Καλώδιο Component- Ασπρόμαυρη εικόνα

Reaction score
1
Μιά ζωή χρησιμοποιούσα καλώδια Scart γιά τις συνδέσεις μου. Μιάς και η νέα TV έχει είσοδο component και το DVD Rec. έξοδο comp., αγόρασα ένα καλώδιο γιά να δω τι εικόνα βγαζεις με αυτό τον τρόπο. Τζίφος!!! Εκανα τις ρυθμίσεις στο Recorder (η τηλεόραση δεν έχει ρυθμίσεις διά αυτή την είσοδο, την οποία ονομάζει EXT3), κοίταξα τις επαφές, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Η εικόνα παραμένει ασπρόμαυρη, όχι του δέκτη του Recorder γιά τα επίγεια κανάλια, αλλά η εικόνα του δορυφορικού δέκτη που είναι συνδεδεμένος και με την τηλ. και με το Rec. με Scart καλώδια. Ελπίζω να σας μπέρδεψα(από τη τσαντίλα μου δεν πρέπει να τάχω διατυπώσει και κατανοητά...). Οταν βλέπω δορυφορικά απευθείας από τον δέκτη ( στο EXT1 τηςTV) δεν υπάρχει πρόβλημα. Που κάνω την πατάτα;;; :x
Ευχαριστώ προκαταβολικά γιά τις όποιες απαντήσεις!
Φιλικά
Μπάμπης

Reaction score
14
babis-gap said:
Μιά ζωή χρησιμοποιούσα καλώδια Scart γιά τις συνδέσεις μου. Μιάς και η νέα TV έχει είσοδο component και το DVD Rec. έξοδο comp., αγόρασα ένα καλώδιο γιά να δω τι εικόνα βγαζεις με αυτό τον τρόπο. Τζίφος!!! Εκανα τις ρυθμίσεις στο Recorder (η τηλεόραση δεν έχει ρυθμίσεις διά αυτή την είσοδο, την οποία ονομάζει EXT3), κοίταξα τις επαφές, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Η εικόνα παραμένει ασπρόμαυρη, όχι του δέκτη του Recorder γιά τα επίγεια κανάλια, αλλά η εικόνα του δορυφορικού δέκτη που είναι συνδεδεμένος και με την τηλ. και με το Rec. με Scart καλώδια. Ελπίζω να σας μπέρδεψα(από τη τσαντίλα μου δεν πρέπει να τάχω διατυπώσει και κατανοητά...). Οταν βλέπω δορυφορικά  απευθείας από τον δέκτη ( στο EXT1 τηςTV) δεν υπάρχει πρόβλημα. Που κάνω την πατάτα;;;  :x
  Ευχαριστώ προκαταβολικά γιά τις όποιες απαντήσεις!
  Φιλικά
  Μπάμπης
οχι δεν μας μπέρδεψες καθόλου.

Λοιπόν αφού εχεις συνδέσει σωστά το DVD-REC με την TV και βλέπεις εγψρωμα και σωστά τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω του tuner του DVD-REC είσαι ΟΚ.

Τωρα εχεις συνδέσει το STB (Satellite receiver) Μέσω scart στο RECORDER. αν το Recorder είναι SONY εχεις μέσα απο το μενού (setup) δυνατότητα να ρυθμίσεις ποιά πόρτα εισόδου εξόδου θα είναι τι? (Δηλαδή δηλώνεις αν θα είναι component/svideo/video Κλπ κλπ) Θα πρέπει να δείς αν το δικό σου recorder εχει αντίστοιχες ρυθμίσεις καθώς επίσης να δείς και στον δορυφορικό σου δέκτη στις ρυθμίσεις εξοδου τι μπορέις να μεταβάλεις. Για παράδειγμα το Dreambox που έχω διαλέγεις αν θα εχει RGB, S-Video (Y/C), ¨η απλό composite video OUT. Αν επιλέξω svideo και εχω συνδέσει τον δέκτη με την TV με RGB SCART θα μου βγάλει μαυρόασπρη εικόνα.

Αν μας πέις μάρκες καιαπο τα 3 σου (TV/DVD-REC/SAT) ϊσως μπορέσουμε να είμαστε πιο κατατοπιστικοί

Reaction score
1
Είδες απ τη τσαντίλα μου; Και ήθελα εξ αρχής να γράψω τι μάρκες είναι. Εχουμε και λέμε Toshiba 32WL66, Rec. LiteOn LVW5006 & Sat. Humax PVR 9700 (Premiere). Στο LiteOn από το μενου έχω ορίσει Component...
Γιά να δούμε τι θα δούμε...
Φιλικά
Μπάμπης

ΥΓ. Γιατί ήμουν σίγουρος πως θάχεις Dreambox??? :lol:

Reaction score
1
dream_GR??? Anyone??? Κάποιος γιά να βάλω χρώμα στη TV μου; :D
Από τις επιλογές από το μενού του Humax δεν κατάφερα τίποτα... :x
Δεν το καταλαβαίνω..........

Φιλικά
Μπάμπης

Reaction score
7
Αν ο Humax δε βγαζει εξοδο component τοτε δε νομιζω οτι μπορει να δωσει εγχρωμο σημα. Συνηθως οι συσκευες δεν κανουν μετατροπη του σηματος εισοδου σε κατι αλλο (προς τα απνω σε ποιοτητα), αλλα το βγαζουν ως εχει.

Αν καταλαβα καλα η συνδεση ειναι SAT>DVDR>TV
Αρα αν το SAT δε βγαζει σημα σε μορφη component το DVDR παιρνει το σημα απο το SAT (ας πουμε οτι ειναι RGB) αλλα δεν το μετατρεπει σε component...

Reaction score
1
Να ευχαριστήσω και γι αυτή την απάντηση και να ρωτήσω, γιατί όπως είπα από τέτοιες συνδέσεις είμαι τελείως άσχετος,γιά να έπαιρνα χρώμα θα έπρεπε και ο Humax να έχει έξοδο component ή να υποστήριζε την μετατροπή μέσω του Scart (γίνεται αυτό;;; :shock:);
Δηλ. γιά να κάνω έγχρωμες εγγραφές από τον Humax πρέπει να συνδέσω πάλι τον εγγραφέα με την TV με καλώδιο Scart, αλλοιώς το ξεχνάω;;;;;;;;;
Please γιά να το καταλάβω.........

Φιλικά
Μπάμπης

Reaction score
7
Οπως το λες ειναι. Αν η εξοδος scart ειναι RGB τοτε η ποιοτητα ειναι πολυ κοντινη με το component, οποτε μη σε απασχολει η ποιοτητα μεταξυ scart και component.

Reaction score
1
Thanks!
Το καλώδιο επιστράφηκε ήδη... Στη θέση του έρχεται ένα ...ψιλοακριβό Scart γιά να τελειώνει η υπόθεση
Φιλικά
Μπάμπης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7