- Reaction score
- 2
Γιατί απαγορεύεται η κόλληση Κώστα;Κώστας Κόγιας said:...
6. Μη χρησιμοποιήσετε πουθενά και για κανένα λόγο κόλληση. Όλες οι ενώσεις θα πρέπει να γίνουν με σύσφιξη βίδας.
...
Γιατί απαγορεύεται η κόλληση Κώστα;Κώστας Κόγιας said:...
6. Μη χρησιμοποιήσετε πουθενά και για κανένα λόγο κόλληση. Όλες οι ενώσεις θα πρέπει να γίνουν με σύσφιξη βίδας.
...
κι εγώ Κώστας είμαι, άρα δικαιούμαι απάντησης? :137:Κωστα καλησπερα,τι γινεται οταν το καλωδιο ειναι απο καθαρο χαλκο,και στην ακρη του,εκει που γινετε η συσφιξη με την βιδα,αρχιζει και μαυριζει ο χαλκος.Μηπως εκει ξεκινα ενα προβλημα αγωγιμοτητας,και αρχιζουν οι απωλειες?Μηπως εαν οι ακρες του χαλκου πριν βιδωθουν ,θα ηθελαν μια επικαλυψη με ασημοκολληση,προς αποφυγη της οξυδωσης?Δεν μιλαω για συγκολληση,αλλα για επικαλυψη -προστασια απο οξυδωση.
υπάρχουν και σπρέι πλαστικοποίησης για τους "ψείρες".ο Argi εχει δικιο,και εγω αφοτου σφιξω τσιμπαω λιγη κολληση.
καλά εσύ βαλτός είσαι? της ΔΕΗ είσαι?Χωρις να θελω να επιμεινω απλα προτιμω βιδωμα-γκριμπαρισμα γιατι θεωρω οτι ειναι καλυτερο.Καμια παρεμβολη μεταξυ αγωγου βυσματος.
Ευχαριστω Κωστα,καλυφθηκα.κι εγώ Κώστας είμαι, άρα δικαιούμαι απάντησης? :137:
υπάρχουν και σπρέι πλαστικοποίησης για τους "ψείρες".
Ωστόσο, στο σημείο επαφής δεν υφίσταται ποτέ πρόβλημα.
Ναι αλλά εχεις υπόψην σου οτι τα πιο πολλά μηχανήματα , στο μέσα μέρος του θυλικού iec βύσματος , εχουν κολημένα τα καλώδια?Ασχέτως αν είναι φτηνά η ακριβά.Αλλο σκετο το καλωδιο και αλλο με κολληση..Ξερω πως ειναι μεσα τα μηχανηματα:105:Οποιος εχει δοκιμασει με καταλαβαινει.Υπαρχουν καλωδια που εχουν μεγαλυτερο προβλημα με την κολληση.Σε ηχειων εχω δει μεγαλη διαφορα,σε διασυνδεσης δεν εχω κανει τοσες δοκιμες ωστε να εχω ασφαλη αποψη και σε ρευματος εχω ακουσει διαφορες!Ολα αυτα τα λεω απλα σαν δικη μου εμπειρια και αποψη και δεν λεω οτι ειναι απολυτα για ολους.Παντως εχω κανει αρκετες δοκιμες γιατι εκτως απο αρρωστος χομπιστας ημουν και (κολλητης)σε καταστημα του χωρου.