Κασέτες

Reaction score
113
Αυτό φταίει , που δεν ξέρετε που σας παν τα τέσσερα.
Καλό είναι να γίνετε πιο επεξηγηματικός ώστε να κατανοήσουμε τι φταίει. Η αγένεια δεν βοηθάει στον διάλογο.

Reaction score
29.617
Για τους λειωμένους ιμάντες λέω που έτσι και πέσουν κάτω και πατηθούν , λεκιάζει το σύμπαν , χωρίς να είναι εύκολο το καθάρισμα μετά. Χρειάζεται ειδική τεχνική , για να μην γίνουν τα πάντα πτανα .

Reaction score
893
Για τους λειωμένους ιμάντες λέω που έτσι και πέσουν κάτω και πατηθούν , λεκιάζει το σύμπαν , χωρίς να είναι εύκολο το καθάρισμα μετά. Χρειάζεται ειδική τεχνική , για να μην γίνουν τα πάντα πτανα .
Ελα ρε και λεω ξέρει ζουμί να καθαρίζουμε τους μηχανισμούς που έφαγα τα νιάτα μου!!!!!!
image_14acd28e-22e1-4ab6-8e53-f3e33f1ed512_1024x1024.jpg
image_6964d58c-f88f-411b-9913-4d370b4d1580_720x.jpg

Reaction score
29.617
Ξέρω , και το λέω, σπρέυ καθαρισμού φρένων , ή και καρμπυρατέρ , με προσοχή όμως , γιατί διαβρώνουν διάφορα πλαστικά ή τα γμνε τη μάνα.
Με κατάλληλο χειρισμό πανιού νοτισμένου με το σπρέυ , και σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο .
Τα υπόλοιπα μόνον δια ζώσης .

Reaction score
180
Όχι φυσικά αγοράζω μόνο σε τιμές χώμα!
Μπερδεύτηκα λίγο με τις φωτογραφίες που δημοσίευσες με τις κασέτες Sony. Θα ήθελα να αγοράσω δύο κασέτες MA-XG σε λογική τιμή. Αν έχεις καμμιά άκρη στείλε μου προσωπικό μήνυμα.

Reaction score
893
Μπερδεύτηκα λίγο με τις φωτογραφίες που δημοσίευσες με τις κασέτες Sony. Θα ήθελα να αγοράσω δύο κασέτες MA-XG σε λογική τιμή. Αν έχεις καμμιά άκρη στείλε μου προσωπικό μήνυμα.
Μια βρήκα και την πήρα για την ιστορία και είναι η πιο ακριβή αγορά μου σε κασέτα στο 50αρι!
Έχει στη vendora αγγελία με τρεις στα 240 ευρώ αλλά μου φαίνονται πολλά!
IMG_20250814_224809.jpg

Messenger_creation_6D6B70E9-D400-4661-8C7F-E1F1186120FD.jpeg
Messenger_creation_184C4BDF-C7A6-4D9B-BF5B-9D0B6185DBD0.jpeg
Messenger_creation_48FAD458-0A97-4882-9513-5AE24CF8034E.jpeg
Messenger_creation_515D419D-3285-4BED-A35F-FF746034C97B.jpeg

Messenger_creation_424A1DDC-C70F-43C7-BA2D-B5351EA168A9.jpeg
Messenger_creation_976DD647-0941-4E5A-9070-824614FAE065.jpeg
Messenger_creation_1D7A232B-9C74-4830-B4D1-F81AFD3FDC92.jpeg

Last edited:

Reaction score
113
Το μόνο deck αυτή την στιγμή που έχω χωρίς κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ κουσούρι είναι αυτό. Αν και αυτή η σειρά στα top μοντέλα βγήκε προβληματική και ήταν σχεδόν μη επισκευάσιμα. Αυτό εδώ πάει πολύ καλά. Ίσως επειδή ο μηχανισμός είναι απλός.

Reaction score
180
Μια βρήκα και την πήρα για την ιστορία και είναι η πιο ακριβή αγορά μου σε κασέτα στο 50αρι!
Έχει στη vendora αγγελία με τρεις στα 240 ευρώ αλλά μου φαίνονται πολλά!
Βλέπω έχεις μεγάλη συλλόγη από κασετόφωνα και από ότι φαίνεται στις φωτογραφίες έχεις προτίμηση στα Sony. Προς το τέλος της δεκαετίας του 90 η Sony κατασκεύαζε αρκετά μοντέλα με Dolby S και εξελιγμένους μηχανισμούς κίνησης που ανταγωνίζονταν σε επιδόσεις τa Mini Disc της εποχής. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος όπου συγκεκριμένα μοντέλα όπως το TC-KA7 ES και το TC-K970 ES πωλούνται σήμερα σε πολύ υψηλές τιμές στο eBay.

Ηταν μια περίεργη κίνηση καθώς η Sony ξόδευε πολλά χρήματα εκείνη την εποχή για να καθεριώσει το Mini Disc στην αγορά ως το απόλυτο μέσο εγγραφής και αναπαραγωγής ήχου που συνδύαζε υψηλή ποιότητα ήχου και φορητότητα.

Reaction score
180
Εχω αυτό, μαζί με το 5000 εξαιρετικό μηχάνημα.
Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ του V-7000 και του V-5000 ; Δεν είχα πότε προσωπική εμπειρία με Teac κασετόφωνα.

Reaction score
29.617
Το 7000 έχει quartz locked capstan motor , ενώ το 5000 όχι .
Είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Reaction score
1.285
Αν και εχω αρκετα καλά κασετόφωνα Sony Teac Yamaha κτλ και κούτες σφραγισμένες χρωμίου μετάλλου κτλ το συμπέρασμα είναι οτι για να κάνεις το κέφι σου και να ακούσεις στο παλιό αυτοκίνητο μια καλή μτχ κασετα μια TDK D και ενα σωστο κασετόφωνο αρκεί ! Πχ το Yamaha 580 και η TDK D είναι ένας εξαιρετικος συνδιασμός να κάνει κάποιος το γούστο του !!!

Reaction score
180
Οταν είχα αποκτήσει το πρώτο μου Hi Fi κασετόφωνο στις αρχές του 80' είχα δοκιμάσει πολλά είδη κασετών και είχα καταλήξει στην TDK SA-X η οποία τουλάχιστον στο δικό μου κασέτοφωνο Kenwood της εποχής ακουγόταν εξαιρετικά. Δεν βρήκα ακουστές διαφορές με τις ακρίβότερες μετάλλου TDK MA-R τις οποίες χρησιμοποίησα ελάχιστες φορές. Οσον αφορά τις εγγραφές που έκανα για χρήση στο αυτοκίνητο η TDK AD με σύστημα Dolby B ήταν η αγαπημένη μου επιλογή.

Σχεδόν ποτέ δεν αγόρασα έτοιμες κασέτες των δισκογραφικών εταιρειών καθώς η ποιότητα εγγραφής ήταν απογοητευτική στους περισσότερους τίτλους. Οι εταιρείες τότε ενδιαφερόντουσαν μόνο για το χαμηλό κόστος παραγωγής και όχι για την ποιότητα του ήχου, προς μεγάλη ικανοποίηση αυτών που κυκλοφορούσαν τις πειρατικές κασέτες στους πάγκους της οδού Αθηνάς και την επαρχία.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.350
Εχει και εδω καποιες σε προσιτή τιμη, δεν εχω δοκιμασει ακομα

Reaction score
113
Εχει και εδω καποιες σε προσιτή τιμη, δεν εχω δοκιμασει ακομα
Τις έφερναν ένα καιρό και εδώ. Αντιπρόσωπος κάποιος στην Αθήνα απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην Μάρνης. Αν θυμάμαι είχαν ταινία BASF μέσα από ότι διαθέσιμο NOS υπήρχε. Έβγαιναν και σε teac.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Οταν είχα αποκτήσει το πρώτο μου Hi Fi κασετόφωνο στις αρχές του 80' είχα δοκιμάσει πολλά είδη κασετών και είχα καταλήξει στην TDK SA-X η οποία τουλάχιστον στο δικό μου κασέτοφωνο Kenwood της εποχής ακουγόταν εξαιρετικά. Δεν βρήκα ακουστές διαφορές με τις ακρίβότερες μετάλλου TDK MA-R τις οποίες χρησιμοποίησα ελάχιστες φορές. Οσον αφορά τις εγγραφές που έκανα για χρήση στο αυτοκίνητο η TDK AD με σύστημα Dolby B ήταν η αγαπημένη μου επιλογή.

Σχεδόν ποτέ δεν αγόρασα έτοιμες κασέτες των δισκογραφικών εταιρειών καθώς η ποιότητα εγγραφής ήταν απογοητευτική στους περισσότερους τίτλους. Οι εταιρείες τότε ενδιαφερόντουσαν μόνο για το χαμηλό κόστος παραγωγής και όχι για την ποιότητα του ήχου, προς μεγάλη ικανοποίηση αυτών που κυκλοφορούσαν τις πειρατικές κασέτες στους πάγκους της οδού Αθηνάς και την επαρχία.
+10 σε όλα !!

TDK SA-X rules !!! - προσωπικά τις προτιμούσα κι'όλας από τις μετάλλου !
Οι TDK AD επίσης άριστες για τις όχι απόλυτα απαιτητικές εγγραφές (προσωπικά... καλύτερα χωρίς DOLBY - αλλά πάντα με το τρικέφαλο TEAC V-580)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik