Κατάλληλος ενισχυτής για τα ηχεία μου

Reaction score
5
Χαιρετώ όλους,

επανέρχομαι στο φόρουμ μετά από καιρό λόγω κάποιων αρνητικών συνθηκών.

Τελικώς όλα καλά και τώρα βρήκα τον χρόνο να ασχοληθώ λίγο με το Home Theater μου.

Είμαι γενικώς ολίγον τι άσχετος με το θέμα, οπότε κάθε βοήθειά σας είναι ανεκτίμητη.

Είχα αγοράσει παλιά (προ δεκαετίας περίπου) ένα σύστημα 5:1 Crystal AudioVideo, στα τυφλά τελείως. Θυμάμαι το είχε στον Κωτσόβολο και μού άρεσε όπως ακουγόταν εκεί στο κατάστημα. Δεν είχα (κι εξακολουθώ να μην έχω) μεγάλη ιδέα περί των τεχνικών χαρακτηριστικών κλπ, οπότε απλώς το αγόρασα. Το σύστημα είχε και τον ενισχυτή Mega 550 της Crystal AudioVideo.

Τελικώς μετά τόσα χρόνια, χάλασε ο ενισχυτής μου οπότε θέλω να αγοράσω έναν καινούριο. Τα ηχεία σκέπτομαι να τα κρατήσω, τουλάχιστον προς το παρόν. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι αυτά που φαίνονται στην φωτογραφία.

126526_e864f8faaa8c6f2597c1302f6e2f3fe9.JPG
Τι τεχνικά χαρακτηριστικά θα έπρεπε να κοιτάξω στον ενισχυτή που θα αγοράσω; Από μία γρήγορη ματιά που έριξα στο Ίντερνετ, είδα τον Harman/Kardon AVR 1510S

(http://www.harmankardon.com/audio-v...r_AVR 1510S___color=Black-USA-Current#start=1)

Πώς φαίνεται αυτός σε συνδυασμό με τα ηχεία μου;
Ευχαριστώ πολύ!
Κωστής

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.917
Αφού η απόκριση συχνότητας ξεκινάει απο τα 120Hz, είναι εύκολο φορτίο για όλους σχεδόν τους ενισχυτές. Διάλεξε βάσει τιμής και δυνατοτήτων.
Φρόντισε (αν δεν είναι ήδη έτσι) να τοποθετήσεις το subwoofer* μπροστά και κοντά στην τριάδα γιατί οι συχνότητες 80-120Hz είναι κάπως κατευθυντικές.

*υποθέτω πως έχεις, αφού γράφεις 5.1.

Reaction score
5
Αφού η απόκριση συχνότητας ξεκινάει απο τα 120Hz, είναι εύκολο φορτίο για όλους σχεδόν τους ενισχυτές. Διάλεξε βάσει τιμής και δυνατοτήτων.
Φρόντισε (αν δεν είναι ήδη έτσι) να τοποθετήσεις το subwoofer* μπροστά και κοντά στην τριάδα γιατί οι συχνότητες 80-120Hz είναι κάπως κατευθυντικές.

*υποθέτω πως έχεις, αφού γράφεις 5.1.

Ευχαριστώ για την βοήθεια Zizik. Όταν λες βάσει δυνατοτήτων τι εννοείς; bluetooth, wifi και λοιπές δυνατότητες ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά στην απόδοση του ήχου (αυτά τα τελευταία δεν τα καταλαβαίνω πολύ καλά).

(ναι, έχω και subwoofer).

Reaction score
84
Αν σε ενδιαφέρει δίνω τον δικό μου ενισχυτή MARANTZ SR 6006. Στην τιμή θα τα βρούμε. Αν σε ενδιαφέρει η πρόταση στείλε μου pm

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.917
Ευχαριστώ για την βοήθεια Zizik. Όταν λες βάσει δυνατοτήτων τι εννοείς; bluetooth, wifi και λοιπές δυνατότητες ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά στην απόδοση του ήχου (αυτά τα τελευταία δεν τα καταλαβαίνω πολύ καλά).
Όλα, αλλά κυρίως επιθυμητές ευκολίες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.262
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale