Κανούριος ενισχυτής μέχρι 2000€

Reaction score
1
Χαιρετώ το φόρουμ. Μπαίνω σε διαδικασία να αλλάξω ενισχυτή (έναν Technics SU A800). Πρίν τις γιορτές άλλαξα ηχεία και πήρα τα Focal 807V. Όταν τα έβαλα έγινε η "νύχτα μέρα" σε ανάλυση κτλ.
Θέλω να αλλάξω σε λίγο καιρό και ενισχυτή. Εννοείται ότι θα πάω να ακούσω και ενισχυτές πρίν αποφασίσω τί θα πάρω.
Το θέμα είναι το εξής αν δώσω max 2000€ για έναν ενισχυτή (με σκοπό φυσικά να μου μείνει για χρόνια) θα δώ τόσο μεγάλη διαφόρα όσο όταν άλλαξα ηχεία (τα παλιά μου ήταν κάτι Wharfdale της συμφοράς)?
Για ενισχυτή έχω διαβάσει και ακούσει καλά λόγια για τον Naim XS και θέλω να τον ακούσω και ο ίδιος, ξέρετε κάτι άλλο που θα άξιζε να ακούσω?

Reaction score
655
Απάντηση: Κανούριος ενισχυτής μέχρι 2000€

και τους:
Creek Destiny,
Roksan Caspian
Densen Beat B-110/130/150
Primare Ι21/30
Hegel Η1 ΜΚ4
αλλά και άλλους...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

o Hegel H1 mk4 αυτη τη στιγμη ειναι ενα μηχανημα που ειναι σε εκπτωση απο τα 2000 περιπου, στα 1300. Ειναι απιστευτο μηχανημα κ στην τιμη του αυτη τη στιγμη, μαλλον μονοδρομος με τα δικα μου κριτηρια. Παρε τηλ και κανονισε ραντεβου με τον απιστευτο επαγγελματια της Stepcom, να τον ακουσεις

Reaction score
5

θα δώ τόσο μεγάλη διαφόρα όσο όταν άλλαξα ηχεία (τα παλιά μου ήταν κάτι Wharfdale της συμφοράς)?
όχι, ο ενισχυτής παίζει μικρώτερο ρόλο στο τελικό άκουσμα από ό,τι τα ηχεία

το ποσό που έχεις προϋπολογίσει για ενισχυτή το βρίσκω υπερδιπλάσιο από το απαιτούμενο αλλά... εσύ αποφασίζεις

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

όχι, ο ενισχυτής παίζει μικρώτερο ρόλο στο τελικό άκουσμα από ό,τι τα ηχεία

το ποσό που έχεις προϋπολογίσει για ενισχυτή το βρίσκω υπερδιπλάσιο από το απαιτούμενο αλλά... εσύ αποφασίζεις
συμφωνω, με εναν Creek Evo II θα δεις μεγαλη διαφορα, ασε που ο συγκεκριμμενος παει γαντι στα ηχεια σου.

Reaction score
655

Ακου αν μπορείς και
Electrocompaniet Prelude PI 2, Unison Research Unico, Simply Two.

Reaction score
5

συμφωνω, με εναν Creek Evo II θα δεις μεγαλη διαφορα, ασε που ο συγκεκριμμενος παει γαντι στα ηχεια σου.
προσωπικά δε βλέπω γιατί πρέπει εκ των προτέρων να αποκλειστούν φίρμες όπως nad/marantz/denon/harman-kardon/yamaha

Reaction score
655

marantz 8003, PM-1x
denon pma-2000
harman-kardon HK 990
yamaha S1000, S2000
nad 372 κα
δεν απέκλεισε κανεις τίποτα, ας ακούσει όσο πιο πολλά μπορεί,
να μας πει και την γνώμη του :102:

Reaction score
5

σχεδόν όλα όσα αναφέρεις είναι κάτω του χιλιάρικου

οπως κι ένας advance acoustics που είναι τόσο καλός που διπλασιάζει την ισχυ του από τα 8Ω στα 4Ω (100 --> 200)

Reaction score
655

αυτα νομιζω τα πιο ακριβα τους.

ο s2000 πολυ πανω απο χιλιαρικο
όπως κι οι marantz ειδικα οι ki, αν βγαινουν.

προτεινε κατι άλλο αν υπάρχει...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

προσωπικά δε βλέπω γιατί πρέπει εκ των προτέρων να αποκλειστούν φίρμες όπως nad/marantz/denon/harman-kardon/yamaha
καμια φιρμα δεν πρεπει να αποκλειστει, απλα ανεφερα αυτον επειδη ειχα εναν στην κατοχη μου, και ως μια λυση που θα κανει τη διαφορα με πολυ λιγοτερα χρηματα απο αυτα που σκοπευει να ξοδεψει ο φιλος.

Αν ακουσετε Evo θα συνειδητοποιησετε οτι κατα λαθος βρισκεται σε αυτην την τιμη (550ευρω) και αυτο οφειλεται στον απιστευτο ελληνα εισαγωγεα που πετυχε τετοια συμφωνια με την εταιρια. Ο παλιοτερος που εβγαινε μεχρι προσφατα κοστιζε 700 ευρω

Θεωρω οτι αν κινηθει για ενισχυτη στην κατηγορια τιμης που εχει αποφασισει, σε λιγο θα ξαναμπει σε διαδιακασια αλλαγης ηχειων για να αναδειξει την ποιοτητα του ενισχυτη που ειναι σε αλλη κατηγορια τιμης και κλαση με τα ηχεια που εχει αυτη τη στιγμη.

Νομιζω οτι ο φιλος εχει ηδη αρκετες επιλογες και πρεπει να ξεκινησει ακροασεις. Αυτα απο μενα:437:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Κανούριος ενισχυτής μέχρι 2000€

o Hegel H1 mk4 αυτη τη στιγμη ειναι ενα μηχανημα που ειναι σε εκπτωση απο τα 2000 περιπου, στα 1300. Ειναι απιστευτο μηχανημα κ στην τιμη του αυτη τη στιγμη, μαλλον μονοδρομος με τα δικα μου κριτηρια. Παρε τηλ και κανονισε ραντεβου με τον απιστευτο επαγγελματια της Stepcom, να τον ακουσεις
Συμφωνώ και επαυξάνω. Άκουσε αυτόν τον ενισχυτή πρώτον από όλους με τα ηχεία σου. Στη συνέχεια άκουσε και τους υπόλοιπους απλώς για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης. Να μιλάμε για marantz και denon και nad και primare όταν δίνεται σ' αυτή την τιμή ο Hegel, είναι αστειότητες. Προσωπικά θα δοκίμαζα τους densen και creek destiny, τίποτα άλλο.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κανούριος ενισχυτής μέχρι 2000€

Να μιλάμε για marantz και denon και nad και primare όταν δίνεται σ' αυτή την τιμή ο Hegel, είναι αστειότητες.
ξαφνικά αισθάνομαι πολύ μικρός... :110:

εντάξει μου πέρασε :107:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κανούριος ενισχυτής μέχρι 2000€

ξαφνικά αισθάνομαι πολύ μικρός... :110:

εντάξει μου πέρασε :107:
Συγνώμη αν ακούστηκα αφοριστικός ή απόλυτος. Απλώς οι πιο πάνω μάρκες έχουν τυπική συμπεριφορά τρανζίστορ, χωρίς ιδιαίτερες ηχητικές ποιότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να περνάει καλά μαζί τους, αλλοίμονο. Όταν όμως δίνεται ένα ιδαίτερο μηχάνημα με φινετσάτο audiophile ήχο σ' αυτά τα λεφτά, οφείλουμε να το αναδείξουμε. (όσοι τον έχουμε ακούσει.)

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κανούριος ενισχυτής μέχρι 2000€

Συγνώμη αν ακούστηκα αφοριστικός ή απόλυτος. Απλώς οι πιο πάνω μάρκες έχουν τυπική συμπεριφορά τρανζίστορ, χωρίς ιδιαίτερες ηχητικές ποιότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να περνάει καλά μαζί τους, αλλοίμονο. Όταν όμως δίνεται ένα ιδαίτερο μηχάνημα με φινετσάτο audiophile ήχο σ' αυτά τα λεφτά, οφείλουμε να το αναδείξουμε. (όσοι τον έχουμε ακούσει.)
έτσι ήταν πολύ καλύτερα :126:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μέλος του forum που ήθελε να κινηθεί σε υψηλότερη κατογορία τιμής από εσένα άκουσε την πρότασή μου και έφερε από Αμερική τον ολοκληρωμένο της Wyred4Sound.
Με έξυπνη διαχείριση δεν πλήρωσε παρά ελάχιστα στο τελωνείο και είναι πανευτυχής με την αγορά του.

Ενδεικτικά, review του ολοκληρωμένου θα βρεις εδώ και του αντίστοιχου τελικού εδώ και με μία αναζήτηση στο Google περισσότερες πληροφορίες και δοκιμές.
Αν μπορείς προσπάθησε να βρεις και να ακούσεις (ιδανικά) τον ίδιο είτε παρόμοιους ενισχυτές με ICEpower 1000άρια.

Reaction score
1
Ευχαριστώ για τις προτάσεις! Επειδή έκανα μια λίστα με ολοκληρωμένους σε αυτήν την κατηγορία για να δω τις επιλογές, συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για πραγματικά πάρα πολλές.
Bασικά θα προσπαθήσω να ακούσω τον HEGEL, Creek Destiny (η τιμή του είναι περίπου στα 1000€ απο Αγγλία) και για τον Wyred4sound διάβασα στο νετ πολύ καλά λόγια, το θέμα είναι πως έρχεται απο Αμέρικα... είδωμεν. Πάντως το ταβάνι τον 2000€ είναι όντως πολύ ψηλό και δεν θα με πείραζε καθόλου να το χαμηλώσω.

Reaction score
1

Στις πολύ καλές προτάσεις των συμφορουμιτών πρόσθεσε και άλλη μία: Audia Flight Three. Ίσως ο πιο γλυκόηχος τρανζιστοράτος μέχρι τα 2000 Ευρώ, με απρόσμενα καλή ικανότητα οδήγησης αλλά και με άψογη κατασκευή και φινίρισμα. Δεν μιλάω θεωρητικά, τον έχω εδώ και κανα μήνα και δεν σταματάει να με εκπλήσσει ευχάριστα...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Κανούριος ενισχυτής μέχρι 2000€

Bασικά θα προσπαθήσω να ακούσω τον HEGEL, Creek Destiny (η τιμή του είναι περίπου στα 1000€ απο Αγγλία) και για τον Wyred4sound διάβασα στο νετ πολύ καλά λόγια, το θέμα είναι πως έρχεται απο Αμέρικα... είδωμεν.

Hegel και Destiny είναι καταπληκτικές επιλογές και ιδικά στις τιμές που είναι αυτή την περίοδο.

Που βρήκες τον Destiny 1000ευρώ από Αγγλία?
Στην Ελλάδα έχει πάντως 1150.

Reaction score
4
Οπότε καλύτερα να αγοραστεί από την Ελλάδα. Για τέτοιες διαφορές δεν υπάρχει λόγος να μην στηριχτεί ο έλληνας αντιπρόσωπος- εκτός αν ζητάμε να εξαφανιστεί κάθε μαγαζί και να υπάρχουν μόνο τα ιντερνετικά. Εκτός των άλλων υπάρχει πάντα το θέμα του service καθώς και η αξία μεταπώλησης.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.612
Members
38.470
Νεότερο μέλος