο πόστ μου πρότερα σε αυτό το νήμα, είναι quasi digital και quasi analog. Δεν είναι μόνο analog όπως λες. Είναι AD to DA converters και μάλιστα όχι fixed pulse width (μεγάλο πάρτυ ο συνδυασμός τους με τα fixed των μέσων αναπαραγωγής ;) χα χα) όπως σωστά ανέφερε ο @Costas Coyias , στο νήμα για "το πικάπ να παίζει σαν τα ψηφιακά" και αφορούσε όμως την περιστροφή και την ψηφιακή αναπαραγωγή cd, dac κλπ. όχι ενισχυτές. Oι DSP φαντάζομαι το ίδιο , δεν γνωρίζω.

Καλημέρα, σε όλους. (τραγουδάκι δεν βάζω). Το μετάνιωσα , θα βάλω ένα σχετικό, να το ακούσει ο φίλος μου ο @Bhutia στο αγνώστου σε εμένα αρχιτεκονικής chip του (ή άλλο), ψηφιακού μέσου (μέσων) που χρησιμοποιεί ή έχει χρησιμοποιήσει για τις ακροάσεις του στο παρελθόν και να μου γράψει μια υποκειμενική ανάλυση των διαφορών που ακούει απο αυτά (τα διαφορετικά, όχι ίδια) που έχει στην διάθεση του. :)

Ο χρόνος που αφιερώνεις σε ένα φόρουμ, τέτοιο όπως το περιγράφεις, αναιρεί ολοκληρωτικά τους πιο σημαντικούς (για σένα) ισχυρισμούς σου. Θλιβερό (αλλά ευτυχώς και αστείο).
Μια βασική διαφορά οπτικής (που την υποψιάζεσαι και σε φθείρει ανομολόγητα) είναι ότι οι "θιασώτες των ψηφιακών" δεν είναι καν των ψηφιακών. Ευχαρίστως θα υιοθετούσαν την υπεροχή ενός νέου καθαρά αναλογικού συστήματος αν ξεπερνούσε σε ουσιώδη χαρακτηριστικά (αναπόφευκτα και σε ήχο) την ψηφιακή τεχνολογία. Ακόμη κι αν οι διαφορές δεν θα ήταν πια αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί. Προτιμούμε να ονομάζουμε καλύτερο το σοβαρά αποδεδειγμένα καλύτερο - μέχρι τώρα. Από την άλλη, προσπαθείς να το αποφύγεις, αλλά συνεχώς εμφανίζεσαι ως ορισμός του οπαδού. Υιοθετείς αστήρικτα, επίμονα, εκνευρισμένα.
(Το θέμα όμως είναι για άλλο νήμα δεν θα συνεχίσω εδώ).
 
Last edited:

Μηνύματα
347
Reaction score
273
Εν τω μεταξύ έχω να ανοίξω σύστημα κάνα δίμηνο. Γυρίζω σπίτι κάθε μερα στις 3 περίπου μετά από 15 ωρο και κάθομαι βεράντα και βάζω από το κινητό μου στο μαρσαλάκι. Μπλουτουθ ενεργό μαμάει και δέρνει😀😀
Που θα πάει ρε κουφάλες! Δεν θα χειμωνιάσει πάλι😎😎
Εγώ έχω κανά 15ήμερο να το ανάψω, βάφω τα ηχεία , και κάνω γενικά μαζέματα , και μου έχουν λείψει .
Θα ξεστρώσουν τα καλώδια και άντε να τα ξαναστρώνετε μετά.:download:
 



Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Από την άλλη, προσπαθείς να το αποφύγεις, αλλά συνεχώς εμφανίζεσαι ως ορισμός του οπαδού.
Τα άλλα που γράφεις που γράφεις δεν τα πολυκαταλαβαίνω ή δεν με ενδιαφέρει να απαντήσω, οπότε θα απαντήσω μόνο σε αυτό.

Εμφανίζομαι ως οπαδός, δεν είμαι. Εμφανίζομαι αναγκαστικά για να αντιμετωπίσω την λογική του οπαδισμού που βλέπω ότι (και μόνο όταν) έχουν οι άλλοι.

Δεν είπα εγω για "κορυφαία" κλπ . Αυτοί οι χαρακτηρισμοί, και οι ακραίες απόψεις και χαζοκόντρες, είναι που δεν αφήνουν τον κόσμο να αναζητήσει και να απαιτήσει καλύτερα αποτελέσματα απο όλα τα φορμάτ. Είναι coorporate talk. Δεν πρέπει να είναι δικό μας λεξιλόγιο.

Εγω προσωπικά πιστεύω και το έχω κάνει, στην όσο το δυνατόν βελτίωση του κάθε φορμάτ (πηγή) ξεχωριστά και απο μόνη της (αυτή καθαυτή ως ξεχωριστή "οντότητα"), στο μέγιστο βαθμό μπορώ να επιτύχω.

Όσον αφορά την γνώμη μου για τα φόρουμ κλπ δες την απάντηση μου που θα ακολουθήσει και θα είναι reply στον Bhutia, που έχει κάπως παρόμοιες ενστάσεις και απορίες σαν την δική σου. Λες και η δική μου γνώμη και στάση είναι το πρόβλημα στο audio και θα βοηθήσει. :D Δεν έχω τάσεις μεγαλείου ούτε είμαι τόσο νάρκισσος ώστε να θεωρώ ότι η γνώμη μου θα σώσει τον κόsmo απο κάτι. Είμαι πιο πολύ της συντηρητικής σχολής , ιδίως για θέματα audio, περισσότερο του στύλ first do no harm.
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Θεωρώ αντιαθλητικό παιγνίδι την έκθεση ιδεών χωρίς πρόθεση από τον άμεσα ενδιαφερόμενο παίκτη να έβγαζε ο ίδιος το φίδι από την τρύπα.
Μπορείς να θεωρείς ..... ότι θέλεις. Και εγω θεωρώ αντιαθλητικά πολλά που γίνονται εδω και απο πολλούς (και απο εσένα ακόμη) και αυτός είναι ο τρόπος που διάλεξα πρός το παρόν να ανταπεξέρχομαι. Εγω σε τέτοια περιβάλλοντα ούτε "ευδοκιμώ", ούτε μου κάνουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν τα θεωρώ χρήσιμα, μην πω και επιζήμια. Εαν στο μέλλον νοιώσω διαφορετικά θα πράξω διαφορετικά. Εσυ απο την άλλη , είσαι εσύ .... και καλά κάνεις και συμμετέχεις με τον δικό σου τρόπο. Δεν είμαι υποχρεωμένος να ενστερνιστώ ή/και να εφαρμόσω τις δικές σου "αρχές" λειτουργίας.

Πάντως εχω προσπαθήσει στο παρελθόν να συμμετάσχω με τον τρόπο που λες και δεν είχε ούτε έτσι κανένα αποτέλεσμα που εγω θεώρησα ικανοποιητικό.

Η "πρόσκληση" απο εμένα να αναλάβεις την παιρετέρω ανάλυση, στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν καθαρά για λόγους γνώσης που έχεις και είναι πολυ περισσότερες απο τις δικές μου. Δεν είναι ο τομέας μου και δεν έχω και χρόνο να αναλάβω πιο ενεργό ρόλο. Εαν τον αναλάμβανες εσυ θα μπορούσα , ίσως , να δράσω επικουρικά. Και εαν όχι εγω άλλοι ακόμα πιο γνώστες. Το θέμα είναι (και ο δικός μου ρόλος) να τεθεί το ερώτημα. Δεν είναι λίγο σε ενα περιβάλλον σαν αυτό και μην το υποτιμάς. Εδω βλέπω δεν ρωτάει κανένας τίποτε , έχετε όλοι , όλες τις απαντήσεις και λυμμένα όλα τα προβλήματα. Αφου δεν θες να το αναλάβεις, κανένα πρόβλημα. Εαν σε ενόχλησε που προσκάλεσα δεν θα θα σε ξαναπροσκαλέσω. Αλλά απο ότι θυμαμαι εσυ είσαι πρωτος (και άλλοι) που προσκάλεσες εμένα με κάτι πόστ και ειρωνείες. Απλώς ανταπέδωσα. Εγω εξάλλου μια ερευνίτσα για καλώδια (την πρώτη) την πόσταρα και απάντησα και σε ότι ενστάσεις μπόρεσα και υπήρχαν. Ούτε κάν αυτή δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε ικανοποιητικά κατά τη γνώμη. Οπότε ... θες παραπάνω ? Δεν προσφέρομαι. Εγω μπάλα σε "γήπεδο" αλλουνού, δεν παίζω, εαν δεν θεωρήσω κάπως δίκαιες και ορθολογικές τις συνθήκες. Και αμά δε με θέλουν και να παίξω, ακόμη χειρότερα (καλύτερα για μένα χα χα).
 
Last edited:

head-stef

Headphones
Μηνύματα
632
Reaction score
2.194
...ακραίες απόψεις και χαζοκόντρες, είναι που δεν αφήνουν τον κόσμο να αναζητήσει και να απαιτήσει καλύτερα αποτελέσματα απο όλα τα φορμάτ. Είναι coorporate talk. Δεν πρέπει να είναι δικό μας λεξιλόγιο.

Εγω προσωπικά πιστεύω και το έχω κάνει, στην όσο το δυνατόν βελτίωση του κάθε φορμάτ (πηγή) ξεχωριστά και απο μόνη της (αυτή καθαυτή ως ξεχωριστή "οντότητα"), στο μέγιστο βαθμό μπορώ να επιτύχω.
👍
(Επειδή είναι και χρονιάρα μέρα. :))
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
👍
(Επειδή είναι και χρονιάρα μέρα. :))
Χρόνια Πολλά.

Να ξέρεις ότι το "noise" floor (ακόμα μέχρι και αυτό) είναι παρεξηγημένη έννοια κατά την γνώμη μου. Απο εμπειρία να σου πω (μπορείς εσυ να το ψάξεις και "επιστημονικά" εαν θες που νομίζω είσαι του τομέα αυτού της γνώσης) ότι υπάρχουν μηχανήματα που έχουν υψηλό noise floor (με την έννοια που την ξέρεις και διαβάζεις, άσε τη δική μου γνώμη ότι δεν είναι καν τόσο ορθός ορισμός - με την έννοια ότι δημιουργεί λάθος εντυπώσεις, όχι τεχνικά) και που έχουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να αποδώσουν χαμηλής στάθμης σήματα ως ακουστά και υπάρχουν μηχανήματα που έχουν πολυ μικρό "noise" floor και δεν μπορούν καθόλου. Η ακουστότητα ενός χαμηλής έντασης ήχου, δεν αποκρύπτεται απο υψηλότερης έντασης ήχου στην πραγματική ζωή. Γιατί το ίδιο να μην ισχύει και για τα μηχανήματα. Βέβαια δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο σε όλους, ούτε το θεωρούν κάποιοι σημαντικό, εαν κιόλας το ακούνε καθώς δεν μπορούν όλα τα μηχανήματα να το παρέχουν. Για μένα είναι σημαντικό και είναι εκεί (ενα κάπως σημαντικό μέρος τουλάχιστον) που η ¨μουσικότητα" ζει.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Θα ξεστρώσουν τα καλώδια και άντε να τα ξαναστρώνετε μετά.:download:
Όπως ξέστρωσε καθένας,έτσι και θα κοιμηθεί...
Μπορείς να θεωρείς ..... ότι θέλεις. Και εγω θεωρώ αντιαθλητικά πολλά που γίνονται εδω και απο πολλούς (και απο εσένα ακόμη) και αυτός είναι ο τρόπος που διάλεξα πρός το παρόν να ανταπεξέρχομαι. Εγω σε τέτοια περιβάλλοντα ούτε "ευδοκιμώ", ούτε μου κάνουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν τα θεωρώ χρήσιμα, μην πω και επιζήμια. Εαν στο μέλλον νοιώσω διαφορετικά θα πράξω διαφορετικά. Εσυ απο την άλλη , είσαι εσύ .... και καλά κάνεις και συμμετέχεις με τον δικό σου τρόπο. Δεν είμαι υποχρεωμένος να ενστερνιστώ ή/και να εφαρμόσω τις δικές σου "αρχές" λειτουργίας.
...έχετε όλοι , όλες τις απαντήσεις και λυμμένα όλα τα προβλήματα...
Όποτε καθόμαστε ν'ακούσουμε κι έχοντας μεριμνήσει για όσα εκτιμούμε ως πρωτεύοντα μας ικανοποιεί αυτό που ακούμε,τότε όλα τα προβλήματα πάνω στο αντικείμενο της μουσικής ακρόασης θα λογαριάζονται λυμένα...
Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή θα συνιστούσε...μαζοχιστική συνδρομή.Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ισχύει για οποιαδήποτε σχολή ακροατών...

Όσες συμβουλές και θεωρητικά δεδομένα παρατίθενται στο πλαίσιο του παρόντος forum δίνουν - όπως αρμόζει - έμφαση στη διευθέτηση ζητημάτων που λογαριάζονται ως πρωτεύοντα.Καθένας μας από εκεί και πέρα είναι ελεύθερος να εξερευνήσει όποια δευτερεύοντα και τριτεύοντα θα έκρινε σκόπιμο.

Όποιος επιθυμεί κάποια ανταπόκριση σε περαιτέρω παράγοντες χρήσιμο θα ήταν να γινόταν πιο συγκεκριμένος πάνω σ'εκείνους αντί ν'αναφέρεται πλαγίως,όπως λ.χ. με τις ΄΄τρίτες΄΄ - κι ελπίζω όχι...μακρύτερες - παραμορφώσεις.
...
Η ακουστότητα ενός χαμηλής έντασης ήχου, δεν αποκρύπτεται απο υψηλότερης έντασης ήχου στην πραγματική ζωή. Γιατί το ίδιο να μην ισχύει και για τα μηχανήματα. Βέβαια δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο σε όλους, ούτε το θεωρούν κάποιοι σημαντικό, εαν κιόλας το ακούνε καθώς δεν μπορούν όλα τα μηχανήματα να το παρέχουν. Για μένα είναι σημαντικό και είναι εκεί (ενα κάπως σημαντικό μέρος τουλάχιστον) που η ¨μουσικότητα" ζει.
Αυτό εξαρτάται από τη φασματική σύνθεση ανάμεσα σε επικαλυπτή κι επικαλυπτόμενο καθώς και από το βαθμό συνάφειας που θα είχε ο χαμηλότερης στάθμης ήχος με την ακουστική μας αντίληψη,λ.χ. το coctail party φαινόμενο με τις ομιλίες από μεμονωμένα άτομα που θ'ακούγονταν καθαρά αρκεί να δίναμε προσοχή μέσα σε μια οχλαγωγία.
 
Last edited:

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Αυτό εξαρτάται από τη φασματική σύνθεση ανάμεσα σε επικαλυπτή κι επικαλυπτόμενο
Ενοοείται, δεν μπορώ να γράφω τα πάντα αλλά είναι σπάνιο αυτό και δεν περιάζει (είτε επηρρεάζει σε μεγάλο βαθμό , όπως ίσως πας να το παρουσιάσεις) , ας ακούσουμε εμείς αυτά που είναι εφικτά που είναι πιο πολλά. Άσε που αυτές οι αρμονικές έχουν και άλλο ρόλο και λόγο για να αναλυθούν. Εμείς είπαμε SIAND, υψηλά level σήματα και άγιος ο θεός χα χα.

Γνωρίζω κάποια πράγματα αλλά θέλει πολυ χρόνο και προσπάθεια να βρω το τεχνομπάμπλ και τεχνολογικούς όρους να το εκφράσω (και προσαρμόσω) σωστά καθώς δεν είμαι του κλάδου και ούτε πέρασα τη ζωή μου να διαβάζω σε φόρουμ για να το (ψευτο) αποκτήσω και κάνοντας τον έξυπνο να στέκομαι σε επουσιώδεις παρατηρήσεις, όπως άλλοι (δεν λέω για εσένα, αλλά το λέω σε εσένα). Να καταλαβαίνω όμως πότε κάτι είναι σημαντικό ή όχι , ή να εκτιμάω μια ιδέα και όχι να λέω κλισέ εκφράσεις, ή να την ειρωνεύομαι ενώ είμαι παράλληλα και "επιστήμονας" των θετικών επιστημών, ξέρω ... αυτό το γνωρίζω απο τις γενικές μου γνώσεις σε φυσική, μαθηματικά, και ειλικρίνεια στην επιστημονική προσέγγιση. Οι ιδέες μου και τα ερωτήματα μου είναι απο αυτές τις γνώσεις και απο την εμπειιρία ακροάσεων και μετά ψάχνω στο ιντερνετ γα την ¨ανάλυση" αυτών και τις πιο πολλές φορές με χαρά μου και ευχαρίστηση επιβεβαιώνομαι ότι όντως κάποιοι άνθρωποι (επιστήμονες) και έχουν αναρωτηθεί για αυτά και τα ερευνούν.

Τίπιοτε παραπάνω για το συγκεκριμένο θέμα ? απο αυτήν την παρατήρησή σου, έχεις ? Think more important issue that potentially derives from that. (όλα potentially στο audio, δεν φταίω εγω για αυτό).

Υ.Γ: (επικοινωνιακής φύσεως)
Βλέπω πάντως όπως και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν, δεν δυσκολεύεσαι, ούτε χρειάζεσαι "πρόσκληση" για να σχολιάσεις λεγόμενα μου, όταν θέλεις και θεωρείς αναλόγως, συνήθως όμως με επιμέρους και επιλετκτικές κατά το δοκούν αναλύσεις. Οπότε δεν χρειάζεται να εκνευρίζεσαι, όταν εγω ο ίδιος το ζητάω. Ξέρω εγω απο ποιόν έχω προσδοκίες και απαιτήσεις.

Δεν θα σου πω ποιά είναι τα "τριτα" distortions γιατί δεν θέλω πλέον να ανοίξω τέτοιο θέμα, και δευτερον άνετα θα μπορούσες, εαν ήθελες μέχρι τώρα, να το καταλάβεις απο τα πόστ μου μετά το ποστάρισμα (και σαν αφορμή) της εργασίας του Κολούμπια. Εγω "προσκαλώ" ευγενικά και αθόρυβα τους ανθρώπους. Θα μπορούσα να το κάνω "βίαια" αλλά δεν θέλω. ¨Οταν κάνω τον "βίαιο" είναι για πλάκα ή άμυνα. Τώρα βέβαια και να ενδιαφερθείς εσυ, εγω θα κάνω το κορόιδο, διαψεύδοντας σε, κιόλας εαν ερωτηθώ τι εννοούσα και ας το καταλάβεις χα χα. Βάζε like σε κλισέ πόστ (και) εσυ. Εξάλλου, δεν υπάρχει ενδιαφέρον στον κόσμο. ¨Εχουν λυθεί όλα χα χα. Για τα Τοπινγκ, SINAD και τον Αμίρ υπάρχει άπλετο ενδιαφέρον χα χα.
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
👍
(Επειδή είναι και χρονιάρα μέρα. :))
Εαν θες μου λές τι απο τα τρία είσαι, ώστε να προσαρμόσω την ανάλυσή μου αναλόγως. Αλλιώς θα παιδεύομαι τζάμπα. Ηλ. μηχανικός, φυσικός ή μαθηματικός ? (Φυσικός δεν είσαι, αλλιώς θα καταλάβαινεις το "λογοπαίγνιο" - αστείο (όχι και τόσο) κουίζ για το LSB και noise floor). Μάλλον μαθηματικός ή computer science ? (το δεύτερο γιατί απάντησες τεχνικά σκετπόμενος, αλλά πάλι λάθος βέβαια κατά τη γνώμη μου, εξάλλου μαθηματικός πάλι θα το καταλάβαινες) -και θέλω να σου αναλύσω γιατί.-

Υ.Γ.:

Για digital μη μου λές περί απαξιωσης εμένα, καθώς το cd μου μόνο , έχει μετασχηματιστή και διπλάσιο μικροφαράντ bank, μεγαλύτερο απο τους ενισχυτές των 200 βατ που έχουν (ή δεν) πολλοί εδω μέσα. Για το dac μου, ξέρω τουλάχιστον και το τσιπάκι μου και το IU στάδιο μετατροπής που ακολουθεί αυτού αλλά και το slew rate των op amp μου και τους περιοριορισμούς που αυτά επιφέρουν. Not bad for a ΨΕΚ analog guy με 5.000 βινύλια ε ? :D Και τα ακουστικά μου Audeze LCD 2 F είναι καλύτερα απο τα δικά σου χα χα. Και τα γούφερ των ηχείων μου είναι 8 Χ τα δικά σου (εαν και νομίζω δεν άχουν κάν γούφερ αυτά τα μικρά AudioPhysic που κάπου ανέφερες) ... οπότε στην περίπτωση αυτή γράψε λάθος καθώς 8 Χ 0 =0, και τότε μηδέν θα είναι σε αριθμό και τα δικά μου χα χα.
 
Last edited:


head-stef

Headphones
Μηνύματα
632
Reaction score
2.194
Εαν θες μου λές τι απο τα τρία είσαι, ώστε να προσαρμόσω την ανάλυσή μου αναλόγως. Αλλιώς θα παιδεύομαι τζάμπα. Ηλ. μηχανικός, φυσικός ή μαθηματικός ? (Φυσικός δεν είσαι, αλλιώς θα καταλάβαινεις το "λογοπαίγνιο" - αστείο (όχι και τόσο) κουίζ για το LSB και noise floor). Μάλλον μαθηματικός ή computer science ? (το δεύτερο γιατί απάντησες τεχνικά σκετπόμενος, αλλά πάλι λάθος βέβαια κατά τη γνώμη μου, εξάλλου μαθηματικός πάλι θα το καταλάβαινες) -και θέλω να σου αναλύσω γιατί.-

Υ.Γ.:

Για digital μη μου λές περί απαξιωσης εμένα, καθώς το cd μου μόνο , έχει μετασχηματιστή και διπλάσιο μικροφαράντ bank, μεγαλύτερο απο τους ενισχυτές των 200 βατ που έχουν (ή δεν) πολλοί εδω μέσα. Για το dac μου, ξέρω τουλάχιστον και το τσιπάκι μου και το IU στάδιο μετατροπής που ακολουθεί αυτού αλλά και το slew rate των op amp μου και τους περιοριορισμούς που αυτά επιφέρουν. Not bad for a ΨΕΚ analog guy με 5.000 βινύλια ε ? :D Και τα ακουστικά μου Audeze LCD 2 F είναι καλύτερα απο τα δικά σου χα χα. Και τα γούφερ των ηχείων μου είναι 8 Χ τα δικά σου (εαν και νομίζω δεν άχουν κάν γούφερ αυτά τα μικρά AudioPhysic που κάπου ανέφερες) ... οπότε στην περίπτωση αυτή γράψε λάθος καθώς 8 Χ 0 =0, και τότε μηδέν θα είναι σε αριθμό και τα δικά μου χα χα.
Φυσικός. Δεν πειράζει.

(Το θέμα όμως είναι για άλλο νήμα δεν θα συνεχίσω εδώ).
 

Μηνύματα
3.764
Reaction score
6.732
Εαν θες μου λές τι απο τα τρία είσαι, ώστε να προσαρμόσω την ανάλυσή μου αναλόγως. Αλλιώς θα παιδεύομαι τζάμπα. Ηλ. μηχανικός, φυσικός ή μαθηματικός ? (Φυσικός δεν είσαι, αλλιώς θα καταλάβαινεις το "λογοπαίγνιο" - αστείο (όχι και τόσο) κουίζ για το LSB και noise floor). Μάλλον μαθηματικός ή computer science ? (το δεύτερο γιατί απάντησες τεχνικά σκετπόμενος, αλλά πάλι λάθος βέβαια κατά τη γνώμη μου, εξάλλου μαθηματικός πάλι θα το καταλάβαινες) -και θέλω να σου αναλύσω γιατί.-

Υ.Γ.:

Για digital μη μου λές περί απαξιωσης εμένα, καθώς το cd μου μόνο , έχει μετασχηματιστή και διπλάσιο μικροφαράντ bank, μεγαλύτερο απο τους ενισχυτές των 200 βατ που έχουν (ή δεν) πολλοί εδω μέσα. Για το dac μου, ξέρω τουλάχιστον και το τσιπάκι μου και το IU στάδιο μετατροπής που ακολουθεί αυτού αλλά και το slew rate των op amp μου και τους περιοριορισμούς που αυτά επιφέρουν. Not bad for a ΨΕΚ analog guy με 5.000 βινύλια ε ? :D Και τα ακουστικά μου Audeze LCD 2 F είναι καλύτερα απο τα δικά σου χα χα. Και τα γούφερ των ηχείων μου είναι 8 Χ τα δικά σου (εαν και νομίζω δεν άχουν κάν γούφερ αυτά τα μικρά AudioPhysic που κάπου ανέφερες) ... οπότε στην περίπτωση αυτή γράψε λάθος καθώς 8 Χ 0 =0, και τότε μηδέν θα είναι σε αριθμό και τα δικά μου χα χα.
Μπορώ να σταθώ στους ενισχυτές που ( δεν ) έχουν των 200 βατ κύριε;😁
 


Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
@thva
Τι να το κάνεις το όποιο slew rate όταν παίζεις τα ηχεία παθητικά. Αντίθετα, εγώ όποιο slew rate κι αν έχω από το dac/crossover και αφού οι τελικοί έχουν νομίζω 60v/uS και αφού δεν έχω παθητικά κροσοβερ, όσο κι αν έχω λοιπόν, το εκμεταλλευομαι στο έπακρο. Καληνύχτα!!!
 

Μηνύματα
27.074
Reaction score
25.005
Γιατί ποιός σου είπε εσένα ότι το slew rate χάνεται ,άμα οδηγείς παθητικά ηχεία?
Το όποιο sr έχεις από το dac και το xover , καλό είναι , αλλά αυτό που κάνει την διαφορά , είναι του ενισχυτή , που οδηγεί τα ηχεία.
Εκεί το χρειάζεσαι περισσότερο , και ακόμα καλύτερα ,αν πάει και σε παθητικό κροςς.
Ούτως ή αλλέως το sr σε ένα σκέτο μεγάφωνο περιορίζεται ,στις δυνατότητες του ενός μεγαφώνου.
Σε ένα παθητικό κροςς , μοιράζεται σε όλους τους δρόμους και ζμπρώχνει παθητικά εξαρτήματα καλύτερα ,από ότι θα έκανε σε ένα και μόνο μεγάφωνο ,που κάποιο μέρος του θα πήγαινε χαμένο λόγω του μεγαφώνου , το οποίο εξ ορισμού είναι πάντα πιο αργό από τον ενισχυτή.
 

Μηνύματα
3.764
Reaction score
6.732
Πολλές επιστημονικές αναλύσεις και οσφρίζομαι παντελή έλλειψη χροιών και μπάσου.
Μη μιλήσουμε για εικόνες και βάθος
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.039
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top