Καποιος με Opel Tigra...?

Reaction score
786
Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα Opel Tigra 1.6 (το παλαιο μοντελο). Μηπως καποιος φιλος εχει εμπειρια απο το συγκεκριμενο αυτοκινητο και θα ηθελε να μοιραστει εντυπωσεις, παρατηρησεις, παραπονα για προβληματα κλπ?

Ευχαριστω

Reaction score
49
Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα Opel Tigra 1.6 (το παλαιο μοντελο). Μηπως καποιος φιλος εχει εμπειρια απο το συγκεκριμενο αυτοκινητο και θα ηθελε να μοιραστει εντυπωσεις, παρατηρησεις, παραπονα για προβληματα κλπ?

Ευχαριστω
Θεμιστοκλή τι χρονολογία είναι?
Τι έχει από εξοπλισμό, και πόσα χρήματα το βρήκες?

Έλεγξε αν είναι καθαρό από "στούκες", απάντησε στα προηγούμενα και βλέπουμε!

(ενδεικτικά: μοντέλο '96 όχι πάνω από 4500
μοντέλο '97 όχι πάνω από 5000 ευρώ
μοντέλο '98 όχι πάνω από 5500 ευρώ
μοντέλο '99 όχι πάνω από 6100 ευρώ
μοντέλο '00 όχι πάνω από 6600 ευρώ
μοντέλο '01 όχι πάνω από 7200 ευρώ.........
προφανώς μιλάω για στάνταρ A.C & Airbag, και ίσως ABS)

Reaction score
786
Γιαννη με εξεπληξες δυσαρεστα με τις τιμες που δινεις. Μοντελα 96-98 τα βρισκω (στα 1600 κεκ) γυρω στα 8.000-9.000 σε "μαντρες". Δεν ψαχνω απο ιδιωτη γιατι την εχω πατησει στο παρελθον και θεωρω πιο "ασφαλη" την αγορα απο εμπορο.

Ενα καλο, εισαγωγης απο Γερμανια, που εχω βρει, μοντελο 98 με 70.000 χλμ το δινουν 8.500 Ε. Εχει ABS, υδραυλικο τιμονι, Α/C, δυο αεροσακους, ηλεκτρικα παραθυρα-κλειδαριες-καθρεπτες, και 15αρες ζαντες της "μαμας". Τρακαρισμενο δεν φαινεται να ειναι αλλα δεν το εχει δει και καποιος "γνώστης" να μου πει με σιγουρια.

Ρισκο το μεταχειρισμενο... Οποιαδηποτε συμβουλη σχετικα με το συγκεκριμενο μοντελο, ειναι πολυ καλοδεχουμενη

Reaction score
49
Οι τιμές που σου έδωσα είναι λίγο χαμηλώτερες γιατί είναι του 1.4!
Υπολόγισε 500-600 ευρώ παραπάνω σε κάθε μία αφού μιλάμε για το 1.6 (συγνώμη, αλλά δεν πρόσεξα ότι μιλούσες για το 1.6)

Τώρα, στα 1.6 το μόνο που πλήρωνες extra ήταν το ABS! (τουλάχιστον στα πρώτα)

Αφού μιλάς για αυτοκίνητο από Γερμανία αν πας με γνώστη να το δεις κοιτάξτε το πολύ καλά από κάτω για σκουριές γιατί το αλάτι στους δρόμους (λόγω χιονιού) λειτουργεί σαν αμμοβολή και τα κάνει όλα χάλια! Το ίδιο κάνει και στο μπροστά τμήμα του αυτοκινήτου (από το αλάτι των μπροστινών) αλλά μάλλον δεν θα δεις κάτι τέτοιο γιατί συνήθως τα βάφουν μπροστά!

Τώτα, αν σου πω σε τι τιμή το αγοράζουν από Γερμανία οι έμποροι, μάλλον θα αυτοκτονίσεις και σίγουρα δεν θέλω κάτι τέτοιο!

Συμβουλή: περίμενε περίπου ένα δίμηνο, να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις εισαγωγές από Γερμανία, να καταλαγιάσουν οι τιμές, και όταν πλέον σταθεροποιηθεί η κατάσταση κάνεις την κίνησή σου!

Αν και θεωρώ ότι τα 8-9 χιλιάρικα που αναφέρεις είναι υπερβολικό ποσό!

Και τέλος: ποιός σου είπε πως αν το αυτοκίνητο σου βγει "πατάτα" θα είσαι εξασφαλισμένος επειδή το πήρες από μάντρα?
Να σου θυμίσω άλλωστε, πως σε μάντρες πάνε πολλοί τα αυτοκίνητά τους για ανταλλαγή (για να πάρουν καινούριο συνήθως, και οι αντιπροσωπίες τους στέλνουν στις μάντρες) και ο "μαντράς" τα καθαρίζει καλά, τα γυαλίζει και ζητάει τουλάχιστον 35% παραπάνω από το ποσό που πλήρωσε!!

Συμβουλή2: Με τόσες κατασχέσεις θα μπορούσες με αυτά τα χρήματα να πάρεις κάποιο μεταχειρισμένο πολύ πιο φρέσκο και βέβαια καλύτερο!
Άλλωστε το TIGRA δεν ήταν και ποτέ κάτι το ιδιαίτερο (πέρα ίσως από την εμφάνιση, αλλά και αυτή πλέον είναι ξεπερασμένη: λογικό γιατί μιλάμε για αυτοκίνητο 8+ετίας)
Από στήσιμο στον δρόμο πχ είναι αρκετά χχμμμμμ
Και στα 8-9 χιλιάρικα, θα πρέπει να προσθέσεις και λεφτά για ένα καλό σέρβις, αμορτισέρ και πιθανότατα δίσκο συμπλέκτη-πλατώ!

Reaction score
38
εαν σε ενδιαφερει εχω εναν φιλο ο οποιος μπορει ισως να σε βοηθησει, φερνει αυτοκινητα απο Γερμανια σε οχι τοσο καλες τιμες αλλα τα αυτοκινητα ειναι ΑΣΤΕΡΙΑ...πληρωνεις λιγο παραπανω αλλα περνεις το καλυτερο δυνατον αυτοκινητο στα λεφτα που διαθετεις.εαν ενδιαφερεσαι στειλε μου PM...

Reaction score
25.252
αυτοκινητο απο γερμανια ανω των δυο ετων ειναι ρισκο οσον αφορα τις σκουριες, αλλωστε αυτος ειναι ο λογος που απαξιωνονται τα αυτοκινητα στην γερμανια και για αυτο οι περισοτεροι τα κρατανε το πολυ 3 χρονια.
καλυτερα να βρεις ελληνικο, εκτος αν θελεις αυτοκινητο μεχρι 2 ετων οποτε ναι τοτε αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις.

Reaction score
38
αυτοκινητο απο γερμανια ανω των δυο ετων ειναι ρισκο οσον αφορα τις σκουριες, αλλωστε αυτος ειναι ο λογος που απαξιωνονται τα αυτοκινητα στην γερμανια και για αυτο οι περισοτεροι τα κρατανε το πολυ 3 χρονια.
καλυτερα να βρεις ελληνικο, εκτος αν θελεις αυτοκινητο μεχρι 2 ετων οποτε ναι τοτε αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις.
ισχυει αυτο που λες, αλλα οχι για ολα τα αυτοκινητα, αλλωστε το αυτοκινητο το βλεπεις το πας καπου και το τσεκαρεις και εαν δεν σου κανει δεν εχεις καμια υποχρεωση σε κανεναν..
ο συγκεκριμενος ανθρωπος δεν υπαρχει περιπτωση να φερει ενα αυτοκινητο για πεταμα.(και εγω εχω παρει αυτοκινητο απο αυτον)..
τα περισσοτερα αυτοκινητα στην Γερμανια ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απ'οτι θα το εβρισκες εδω. :wink:

Reaction score
25.252
ναι δε λεω μπορει να φερνει αυτοκινητα που δεν πολυ κυκλοφορουν και οι ιδιοκτητες τους οταν χιονιζει τα κλειδωνουν αλλα γενικα δεν εισαι σιγουρος γιατι για να τα δωσουν μπορει να τα εχουν ξαναπερασει κερι απο κατω και να μη δεις τιποτα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.742
Members
38.489