Καρτα ηχου ή portable mp3 player

Reaction score
162
Ελπιζω να το αναρτησα καταρχας στη σωστη κατηγορια...
εχω τον little dot mkiii και τα sennheiser hd 650. Ακουω απο το galaxy s3 και αναρωτιεμαι αν αξιζει να δωσω χρηματα για να παρω καρτα ηχου ή καποιον αξιολογο φορητο player ( πχ cowon, sony x series) ή να το αφησω οπως εχει? Ακουω ελευθερα προτασεις σε οτιδηποτε, αρκει να μην ξεφυγει η τιμη πανω απο 150-180 ευρω...
Ο ηχος που τελικα βγαζει το συστηματακι αυτο με ικανοποιει , αν ομως θα απεδιδε σημαντικα καλυτερα με καποια αλλαγη θα την εκανα...σας ευχαριστω

Reaction score
11.878
Οπότε ακούς από ακουστικά.

Συγνώμη για την άγνοιά μου, αλλά αν πάρεις κάρτα ήχου, πού θα τη συνδέσεις;

Σε κάθε περίπτωση (δεν ξέρω αν το υποστηρίζει αυτό το galaxy s3 ή αν έχεις πρόσβαση σε υπολογιστή με foobar), χρησιμοποίησε το Dolby headphone.

(ήμουν έτοιμος να κάνω λίστα με + και - κάθε πρότασης, αλλά μετά είδα την πηγή σου, το galaxy s3)

Reaction score
162
Απάντηση: Καρτα ηχου ή portable mp3 player

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου...
Αν παρω καρτα ηχου θα την συνδεσω στον υπολογιστη. Δεν ξερω αν ο ηχος του audio chip ενος smartphone θα εχει καλυτερη αποδοση σε σχεση με ενα mp3 player που προοριζεται αποκλειστικα για μουσικη ή μια καρτα ηχου που φανταζομαι οτι ειναι ακομα πιο εξειδικευμενη για αυτο. Περαν των συν πλην που αφορουν την ευχρηστια, με ενδιαφερει κυριως η ποιοτητα του ηχου...

Reaction score
162

Ωχ...τι ειν τουτο?? Παιδια οπως βλεπετε γνωριζω τα στοιχειωδη...εξηγηστε μου τι ειναι το παραπανω( εννοειται θα το ψαξω και διαδικτυακα...) απο οτι βλεπω ομως εχει εξοδο ακουστικων...ενω εγω θελω να εκμεταλλευτω και τον ενισχυτη που εχω...αλλα οπως προειπα....ολες οι προτασεις ανοιχτες!!

Reaction score
8.905

Ωχ...τι ειν τουτο?? Παιδια οπως βλεπετε γνωριζω τα στοιχειωδη...εξηγηστε μου τι ειναι το παραπανω...
Άμα πατήσεις πάνω στην φώτο σε οδηγεί σε σελίδα...:rolleyes:

Reaction score
7.194

και γιατι δεν αγοραζεις ενα usb dac να το συνδεσεις στον υπολογιστη και απο εκει στον προενισχυτη ακουστικων. Θα εχεις μεδιαφορα καλυτερο ηχο απο το samsung και οποτε βαριεσαι να ανοιγεις υπολογιστη θα ακους απο το κινητο. Φυσικα με αυτο θα μπορεις να εχεις και πολυ καλο ηχο συνδεοντας το στο κανονικο σου hifi συστημα (αν εχεις).

Reaction score
162

φαίνεται καλό και σε χαμηλή τιμή,αλλά αν καταλαβαίνω καλά έχει και ενισχυτή ακουστικών, ενώ έχω ήδη τον little dot mk3 και θα ήθελα να τον εκμεταλλευτώ. Επίσης δεν με ενδιαφέρουν οι είσοδοι μικροφώνου που έχει...

Reaction score
162

και γιατι δεν αγοραζεις ενα usb dac να το συνδεσεις στον υπολογιστη και απο εκει στον προενισχυτη ακουστικων. Θα εχεις μεδιαφορα καλυτερο ηχο απο το samsung και οποτε βαριεσαι να ανοιγεις υπολογιστη θα ακους απο το κινητο. Φυσικα με αυτο θα μπορεις να εχεις και πολυ καλο ηχο συνδεοντας το στο κανονικο σου hifi συστημα (αν εχεις).
πραγματι ένα dac ίσως είναι αυτό που ακριβώς θέλω. Αλλά δεν ξέρω εταιρίες και τιμές και θα πρέπει να ρίξω μια ματιά. Επίσης δεν ξέρω σε τι πλεονεκτεί ή μειονεκτεί ένα dac ως προς μια εσωτερική κάρτα ήχου. ( εδώ να κάνω και άλλη μια ερώτηση : συνέδεσα την ενσωματωμένη κάρτα ήχου του υπολογιστή με τον εξωτερικό ενισχυτή και ο θόρυβος που ενίσχυσε ήταν απίστευτα πολύς!! όταν βάζω απευθείας τα ακουστικά στον υπολογιστή δεν ακούγεται τίποτα...ελπίζω μην έχω το ίδιο θέμα με ξεχωριστή εσωτερική κάρτα ήχου...) , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις απαντήσεις, μου είναι πολύτιμες...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369

Εκτός της μετατροπής D-A (από ψηφιακό σε αναλογικό σήμα) που τυπικά κάνει ένας DAC (digital to analog converter), η κάρτα ήχου κάνει και την ανάστροφη διαδικασία, A-D, οπότε, με τη βοήθεια ενός προγράμματος εγγραφής στο δίσκο, μπορεί να ηχογραφήσει από κάποια αναλογική συσκευή, όπως το μικρόφωνο, ένα πικάπ ή κάποιο κασσετόφωνο.

Η μουσική ακούγεται χαμηλά με τα ακουστικά συνδεδεμένα στον υπολογιστή, διότι είναι αναίσθητα, και η αναλογική έξοδος δεν μπορεί να τα οδηγήσει, ή εν πάση περιπτώσει, τα διεγείρει λιγώτερο από τον ενισχυτή που ήδη έχεις. Αν σε ικανοποιεί ο ήχος που παίρνεις από τον ενισχυτή ακουστικών συνδεδεμένο στον υπολογιστή, μην πάρεις άλλη κάρτα ήχου, ούτε DAC. Αν αποφασίσεις να πάρεις DAC, είναι σαφώς προτιμώτερο να πάρεις κάποια κάρτα ήχου σαν την παραπάνω, παρά έναν DAC, που είναι απίθανο να έχει ήχο καλύτερο από αυτήν την κάρτα. Αν σου δημιουργεί ερωτηματικά η συγκεκριμένη κάρτα, που τροφοδοτείται με ρεύμα από τη θύρα usb, πάρε κάποια μεγαλύτερη αδελφή της, που παίρνει ρεύμα από εξωτερικό τροφοδοτικό.

Πάντως, στη θέση σου, αν ήταν να δώσω κάποια χρήματα, θα προτιμούσα να πάρω ένα ζευγάρι επιτραπέζια ηχεία σαν αυτά, και θα τα συνέδεα στην έξοδο line του little dot, να ακούω και χωρίς ακουστικά - όπερ και σου συνιστώ εμφατικά.

Reaction score
162

Εκτός της μετατροπής D-A (από ψηφιακό σε αναλογικό σήμα) που τυπικά κάνει ένας DAC (digital to analog converter), η κάρτα ήχου κάνει και την ανάστροφη διαδικασία, A-D, οπότε, με τη βοήθεια ενός προγράμματος εγγραφής στο δίσκο, μπορεί να ηχογραφήσει από κάποια αναλογική συσκευή, όπως το μικρόφωνο, ένα πικάπ ή κάποιο κασσετόφωνο.

Η μουσική ακούγεται χαμηλά με τα ακουστικά συνδεδεμένα στον υπολογιστή, διότι είναι αναίσθητα, και η αναλογική έξοδος δεν μπορεί να τα οδηγήσει, ή εν πάση περιπτώσει, τα διεγείρει λιγώτερο από τον ενισχυτή που ήδη έχεις. Αν σε ικανοποιεί ο ήχος που παίρνεις από τον ενισχυτή ακουστικών συνδεδεμένο στον υπολογιστή, μην πάρεις άλλη κάρτα ήχου, ούτε DAC. Αν αποφασίσεις να πάρεις DAC, είναι σαφώς προτιμώτερο να πάρεις κάποια κάρτα ήχου σαν την παραπάνω, παρά έναν DAC, που είναι απίθανο να έχει ήχο καλύτερο από αυτήν την κάρτα. Αν σου δημιουργεί ερωτηματικά η συγκεκριμένη κάρτα, που τροφοδοτείται με ρεύμα από τη θύρα usb, πάρε κάποια μεγαλύτερη αδελφή της, που παίρνει ρεύμα από εξωτερικό τροφοδοτικό.

Πάντως, στη θέση σου, αν ήταν να δώσω κάποια χρήματα, θα προτιμούσα να πάρω ένα ζευγάρι επιτραπέζια ηχεία σαν αυτά, και θα τα συνέδεα στην έξοδο line του little dot, να ακούω και χωρίς ακουστικά - όπερ και σου συνιστώ εμφατικά.
Ο ήχος που παίρνω από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου συνδεδεμένη με την έξοδο ακουστικών στον little dot με ικανοποιεί απόλυτα...το πρόβλημα είναι οι ήχοι που ακούω, ο θόρυβος ( ακούω ακόμα και το κινούμενο ποντίκι...). Οταν όμως δεν βάζω τον little dot και συνδέω απευθείας τα ακουστικά ο θόρυβος εξαφανίζεται ( η μαλλον δεν ακούγεται...). Απλώς σκεφτόμουν ότι μια αλλη κάρτα ήχου, περαν της ενσωματωμένης, θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα και ταυτόχρονα θα μου έδινε και καλύτερη ποιότητα ήχου.
Αρα για να διασαφηνίζουμε και το θέμα, προς το παρόν καταλήγουμε σε κάρτα ήχου εσωτερική και όχι σε usb dac...σωστά?

Reaction score
11.878
Σεφέστατα, με μια USB κάρτα ήχου-DAC δεν θα ακούς τέτοιου είδους θορύβους, όπως όταν κουνάς το ποντίκι.

Reaction score
162
Απάντηση: Re: Καρτα ηχου ή portable mp3 player

Σεφέστατα, με μια USB κάρτα ήχου-DAC δεν θα ακούς τέτοιου είδους θορύβους, όπως όταν κουνάς το ποντίκι.
με μια καλή εσωτερική κάρτα ήχου όμως? που δεν θα είναι η ενσωματωμένη? θα υπάρχουν και εκεί θόρυβοι? αναρωτιέμαι όμως ακόμα και για την εσωτερική που έχει η μητρική...πως είναι δυνατόν να μην προβλέπουν τους θορύβους ???

Reaction score
11.878
Εγώ παλιότερα έιχα τη SB live 7.1 24 bit και πάλι άκουγα θορύβους. Και με της μητρικής επίσης. Μετά, όταν πήρα την E-MU USB ξέγνοιασα και δεν ξανασχολήθηκα.

Reaction score
162
Απάντηση: Re: Καρτα ηχου ή portable mp3 player

Εγώ παλιότερα έιχα τη SB live 7.1 24 bit και πάλι άκουγα θορύβους. Και με της μητρικής επίσης. Μετά, όταν πήρα την E-MU USB ξέγνοιασα και δεν ξανασχολήθηκα.
άρα για την αποφυγή ενίσχυσης θορύβων κατά την σύνδεση υπολογιστή και εξωτερικού ενισχυτή είναι μονόδρομος η εξωτερική κάρτα ήχου αν κατάλαβα καλά...
σε ευχαριστώ για την απάντηση σου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4