Κασέτες για κάμερα

Reaction score
0
Καλημέρα! Έχω μια απορία που μπορεί να είναι λίγο χαζή, αλλά επειδή δεν γνωρίζω πολλά από βιντεοκάμερες θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει:
Μου χάρισαν πριν κάποια χρόνια μια παλιά βιντεοκάμερα Sony (πάνω της είναι γραμμένο Handycam Video 8). Την χρησιμοποίησα μια φορά πριν 4 χρόνια, βάζοντας μια κασέτα TDK 8mm, δούλεψε μια χαρά, τη μετέτρεψα και σε dvd μετά και όλα οκ.
Πήγα σήμερα να πάρω κασέτα (είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα τη χρησιμοποιήσω), με ρώτησαν αν θέλει απλή 8 ή hi8, τους έδειξα την παλιά TDK 8mm και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν πια κασέτες 8mm αλλά μόνο hi8 και μου έδωσαν μια τέτοια. Τους ρώτησα αν θα γράψει σίγουρα και είπαν ναι, και όταν ρώτησα τότε γιατί με ρώτησαν αν θέλει απλή 8 ή hi8, μου είπαν ότι κάποιες κάμερες δεν δέχονται την απλή και θέλουν μόνο τη hi8, ενώ αν δέχεται απλή πάει να πει ότι θα δεχτεί και τη hi8.
Ξέρετε αν όντως είναι .έτσι ή υπάρχει κίνδυνος να μη γράψει η hi8;
Η hi8 στη συσκευασία γράφει Play-back of Digital8 recordings is not possible in either video HI8 or video8 camcorders. Τι σμαίνει αυτό;
Είναι αύριο η εκδήλωση που θέλω να γράψω οπότε είναι κάπως επείγον! Αν είναι να κινδυνεύω να μη γραφτεί στη hi8 να βάλω μια άλλη παλιά TDK 8mm που έχω;απλά εκείνη ήταν 60άρα και ήθελα 90άρα, γι'αυτό πήγα να αγοράσω άλλη)

Reaction score
2.787
Γιατί δεν τραβάς δοκιμαστικά ένα λεπτό να δεις εάν γράφει ?

Reaction score
0
Σωστό αυτό, αλλά η απορία μου είναι αν θα παίζει μετά και εκτός κάμερας, πχ όταν θα γίνει dvd. Γιατί μπορεί μέσα στην κάμερα να το δείχνει, αλλά όταν το βάλω να πάιξει αλλού να μη δείχνει τίποτα... Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

Reaction score
2.787
Όχι βέβαια , αφού μέσω κάμερας θα προβάλεις την κασέτα όταν θα την συνδέσεις στο ανάλογο μέσο , για να μετατρέψεις την κασέτα σε dvd . Ότι βλέπεις στην οθόνη της κάμερας , το ίδιο θα δει και η συσκευή εγγραφής του dvd .

Reaction score
0
Α οκ, ευχαριστώ πολύ! Δεν ήξερα πώς γίνεται γιατί την πρηγούμενη φορά είχα πάει απλά την κασέτα σε φωτογράφο και αυτός την έκανε dvd.

Reaction score
249
Απο οσο ξερω οι συσκευες που εγραφαν hi8 μπορουσαν να γραψουν και απλες και οχι το αναποδο
αν εχεις παρει ηδη την κασσετα ομως μπορεις να δοκιμασεις και να μας πεις

Last edited:

Reaction score
0
Ο φωτογράφος μου είπε το ανάποδο... τέλος πάντων, στην εκδήλωση θα βάλω καλού κακού την απλή 8 για να είμαι σίγουρη και μόνο αν τελειώσει ο χρόνος θα βάλω τη hi8. Αλλά θα το δοκιμάσω πιο πριν να δω τι γίνεται και θα σας γράψω για να ξέρουμε!

Reaction score
2.787
Κάνε την δοκιμή με την Hi8 και εάν εγγράφει κανονικά , χρησιμοποίησέ την αυτή . Σίγουρα θα έχεις καλύτερη ποιότητα .
Hi 8
8

Reaction score
0
Λοιπόν το δοκίμασα και όντως μετά η κάμερα παίζει κανονικά ό,τι έγραψα. Οπότε ελπίζω να πάνε όλα καλά και να γίνει μετά ωραιότατο dvd! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Ωστόσο δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται, δηλαδή αν δεν ήταν συμβατή η κασέτα με την κάμερα τι θα γινόταν; θα τραβούσε αλλά μετά δεν θα έπαιζε;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.251
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale