"Καμμένα"pixel kai LCD-TV

Reaction score
0
Σύνηθες φαινόμενο σε οθόνες PC. Με τις LCD-TV τι γίνετε; Αν δεν υπάρχουν εξαρχής, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν μετά από Χ ώρες χρήσης;

Reaction score
298
Είναι γενικά πιο σπάνιο, γιατί τα πίξελ των τηλεοράσεων είναι πολύ μεγαλύτερα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπάρχουν από κατασκευής. Σε μερικές περιπτώσεις ένα κολλημένο πίξελ μπορεί να ξεκολλήσει μετά από λίγο καιρό. Υπάρχουν προγράμματα που αναβοσβήνουν το χρώμα του κολλημένου πίξελ πολύ γρήγορα και μερικές φορές (όχι συχνά) δουλεύουν. Επίσης μερικές φορές έχει αναφερθεί ξεκόλλημα του πίξελ, αν του κάνεις απαλό μασάζ με μπατονέτα :lol: Καθώς οι κατασκευαστικές μέθοδοι βελτιώνονται, όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν εγγύηση 0 πίξελ, ή ακόμα και subpixel, και μάλιστα με άμεση αντικατάσταση on site.

Tα πίξελ που είναι κολλημένα σε κατάσταση off (μαύρα) είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικά από αυτά που είναι σε on, δηλαδή που μένουν πάντα φωτισμένα.

Reaction score
0
Απάντηση: "Καμμένα"pixel kai LCD-TV

Ευχαριστώ.

Με τις επιστροφές τι παίζει; Αν την αγοράσω απο ΠΛΑΙΣΙΟ και επιχειρήσω να την επιστρέψω εντός 20ήμερου (σε περίπτωση προβλήματος) - όπως με τα ηλεκτρονικά προϊόντα - θα την δεχτούν; Από το call centre μου λένε μ......ς!

!@$!!@$!@$ το(ν) caveat emptor μου! :)

Reaction score
0
Κάτι ακόμα (αν και παρεκκλίνω του αρχικού θέματος):

Γιατί μου φαίνεται πως η εικόνα των LCD είναι χειρότερη αυτής των CRT μοντέλων; Μιλάω πάντα για εκθεσιακά μοντέλα (εργοστασιακή ρύθμιση) και εκπομπές μη ψηφιακές. Αλλά και η διαφήμιση της BRAVIA (εκείνη με τα χρώματα) καλύτερα φαίνεται σε μια 14” no name, παρά σε SONY KDL σειράς V. Τι συμβαίνει;

Reaction score
298
Οι μεγάλες οθόνες θέλουν το ανάλογο σήμα για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Με το σήμα των ελληνικών καναλιών, που είναι σαν μισό Vga, το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν τα ελαττώματα του σήματος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef