Κατασκευή πολύπριζου

Reaction score
2
Κώστας Κόγιας said:
...
6. Μη χρησιμοποιήσετε πουθενά και για κανένα λόγο κόλληση. Όλες οι ενώσεις θα πρέπει να γίνουν με σύσφιξη βίδας.
...
Γιατί απαγορεύεται η κόλληση Κώστα;

Reaction score
427
Λόγω της αυξημένης θερμότητας που πιθανόν να δημιουργηθεί.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.933
Η χρήση κόλλησης σε καλώδια που μεταφέρουν ισχύ είναι επισφαλής, καθώς εάν θερμανθεί, (πράγμα ανεπιθύμητο αλλά όχι σπάνιο), γίνεται ασταθής και υποβαθμίζει την ποιότητα της επαφής, μπαίνοντας σε φαύλο κύκλο. Εκτός αυτού, η σύσφιξη προσφέρει ασύγκριτα υψηλότερη ποιότητα επαφής σε σχέση με την κόλληση, και είναι και περισσότερο ανθεκτική στο χρόνο, (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χαλαρωθεί η βίδα). Άλλωστε, γι’ αυτούς τους λόγους χρησιμοποιούνται βίδες σε ολόκληρη την αλυσίδα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Κατασκευή πολύπριζου

εγω βαζω κανα κοπσιδι στο θρακα και πορευομαι.Απλα αναρωτιεμαι καθως ιδρωνουνν τα κρεατα,
γιατι σε καποιους τελικους (που ρουφανε και πολυ ρευμα)
κολλανε τα IEC , εκει δεν λιωνουν οι κολλησεις ?

και στους ποσους βαθμους λιωνει η κολληση
υπαρχει περιφτωση να ανεβει η θερμοκρασια τοσο πολυ
και τι συμβαινει παραλληλα με την μονωση των καλωδιων?

οσο αφορα τα πολυμπριζα
η παλαι ποτε γιαμαμουρα κολλαγε τα πολυμρπιζα της.Το ιδιο κανω και εγω, εδω και χρονια .Ποτε δεν ειχα θεμα

Reaction score
460

Κωστα καλησπερα,τι γινεται οταν το καλωδιο ειναι απο καθαρο χαλκο,και στην ακρη του,εκει που γινετε η συσφιξη με την βιδα,αρχιζει και μαυριζει ο χαλκος.Μηπως εκει ξεκινα ενα προβλημα αγωγιμοτητας,και αρχιζουν οι απωλειες?Μηπως εαν οι ακρες του χαλκου πριν βιδωθουν ,θα ηθελαν μια επικαλυψη με ασημοκολληση,προς αποφυγη της οξυδωσης?Δεν μιλαω για συγκολληση,αλλα για επικαλυψη -προστασια απο οξυδωση.

Reaction score
141
ο Argi εχει δικιο,και εγω αφοτου σφιξω τσιμπαω λιγη κολληση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Re: Κατασκευή πολύπριζου

Κωστα καλησπερα,τι γινεται οταν το καλωδιο ειναι απο καθαρο χαλκο,και στην ακρη του,εκει που γινετε η συσφιξη με την βιδα,αρχιζει και μαυριζει ο χαλκος.Μηπως εκει ξεκινα ενα προβλημα αγωγιμοτητας,και αρχιζουν οι απωλειες?Μηπως εαν οι ακρες του χαλκου πριν βιδωθουν ,θα ηθελαν μια επικαλυψη με ασημοκολληση,προς αποφυγη της οξυδωσης?Δεν μιλαω για συγκολληση,αλλα για επικαλυψη -προστασια απο οξυδωση.
κι εγώ Κώστας είμαι, άρα δικαιούμαι απάντησης? :137:

ο Argi εχει δικιο,και εγω αφοτου σφιξω τσιμπαω λιγη κολληση.
υπάρχουν και σπρέι πλαστικοποίησης για τους "ψείρες".

Ωστόσο, στο σημείο επαφής δεν υφίσταται ποτέ πρόβλημα.

Reaction score
81

Χωρις να θελω να επιμεινω απλα προτιμω βιδωμα-γκριμπαρισμα γιατι θεωρω οτι ειναι καλυτερο.Καμια παρεμβολη μεταξυ αγωγου βυσματος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Χωρις να θελω να επιμεινω απλα προτιμω βιδωμα-γκριμπαρισμα γιατι θεωρω οτι ειναι καλυτερο.Καμια παρεμβολη μεταξυ αγωγου βυσματος.
καλά εσύ βαλτός είσαι? της ΔΕΗ είσαι?

ΥΓ να επιμείνεις, να επιμείνεις.... :126:

Reaction score
81

Κολληση=εξτρα υλικο αναμεσα σε αγωγο και βυσμα,θερμικο σοκ στο καλωδιο και αν το παρακανει καποιος με την κολληση τοτε απλα δεν ακουει το καλωδιο που αγορασε.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.483

Να σου πω ρε μαναμ , εχεις υπόψην σου τι έχουν μέσα τα μηχανήματα που ακούς ?
Κόληση παντού.Στις πλακέτες , εκεί που εδράζονται οι καλωδιοταινίες κλπ.
Λες να χαλάσει η συνταγή με λίγη κόληση στο τέλος του καλωδίου των 220?
Θερμικό σοκ στο καλώδιο? αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Και να φανταστείς ο χαλκός στις πλακέτες είναι πιο λεπτός απο τα καλώδια.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.385

Βρε παιδιά θα κουφαθώ!

Υπάρχει αυτί που θα καταλάβει διαφορά σε ένα καλώδιο ρεύματος από τη ποσότητα,

ή την θερμοκρασία της κόλλησης βύσματος με τον αγωγό; :133:

Reaction score
81

Αλλο σκετο το καλωδιο και αλλο με κολληση..Ξερω πως ειναι μεσα τα μηχανηματα:105:Οποιος εχει δοκιμασει με καταλαβαινει.Υπαρχουν καλωδια που εχουν μεγαλυτερο προβλημα με την κολληση.Σε ηχειων εχω δει μεγαλη διαφορα,σε διασυνδεσης δεν εχω κανει τοσες δοκιμες ωστε να εχω ασφαλη αποψη και σε ρευματος εχω ακουσει διαφορες!Ολα αυτα τα λεω απλα σαν δικη μου εμπειρια και αποψη και δεν λεω οτι ειναι απολυτα για ολους.Παντως εχω κανει αρκετες δοκιμες γιατι εκτως απο αρρωστος χομπιστας ημουν και (κολλητης)σε καταστημα του χωρου.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Κατασκευή πολύπριζου

κι εγώ Κώστας είμαι, άρα δικαιούμαι απάντησης? :137:

υπάρχουν και σπρέι πλαστικοποίησης για τους "ψείρες".

Ωστόσο, στο σημείο επαφής δεν υφίσταται ποτέ πρόβλημα.
Ευχαριστω Κωστα,καλυφθηκα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.483

Αλλο σκετο το καλωδιο και αλλο με κολληση..Ξερω πως ειναι μεσα τα μηχανηματα:105:Οποιος εχει δοκιμασει με καταλαβαινει.Υπαρχουν καλωδια που εχουν μεγαλυτερο προβλημα με την κολληση.Σε ηχειων εχω δει μεγαλη διαφορα,σε διασυνδεσης δεν εχω κανει τοσες δοκιμες ωστε να εχω ασφαλη αποψη και σε ρευματος εχω ακουσει διαφορες!Ολα αυτα τα λεω απλα σαν δικη μου εμπειρια και αποψη και δεν λεω οτι ειναι απολυτα για ολους.Παντως εχω κανει αρκετες δοκιμες γιατι εκτως απο αρρωστος χομπιστας ημουν και (κολλητης)σε καταστημα του χωρου.
Ναι αλλά εχεις υπόψην σου οτι τα πιο πολλά μηχανήματα , στο μέσα μέρος του θυλικού iec βύσματος , εχουν κολημένα τα καλώδια?Ασχέτως αν είναι φτηνά η ακριβά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός