Καλώς σας βρίσκω!

Reaction score
2
Χαιρετώ όλους! Πολλά συγχαρητήρια τόσο στους διαχειριστές του avsite, όσο και στον κόσμο που συμμετέχει. Πολύ ωραία δουλειά, παιδιά!!

Ονομάζομαι Θέμης και κάνω τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του Hi-Fi, όντας εντελώς άσχετος σε τεχνικά θέματα. Έχω ξεκινήσει σιγά σιγά να μαζεύω πληροφορίες για ένα καθαρά ακουστικό stereo σύστημα, δηλαδή δύο ηχεία, έναν ενισχυτή και τις όποιες πηγές μου [πικάπ και CD player].

Προτεραιότητά μου [για να μην πω ότι είναι και μοναδικό μου κριτήριο, εξαιρώντας το οικονομικό που πάντα αποτελεί κριτήριο] είναι ο ήχος. Δηλαδή, δε με ενδιαφέρει να φτιάξω ένα σύστημα που μελλοντικά να μπορεί να παίξει και home cinema κλπ. Με ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ήχος και μάλιστα αυστηρά από 2 και μόνο ηχεία.

Τα είδη μουσικής που ακούω είναι jazz, latin, electronic lounge κι ενίοτε λίγο κλασικό ροκ, αλλά αυτό που θα αποτελέσει προτεραιότητα για μένα είναι η απόδοση του συστήματος που θα φτιάξω σε συμφωνικά έργα και έργα με πρωταγωνιστή το πιάνο [ακούω πολύ Rachmaninov αν σας λέει κάτι], κι ας κάνω [αν χρειαστεί] συμβιβασμούς στα άλλα είδη μουσικής που ανέφερα.

Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κάποιο budget. Καθότι όπως είπα είμαι τεχνικά άσχετος και άπειρος, θέλω πρώτα να ακούσω διάφορους συνδυασμούς από διάφορα ranges τιμών, ώστε να δω τελικά αν αξίζει να δώσω περισσότερα ή λιγότερα, πάντα με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια του δικού μου αυτιού.

Για να δώσω κάποια στοιχειώδη τάξη μεγέθους πάντως, σε καμία περίπτωση δε θέλω να ξεπεράσω τα 2.5k για ηχεία + ενισχυτή και αυτό μόνο στην περίπτωση που πραγματικά ακούσω κάτι που με αφήσει με το στόμα ανοικτό [υποθέτω δεν πρέπει να έχω φοβερές απαιτήσεις σε αυτό το budget], ενώ στην περίπτωση που δε βρω κάτι που πραγματικά με συγκινήσει, μπορεί τελικά να αποφασίσω να δώσω πολύ λιγότερα λεφτά και να συμβιβαστώ με κάτι απλούστερο και φτηνότερο.

Επίσης, να αναφέρω πως ο χώρος στον οποίο θα ακούω είναι σχετικά μικρός, είναι κάτι παραπάνω από 12μ² και τετράγωνος. Παρόλα αυτά, θα ήθελα ηχεία δαπέδου...καθαρά για λόγους απωθημένου! :120:

Είμαι ήδη εδώ και μέρες σε κατάσταση ανάγνωσης και προσπαθώ να βρω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ, αλλά καταλαβαίνω πως το σημαντικότερο είναι να ακούω διάφορα συστήματα, καθότι από τη θεωρία ένας άσχετος σαν εμένα δεν μπορεί να βγάλει και πολλά συμπεράσματα.

Αν κάποιος που έχει παρόμοιες ακουστικές προτιμήσεις με αυτά που ανέφερα [κυρίως ως προς το πιάνο και τα συμφωνικά έργα] και μπορεί έστω να με κατευθύνει λίγο ως προς το πού να κοιτάξω, θα το εκτιμούσα πολύ.

Καταλαβαίνω ότι η αγορά είναι ένα χάος, και δεν αναζητώ συγκεκριμένες απαντήσεις. Αλλά αν μπορούσε κανείς να μου κάνει λίγο narrow down τις επιλογές μου [κυρίως ως προς τα ηχεία και τον ενισχυτή], θα ήμουν ευγνώμων.

Από την άλλη, ίσως αυτό να μην είναι και τόσο εύκολο, οπότε δεν αναμένω και απάντηση σώνει και ντε :102:

Και πάλι, καλώς σας βρήκα!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.255
Απάντηση: Καλώς σας βρίσκω!

Γεια σου Θέμη!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Θεμη, καλως ορισες και απο μενα.
Καθως ομως το ερωτημα σου δεν θα απαντηθει εδω το μεταφερω
στην σωστη κατηγορια.
(Ο κυριος λογος βεβαια ειναι οτι σε συμπαθησα απο την στιγμη
που ειπες πως σου αρεσει ο Ραχμανινοφ:126:)

Reaction score
4.302

Θεμη καλως ηρθες κι απο μενα.

Να υποθεσω οτι το μπατζετ σου με τον ενισχυτη μαζι μπορει να πλησιασει τα 3,5 χιλιαρικα.

Λυσεις σιγουρα υπαρχουν πολλες, θελει ομως προσοχη μιας και ξεκινας απο την αρχη για να μην κανεις κινησεις που σε κανα-δυο χρονια θα το μετανιωσεις. Ο χωρος σου ειναι σχετικα μικρος κι αν παρεις ηχεια δαπεδου ενδεχομενως να εχεις και καποιες παρενεργειες που σε πρωτη φαση θα τις προσπερασεις αλλα αργοτερα ομως θα σ ενοχλουν.

Τα ειδη της μουσικης που ακους ειναι τετοια που καλα κανεις και εισαι απαιτητικος και προσεχτικος σ αυτο που ψαχνεις. Το διαβασμα πρεπει να συνεχιστει αλλα προσοχη στα περιοδικα, δεν λενε παντα την αληθεια.

Προσωπικα πιστευω οτι στην δικη σου περιπτωση ταιριαζουν παρα πολυ τα ενεργα ηχεια. Θα τα εχεις ολα συμαζεμενα σε δυο ηχεια. Απο ποιοτητα ηχου δεν το συζηταμε. Απλα το προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζω αν υπαρχουν ενεργα ηχεια βασης στο οριο το οικονομικο που εθεσες.

Ενα αλλο ζητημα που δεν μας εθεσες ειναι τον ρολο που παιζει η αισθητικη των ιδιων μηχανηματων. Μπορεις να το προσπερασεις αν ενα ηχειο παιζει πολυ καλα αλλα η αισθητικη του ειναι απο αδιαφορη ως ασχημη?

Reaction score
2

Να υποθεσω οτι το μπατζετ σου με τον ενισχυτη μαζι μπορει να πλησιασει τα 3,5 χιλιαρικα.
Χωρίς να έχω καταλήξει σε budget, 3.5k μου ακούγονται πολλά, δεδομένου ότι δεν έχω καν ένα σωστό χώρο. Έχω θέσει ένα "ανεπίσημο" ταβάνι των 2.5k.

Επειδή ακριβώς είμαι άσχετος [όχι από μουσική, αλλά από εξοπλισμό και hi-fi συστήματα], μπορεί τελικά να αποδειχθεί για το αυτί μου ότι ένα σύστημα των 2.5k δε "μου" δικαιολογεί τη διαφορά σε σχέση με αυτό που προσφέρει ένα σύστημα στα μισά λεφτά, οπότε τελικά να συμβιβαστώ με κάτι πιο φτηνό. Ή αντιθέτως, μπορεί να ακούσω κάτι που θα μου αρέσει τόσο πολύ και να πω πως θα δώσω κάτι παραπάνω.

Για παράδειγμα, έτυχε να ακούσω με έναν 28 ετών ενισχυτή [Kenwood KA-3700] από ένα εξίσου παλαιό πικάπ της κακιάς ώρας [λόγω κακοσυντήρησης] στα ίδια ηχεία [Roister 8.2] που κανονικά φίλος μου τα έχει να παίζουν με Sony STR-DA2400ES και NAD C372 και ο ήχος μου φάνηκε πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλω με τον Kenwood! :111:

Θέλω να πω ότι μπορεί να έχω "φτηνό αυτί" και να μην το ξέρω :119:

Αυτό είναι προφανώς κάτι πολύ υποκειμενικό έτσι όπως το θέτω, αλλά σε αυτή τη φάση ζητάω έστω κάποια κατεύθυνση ως προς το τι να ακούσω για τη μουσική που θέλω σε διάφορα ranges τιμών, ώστε έστω να αποφασίσω αρχικά το budget.

Μπορεί πχ. να υπάρχουν συγκεκριμένες μάρκες ενισχυτών και ηχείων που έχουν παράδοση σε ορχηστρική μουσική, ακόμα και σε entry level μοντέλα τους. Πιο πολύ αυτού του είδους τη συμβουλή ψάχνω, αν και ίσως αυτό που λέω να μη στέκει [δηλαδή ένα καλό σύστημα είναι ένα καλό σύστημα, ανεξαρτήτως της μουσικής που παίζει].

Για τα ενεργά ηχεία, αν και δεν ξέρω τι είναι [θα το ψάξω], συμπεραίνω έτσι όπως το έθεσες πως μιλάμε για ακόμα ακριβότερη λύση, οπότε αναγκαστικά το ξεχνάμε.

Η εμφάνιση και το αισθητικό κομμάτι πραγματικά δε με απασχολεί.

Τέλος, καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς για τα περιοδικά, επειδή ασχολούμαι στενά με το χώρο του αυτοκινήτου κι εκεί τα ίδια γίνονται.

Reaction score
4.302

Θεμη, επειδη στο πρωτο ποστ αναφερεις 2,5Κ για ηχεια+ ενισχυτη, γι αυτο υπεθεσα οτι το ταβανι που θετεις ειναι τα 3,5 Κ. Θεωρω οτι εφοσον δωσεις 2,5k για ηχεια χιλια ευρω για ενισχυτη ειναι μεσα στα λεγομενα λογικα ορια. Εν πασει περιπτωσει, τα ηχεια που ακουσες Roister 8,2 ειναι μια χαρα. Τα B&W 703 επισης τα θεωρω μια πολυ καλη περιπτωση αλλα για χωρο καπως μεγαλυτερο, δεν ξερω πως θ ακουσθουν στον δικο σου. Τα B&W 704 που εχω εγω ειναι λιγο φθηνοτερα (2.000-2.200) και σε καποια μαγαζια τα πουλανε μεταχειρισμενα λιγο παραπανω απο 1000 ευρω. Για ενισχυτες ισως καποιοι εδω σου προτεινουν διακοπτικους που ειναι και οικονομικη και αξιοπιστη λυση.

Reaction score
2

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα ήθελα να ακούσω κάποια στιγμή τα B&W όντως. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, είναι από εκείνες τις μάρκες που πρέπει έστω να ακούσεις πριν αποφασίσεις κάτι άλλο.

Διευκρίνιση: 2,5k εννούσα συνολικά και για ηχεία και για ενισχυτή.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...
Θέλω να πω ότι μπορεί να έχω "φτηνό αυτί" και να μην το ξέρω :119:
...
Kαλώς μας όρισες,Χρόνια πολλά και σου εύχομαι πάντα ό,τι επιθυμείς.
Με αφορμή αυτή τη δήλωση,έχω να επισημάνω ότι υπάρχουν εύκολες διαδικασίες χάρη στις οποίες μπορεί ο καθένας μας-εφόσον επιθυμεί-ν'ανακαλύψει μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με τη δική του(kαι μόνο) ακουστική αντίληψη.Υπάρχει ενδιαφέρον;

Reaction score
2

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

"Εύκολες διαδικασίες"; Έχεις την προσοχή μου :107:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
"Εύκολες διαδικασίες"; Έχεις την προσοχή μου :107:
Αφού φαίνεσαι να είσαι ΄΄όλος αυτιά΄΄:)612:),μπορείς να ξεκινήσεις με τα...μάτια γιά να διαβάσεις το νέο thread με τίτλο "So we think we can hear"... Αφορά τους πάντες εξάλλου...

Reaction score
4.537
Μόλις τώρα είδα ότι μπήκες στην παρέα μας!

Γεια σου Θέμη :126: :605:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt