Κατασκευή οθόνης 2:35:1 και μέγεθος οθόνης βαση αποστασεων.?

Reaction score
0
Απάντηση: Κατασκευή οθόνης 2:35:1 και μέγεθος οθόνης βαση αποστασεων.?

για αρχή θα κάτσω με ήχο 2.1 και μόλις πάρουμε την 7η δόση :) τότε ίσως να αναβαθμιστώ λιγάκι.Μέχρι τότε στέρεο με subwoofer και ειμαι καλά...

Reaction score
384

Για να υπολογισεις τουλαχιστον το ιδανικο υψος, υπολογισε οτι θα πρεπει να σχηματιζεται γωνια 10-12 μοιρες μεταξυ κεντρου οθονης και ματιων. Προφανως τα ματια σου ειναι περιπου στα 1.2μ, αρα αναλογως του format της οθονης (2.35 στην περιπτωση σου) αλλαζει και το ποσο θα πρεπει να απεχει απο το πατωμα, αφου αλλαζει το υψος της οθονης.

Αυτο φυσικα σημαινει πως σε ενα δωματιο υψους 2.4μ μπορει να ειναι αδυνατον να γινει η κατασκευη συμφωνα με τη θεωρια, γιατι το μεγαλο μηκος σου επιτρεπει να καθησεις αρκετα μακρια και να βαλεις περισσοτερες ιντσες. Δηλαδη εαν η επιλογη ειναι μικροτερη οθονη και 12 μοιρες, η μεγαλυτερη και ξεχναμε τη θεωρια, μονο εσυ μπορεις να απαντησεις.

Το καλυτερο ειναι να κανεις αυτο που ηδη ανεφερες. Βαλε τον προβολεα σε λειτουργια να δεις εσυ ο ιδιος τι σε ευχαριστει. Μπορει τα 3.5 μετρα πλατους να φερουν την οθονη στα 70 εκατοστα απο το πατωμα, αλλα να ειναι διπλα στο ταβανι και να εχεις ενοχλητικες αντανακλασεις, κλπ.

Περιμενουμε νεα σου! :109:

Reaction score
0

Ακόμα δεν ξεκινάω τίποτα βέβαια.Ας έρθει μια φορά ο προβολέας και θα ξεκινήσω.Απλά έλεγα να γλυτώσω λεφτά απο την αγορά ενός ακριβού πανιού τώρα και η λύση DIY μου έκατσε καλά καθώς έχω δεί ανάλογες προσπαθειες και αξίζει τον κόπο μιας και το κόστος ειναι συγκριτικά πολύ μικρό σε σχέση με την αγορά.Μπορεί να μην έχουμε εφάμιλες επιδόσεις με μία επαγγελματική λύση άλλα δέν ειναι και τραγικές οι διαφορές πιστευω για να δικαιολογήσουν μέχρι και 1000-2000 ευρώ...Τα υλικά που υπολογισα για την δική μου οθόνη στοιχίζουν περίπου 150 ευρώ και φυσικά προσωπική εργασία!Αυτό ειναι που με ευχριστεί πάνω απ όλα.
Θα ήθελα να πάω στα 3,50 μέτρα άλλα δεν με παιρνει "δυστηχώς" και γιατι θα χρειαστώ τουλάχιστον 30 πόντους παραπάνω πανί άρα μεγαλύτερο κόστος αλλά και επειδή στα 3,25 βασει του projector central ειμαι μια χαρά,μιας και η βαση στο ταβανι μου ειναι ηδη τοποθετημενη για αρχη στα 4,55 απο την οθόνη.Οπότε με το zoom εκει που πρεπει παιρνω τις 133 ίντσες σε κάδρο 2:35:1 και λιγότερες στο 16:9

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster